Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszter M.

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szűk udvar, keskeny csigalépcső, első emelet, sötét lakás. A lakáskeresők rémálma. Eladni szinte lehetetlen. A vevők messze elkerülik, pedig a lakást szinte utánuk dobják, különösen, mert ebből a típusból Budapesten turkálni lehet.  Lehet, hogy mazohista vagyok, de épp az ilyen lakások vonzanak a…..
Elkészült egy kis lakás a Damjanich utcában (bemutatjuk néhány hét múlva), az utolsó símítások zajlanak, családi képek a falakra, és egy kis retro fotel átalakítása. Mármint erről van szó, és a poszt is róla szól majd: A csöpp hálószobában, ahová kerül a fotel, már volt egy bútor, egy tükrös…..
Ez a lakás, talán a legorganikusabb lakás, amit készítettem valaha. Erdő szélén, ahol a legerősebb zaj a madárcsicsergés, esténként meg a bagolyhuhogás, ezt az erdei hangulatot vittük be a lakásba, a sok növénnyel, és a DIY (csináld magad) megoldásokkal. Azóta eltelt két és fél év. A tulajdonosok…..
Lili és Kristóf idén tavasszal kezdik közös életüket, közös lakásukban. ​Tervezés közben felmerült, hogy a zuhanyfülke üvege ​ne egyszerű, átlátszó üveg legyen, hanem ​kerüljön rá valamilyen, a környezetéhez illő díszítés. Mit kell tudni ehhez? ​Szeretik a szürkét, a fehéret és a feketét, valamint…..
Vannak olyan folyosók, közlekedők, amik magukban hordozzák a klausztrofóbia-érzet esélyét. Mindannyian találkoztunk már ilyennek: sötétek, szűkek, hosszúak, egyhangúak. Egy ilyennek volt dolgunk az egyik lakásunkban, és rögtön két ötletünk is volt arra, hogy izgalmasabbá tegyük a hat méteres…..
A lakás tervezése eddig a pontig egy igazi örömmenet volt számomra. A fiatal tulajdonos (ő is Eszter) elképesztő bizalma, rugalmas és kreatív hozzáállása egyre mélyebben személyes szintek megtervezését tette lehetővé. Ráadásul Eszter egészen pontosan tudta definiálni, mit szeretne, mi az ami…..
Az előző, stencilezésről szóló posztunkban leírtuk a technológia lényegét, és bemutattunk néhány trükköt, amivel az egysíkú tereket megtölthetjük élettel. Otthon, szakember bevonása nélkül, egyszerűen. Most pedig készítettünk néhány montázst, olyan képeket, miket megmutatjuk, a különféle mintákkal…..
Fontos, hogy olyan otthonunk legyen, ami személyes, egyedi, ami tükröz minket. Mégis, a legtöbben nem merünk elrugaszkodni a megszokottól, és egyszínű, sok esetben fehér falak és letisztult formatervezésű bútorok között élünk. A stencil technika egy tökéletes módszer arra, hogy megtörjük a…..
Múlt héten jelent meg egy posztunk a témában, de a retró bútor integrálásával érdemes tovább játszani. Ha a bútor kedves számunkra, de nagyon ütöttkopott vagy sérült, akkor sincs gond, mert lehet rá festeni, tapétázni, fotót vagy printet ragasztani.   A festett bútor önmagában is markáns és…..
A retró bútorok körülöttünk élnek. Itt nyüzsögnek, szinte mindenki örököl néhányat élete során, vagy ha mást nem, ajándéknak felajánlja neki egy ismerős, aki épp felújítja a lakását. A szokásos reakció ilyenkor a "nem, kösz", hiszen sokan sem akarnak olyan lakásban élni, amilyenben sok évtizeddel…..
Egy epifita (ephiphite) növényke véletlenül keveredett hozzám, egy papírzacskóban, meg is feledkeztem róla, hónapokra egy polc tetején felejtettem. Amikor kinyitottuk a zacskót, a kis növény teljes pompájában virult, étlen-szomjan, ekkor még mindig nem gondoltam, hogy a növényvilág kis fakírjával…..
Persze, tök egyszerű a válasz rá: díszcsempét kell odarakni. És van is egy rakás remek csempe a piacon, ami tényleg képes feldobni a konyha látványát, de ha más irányba indulnánk el, akkor is van megoldás. Érdekes látványt lehet ugyanis létrehozni, ha a konyhapult feletti részre csempefelület…..
Ebben a posztunkban bemutatunk egy olyan tetőtéri, háromszobás lakrész kialakítását, ahol kizárólag a legolcsóbb kivitelezés volt a cél, ebben a kategóriában a lehető legfrissebb dizájnnal. Természetesen nem javasoljuk, hogy ilyen átalakításokkal minket keressetek, mert egyrészt mi teljes lakások…..