Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Gergely 77

77 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nightshift dawnings Csendkirály 2022.05.17 14:41:42
Lassan, kövér pelyhekben esik kint a hó, mint valami régi mesefilmben, de persze erről is lemaradok – dohogott magában Gábor, aztán rögtön arra gondolt, hogy Lenka talán mégiscsak jogosan hülyézte le néhány órával korábban. Az időjárás végtére is a legutolsó dolog, ami jelenlegi helyzetében eszébe…..
Nightshift dawnings Gizda 2021.12.31 13:11:21
Helyben vagyunk, gondoltam. Ezt az arckifejezést jól ismertem: Gyanakvás és egy csipetnyi undor. Épp ilyen virított az anyám képén is, amikor szembesült azzal, hogy milyen típusú nőkre bukom. Kár, hogy nincs ennek megfelelő szmájli, megspórolhattam volna fél óra vezetést, ha Betti a chatben is ilyen…..
Nightshift dawnings Józan paraszt 2021.12.06 23:58:15
Azt hittem, soha nem vergődöm el a Victoria Station-ig. Emese nekem hiába mondja, hogy el sem lehet téveszteni. Valóban jóval egyszerűbb lett volna a London Bridge-től indulni, de hát kellett nekem várost nézni. Emese nem érti, hogy annak, aki nem beszéli a nyelvet, olyan érzés egy külföldi…..
Nightshift dawnings Fehér rózsák 2021.11.29 23:04:21
– Kedves közönségünk, éves rendezvénysorozatunk immár a végéhez közeledik. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ebben a nehéz esztendőben is milyen sokan jöttek el, az ország minden szegletéből érkeztek az ügyünket támogató, lelkes honleányok és honfiak. Szeretném ismételten megköszönni mindenkinek a…..
Nem hitt a szemének, amikor meglátta a Szörnyeteget az úttest közepén. Úgy állt ott korallzölden ragyogva a dugóban veszteglő kocsik között, mintha odamontírozták volna egy reklámból. De hát mit keres éppen itt, az Adam Clayton Boulevardon? És hogyhogy nem fekete? Bill visszadugta a laposüveget a…..
Nightshift dawnings Lecsorog 2021.10.11 16:10:05
– Jól van. Ötös alá.Joli néni reménykedve pillantott a napocskás órára. Talán megússza az utolsó kiselőadást. Hiába. Még nyolc perc volt hátra a nagy szünetig. Márk és Zalán előrehozták a babzsákfoteleknek támasztott, hevenyészett virágállványt. Nem kellett nógatni őket, már kezdték is.– A mi…..
Nightshift dawnings A minimum 2021.09.07 19:13:53
Mi, akik itt ma egybegyűltünk, alighanem mindannyian ama közmondásos hímtag rosszabbik végén tartózkodunk – próbál humorizálni magában Paul, amikor megpillantja a maszkjukat fel- és lehúzó embereket a Lidl előtt. Nyárias, szeptemberi hétfő este van Dublinban, nincs tömeg, nem kell az üzlet előtt…..
– Na mi van?Béla felriadt szendergéséből, és kitörölte a fagyott csipát a szeméből. Egy sereg műhold húzott el libasorban a szeme előtt.– Voltál valahol mostanában?– A vécén...
Megboldogult legénykoromban, amikor a szabadságba vetett hitem ideig-óráig valóban szabaddá tett, egy nap öles léptekkel ballagtam a Könyves Kálmán körúton a Lurdy-ház felé. Fülledt május este volt, az utolsó vásárlók szállingóztak kifelé az épületből. A forgóajtóban ugyan megkörnyékezett egy…..
 A Liffey folyó partján ültem és röhögtem. Előzőleg röptében vakartam meg egy sirály csőre alját, és elképzeltem, ahogy a megilletődöttségtől nekirepül az O'Connell hídnak. Már ha majd egyszer ennek az egésznek vége lesz. Az ütközést persze nem fogom látni. Addigra talán már nem is leszek a…..
Minden rendben volt, nem hiányzott semmi. A súlytalanság pillanatában Tomi lehunyta a szemét, a hinta lánca meglazult, ahogy odafent megállt a levegőben, és megfeszült, mikor zuhanni kezdett hátrafelé. – Juhúú! Egy másodperc múlva Rebeka is együtt kurjongatott a bátyjával, miközben próbált minél…..
Az eső hátulról támadott, nem felülről, így mire beértem az üzletbe a pulóverem és a pólóm teljesen átázott, mintha belefeküdtem volna egy pocsolyába. Szentül hittem, hogy csak operációval távolíthatók el a hátamról. Azt reméltem, hogy az időjárásban lesz annyi betyárbecsület, hogy ha már úgyis…..
Nightshift dawnings Szívemszotty 2020.08.31 22:34:23
A tuják úgy szuszogtak, mint egy öregember hat emeletnyi lépcsőzés után, és ez zavarta Celeste-t a koncentrálásban. Nem mintha azért fizetnék, hogy jól érezze magát, de ami sok, az sok. Nem elég, hogy az alkalmazottainak mindent legalább kétszer kellett elmondania, a kerti székekre a huzat még…..
– Én nem akarom ezt megint. – Én sem. – Ne engedj el, kérlek! Még akkor is képtelenségnek tűnt kibontakozni az ölelésből, amikor a hajnal fénye elválasztotta egymástól az eget és a földet. Nemcsak mert egyikünk se akarta először elengedni a másikat. Már a puszta gondolatra is ólmos fáradtság…..
