Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Gergely 77

66 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Liffey folyó partján ültem és röhögtem. Előzőleg röptében vakartam meg egy sirály csőre alját, és elképzeltem, ahogy a megilletődöttségtől nekirepül az O'Connell hídnak. Már ha majd egyszer ennek az egésznek vége lesz. Az ütközést persze nem fogom látni. Addigra talán már nem is leszek a…..
Minden rendben volt, nem hiányzott semmi. A súlytalanság pillanatában Tomi lehunyta a szemét, a hinta lánca meglazult, ahogy odafent megállt a levegőben, és megfeszült, mikor zuhanni kezdett hátrafelé. – Juhúú! Egy másodperc múlva Rebeka is együtt kurjongatott a bátyjával, miközben próbált minél…..
Az eső hátulról támadott, nem felülről, így mire beértem az üzletbe a pulóverem és a pólóm teljesen átázott, mintha belefeküdtem volna egy pocsolyába. Szentül hittem, hogy csak operációval távolíthatók el a hátamról. Azt reméltem, hogy az időjárásban lesz annyi betyárbecsület, hogy ha már úgyis…..
Nightshift dawnings Szívemszotty 2020.08.31 22:34:23
A tuják úgy szuszogtak, mint egy öregember hat emeletnyi lépcsőzés után, és ez zavarta Celeste-t a koncentrálásban. Nem mintha azért fizetnék, hogy jól érezze magát, de ami sok, az sok. Nem elég, hogy az alkalmazottainak mindent legalább kétszer kellett elmondania, a kerti székekre a huzat még…..
– Én nem akarom ezt megint. – Én sem. – Ne engedj el, kérlek! Még akkor is képtelenségnek tűnt kibontakozni az ölelésből, amikor a hajnal fénye elválasztotta egymástól az eget és a földet. Nemcsak mert egyikünk se akarta először elengedni a másikat. Már a puszta gondolatra is ólmos fáradtság…..
Nightshift dawnings Pattints rá! 2020.05.31 14:27:48
Ne menj még Annie, ülj le ide mellém egy percre! Olyan ritkán beszélgetünk. Nem mintha te tehetnél róla. Mit csináljak, ha egyszer ki se látszom a munkából. Anya? Anya már lefeküdt, ne zavard, hadd pihenjen. Nehéz időszakon ment keresztül mostanában, de hátha most már vele is rendben lesz minden. És…..
Nightshift dawnings Bugyburugy 2020.04.25 13:25:50
Béla az első pillanattól szimpatizált ezzel a hellyel. Nagyot szippantott a téglából, ahogy az időbuborék szétpukkant, és a lét otthonos sűrűsége máris oldódni kezdett körülötte. Vakolatdarabok hullottak a fejére. – Ááááíípőőő! – hallotta maga mögül. Mégis eltévedt volna? – Göööpfhh – mutatkozott…..
Nightshift dawnings Csillagének 2020.04.24 13:40:23
– Hallod őket? Tamás lehunyta a szemét, érezte a hegy irdatlan tömegét lába alatt, amint az ég felé emeli, dobja őt.  – Hallod a dallamot? És akkor meghallotta a csillagokat; sűrűn font, hangtalan szólamok miriádját, messze a tücskökön és a fenyves susogásán túl. Bólintott. Gábor bácsi hátba…..
Nightshift dawnings Az élet vize 2020.04.16 19:46:28
Természetesen a Magda ötlete volt. Nekem legalábbis sose jutott volna magamtól ilyesmi az eszembe. Arra már nem emlékszem, hogy valamelyik kedvenc ezoterikus weboldalán, vagy a Hihetetlen magazinban olvasott-e róla először, netán az előbbiek podcast-jaként funkcionáló szomszéd nőtől hallott a…..
Itt olvasható az első és a második rész.   Az ilyen időt utálja nagyon. Árnyékban is harmincöt fok, a nap még sincs sehol, az ég egy értelmezhetetlen piszkosfehér lepedő. Az ördög segge is bepállik ebben a szaunában. A távolsági busz első ajtaja előtt izzadhat a tömegben. Legalább a bérletesek…..
Nightshift dawnings Mindenestül 2020.02.10 19:17:56
Megindul a nyálam, ahogy a fogaim közt a számba csordul az alma leve. Kiakadt állkapcsom tompán sajog, korog a gyomrom, pedig tegnap alaposan bevacsoráztam. Szellő kerekedik, kigyúlnak a fények. Jó lenne, ha meg tudnék fordulni, hogy lássam, ott áll-e mögöttem a nő, aki talán szeretett egykor, de…..
Nightshift dawnings A feladat 2020.01.24 15:36:37
– Egyes munkafázis: Tetszőleges számú gyurma-kocka segítségével ábrázold önmagad! 15 perc áll rendelkezésedre. A diákok egy emberként rezzentek össze a feladat kezdési idejét jelző puskalövéstől. A hang felkavarta a kis asztalokról és a padlóról a gyurmához használt lisztet. Ágika halkan…..
Mulligan hadnagy bezárta a dokumentumot a számítógépén, majd néhány másodpercig a képernyőn mosolygó Molly-ra meredt. Talán ideje lenne más háttérképet választania a volt felesége helyett, gondolta, miközben lehajtotta a notepad-ja tetejét. A queens-i kapitányság második emeleti ablakai előtt sűrű…..
Nightshift dawnings Bíbor póráz 2019.11.01 13:56:56
Arra gondolsz, hogy lassan indulnod kéne, mikor a vörös szalvéta alatt a tányérodon alakzatba rendeződnek a morzsák. Kedvetlenül fordítod el a fejed a párás ablak felé, amely mögött formátlan foltok úsznak fel és alá. Odanyúlsz, hogy letöröld az üveget, de abban a pillanatban nem jár arra senki.…..
Határátkelő Kacsint a virsli 2019.06.10 06:30:00
Az életben mindenhonnan jelek érkeznek felénk. Egyesek megfejthetetlenül bonyolultak. Mások annál egyszerűbbek. Mint például egy londoni étteremben felszolgált virsli, két tojással, mely ételek megfelelő alakzatban elhelyezve igen egyértelmű jelzésértékkel bírnak. Bonyolítja a…..
Kovács Gergely 77 2019.06.11 23:55:47
@Grafschaft Glatz: Kinek nem szerencses? A cikk 15000es latogatottsagon 118 kommenttel, mikozben az Indexen fityeg a virslim.
Kovács Gergely 77 2019.10.01 13:24:53
Akinek tetszett a novella, az itt elolvashatja a "nagytestvérét" :)

