Regisztráció Blogot indítok
Adatok
proritás

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Függetlenül a neveltetéstől, a világnézettől és életfelfogástól, minden nő valahogy igyekszik megvalósítani önmagát és igazán boldoggá válni. A prioritas.blog.hu szerkesztősége a német hölgyektől összegyűjtött néhány hasznos leckét, melyek megtanítanak az öngondoskodásra a magánéletben...
Mivel férjem délvidékről származik, így anyósomtól ezen ételek elkészítését is megtanultam. Meg is tanultam tőle, amit csak lehetett és a mai napig használom és adom tovább. Gyuvecs Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 1 középnagyságú zeller, kisebb fej karalábé, 20 dkg zöldbab, 1/4…..
Nyár érlelte őszi csemegénk a szőlő. Nem csupán magában, hanem ételek alapanyagaként is rendkívül egészséges. Lássunk néhány finom szőlő receptet! ALEXANDRA SALÁTA Hozzávalók: 1 fejes saláta, 3 kis paradicsom, 1 zeller, 30 dkg szőlő, közte piros szemű is, mustár, borecet, olaj, só, bors,…..
Örvendetesen megnövekedett az érdeklődés a természetes gyógymódok, valamint a gyógyhatású növények iránt. Közismert ugyanis, hogy a kémiai úton előállított medicinák mindegyike nem kívánt mellékhatásokkal is jár. A gyógynövények hatóanyagai nem tartalmaznak ilyen káros elemeket. Célszerű tehát, ott,…..
A dédmamáink, nagymamáink még zsírral sütöttek és milyen finomak is voltak azok a sütemények! Hozzávalók 40 dkg cukor, 2-3 tojás, 3 dl tej, 1 sütőpor, 50 dkg meggy, 10 dkg zsír, 40 dkg liszt; a tepsi kikenéséhez zsír és liszt;a díszítéshez porcukor. Elkészítés A cukrot a zsírral…..
Készíts édes finomságot könnyedén, sokáig eláll, így nagyobb adagot is készíthetünk belőle! Hozzávalók 2 dkg keserű és 3 dkg édes mandula, 5 dkg Rama margarin vagy vaj, 2 dl porcukor, 2 dl búzadara, 3 evőkanál tej; a külsejére kakaópor. Elkészítés Összegyúrom a kétféle darált mandulát…..
Olyan egyszerűek, hogy a főzésben nem jártasak is hozzáfoghatnak, ráadásul szinte mindenki szereti. Csak egy jó serpenyő kell, meg persze sok-sok csirkecomb, és már sülhet is az omlós ebéd.  Serpenyős csirkecombok Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1…..
Ne dobd el a dinnyehéjat, készíts belőle valami nagyon fenségeset! Hozzávalók 1 kg görögdinnye húsos héja, annyi cukor, amennyi a dinnyehéj súlya, kevés ecet, 1 citrom. Elkészítés A dinnye sötétzöld héját éles késsel levágom úgy, hogy maradjon rajta kevés piros rész is, így szebb.…..
Sokszor hallhattuk már, hogy egy pohár vörösbor milyen jót tesz az egészségnek. Évszázadok óta isszuk ezt a finom italt, de nem is tudjuk, milyen jótékony hatással van a testünkre, ha naponta 1 pohárnyit elkortyolgatunk belőle. Egy friss kutatás szerint, (University of Alberta - Kanada) a…..
 A nagy melegben nincs kedved sütni? Nem is kell, megmutatjuk a 7 legfinomabb sütés nélküli édességet, amelyek pillanatok alatt elkészülnek és nem lehet betelni velük! A hét minden napjára ajánlunk egy káprázatos finomságot, hogy a kánikulában se kelljen lemondanod az édes…..
A hőségben nincs is finomabb egy hűsítő salátánál! Fogyaszthatod önmagában, kenyérrel, vagy húsok mellé is ezeket a finomságokat! Megmutatjuk a 8 legízletesebb és legolcsóbb salátát! Pillanatok alatt elkészülnek és roppant finomak! Tejfölös fejes saláta Hozzávalók : 1 nagy fejes saláta, 2 dl…..
Olyannyira laktatóak az alábbi ételek, hogy második fogást már nem is nagyon tudna utána befogadni az üres gyomor. Egy nagy szelet igazi fehér kenyérrel kínálva az igazi (a pasik imádják)! Ha rendelésre gyártatnád le a héten, akkor küldd tovább a linket szíved hölgyének :)  Tejfölös…..
A friss eper valódi finomság, sokan csak megszórják cukorral és úgy fogyasztják, mi most mutatunk egy ennél ötletesebb tálalási módszert. Mártásokkal leöntve, nem lesz fanyar ízű és az egyszerű gyümölcs valódi desszertkölteménnyé válik. Ha nincs idő sütni, vagy csak hirtelen valami finomságot ennél,…..
Mi lehetne üdítőbb a hideg gyümölcslevesnél? A nyári forróságban nincs is finomabb ezeknél a hűsítő ínyencségeknél. Olcsó, ízletes és percek alatt elkészülő könnyed levesek, amikkel nem lehet betelni! Megmutatjuk a kedvenc variációinkat, mindet érdemes kipróbálni! Almaleves Hozzávalók: 1 kg…..
A nyári hőségben senki nem szeretne órákon át a konyhában ácsorogni, ilyenkor a gyorsan elkészíthető, laktató és finom leveseket részesítjük előnyben. Mutatunk most 4 nagyon egyszerű receptet, nincs velük sok macera, de az ízük fenséges! Zellerkrémleves Hozzávalók: 3 közepes nagyságú zeller, 3…..