Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agyvezér

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immáron tíz éve, hogy Mel Gibsont letartóztatták ittas vezetésért a kaliforniai Pacific Coast Highway-en, és miközben a rendőrök kikapták az autójából, nekiállt üvöltözni arról, hogy a zsidók felelősek minden háborúért. Most egy interjúban a Halálos fegyver és más…..
agyvezér 2016.08.07 10:56:59
@Lord_Valdez:
Nem XX. századi találmány.
mek.oszk.hu/10600/10642/10642.htm#1
A Képes Krónikát Kálti Márk fehérvári őrkanonok készítette 1360-as évek elején I. Nagy Lajos királynak. Ebben leírja a magyarok történetét. Egyértelműen meghatározza a szkíta-hun származást. Nagy Lajos nem a Képes Krónikából értesül ősei eredetéről, hanem trónörökösként többek között népe történelmét is tanítják neki. Én kb. 4-szer olvastam el a X. századi magyar nagyfejedelmek listáját, és megjegyeztem (Árpád, Zolta, Fajsz, Taksony, Géza, István). Nagyságrendileg tudom az uralkodásuk éveit is. És ez csak hobbi szinten érdekel.
Ha van egy nagyfejedelmi, királyi udvartartásban egy munkaközösség, aminek csak az a feladata, hogy a nép történelmét őrizze, és azok leírnak valamit, akkor az az igazság. Mert az uralkodónak számára őrzik a tudást.
Ha egyszer valahogyan híres ember leszel, és megjelenik könyvben az önéletrajzod, és mondjuk abban egyértelműen definiálod, hogy magyar vagy, a szüleid is magyarok voltak, a nagy- és dédszüleid is, stb. Eltelik 500 év, és valakik elkezdik értelmezni, hogy Te ugyan magyarnak származtatod önmagadat, de a „történelmi kutatások eredményei” szerint Lord_Valdez valójában román volt. Több „forrás” említi, hogy Lord_Valdez talpán 30-40cm-es szőrök nőttek, cm2-enkén 6-700 db is, ebből is tudhatjuk, hogy Lord_Valdez egy igazi szőröstalpú román volt.
A XII. század vége felé Anonymus III. Béla udvarában a Gesta Hungarorum művében szintén szkíta-hun származást említ.
„Általad nyert szép hazát Bendegúznak vére.” (Kölcsey Ferenc – Himnusz, 1823).
Bendegúz a magyar mondai hagyományokban Mundzsuk hun nagykirály (415-420) volt, Buda és Attila hun nagykirályok apja.
Nem XX. századi találmány.
Nincs miről beszélni.
Ezek ismeretében a harmadik magyar köztársaság tudományos akadémiáján mindenféle patkányok rendületlenül kutatják a finnugor elméletet. Mert szabadság van.
Vadon János és Sebestyén Balázs közös műsort kap az RTL Klub őszi műsorrendjében - ez lett tehát a korábban felröppent pletykából, miszerint a korábban a Való világot (meg kismillió mást) vezető Balázs talkshow-val jelentkezik a csatornán. A csatorna szerint "merész,…..
A Jobbik által gründolt N1 (Nemzeti1) TV bő éve megszűnt híradóját egy olyan cég csinálta, amely azóta 122 millió forintot kapott műsoraiért a köztévétől. A Dextramédia egyik tulajdosona Moys Zoltán, aki Lezsák Sándornak, az Országgyűlés fideszes alelnökének a…..
agyvezér 2013.04.01 10:25:38
@Plumper:
nem felsőbbrendű fajban gondolkodom. Egyébként nem tudom, hogy biztos rosszabb lenne-e, ha Hitlerék írnák a történelmet. De tényleg nem tudom. Henry Ford szerint a héberek ugye...
Az gonoszság, hogy valakit azért elvisznek, mert kilincsorrú. A II. vh-ban az USÁ-ban a japánokat vitték koncentrációs táborokba. Amiatt senki sem sír. Nem ők győztek, nem írják a történelmet.
