Regisztráció Blogot indítok
Adatok
steven.h

0 bejegyzést írt és 4109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Romeo Agresti legfrissebb beszámolója szerint a Juventus a tárgyalások végső fázisánál tart Felipe Anderson szerződtetése ügyében, a Lazio játékosa nyáron ingyen csatlakozhat a Juventushoz. Az újságíró szerint a védelembe első számú opció Riccardo Calafiori, a Bologna ígéretes fiatalja. Federico…..
A Tuttosport hasábjain olvasható Fabrizio Ravanelli nyilatkozata, aki beszélt a hétvégi torinói derbiről, illetve a Juventus ikonja a nyári mercato kapcsán is megfogalmazott egyes elvárásokat. „A derbit a megfelelő koncentrációval kell kezelni, és nem szabad figyelembe venni a tabellán látható…..
steven.h 2024.04.11 08:14:49
@Shyr Kahn: Szerintem csak Guardiola fan, ha épp a Bayern edzője lenne Pep, akkor Bayernt mondott volna.
Juventus FC blog Mercato 2018.09.29 19:48:50
08.12. HIVATALOS: Filip Kostić 2026-ig tartó szerződést írt alá a klubbal, átigazolási díja 12+3 millió euró 08.10. HIVATALOS: Nicolò Fagioli 2026-ig hosszabbított a klubbal. 07.20. HIVATALOS: 41+8 millió euró fejében Glieson Bremer csatlakozott a Juventushoz, 2027-ig kötelezte el…..
steven.h 2024.03.25 21:41:26
@Rikoo: Ráadásul a Napolinál sem volt jellemző rá, hogy kivásárlási árral operálna.

Ez a csere már alapból borzalmasan hangzik :D bár tudom hogy te Locatellit bármikor odaadnák Goretzkáért, de én még azért bízom benne.
steven.h 2024.04.09 17:44:25
@Rikoo: Én azért inkább tartanám meg Soulé-t, minthogy most hozzam Felipe Andersont meg Zaccagnit... Soule eladásávál semmit nem érünk, hogy megy 40 millióért, viszonylag alacsony fizetéssel és jön 15 millióért Zaccagni 3,5 milliós fizetéssel...
Nyilván a könyvekben ez jól néz ki, de előbb meg kellene próbálni a ballasztot eladni - Arthur, Kaio Jorge, Kostic, Kean, Milik megszabadulni és ebből csinálni mondjuk egy 70 millió-t csinálni, meg felszabadulni egy rakat bér.

ezen kívül szerintem Bremer tuti távozó, és én nem hullajtanék könnyeket Szczesny, Danilo, Illing, Weah és Caviglia távozásánál sem...

kérdés persze hogy mit akarunk játszani, mert egyébként Chiesa és Soulé mögé Weah és Illing jó csere lehet szélső poszton, visszatér Fagioli, ő jó párja lehetne Locatellinek egy 4-2-3-1-ben és akkor oda még jönne Ferguson, ott van McK és Miretti.

Vlahovic mögé kellene egy jó csere, mögöttük játszhatna Yildiz/Felipe Anderson és ott is vagyunk, hogy a védelem a gyenge láncszem a jobb oldalon főleg. Gatti Calafiori, Djalo, Huijsen nyilván nem hangzik acélosnak és nem egy bajnok csapat védelmének tűnik, de szerintem lehetne úgy okosan igazolni, hogy annak mondjuk ne legyen Soulé az áldozata, meg senki fiatalabb és jó képességű játékos.
steven.h 2024.04.10 10:06:14
@Rikoo: engem nem annyira izgat mit nyilatkozgat Soulé, Bremer is elmondta hogy a PL-be vágyik, nincs ezzel semmi, csak mondjuk Soulé menjen a Realba mondjuk egy Zidane féle gigatranszferral és ne 40 millióért a PL-be vagy máshova hogy aztán ők szakítsanak rajta nagyot.

