Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MackósNadrágos

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mert itt a gyerekek többnyire játékosan, tapasztalati úton, jól szórakozva tanulnak. Mert minden évben megrendezik az „Élő Történelem Napját”, és bár ez csak egyetlen nap az évben, több hónapot készülnek rá. Ezen a napon minden évfolyam az általa aktuálisan tanult történelmi kor jelmezeibe…..
MackósNadrágos 2016.06.27 16:39:01
@Schrammel Ivett: Egyetértek. Csak annyit tennék hozzá, hogy Nagy-Britanniában nincs állami fenntartású bölcsöde vagy óvóda. Azok mind profitorientált magánvállalkozások. Az állam ad, finanszíroz heti 15 órányi "óvodai időt" 1 éven keresztül, iskolakezdést megelőzően, amit oda visz a jogosult, ahol azt elfogadják. Nyilván vannak jó magánóvódák is (ennek kb. 90 font az ára naponta).
MackósNadrágos 2016.06.27 13:42:30
@Schrammel Ivett: én ezt a fajta angol pop-ot rendkívüli mértékben sérelmezem. De valóban itt mindenki ezt hallgatja, mert a 60-as évek minden mást kiölt. De zeneoktatásról nem beszélhetünk, mert komolytalan. De maga az ország sem egy komolyzenei nagyhatalmo, szóval itt a pop uralkodik. Sajnos már az egészen kicsit is ezt hallják az oviban (ez pedig az ő életkoruknak nem megfelelő, nem értékes zenei anyag), de persze itt komolytalan, igénytelen az óvónőképzés, meg az óvodai rendszer, ilyesmi teljességgel elvárhatatlan.
Egy kis képes kiegészítés az angol iskolarendszerről szóló, előző két írásomhoz - "Miért szeretem az angol iskolarendszert?" és "Néhány dolog, amit még szeretek az angol iskolarendszerben". Egy gibraltári, angol "First School" képekben- ahova a gyerekek 4-5 éves kortól 8-9 éves korig járnak. És ez…..
MackósNadrágos 2016.06.28 13:03:30
@N Carrie: Jól megfogtad a lényeget. Máshol már írtam, de most megismétlem, a smartboard, whiteboard etc csak a felszín. A magyar iskola (mint ahogy a magyar társadalom is ) konfrontatív. (A te megfogalmazásodban - a hiányokra koncentráló tanítás.) Angila- tapasztalataim szerint - egy "business"-orientált ország, és ez az oktatási rendszerére is igaz. A tanárokon nem uralkodik el a hisztéria, nem büntetnek és együttműködőek (írom ezt úgy, hogy a gyermekeim még csak általános iskolások). Ez a professzionalitás, professzionális magatartás, az "üzleti mosoly" az élet sok területére jellemző, többek között a tanárokra is. (A kirohanások, drámák nem jellemzőek.) De mint említettem, szerintem egy iskolát, ami merőben eltér a társadalmi állapotoktól, nehéz megvalósítani. De el lehetne kezdeni mondjuk a változtatások kikényszerítését. (Pl. segédtanárok (teaching assistant) alkalmazása egy kezdeti lépés lenne a jó irányba - differenciált csoportokra lebontott oktatás, ill. Angliában szülők is önkénteskedhetnek, olvasás, etc feladatoknál. Mindezek otthon is könnyen megvalósíthatóak lennének. ) A külsőségekről meg - Angliában szinte minden iskola ilyen, némi variációval. Ez egy protokoll, amit az ország iskolái követnek. Ez is könnyedén kivitelezhető lenne.