De nem is erre gondoltam.
Ha gazdaságilag valaki rendbehozná az országot, akkor nem lenne nagy áldozat, hogy pl. a Sas József féle megélhetési héberek ne állami pénzből "szórakoztassanak". Ne is említsük a nagyágyú színészrendező-csodát Alföldi Róbertet. De sorolhatnám a többi B-C-D kategóriás pojácát. És ez csak a művészvilág. Az orvosi, jogi, gazdasági vonalon effektíves még kárt is tud okozni a másodosztály.
Ma este láthatják utoljára a BK-fanok Kertész Gézát azaz Németh Kristófot a sorozatban, legalábbis egy ideig. Németh Kristóf, a Játékszínt fura módon privatizáló színészt már elbúcsúztatták a stáb tagjai. Kertész Géza sorsáról azonban Németh Kristóf döntött, már…..
agyvezér 2012.11.18 04:26:50
Eleve kurva nagy szükség volt magánnyugdíj pénztárakra... Az USA-ban 300millió ember el tud tartani x nyugdíjpénztárat. Mo-on 10millió (-1millió c, -600ezer zs paraziták... tisztelet a kisszámú kivételnek) nem tud eltartani 11 pénztárat. (11 vezérigazgató, 11 vez.ig.h., 11 titkárság, 11x iksz regionális igazgatóság, 11 székház, 11 stb... 11 komplett infrastruktúra).
Ezeknek a "piaci alapú" monopóliumoknak akkora a működési költsége, hogy egy közepesen működő 1db állami nyugdíjkassza lazán jobb hatásfokkal működik.
Persze nem kell közepes hatásfokkal működni sem. Ha nem vitézy takonyevő dávid félék kerülnek pozícióba, akkor még sikeres is lehet a működés. A takonyevés nem kell, hogy követelmény legyen.
Ha egy állami vezető azt állítja, hogy az állam rossz gazda, akkor azt ki kell b@szni az államigazgatásból és az összes állami vállalattól. Menjen, érjen el sikereket, bizonyítson a magánszektorban.
Az állami intézményeket nem az állam irányítja, hanem emberek. Akik vagy szakemberek, vagy OV rokonai és a szakértelmük a takonyevésben merül ki.
De mondjuk, hogy nem baj a magas működési költség a mnyp-nál, mert akkora zsenik vezetik-működtetik, hogy hozamok messze verik a rosszállami gyenge hozamokat.
A bajság csak az, hogy az elért eredmények szerint ha csak állampapírba fektették volna a befizetéseket (amihez még a takonyevő készség is elegendő), akkor is bőven magasabb hozamok (
www.portfolio.hu/img/upload/2010/05/mnyp6100528.png)
Vannak olyan társadalmi alap tevékenységek, amiket nem szabad piaci alapon működtetni (közműszolgáltatások, banki tevékenység, biztosítások, tömegközlekedés, telekomunikáció, stb…), ill. nem szabad monopolhelyzetet teremteni (kiskereskedelem: TESCO, Auchan… még véletlenül sincs ár- minőségverseny). Ezekhez a területekhez nem kell különösebb kreativitás (elegendő a becsületes iparos munka), ezért ezeket vagy állami kézben kell tartani (bank, biztosító, telekom., közmű, tömegközl.), vagy kiadni a zembereknek (kiskereskedelem).
agyvezér 2012.11.19 05:49:44
@kerekes pereces:
„Pont azért piaci alapú a dolog, hogy
1. aki nincs megelégedve a saját választása szerinti (azaz senki nem mondja meg neked, melyiket válaszd) MNYP-vel, bármikor átmehetsz egy másikba
2. Ha egy MNYP-nek nincsenek elég tagjai és nem tudja magát fenntartani, akkor meg fog szűnni”
Látom, látod a lényeget. Akkor fussunk neki még egyszer: www.portfolio.hu/img/upload/2010/05/mnyp6100528.png
Ha megnézed a kis közelülő szemecskéddel jobban, akkor láthatod a hozamokat 1997-2009-ig. A felső az a: idézet - „MAX index (Magyar Államkötvény Index) a magyar állampapírpiac fontos indexe. A kosarában csak fix kamatozású, egy évnél hosszabb hátralevő futamidejű államkötvények vannak.”