Ráadásul Rabiot meg lenyilatkozza, hogy mennyire szeret itt lenni, de azért hosszabb szerződést nem ír alá, hogy legalább ha távozni akar legalább fizessenek érte, azzal gond nincs, de Soulé el meri mondani hogy a Real az álomklubja az kiveri a biztosítékot.
Michele Criscitiello, a Sport Italia vezetője szerint a Juventusnál változás várható, és Thiago Motta fogja váltani Massimiliano Allegrit a bianconero csapat padján. „Thiago Motta érkezik a Juventushoz Cristiano Giuntoli elképzelésének megfelelően, aki hamar lépett a jelentős klubok által képviselt…..
steven.h 2024.04.02 17:10:25
@gomorra21: meg nem is nagyon tudnánk még rövidtávra se leültetni senkit max Monterot a primaveratól, de ő meg fogalmam sincs hogy teljesít, bár tekintélye biztos lenne.

Annak semmi értelme hogy kirúgott Allegri segédje Landucci vegye át a csapatot.
A Juventus rég nem látott hullámvölgyben találja magát az elmúlt időszakban, és Antonio Barillà véleménye szerint a klub így fizet meg a fiatalokra támaszkodásért, számol be a Tuttojuve. „Amikor a Juventus még a bajnoki címről álmodott, aláhúztam, hogy ez a csapat nem mérhető az Interhez minőség…..
steven.h 2024.04.02 17:07:57
A Juventus egykori meghatározó játékosa, Alessio Tacchinardi mostanában gyakran nyilatkozik az Öreg Hölggyel kapcsolatban, legutóbb pedig Matías Souléról és a klub jövőjéről beszélt a La Gazzetta dello Sport számára. „Megnéztem s újranéztem Matías Soulé gólját az U23-as argentin válogatott meccsén,…..
steven.h 2024.03.25 21:33:39
@gomorra21: Ő került be anno Legrotaglie mellé Criscito helyett, ha jól emlékszem. Én nem emlékszem rá, legalábbis abban az évben, hogy annyira kapta volna az ívet, mert az öreg Nicola beérésével egy jó védő párost alkottak, Criscitot meg kukázták egy hiba után. Többi történelem.

Gatti még beérhet szerintem, ahogy mondjuk Barzagli vagy más későn érő védők - Acerbi is ilyen szeirntem.
A Tuttosport értesülései szerint a Juventus előrelépést ért el Teun Koopmeiners ügyében, így megelőzte a holland középpályásért ugyancsak érdeklődő Liverpoolt, mivel a lap szerint a 26 éves játékos utasította ügynökét, Bart Bavingot, hogy jusson megállapodásra az Öreg Hölggyel. A lap szerint a…..
steven.h 2024.03.25 21:30:33
@Shyr Kahn: Már sokadszor írod, hogy Motta maradni akar majd Bolognában ha beviszi őket a BL-be. Ez szerintem már egy rég elmúlt futballromantika esete lenne. Nem fog csak azért a Bolognánál maradni, ha most van esélye szintet lépni. Most egy Barcelona, Juventus, Man Utd stb csapatok padjai is megüresednek, jövőre ki tudja mi lesz. Most fog lépni és legendaként fognak rá tekinteni, aki bevitte a BL-be a Bolognát először a történelmében.

Ráadásul a Bolognát valószínűleg szét is fogják kapni.
A Juventus francia középpályása, Adrien Rabiot jelenleg nemzeti csapatával készül, s sajtótájékoztatón nyilatkozva beszélt a jövőjéről. "Semmit sem döntöttem még el a jövőmmel kapcsolatosan. Igaz, hogy az előző szezonban a Juventusnál maradtam, annak teljes tudatában, hogy nem szerepelünk majd…..
steven.h 2024.03.20 15:22:30
@venember83: ha így teszed fel a kérdést akkor még fájóbb a dolog, és valóban, kb mindegy...
steven.h 2024.03.22 15:27:53
@Thuglife!: Én értem hogy miért van Rikoo olyan véleménnyel Locatelliről mint ami, bár ettől nem értek vele egyet. Azt is meg tudom érteni, hogy ő kapja a legtöbb füttyöt talán a hazai meccseken, bár ezt sem igazán értem. Ha van valaki aki a csapatban totálisan be van szabályozva hogy meddig tart a hatásköre az Locatelli. Szerencsétlen nagyjából az ellenfél térfelének a közepéig mehet nagyjából fel.

