Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KertmegIstvan

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 26-án csodás névnapi kirándulás elé néztünk, hiszen ellátogattunk Pompeii-be. A circumvesuviana-val mentünk a megszokott módon, és amikor megérkeztünk már kerestük is a buszt, ami felvisz minket a Vezúvra. A kohézió hiányát az magyarázza, hogy tényleg a Vezúv volt az eredeti terv, majd…..
Még otthon voltunk javában, amikor előálltam azzal az ötlettel, hogy a szülők igazán meglátogathatnának minket, majd ha Nápolyban leszünk. Dorina részéről ezzel nem is volt gond, viszont az én részemről annál problémásabb volt meggyőzni a családtagokat. Még jó előre szólok, hogy az összes többi…..
A sorban a következő gyakorlat, amelyet teljesítettünk a pszichiátria volt. Ez a terület igencsak messze áll tőlem, bár még az egyetem elején úgy gondoltam rá, mint egy valós opció, hogy milyen orvos is legyek, ám erről nagyon hamar le is tettem. Egyszerűen nem szeretem, ha nem tudom előre, hogy mi…..
Egy rövid otthon töltött vizsgázós időszak után visszajöttünk Nápolyba. Mivel most volt a születésnapom, előre elterveztük, hogy elutazunk egy távolabbi városba. Az úti cél ezúttal Firenze volt. A városban már jártam egyszer egy középiskolás út alkalmával, de most csak mi ketten voltunk Dorinával,…..
Másnap délelőtt a Santa Croce templom felé vettük az irányt, ahol a város híres szülötteinek a sírjai találhatóak meg, mint pl.: Michelangelo vagy Galilei. Sajnos a kedvezményes jegy kategóriába itt nem fértünk be, és egy rövid mérlegelés után inkább a következő úti cél felé indultunk, ami az Arno…..
Ma az volt a terv, hogy burritot készítünk a meglévő csirkemellkészlet felhasználásával, így ki is raktuk a tálcát a teraszra, hogy a kellemes napsütésben kiengedjen.  Eszerint vacsoraidőben el tudtuk volna kezdeni a főzést. Azzal azonban nem számoltunk, hogy lakótársunk, amikor valaki látogató…..
Aktuális: Végre túljutottunk azon az egy hetes időszakon, amikor a kari koordinátort próbáltuk utólérni, hogy be osszon minket a következő gyakorlatra, ami a 2 hetes bőrgyógyászat. Nagy volt az öröm, már szerda reggel mehettünk is. Az üröm az örömben, hogy míg a régi klinikakert kb.: 10 perc…..
Otthon mindig elhangzik, hogy a kórházi higiénia elég siralmas, és milyen kevés figyelmet fordít a személyzet erre a fontos tényezőre. Olaszország esetében gondoltuk, hogy itt biztosan másképp lesz. Nem tudom, hogy pl.: északon mi a szokás, de a nápolyi emberek igen közvetlenek, és a gesztusok és…..
  A neuró, a régi klinikakertben helyezkedik el, tőlünk alig 10 percnyi sétára. Ott találkoztunk Flórával, aki Szegeden évfolyam, itt pedig sorstársunk. A szokásos procedúra szerint először az intézetvezetőnél kellett tiszteletünket tenni, aki majd beoszt valaki mellé. A kicsit elhúzódó üldögélés…..
Marokkó 2016 Akchour csodája 2016.11.21 23:10:43
A második napon, mikor végre mindenki felébredt és összeszedte magát megreggeliztünk a tetőteraszon, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt az egész városra, és a környéket körölelő hegyvonulatokra. A buszok érkezéséig még volt időnk, így a főtér környéki bazárban nézelődtünk ajándéktárgyak után. Egy kis…..
November 21. 20 fok. A nápolyiak hétköznapi életüket élték, pufikabáttal és sállal védekeztek a napsugarak ellen, amikor a vízbe nézve a fenti élőlényt pillantották meg a tengerben. Annyira ledöbbentek, hogy többen oda is gyűltek a víz szélére és telefonjukat előkapva fényképezni kezdték. Így…..
A limoncello egy citromlikőr, ami főleg Dél-Olaszországban elég közkedvelt. Több változata is létezik, az eredeti 30% körüli alkohol tartalommal rendelkezik, a krémes verziók valamivel gyengébbek. A helyiek általában étkezések után fogyasztják, hogy segítse az emésztést. A limoncelloban az az…..
