Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gastrolta.

60 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gastrolta Vegán zöldséges aszpik 2017.01.03 19:25:37
 Amióta lemondtam a húsról, bevallom őszintén néha-néha nagyon hiányzik a kocsonya. Régen nagyon szerettem, hisz a világ legjobb anyukája a legjobban tudta (még a mai napig is) elkészíteni. Rengeteg szép emlékem fűződik a kocsonyához, legfőképp azért, mert édesapa imádta. Mindig kivágott egy nagyobb…..
Gastrolta Pikáns erőleves 2017.01.02 19:02:55
 A Karácsonyi és Szilveszteri túltelítődés után azt hiszem a legtöbben valami igen könnyűre vágyunk. Személy szerint rá sem tudok nézni bármilyen tartalmas és laktató ételre. Az év első napján fogyasztandó lencselevest is csak a babona és a megszokás végett gyűrtem le. Persze azért nem volt olyan…..
 Vásároltam négy szép pulykamell szeletet a minap. A Férj, amint tudomást szerzett róla, már meg is pecsételődött a sorsa. Rántott szelet készült belőle némi csavarral, no meg egy kevés sült burgonyával.    Kedves ismerősöm Erdélyből, még mindig nálunk vakációzik és tőle hallottam a puliszkával…..
 Mondhatni, már az ősz közepén járunk ezért én nem győzök elég sütőtököt enni. Nagyon szeretem, legyen bármilyen formában elkészítve. Gyakori alapanyag a konyhámban, ilyenkor ősszel kiváltképp.  Ezúttal Jamie Oliver volt segítségemre, hogy a spájzban várakozó csodaszép sütőtökömnek mi is legyen a…..
 Erdélyből egy kedves ismerősöm vakációzik nálunk. Olyan szerencsés vagyok, hogy egy egész hónapot itt tölt Londonban. Ő nem csupán barát, hanem az erdélyi gasztronómia "tudója" és a tudását, nagy örömömre megosztja velem is.  Ahogy időm engedi ki fogom próbálni az általuk készített ételeket,…..
 A kés számomra a legfontosabb eszköz a konyhában. Olyan, mint a festőnek az ecset. Vagy, ha csak a pengére asszociálok, mint a jégtáncosnak a korcsolyacipője. Egyszerűen nélkülözhetetlen.    A késekhez is furamód kellemes emlékeim fűződnek. Édesapa volt a család böllérje. Mindene megvolt a precíz…..
 Ismét elérkezett a sütőtök szezon. Juhéj! Nagyon szeretem.  Voltaképp egy gyümölcs, amit zöldségként használunk a paradicsomhoz hasonlóan. Magas karotin tartalma mellett kiváló c-vitamin, vas, foszfor és kalcium forrás.  Elkészítési módja igen változatos. Bevallom erre a tulajdonságára csak…..
 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/18255601/?claim=t8rk4wrak8g">Follow my blog with Bloglovin</a>   Nagyon szeretjük a gombát. Én gyakran fogyasztom, hisz vegetáriánus lévén másból kell pótolnom a B-vitamint és a vasat. A gomba kiváló forrása ennek, ezért heti rendszerességgel…..
Gastrolta Lecsó-k 2016.09.15 19:19:35
 A Férj már napokkal ezelőtt bezengte, hogy lecsót enne. Már régen készítettem, ezért gondoltam miért ne?  A Magyar boltos srácok gyönyörű tv paprikát hoztak, szívem szerint az egész készletet felvásároltam volna. 10 db paprika volt 1.5 kg, gyönyörű, húsos termések. A kolbász, az elmaradhatatlan…..
 1874 április 24-én született egy Annie Moore nevű lány, Írországban. Mindössze 18 éves volt (valaki azt mondja, hogy csak 15), amikor két testvérével Anthony-val és Philip-el felszállt a Nevada nevű gőzhajóra, s szüleit követve, végleg elhagyta hazáját egy új élet reményében.  Hogy hova indult?…..
 Ma brit napot tartottunk. Nosztalgiáztunk A Férj-el, hogy amikor még a szamárlétra második fokánál tartottunk és éjszakai árufeltöltőként dolgoztunk egy Tesco Extra-ban, mennyire finom Cottage Pie-t (Pásztorpite) készített a kedves, cornish (Cornwall-ban éltünk három és fél évig) szakács. Nagyon…..
 Sikerült rábeszélnem A Férj-et, hogy kóstolja meg a polentát. Kihasználtam a kiváló lehetőséget, mert történt a minap, hogy zöldséges kuszkusz-t készítettem magamnak és egy óvatlan pillanatban arra lettem figyelmes, hogy A Férj jóízűen kanalazgatja. Majd megszólal: "Eper (az ugyebár én volnék)…..