Amikor néha lazul rajta ez akkor rögtön labdát szerez az ellenfél tizenhatosánál és gólpasszt ad. Szerintem ő nagyon jól olvassa egyébként a játékot és ha végre dupla 6-osban tudna játszani (persze nem Rabiot-val) vagy a 3 tagú középpályán úgy hogy mögötte van egy védekező középpályás és lennének sémák meg tudatos mozgások, akkor ő oda tudná rúgni a labdát ahova kell meg fel tudna érni a kapuhoz ahogy kell.
Azért nem hiába van hívva még ilyen silány játékkal is a válogatottba.

De jelenleg totálisan le van szabályozva és szerintem rá is szólnak ha feljebb merészkedik, mert egyszer kétszer megcsinálta egy egy meccsen utána meg látványosan visszább vett.. Régen volt a megye 2-ben, hogy volt a régi sztárjátékos csak hát már megöregedett de azért még volt esze a játékhoz, na nekik mondták régen hogy a félpályán lévő körben mozogjon és ossza le a labdákat.
Teun Koopmeiners a De Telegraafnak nyilatkozott nemrégiben, s ebben nem tagadta távozási szándékát, sőt, elmondása szerint az Atalanta vezetőségével is megosztotta terveit. „Már tavaly volt egy konkrét megkeresés a Napolitól, de végül a kluboknak nem sikerült megállapodásra jutniuk. Elmondtam az…..
A Genoa elleni döntetlen újabb tőrdöfésként érte a Juventus szurkolóit, akik közül többen a nézőtéren is kifejezték nemtetszésüket füttyökkel a félidőben, amire a Curva Sud ultrái becsmérelték a negatív kritikát megfogalmazó szurkolókat, s arról énekeltek, hogy a Juventust ők és kizárólag ők…..
steven.h 2024.03.20 15:28:16
@Lanzafame: én is azt mondom hogy váltani kell, félreértés ne essék, de amiben erős, azt el kell ismerni és nem elbagatelizálni, de ettől függetlenül nem ő kell és nem ő kellett volna a Juventus élére az újjáépítéshez.

@gomorra21: amíg a Milannál nem adták el alóla a csapatot, vagy ameddig itt is volt koncepció ő is szállította. Az hogy elment pihenni szerintem nem egy akkora felróható dolog, Zidane már hányadik éve nem vállal munkát és én azt sem rónám fel neki hogy nem ment külföldre, Allegri egy teljesen olasz mentalitású ember, ahogy az olasz játékosok sem igazán vágynak külföldre, úgy ő sem.
steven.h 2024.03.20 16:22:06
@gomorra21: ebben a formában ez totál párttalan vita. Semmi értelme azt felhánytorgatni hogy nem mer külföldre menni, azért az olasz futballtörténelemben bőven voltak még ilyenek - edzők is, játékosok is.