Vagyis ha az állami nyugdíjpénztárban ül a takonyevőinteligencia, és nézi, hogy mennyi járulék érkezett, akkor annyi állampapírt vesz. És máris 25%-kal nyereségesebb, mint az általad favorizált versenyző 11 mnyp. Ha továbbgondolod a kis agyacskáddal, akkor arra is rájöhetsz, hogy a 11 mnyp-nak is megvan a bevétele, de a gátlástalanul felszámolt működési költsége miatt neked csak a 75%-át adja ki a 100% biztonságos államkötvénynek. Lehet, többet is lenyelnek. Ekkora nyereség mellett monopolhelyzetben a büdös k..rva életbe nem mennek csődbe. Egy sima bankszámlamegszüntetés akkora macerával jár, hogy elmegy tőle az életkedvem. Egy mnyp-váltás ehhez képest kész kínhalál, ráadásul egyik tolvaj cégtől mész át a másik tolvaj cégbe, semmi értelme. A fidesznek azon kívül, hogy folytatja a maszop lopásait, és többnyire a saját balfasz döntéseit igyekszik korrigálni, ez az egyik értelmes döntése (nem sok volt, de volt pár).
„Vitézy az urambátyám rendszer szerint került hatalomba, a Fidesz és az MSZP is ezt a rendszert szereti és ismeri. Janibácsival most is jóban kell lenni, csak más nem tanácselnök, hanem polgármester a címe.”
Ez igaz. Ez ellen úgy kell védekezni, hogy megnézed, hogy a módszerváltó pártokon kívül kire lehet szavazni. Utánaolvasol, hogy azon a 3 településen ahol olyan polgármester van, hogy a fidesz-maszop nemgyőz elhatárolódni tőle, és mégis a helyiek újraválasztják, akkor arra szavazol. Nincs rá garancia, hogy ők jobbak lesznek, de a régiek már bizonyítottak. Ha az sem működik, akkor tényleg be kell pótolni a 89-ben elmaradt nagyon véres forradalmat, ahol az állami és pártvezetőket fel kell akasztani, a középmezőnyt meg eltiltani az államigazgatásból, állami vállalatoktól.
„Az állami intézményeket az irányítja, akit oda kineveznek.” Ez is így van. lásd feljebb.
„Emlékszel arra, amikor a MATÁV állami cég volt, és éveket kellett várnod telefonra?”
Mikor éveket kellett várni, akkor viszont olcsóért kaptad meg. Ezt nevezik az un. hiánygazdaságnak, ami az kommenista rendszerekben volt/van. A kínaiak igyekszenek letérni róla. Ezért kell olyan embert kinevezni aki ért hozzá, elérendő célokat kell neki kitűzni a telefonhálózat minőségére/árára vonatkozóan. Pl. megnézem, hogy Svájcban, Norvégiában, Franciaországban, stb. mi a helyzet, és kicsit magasabb szintet adok meg. Mert pl. nem kell 3 párhuzamos mobirendszert (adótornyok, ügyfélszolgálat, vez.igazgatóság, stb.) kiépíteni.
És itt jön a csattanó: ha véletlenül teszemazt mondjuk a Vodafon pl. 82%-os hatásfokkal dolgozik, az állami meg minden jóindulat ellenére is csak 75%-on megy, akkor is az állami a nyerő, mert a Voda a nyereségét fénysebességgel viszi ki az országból. De mint mondtam mindkettőt emberek irányítják. Ha a takonyevő dávidkákat kiiktatjuk a rendszerből és szakemberek irányítanak, akkor még jó is kisülhet a dologból.