Campus Mundival Nápolyban Granito 2016.11.21 12:45:48
Elteltek azok a napok, amit az ideiglenes szálláson kellett töltenünk, révén nem volt még albérletünk. Ekkor fedeztem fel, hogy a kis sikátorból nyílik egy étterem, méghozzá nem is akármilyen, ahogy akkor megítéltem kívülről. A bejárat mellett egy emlékplakett, amin ez szerepelt: Itt támadták meg a…..
Campus Mundival Nápolyban Képek 2016.11.20 00:22:07
Folyamatosan egészítem majd ki a meglévő bejegyzéseket a kirándulásokon készített képekkel!..
Az első, amit ilyenkor hivatalosan tenni kell, hogy bejelentkezünk az egyetemre. A mi esetünkben annyival bonyolódott a helyzet, hogy a Learning Agreement miatt először a kari koordinátorhoz kellett mégis mennünk. Ezután tudtunk kimenni Casertába. Sajnos rossz információt kaptunk a külügyi iroda…..
Az ideiglenes szállásunk a Corso Umbertohoz közeli utcából nyílt. A csomagokkal nehéz volt manőverezni, mivel a szűk sikátorban dombon felfelé egy hosszú kanyargós lépcsősoron kellett feljutni. A bejelentkezési idő még odébb volt, direkt egy lazább időkeretet hagytunk a váratlan események miatt,…..
Nápolyban több egyetem is található, legismertebb talán a Federico II nevű melyet az 1200-as évek elején alapítottak. A mi intézményünk azonban Nápoly második számú egyeteme, amelynek lényegében ez is volt a neve. Nagyon aktuális hír, hogy még a kinn töltött időn belül Luigi Vanvitelli, olasz…..
Természetesen az úti cél távolsága nagyban behatárolja, hogy milyen módon tudunk eljutni a vágyott helyszínre. Olaszország esetében szerencsére a repülőn kívül esélyes volt még a busz és a vonat is, bár Nápoly már eléggé délen van. A csomag ugyancsak problémás, mivel itt hónapokkal előre kell…..
Az otthoni dolgokat illetően szerencsénk volt, az intézetek a papírokat simán aláírták, persze otthon fogunk mindenből vizsgázni. A februárunk elég kemény lesz, de mi csak ne panaszkodjunk. Voltak, akik elkövették azt a hibát, hogy miután papírjaikat aláírták, bementek személyesen a profeszorokhoz.…..
A választás nem volt egyszerű. Mivel 5-ödévesek vagyunk, ezért a lehetőségeink annyiban voltak limitálva a cél egyetem megválasztását illetően, hogy csak a Szegedi Tudományegyetemmel szerződött intézményekkel számolhattunk. Ez azonban még közel sem jelentette, hogy könnyű dolgunk van.....
Alig egy hónappal az után, hogy hazaértünk Marokkóból készülhettünk, hogy újabb utazásra indulunk. Ezúttal azonban egy teljesen más programmal, az Erasmussal. Ez általában sokkal többek által ismert, révén nem csak orvostanhallgatók számára érhető el és a külföldön töltött idő terén is többet kínál.…..
  A harmadik hét eseményei a szokásos iramban folytak, így itt a remek lehetőség, hogy újra szót ejtsek mindazon dolgokról, amit Szulejmán mesélt nekünk, még úton Rabatba...
  A második hétvégén a csapat nagy része részt vett nagyjából ugyanazon a sivatagi túrán, amivel mi is ellátogattunk a Szaharába, így egyértelmű volt, hogy ezúttal nem tartunk velük. Szerencsére nem mi voltunk az egyetlenek, mivel többek terve az volt, hogy ezt a túrát majd a cseregyakorlat után…..
  Az orvosi 4. éve után nekünk kötelező teljesíteni a sebészet gyakorlatot, viszont az rajtunk áll, hogy hol szeretnénk eltölteni a hivatalosan 4 hetet. Szegeden abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy gyakorlatilag bárhová mehetünk a világon, elfogadják. Mindenképpen szót kell ejtenem az…..
  Az IFMSA-es (máskor lesz róla szó, hogy mi is ez, illetve, hogy egyáltalán mit keresünk Marokkóban egy hónapig) cseregyakorlatok jellemzője, hogy hétvégente különböző szervezett kirándulásokra megyünk, legalábbis ami a nyári hónapokat illeti. Ezúttal az úti cél ismét Marrakech, a vörös…..