De akkor ha jól értem Ancelotti jó edző, mert sztárokkal tud eredményt elérni, Allegri meg sz@r edző, mert csak sztárokkal tudna eredményt elérni.
steven.h 2024.03.20 17:17:15
@gomorra21: Szerintem a válogatottat fogja átvenni, de ez csak tipp, mert Spalleti szerintem fog jobb ajánlatokat kapni.
A Juventus továbbra sem talál vissza a győzelmek útjára, s a csapat korábbi mestere, Fabio Capello elemezte a zebramezesek kiábrándító helyzetét, miközben egyre több kritika illeti Massimiliano Allegri munkásságát. "Először is hadd mondjam el, hogy Allegri csodákat tett egészen a Derby d’Italiáig,…..
steven.h 2024.03.20 10:41:34
@Wizzurah: nem tudom, én ezt a rövidtávú eredményesség mindenek felett dolgot egyáltalán nem látom most az internél és Marottánál. Amíg Conte volt jöttek a nagyöregek neki, de azért én nem mondanám, hogy ne lenne abban a keretben utánpótlás - Bisseck, Pavard, Frattesi, Aslani (őt nem tudom miért jegeli ennyire Inzaghi), Carlos Augusto, Thuram közül egyik sem idős játékos. Sommer azért egy 2-3 évet még tud a legmagasabb szinten védeni, Zielinski még a legjobb korban van, Tadic idős, de cserének szerintem bőven tökéletes jövőre, ha mindenkit meg tudnak tartani.
A Juventus mindössze egy pontot gyűjtött hazai pályán a Genoa ellen, így egyre nehezebb helyzetben folytatja küzdelmét a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyek egyikéért. "Az első félidőben volt egy kis feszültség a mérkőzés fontossága miatt, s mert győznünk kellett, ezért egy kicsit…..
A Juventus a reményteljes évkezdet és scudettós álmok után leszakadt az éllovas Intertől, és vasárnap a Genoa ellen már egyértelműen győznie kell, ha lépést kíván tartani a második helyet átvevő Milannal. A Genoa elleni meccs előtt sajnos edzésen megsérült Arkadiusz Milik, ám a keret nem fog…..
Juventus FC blog Dühöngő 2016.03.19 22:39:46
Ez tényleg egy dühöngő, kiélhetitek magatokat rendesen. Itt nincs OFF-olás, jöhetnek a pletykák, az átigazolások, a vélemények, teljesen vegyesen. Akár a Juventushoz tartozik, akár nem (teljesen). A trágárság, egymás mocskolása persze itt sem megengedett, ezért ettől tartózkodjatok! Mindent bele!…..
steven.h 2024.02.15 16:51:01
@Rocky80: Érdekes egy beszélgetés volt.
steven.h 2024.02.29 08:43:34
@Wizzurah: lehet már Marotta beépített embere az öreg Sándor, voltak hírek, hogy az inter adna neki szerződést, ha jól emlékszem.
steven.h 2024.03.13 23:45:18
@Direct_01: nagyot játszott az atletico, de ezt azért Simone Inzaghi nagyon eltaktikázta, 90 perc alatt is már bukniuk kellett volna
Massimiliano Allegri az Atalanta elleni izgalmas döntetlen után a DAZN munkatársának elemezte a látottakat. „Jó meccset játszottunk egy jó Atalanta ellen, azt hiszem, két gólt kaptunk. Jól végezték el az első szabadrúgást, de mi jobban is teljesíthettünk volna, s ugyanez igaz a második gólra…..
steven.h 2024.03.13 10:28:41
@Shyr Kahn: Egyébként miért mindig a 2015-t hozzátok fel példaként? Miért nem hozzátok fel a rá következő évet mikor távozott Pirlo, Vidal, Tevez, Llorrente vagy a 2017-es évet amikor meg teljesen átalakította a csapatot és mindkét esetben fél évre volt szükséges, ráadásul, ha volt csapat ami tényleg erőt mutatott az a 2016-os volt tavasszal és csak a sérülések miatt nem játszott kétszer BL döntőt egymás után újra a Juve, mert a Bayern elleni párharc az azon ment el hogy nem tudtunk a legjobb csapatunkkal kiállni.
steven.h 2024.03.13 13:04:31
@Thuglife!: attól mert a végkicsengés ugyanaz, még lehet róla véleményeket cserélni.
steven.h 2024.03.13 14:23:10
@gomorra21: Megsérült Emre Can, ez okozta a problémát akkor is, hogy ő volt profilban az egyedüli aki ezt el tudta játszani, hogy visszahúzódott a védelembe és onnan hozta fel a labdákat és valamennyire irányított támadásépítésnél. Ha Can egészséges tudott volna maradni, akkor valószínűleg az Ajax ellen is előkerül az a taktika.

Egyébként én a Real Madrid elleni Bernabeuban játszott 1:3 féle játékot hiányolom, amikor látszódott hogy ki van elemezve az ellenfél és a gyengepontjaikra koncentrálunk, hogy a jobb oldalon meg lehet őket futni, hogy Carvajal-ra rá kell küldeni Mandzukicot hogy megzavarja. Az mestermű volt, de a cseréknél már előjött az olasz mentalitás, hogy Cuadrado majd jó lesz a hosszabbításban, ahelyett hogy bevittünk volna még 1 ütést.

Ha nem is a szemkápráztató játék, de ezek nagyon hiányoznak és ezek kivesztek teljesen.
A La Gazzetta dello Sport friss hírei szerint a Juventus továbbra is szerződéshosszabbításokon dolgozik, zajlanak a vezetőség szintjén a kiértékelések, s ennek tanúbizonysága Dušan Vlahović ügynökének torinói látogatása, és a lap szerint a felek elkötelezettek a folytatás mellett, és szeretnék…..
steven.h 2024.03.13 08:48:05
@Shyr Kahn: Mancini alatt az olasz válogatottban is jó képet mutatott más rendszerben. Nem hinném, hogy csak a Sassuoloban nyújtott teljesítménye miatt vettük meg, hanem a kettő együtt.