„Ma pedig 3500 Ftért 40 megabites internetet kapsz” - a mai technikát a 20 évvel ezelőttivel nem kéne összehasonlítani. De fogadjunk, hogy 20 év múlva havi 6800 Ftért 480 megabites internetet fogsz kapni. A minimálbér meg 360 000 Ft lesz.
Egyébként, ha kicsit is nyitott szemmel jársz, akkor tudhatod, hogy az utóbbi években azért csökkentek az mobil tarifák, ill. kábeles internet árak, mert a NHH v. az unió megfelelő szervei megadtak maximum díjakat. Ha magasabbat mégis akart a „gyilkos árverseny” ellenére a szolgáltató akkor a költségeit igazolnia kellett. Ez pedig azt jelenti, hogy Mo-on (de még az unióban is) nem piacgazdaság van, hanem a korai rablókapitalizmus szakaszát éljük.
„Francokat nincs. Mindenhol más akciók vannak, más sajátmárkás termékek (én a Spart preferálom, de valamiben a Tesco a jobb).
Kegyetlen verseny van itt.”
Kb. 10 országos lánc van 5 tulajdonossal. Ez monopolhelyzet, nem verseny.
Ha egy 50000 fős városban van 15-20 egymástól független, magánkézben lévő ABC (nem hipermarket), akkor ott van kegyetlen verseny. Ha nem elég jó, ha túl drága, ha ez, ha az. Ott hullik ki pillanatok alatt a férgese. Ráadásul a Lenke néni ABC nem fog dobozos UHT „tejet” importálni a Duslo Vegyiművekből, hanem a helyi v, a környékbeli tejüzemből szerzi be. Mivel drága az üzemanyag. Én pl. az őstermelői piacon Marika nénitől jobban megveszem a füstölt kolbászt, mint a TESCO akciós patkánymérgét.
„Spart preferálom” – Én azért megnézném, hogy nem-e Megatrade Kft. utód szállít-e be még mindig. www.mtv.hu/modernkepmesek/cikk.php?id=168751
Nem gondolom, hogy a helyzet sokat javult volna.
Azért azt csodálom bennük, hogy nemcsak hogy eladják a szart, de ráveszik az olyan balfaszokat, mint te, hogy ezt még preferálják is.
„Hihetetlen demagóg, hülye dumád van.”
Nagyon szeretek hülyékkel vitatkozni. Köszi.
Van az a pont, amikor egy műsort nézve az ember kezdi magát kényelmetlenül érezni a képernyő előtt. Jó esetben erre minél később kerül sor (a Marslakóknál meg a lehető leghamarabb), sajnos a The Voice harmadik adásában úgy négy perc kellett hozzá. Ami, ahhoz képest, hogy még…..
Áll a köztelevízió reggeli Rekontra műsorában már sokadszor, rezzenéstelen arccal vagy leginkább tudálékos képpel, akár egy falusi kocsmáros, aki szerencsésen túl van már a második agyvérzésén, és aznapi harmadik felesén. Áll, és megfontoltan osztja az észt. Volner János…..
A Blikk mindig is tudta mi kell a népnek: csöcs, botrány és kiskutya! Az elsőt szokás szerint a címlapon találjuk néhány idióta kínrím társaságában, bentebb viszont igazi, szívszaggató celebdráma bontakozott ki régi barátsággal, nagy csalódással és egy kutyussal: a hazai…..
Egy 63 éves kerékpártolvajt értek tetten és fogtak el a rendőrök szerdán a hódmezővásárhelyi nagyállomás melletti fedett kerékpártárolóban. A férfi egy kiélezett fejszefejjel és egy kalapáccsal verte le a zárat a kerékpárról, majd felugrott rá, és el akart tekerni,…..