taleteller.blog.hu/2019/09/28/ordogszeker_558#more15181048

A történet lazán kapcsolódik az itt leírtakhoz, szintén egy étteremben játszódik, ám ezúttal a mai Magyarországon. Egy szociológia professzor és két tanítványa a vendéglátói munka előnyeiről és hátulütőiről beszélgetnek, miután már félórája várnak arra, hogy a felvegyék rendelésüket. Amikor kérdőre vonják a pincért, a válasz még a sokat látott professzort is megdöbbenti és ráébreszti arra, hogy rossz helyen keresték a válaszokat arra, ami körülöttük történik.
Nightshift dawnings Ördögszekér 2019.09.28 19:36:43
Olyan szél fújt, hogy az étterem előtti cserepes műtuják egymás után dőltek fel. Somonkai professzor a part felé nézett és arra gondolt, az orkán menten kifújja a Dunát a medréből. Ő és az asztaltársasága mit sem érezhetett az elemek tombolásából odakint, a levegő se rezzent, a kandalló pattogását…..
Nightshift dawnings Megint nem 2019.09.21 10:30:53
Gábor már megint nincs jól. Feje még nem tisztult ki az előző éjjel után, rosszkedvének mégsem a másnaposság az oka. Az anyósülésen élettelenül heverő telefonjára pillant. A sötét képernyő mögött is látja Virág új fényképét és a "Kapcsolatban" címkét a lány profilján. Arra gondol, miközben a…..
Nightshift dawnings Hajrá cica 2019.08.09 10:52:33
Nem mondod, hogy te ismered ezt a számot, kölyök voltál te még akkor, ne hülyíts, te nem vagy harminchat, jó a genetikád, apám ilyen, én harminckilenc vagyok, ilyenkor mondhatsz azért te is valami kedveset, igen, jó a buli, imádom a retrót, na és mivel foglalkozol, ja hogy nincs melód, akkor ezért…..
Hiába, na. Túl szép volt ez ahhoz, hogy igaz legyen – pillantott ki lopva az ablakon a Körút pezsgése felé, de rögtön meg is bánta, amint a hang, amely negyedórája karistolta az agyát egy rozsdás szeggel, rászólt. – Lesz szíves. – Viki vonakodva nézett bele újra a dioptriákkal rögzített apró…..
Nightshift dawnings Bimbó 2019.07.13 15:31:57
Meztelen nőkkel álmodtam. Egyedül az utolsóra emlékszem, pedig tudom, hogy több is megkörnyékezett az éjszaka. Szőke volt, és egy üres úszómedence mellett szárítkozott falatnyi törülközőjével. Ruhátlansága cseppet sem feszélyezte, lehunyt szemmel nyújtotta arcát a nap utolsó sugaraiba, mellbimbója…..
Azt az egyet meg kell hagyni, nem sajnálták tőle a pisztáciát. A mogorva, verejtékező árus úgy belecsapta a gombócot a rozoga tölcsérbe, hogy Ilon csodálkozott, amiért nem robbant szét az egész. Nyilván majd az ő kezében fog. Nem lepné meg. Habár Rozi azt mondta, itt mérik a legjobb fagyit az egész…..
Nightshift dawnings Coda 2019.06.24 14:07:01
(coda: záradék, függelék, valamely zenei kompozíció vagy tétel végére illesztett rövidebb-hosszabb utójáték, epilógus)   Egyik este elalvás előtt valahogyan eszembe jutott Márti néni. Ezer éve nem gondoltam rá, most viszont meglepő élességgel jelent meg előttem, ahogy magas, kissé hajlott…..
Két óra előtt egy perccel esik be az ajtón. Nem szégyenlősködik, nem válogat, nem nézelődik. Pontosan tudja, mit akar. Egy szép, jól megtermett, egészséges wrap-et akar. Csak akkor felhősödik el a tekintete, mikor meglátja, hogy a legújabb specialitás, a tökmagos-mogyorós, ami egész héten tartotta…..
Gombos Zsombor (8.z) meg mert volna esküdni, hogy női sikolyt hall, épp arról, amerre az imént járt, de tele volt a keze koszos tányérral, még a fejét se fordíthatta meg. Alighogy lerakta a mosatlant a porter elé, már a nyakán voltak. Ő szolgálta-e ki a huszonötös asztalt? Bólintott, mire egyből…..
Nightshift dawnings Földet érés 2019.04.28 22:45:00
Innen úgy tűnik, az a repülő sosem fog leszállni. Másodpercenként villan egyet a fény, imbolyog a fa mögötti szürkületben, valamiért nem akar kimászni az ágak közül. Aztán elfordul, látszanak a pálcika szárnyak, mégis egy helyben lebeg, akár a szelet maguk alá gyűrő sirályok. Érzem az áramlatot a…..