Ezért van az, hogy ő lenne az utolsó akit kukáznék a középpályáról jelenleg, mert ha kapna magamellé egy Koopmeiners meg egy csúcsformában visszatérő Fagioli-t rögtön más lenne a leányzó fekvése nála is.

De még azt is megkockáztatom, hogy ha csak egy ingyen Jorginho jönne és átvenné a helyét, ő meg mehetne feljebb, már jobb lenne.

Csak ezzel megint az lesz a baj, hogy most két évig szívattuk registában és idő kellene neki visszaszokni eredeti szerepkörébe.
A sajtóban Maurizio Sarri és Luciano Moggi egymásnak üzenget, miután Luciano Moggi nem volt rest és nyilatkozatában Maurizio Sarri torinói évadjáról is beszélt. „Válasz Luciano Mogginak? Nehezen tudok megfelelő választ adni egy olyan személynek akit eltiltottak a futballtól.” - számol be az edző…..
steven.h 2024.03.11 10:20:49
@Ethan Hunt: én azt gondolom, hogy ha nincs egyezség akkor nagyobb hiba lett volna itt tartani Sarrit, mint elküldeni. Az öltözőt elvesztette és a vezetőségben sem volt meg a támogatottsága. Agnelli ki sem akarta nevezni, Nedved és Paratici helye meg már korántsem volt betonbiztos, nem hiába vette el tőlük a döntést Agnelli.

A keret is kezdte kikezdeni őt, az más kérdés, hogy igazából annyit kellett volna tenni, amit azóta már megtett a klub - eltakarította Ronaldot és Bonuccit - de ez akkoriban elképzelhetetlennek tűnt.

Másfelől, de ez csak személyes vélemény, én nem tudom megbocsátani neki hogy elüldözte Mandzukicot, aki egy kivétellel, mindig kitette a szívét a mezért, de ez csak zárójeles megjegyzés és nem tartozik a tárgyhoz.

Ha én valamiért elővenném Agnellit abban az évben, az az hogy újraépítést hirdetett, de ennek a két legnagyobb gátját nem tüntette el és hirtelen felindulásból választott edzőt.
steven.h 2024.03.12 11:20:22
@Ethan Hunt: Én nem emlékszem, hogy Mandzukicnak ekkora lett volna a fizetése, szerintem nagyjából 4-5 milliót keresett és szerintem nem is az volt a sztori, hogy szabadulni kell valakitől. De ha az is volt, az meg tökéletesen mutatja Paratici agymenését, hogy idehozott nyáron 75 millióért egy de Ligt-et a világ összes pénzéért fizetésben meg mellé még Demiralt is mikor itt volt Bonucci, Chiellini és Rugani (az a Rugani aki Sarri alatt hozta élete idényét) és akkor Mandzukictól kellett megszabadulni, aki még azt is bevállalta hogy ő fog Ronaldo helyett gülizni. Az hogy szélső lett az félig meddig a kényszer szülte a 4-2-3-1-ben, bár ha megnézed a Real ellen BL döntő hivatalosan felrajzolt felállását az 3-4-1-2 volt és egyébként ahhoz voltunk támadásban közelebb és védekezésben jött vissza Mandzukic a balszélre.

Az hogy kezdte elveszteni az öltözőt azt én az utolsó 5 fordulóban és a BL-ben való kiesésre alapoztam, ott már a bajnokság befejezése után játszottunk a Lyonnal, ha jól emlékszem, historikus Serie A tabellát nem találtam, az valóban igaz, hogy 2 fordulóval a bajnokság vége előtt 7 pont volt az előny az Interrel szemben, de én úgy emlékszem, hogy ott inkább a Lazio elfáradása miatt lett biztos a bajnoki cím és nem az inter teljesítménye miatt, mivel ők talán az utolsó 5 meccsüket megnyerték. Nem néztem részletesen utána, szóval nem jelentem ki 100%-ban, de ott bőven voltak jelek arra vonatkozóan hogy elvesztette az öltözőt.
steven.h 2024.03.13 08:36:39
@Ethan Hunt: Látszódik, hogy utánanéztél, nekem sajnos erre most nincs annyira időm, szóval elhiszem. Csak nekem még mindig rémlik az, hogy igazából csak úgy kereten kívül találta magát és még edzeni se edzhetett még talán az utánpótlással sem, cserébe csak januárban távozott. De én ezt még véletlenül sem akarom állítani, ezek csak az emlékeim.