Malek Andrea, Mező Misi, Caramel, Somló Tamás, Blake Shelton, Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine, Tom Jones, will.i.am, Seal, Keith Urban. A látszólag eklektikus lista tagjaiban egy közös pont van: mindannyian a The Voice című énekes tehetségkutató valamelyik formátumának…..
"A Megasztárban már bizonyított Liptai Claudia, a Tv2 új tehetségkutatójának mégsem ő lesz a háziasszonya. A Voice-ban" - írja a mai Bors a The Voice című műsorról. A Hollandiából importált The Voice-t már negyven ország licenszelte. A műsor címe arra utal, hogy itt valóban…..
Árpa Attila végül elnézést kért, amiért a Facebookon olyat buzizott, hogy ezért díszhelyet kaphatna a melegfelvonulás ellen szervezett tojásdobáláson. A médiaszemélyiség, rendező, színész és tévés producer azért akadt ki, mert az RTL Klub nem akarta bevágni az arcát a…..
George R.R. Martin a Trónok harca, pontosabban a Tűz és Jég dala-ciklus írója attól tart, az HBO tévésorozata előbb-utóbb beéri a regényfolyamot, ami meglehetősen kellemetlen lenne a jövőre nézve. Martin eleve nem egy gyors író, a ciklusban eddig megjelent öt kötetet 15 év…..
Kínos incidens zavarta meg Hollandia csütörtök délelőtti edzését. A bemelegítést bárki megtekinthette a Wisla Krakow stadionjában, ezt a lehetőséget ki is használták, körülbelül 25 ezren voltak kíváncsi a tréningre. Azonban nem mindenki a játékra volt kíváncsi, többen…..
agyvezér 2012.06.09 08:36:54
@Legelő Őse: Még akár huhoghattak is. De leszarom. Nézz körül, hogy itt hogy szaporodna a cigók. Mátyás idejében pár 1000-en voltak. Nyugaton vadászták őket. Most meg meg sem lehet őket számolni (mert az rasszizmus), csak akkor cigó a cigó, mikor áldozattá válik. De 800e-1M között vannak, és szaporodnak, mint a patkányok. Erre miért van szükség? (Az nem válasz, hogy nincs felesleges élet. Szögi Lajos, Marian Cosma, Horák Nóri, stb, stb, stb.) Primitív állatok. Az elkövetőket (és nem csak 2-3-at el kellett volna gázosítani). Mit értesz az alatt, hogy 40 cigó bemegy egy szórakozóhelyre? Késekkel. Akarategység nélkül.
És akkor a huhogás szégyent hoz az országra? Muhaha.
A holokauszt meg akár volt, akár nem, az biztos, hogy 67éve volt a vége (a hitleresnek, mert a sztálinos még eltartott 8 évig, de azért nincs külön ajvékolás). De 67 éve történt dolgok miatt hadd ne siránkozzak, szégyenkezzek meg kárpótoljak.
Innen ered a fajgyűlölet meg az antiszemétizmus.
comment:com Az MTVA nagylelkű 2012.05.24 14:20:00
 Az MTVA ugye nagylelkűen átvállalta a kocsmáktól és persze a kocsmákba járó emberektől a meccsek nyilvános sugárzása utáni díjat. Sőt mindezt eltérően az előző évek gyakorlatától. Legalábbis ez szerepel a közmédia által kiadott közleményben, meg persze az, hogy…..
"Bajorék siratják a Heti Hetest, más munka után kellett nézniük" - írja a Vasárnapi Bors a 3 hónapos kényszerpihenőre küldött megmondóműsor szomorú szereplőiről. Bajor Imre szerint "téli szünetre megyünk, mint a medvék. Mindenki megérzi a válságot, hazudik,…..
Mi sem tudjuk, hogy fake (annyira nem is érdekel), mindenesetre itt a sztori: valaki állítólag feltörte Vona Gábor azóta törölt iwiwes accountját, és az ott található levelezésről készült screenshotokat kitette a netre. További infók az üggyel részletesebben foglalkozó…..