Nightshift dawnings Pattints rá! 2020.05.31 14:27:48
Ne menj még Annie, ülj le ide mellém egy percre! Olyan ritkán beszélgetünk. Nem mintha te tehetnél róla. Mit csináljak, ha egyszer ki se látszom a munkából. Anya? Anya már lefeküdt, ne zavard, hadd pihenjen. Nehéz időszakon ment keresztül mostanában, de hátha most már vele is rendben lesz minden. És…..
Nightshift dawnings Bugyburugy 2020.04.25 13:25:50
Béla az első pillanattól szimpatizált ezzel a hellyel. Nagyot szippantott a téglából, ahogy az időbuborék szétpukkant, és a lét otthonos sűrűsége máris oldódni kezdett körülötte. Vakolatdarabok hullottak a fejére. – Ááááíípőőő! – hallotta maga mögül. Mégis eltévedt volna? – Göööpfhh – mutatkozott…..
Nightshift dawnings Csillagének 2020.04.24 13:40:23
– Hallod őket? Tamás lehunyta a szemét, érezte a hegy irdatlan tömegét lába alatt, amint az ég felé emeli, dobja őt.  – Hallod a dallamot? És akkor meghallotta a csillagokat; sűrűn font, hangtalan szólamok miriádját, messze a tücskökön és a fenyves susogásán túl. Bólintott. Gábor bácsi hátba…..
Nightshift dawnings Az élet vize 2020.04.16 19:46:28
Természetesen a Magda ötlete volt. Nekem legalábbis sose jutott volna magamtól ilyesmi az eszembe. Arra már nem emlékszem, hogy valamelyik kedvenc ezoterikus weboldalán, vagy a Hihetetlen magazinban olvasott-e róla először, netán az előbbiek podcast-jaként funkcionáló szomszéd nőtől hallott a…..
Itt olvasható az első és a második rész.   Az ilyen időt utálja nagyon. Árnyékban is harmincöt fok, a nap még sincs sehol, az ég egy értelmezhetetlen piszkosfehér lepedő. Az ördög segge is bepállik ebben a szaunában. A távolsági busz első ajtaja előtt izzadhat a tömegben. Legalább a bérletesek…..
Nightshift dawnings Mindenestül 2020.02.10 19:17:56
Megindul a nyálam, ahogy a fogaim közt a számba csordul az alma leve. Kiakadt állkapcsom tompán sajog, korog a gyomrom, pedig tegnap alaposan bevacsoráztam. Szellő kerekedik, kigyúlnak a fények. Jó lenne, ha meg tudnék fordulni, hogy lássam, ott áll-e mögöttem a nő, aki talán szeretett egykor, de…..
Nightshift dawnings A feladat 2020.01.24 15:36:37
– Egyes munkafázis: Tetszőleges számú gyurma-kocka segítségével ábrázold önmagad! 15 perc áll rendelkezésedre. A diákok egy emberként rezzentek össze a feladat kezdési idejét jelző puskalövéstől. A hang felkavarta a kis asztalokról és a padlóról a gyurmához használt lisztet. Ágika halkan…..
Mulligan hadnagy bezárta a dokumentumot a számítógépén, majd néhány másodpercig a képernyőn mosolygó Molly-ra meredt. Talán ideje lenne más háttérképet választania a volt felesége helyett, gondolta, miközben lehajtotta a notepad-ja tetejét. A queens-i kapitányság második emeleti ablakai előtt sűrű…..
Nightshift dawnings Bíbor póráz 2019.11.01 13:56:56
Arra gondolsz, hogy lassan indulnod kéne, mikor a vörös szalvéta alatt a tányérodon alakzatba rendeződnek a morzsák. Kedvetlenül fordítod el a fejed a párás ablak felé, amely mögött formátlan foltok úsznak fel és alá. Odanyúlsz, hogy letöröld az üveget, de abban a pillanatban nem jár arra senki.…..
Határátkelő Kacsint a virsli 2019.06.10 06:30:00
Az életben mindenhonnan jelek érkeznek felénk. Egyesek megfejthetetlenül bonyolultak. Mások annál egyszerűbbek. Mint például egy londoni étteremben felszolgált virsli, két tojással, mely ételek megfelelő alakzatban elhelyezve igen egyértelmű jelzésértékkel bírnak. Bonyolítja a…..
Kovács Gergely 77 2019.06.11 23:55:47
@Grafschaft Glatz: Kinek nem szerencses? A cikk 15000es latogatottsagon 118 kommenttel, mikozben az Indexen fityeg a virslim.
Kovács Gergely 77 2019.10.01 13:24:53
Akinek tetszett a novella, az itt elolvashatja a "nagytestvérét" :)

taleteller.blog.hu/2019/09/28/ordogszeker_558#more15181048

A történet lazán kapcsolódik az itt leírtakhoz, szintén egy étteremben játszódik, ám ezúttal a mai Magyarországon. Egy szociológia professzor és két tanítványa a vendéglátói munka előnyeiről és hátulütőiről beszélgetnek, miután már félórája várnak arra, hogy a felvegyék rendelésüket. Amikor kérdőre vonják a pincért, a válasz még a sokat látott professzort is megdöbbenti és ráébreszti arra, hogy rossz helyen keresték a válaszokat arra, ami körülöttük történik.
Nightshift dawnings Ördögszekér 2019.09.28 19:36:43
Olyan szél fújt, hogy az étterem előtti cserepes műtuják egymás után dőltek fel. Somonkai professzor a part felé nézett és arra gondolt, az orkán menten kifújja a Dunát a medréből. Ő és az asztaltársasága mit sem érezhetett az elemek tombolásából odakint, a levegő se rezzent, a kandalló pattogását…..