Paraticivel azért vagyok igazságtalan, mert neki és a nagy Ronaldo projektjének köszönhetjük hogy itt tartunk. Nyilván a COVID-ról nem tehetett, de arról viszont igen, hogy egy egyént emelt a csapat fölé, pedig egy igazán ütős csapattal is lehetett volna BL-ről álmodozni olcsóbb bérkerettel és azt a 100 milliót máshova költve.

Romerot egyébként szerintem még Marotta igazolta le, de ez csak részletkérdés. Ha igazán bárki képben lett volna akkor a pénzügyekkel és figyelt is volna a tudatos gazdálkodásra még úgy is hogy itt van Ronaldo, akkor nem igazolja le de Ligt-et, tekintve hogy az is kirakat igazolás volt. Ahogy írtad a Bonucci Chiellini páros cseréjét el kellett indítani, de azt lehetett volna a Demiral, Romero kettőssel is, vagy 1-2 okos igazolással, amire egyébként valószínűleg Paratici képes is lehetett volna.
A Juventus továbbra is csak keresi a kiutat az egyre mélyülő hullámvölgyből, a Frosinone elleni aratott kínkeserves győzelem után a zebramezes csapat vereséget szenvedett a Napoli vendégeként, s ezzel a második pozíció is komoly veszélybe került a bajnoki tabellán. A torinóiakra a következő…..
steven.h 2024.03.10 18:39:16
@MdewC: isten éltessen!

Meccshez: lassan az a 4. hely is veszélybe kerül…
steven.h 2024.03.10 19:30:09
A Juventus kapcsán a sajtóban az idei hullámvölgyek alatt többször felmerült az edzőváltás gondolata, és Romeo Agresti nemrégiben közölt mondatai is egyértelműen a váltásra utalnak. „Új edző? Én egy feltörekvő, gyors, friss edzőt látok magam előtt. Például nem számítok Antonio Conte…..
steven.h 2024.03.08 09:14:01
@dringo: Én nem annyira értem hogy néhány szurkolótárs, és most direkt nem szeretném rád szűkíteni a dolgot, miért csak Contéban látja a megoldást és miért csak Conte hozhat vissza győztes mentalitást. Igen egyszer itt megtette több mint 10 éve, új és friss edzőként, akkoriban még rugalmas is volt valamennyire mert a 4-2-4-es formációját hagyta ott a 3-5-2-ért, de ez már elmúlt, ő is kezd teljesen kiégni, öltözőket veszít el és annak pont nem látom értelmét hogy most 2 évet itt "randalírozzon", mint ahogy most teszi Allegri már 3 éve.

Thiago Motta Bolognája nem pont úgy néz ki mint akik elhiszik magukról hogy győztesek? Az AS Romanak egy eddig mindenhol felsülő De Rossi is meghozta a megváltást - nyilván itt kicsi a minta és még bőven elfogyhat a dolog. A Napolinak egy örök vesztesnek tartott Spalletti is elhozta a magabiztosságot és egyébként a Milannak meg még egy Pioli is, még ha az most kezd össze is dőlni.

Nem csak a mostanra teljesen fásult Conte van a világon, semmit nem érünk el azzal, ha őt visszahozzuk, mert én még csak igazi Juventinonak se tartom, még ha ez sokaknál ki is veri a biztosítékot. és még a volt inter játékos Motta-t is előbb ültetném a padra mint őt, Tudorrol nem is beszélve aki még másodedzőnek is eljött, hogy megpróbáljon segíteni a csapaton.
steven.h 2024.03.08 13:40:16
@dringo: Objektíven nézve a dolgot, most egy olyan edző ül a padon, aki többet is bizonyított Juventus edzőként, mint Conte, mégis láthatjuk, hogy nem működik.

Conte pedig drágább még Allegrinél is és ugyanolyan befásult, ezen az álláspontomon nem változtatok.