 2012 óta minden évben megrendezésre kerül Kingham-ben (Oxfordsire) a The Big Feastival elnevezésű gasztronómiai rendezvény, melynek ötletgazdája Jamie Oliver. Abszolút imponáló rendezvény, témáját és résztvevőit tekintve, de legfőképp azért, mert a bevétel egy az egyben jótékony célra…..
 Különleges tökökre leltem a tegnapi vásárlás alkalmával és persze nem tudtam ellenállni színes csábításuknak. Kihívás volt, mert nem nagyon tudtam, hogy milyen tökök is ezek. Persze a címkén fel volt tüntetve, de én szeretem tudni a lehető legtöbbet az újdonságokról, hisz minden nap lehet valami…..
 Egy hirtelen ötlettől vezérelve, ma megleptem A Férj-et a munkahelyén és elmentünk ebédelni. Az étteremmel szemben volt egy közel-keleti csemegebolt. Csodaszép gyümölcsökkel és zöldségekkel. Nem bírtam levenni róluk a szememet, így miután befejeztük az ebédet átrohantam és vásároltam néhány dolgot.…..
 Szigorú diétán vagyok. Napi 1000 kcal és testmozgás...jó sok. Ezért újabb kihíváshoz érkezett konyhai pályafutásom. Betartani az általam felállított mércét és továbbra is egészségesen étkezni. Nem egyszerű, meg kell hagyni.  Segítségemre ismét Jamie Oliver szolgált. Minden hozzávaló volt itthon,…..
 Tegnap Woodstock-ban jártunk egy nagyszabású, a BBC által élőben közvetített vidéki fesztiválon. Ezért arra gondoltam, hogy a látottakat milyen jó volna megosztani mindenkivel, ha máshogy nem, egy blogbejegyzés formájában.   Nem szeretném szaporítani a szót, inkább fotókon keresztül fejezném ki,…..
Gastrolta 2016.08.07 10:35:04
Gastrolta Minestrone 2016.07.25 20:23:04
 Levesre vágytam. A hűtő tele volt szebbnél szebb zöldségekkel, ezért nem is volt kérdés, hogy mit fogok készíteni.  Hát persze, hogy Minestrone-t, a kedvenc levesemet. Nagyon szeretem, mert rengeteg zöldség van benne, ennek ellenére igen kalóriaszegény. A sűrűsége miatt laktató és egy igazi…..
Gastrolta Borjúburger 2016.07.24 19:47:51
 A vasárnapi ebéd főfogásaként készült A Férj-nek. Bevallom töredelmesen a húspogácsát úgy vásároltam. Viszont nagyon szépnek találtam, ezért gondoltam, miért ne?     Ahogy készült:  Húspogácsát olajban megsütöttem, majd kovászos hamburger zsemlébe tettem. A salátával kezdtem, majd a…..
Gastrolta Vasárnapi húsleves 2016.07.24 19:47:44
 A Férj dolgozik ma is. Gondoltam meglepem valami számára finommal, így a vasárnapi húsleves mellett döntöttem. Nem az a hagyományos húsleves, amit anyukám készít, hanem ez is, rám jellemzően kicsit más. Nagyon ritkán főzök húslevest, hisz csak A Férj eszi és általában vagy levest készítek, vagy…..
 Ismét egy Jamie Oliver recept a legújabb szakácskönyvéből (Super Food-Family Classics). Ezúttal nem ötletet adott, hanem a receptjét készítettem el, természetesen némi változtatással. A végeredmény egy kellemesen csípős, indiai étel lett, ami tényleg isteni, ugyanis A Férj, (aki folyton válogat) is…..
 Jamie Oliver legújabb szakácskönyvének a "Super Food-Family Classics" egyik receptje adta az ötletet. Könnyű, tésztaétel, az őszi, téli hónapokban konzervből is elkészíthető.   A spenótos Reginette:  Kb. 150 g 00-ás lisztet (a "kb" itt fontos, mert a spenóttól is függ, ezért nem tudok pontos…..
Gastrolta Töltöttkáposzta 2016.07.17 15:03:15
 A Férj vasárnapi ebédje. Tegnap este összeállítottam, így ma csak fel kellett tennem főzni. Nagyon szép savanyú káposzta leveleket vásároltam a török boltban. Igazság szerint én ezt preferálom, mert sokkal jobb minőségű és ízű, mint a vákuumcsomagolt Vecsési. Apró káposztám volt itthon, az pedig…..
 Gyönyörű laskagombát (nálunk Oyster mushroom) vásároltam a minap egy török boltban. Volt néhány póréhagymám is a hűtőben, amit el kellett használnom.    Amit készítettem:  3 db póréhagymát vékonyabbra szeleteltem és 5 percig pirítottam 1 ek olívaolajon. Majd hozzáadtam kb. 100 g csíkokra…..