Most a Juventusnak egy "új Conte" kell és nálam ez egyébként favoritként Tudor, még ha most 1 éve nem is vállalt állást, de Thiago Mottát is mindenki dícséri, sportszakmailag is, tehát csak amiatt lutri, hogy nagyobb csapatot még nem kapott, de ebben a Juventusban már nem az egókat kell kezelni, hanem csapatot kell építeni.
steven.h 2024.03.08 19:47:15
@ZED!: vártam hogy ki fogja kinyitni újra ezt a szelencét, de már kezdek ebbe belefáradni. Első BL ezüstre még azt mondom talán, csak akkor Conte miért nem tudott még a csoportból sem továbbmenni előtte?! Második BL ezüst - 4 fő volt jelen a Conte csapatból, ne vicceljünk már, hogy azt nem Allegri rakta össze.
Cristiano Giuntoli, a Juventus sportigazgatója a Sky Sport munkatársának nyilatkozott a Frosinone elleni meccs előtt, s a szakember a szezon célkitűzéseiről is beszélt. „A mester a stábbal és a srácokkal 54 pontot szerzett, így az a legjobb, ha folytatjuk ezt az utat lehajtott fejjel, hogy elérjük…..
steven.h 2024.02.27 18:00:03
@Shyr Kahn: Ez azért fura, mert a Napolit meg elvállalta volna, ha nem csak fél éves szerződést kap, legalábbis a hírek alapján ez volt a deal breaker.

Nyilván teljesen hivatalos álláspontot csak Giuntoli tudna adni erről, én pár helyen olvastam hogy megegyezett Tudorral hogy átveszi a Juvét, csak mivel De Laurentis nem engedte el olyan könnyen és későn állt munkába a csapatnál ez nem valósult meg.

Persze ezt is érdemes a helyén kezelni, nagyon kreatívak tudnak az újságírok meg az internetezők is lenni.
steven.h 2024.02.27 19:51:47
@Shyr Kahn: Nálam fordítva van a preferált sorrend, de ezen nem fogunk összeveszni. Már csak azért is mert a keretünket a Tudor által preferált 3-4-3-hoz kisebb befektetéssel lehet csiszolni.
steven.h 2024.02.28 18:59:12
@Shyr Kahn: Nem akarom megint kinyitni, mert korábban már értekeztünk erről, de a folyamatosan javuló teljesítmény úgy nem nehéz, hogy igazából a Speziánál eléggé értékelhetetlen volt a teljesítménye, de nyilván látszódik rajta a fejlődés és jó úton jár és könnyen lehet hogy megérett egy nagyobb klub kispadjára. Én egyébként úgy gondolom a Barcelona padjára nem fog leülni, én úgy gondolom arra Flick a legesélyesebb.

A Conte részt pontosítanám, nem az Atalantától érkezett Conte, hanem a Sienától, és bár igen, csak a Serie B-ben tevékenykedett az Atalanta előtt, meg utána a Sienánál is, de minden csapatánál 1,7 pont felett átlagolt, az Atalantát leszámítva, ami akkoriban nem az az Atalanta volt ami most. Klub struktúrát tekintve sem.

Garancia semmire nincs egyébként, váltani kell, de úgy kell váltani, hogy megfontoltan. Motta, Tudor, mindkettő lehet nagyon jó választás, de még az általad sokszor emlegetett Farioli is érdekes választás is lehetne.
Az olasz sajtó értesülései szerint a Juventus hosszú távú megoldást keres Wojciech Szczęsny helyett a csapat kapujában, s a Monza hálóőre, Michele Di Gregorio személyében véli megtalálni a megoldást a poszton. A 33 esztendős lengyel hálóőr fontos szerepet tölt be Massimiliano Allegri keretében, a…..
A Juventus tovább száguld a lejtőn, a zebramezes csapat ezúttal a Hellas Verona otthonában ért el 2:2-es döntetlent, s mindez azt jelenti, hogy amennyiben az AC Milan holnap győzni tud a Monza ellen, a milánói csapat átveszi a tabella második helyét a torinóiaktól. "Realista vagyok. Két pontot…..
steven.h 2024.02.19 13:06:26
@Thuglife!: én csak annyit jegyeznék meg, hogy azt a szelencét szerintem felesleges kinyitni hogy Sarri kit nem kapott meg, mert ez az Allegri féle első regnálásra is igaz, hogy 1 játékost kért kifejezetten és nem kapta meg, sőt én úgy emlékszem neki Higuainra se lett volna feltétlen szüksége így a 90 millió mehetett volna másra is. Mellesleg Jorginho akkoriban még egy 70 milliós játékos volt és lehet hogy de Ligt helyett lehetett volna őt hozni, de Paratici nem így döntött.

mást egyébként nem tudok hozzátenni, csak az összefoglalót láttam, a második gól az kabaré volt, de szerencsével lehetett volna nyerni is, ha Chiesa nem a kapusba bombázza, de nyilván ne szerencsével nyerjünk, bár azt szokták mondani, jó csapatnak szerencséje is van.

Nincs meg a koncentráció, én azt a küzdést se látom most, mint ami januárban megvolt, mélypont van, és igazából tényleg lehet abban valami, hogy bármennyire is próbálta Allegri sugallni, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, és ezzel nem felmentve az ő felelősségét ebben, valószínűleg a játékosok másként gondolták és most jött a valóság, amiből nem tudom mikorra állnak fel, tekintve hogy ezek voltak a "könnyű" meccsek, bár jövőhéten azért remélem a Frosinone játékfelfogása segíteni fog ezen.
steven.h 2024.02.19 15:40:28
@babo0410: Őszintén szólva szerintem Pirlo pont ugyanazt mutatná, a Sampdoriával sem tud nagyon mit kezdeni, sőt felkerültek róla olyan videók, amik alapján a tekintélye is oda a Sampnál. Ha egy Sampdoria öltözőt így nem tud kezelni, mi lenne itt, függetlenül attól, hogy lehet itt más megítélés alatt lenne játékosi múltja alapján, de akkor is. Már nincsenek itt a cimbik akikkel együtt játszott, akikkel egy öltözőt maga mellé tud állítani.
steven.h 2024.02.22 09:08:42
@babo0410: nekem ez új hogy Allegrinél rengeteg labdás edzés lenne, mikor jött Sarri akkor jöttek a nyilatkozatok hogy mennyivel többet edzenek labdával.

De még ha így is van, azért labdás edzéssel is bőven lehet erőnléti edzést tartani szezon közben. Az alapozásnak meg nem szezon közben kell lennie, nem hiába készülnek külön a sérült játékosok mert nekik vissza kell jutniuk a sérülés előtti szintre.

Nem azért bírunk 60 percet mert Allegri egy megye 3-as edző, hanem amiatt, hogy minden évben a felkészülés 2. hetében elmegyünk bohóckodni Amerikába a pénzért és nincs rendes alapozás ami az egész szezont fizikailag előkészítené. Persze lehet jönni, hogy más nagy csapatok is részt vesznek, de minden évben előjön, hogy a Juventus maximum 2 hetet készül előtte, és mindig le van kommunikálva, hogy a többi csapat már előrébb ját stb stb.

Nyilván edzői meg szakmai felelősséget lehet abban keresni, hogy akkor miért nem kezdünk mi is előbb, de ezek a játékosok már így is ki vannak facsarva - nyilván az idei év kivétel a nemzetközi kupa nélkül, de a jövőre nézve ez még hatványozottabban igaz lesz, úgyhogy a játékosok épsége érdekében ezeket a nyári bohóc kupákat jobb lenne ignorálni, marketingben egyébként se hiszem hogy nagyon sokat hozna, de nyilván nem látom a számokat.

A sérülésekről annyit, hogy nálunk most talán még kevesebb mint egyébként szokott lenni, nézd meg a Liverpoolt vagy a többi nagycsapat sérültlistáját - akkor ott is szarul csinálnak valamit, nem?
A Juventus hullámvölgybe került, így érthető, hogy az olasz sajtó újra találgatásokba fogott, hogy a zebramezeseket irányító Massimiliano Allegri vajon kitölti-e még egy szezonra szóló szerződését, vagy idő előtt távozik, hogy egy másik szakembernek adja át a csapat kispadját. "Tavaly Allegri nem…..
A Juventus az Empoli és az Inter ellen két meccsen egy pontot hozott, így a tabella alsó régiójában elhelyezkedő Udinese ellen Massimiliano Allegri fiainak győzelemre volt szükségük, ám ez sajnos nem jött össze, bár a Juventus rengeteg helyzetet kialakított, érvényes gólt nem tudott szerezni. Az…..
steven.h 2024.02.13 09:55:00
@cd1: ezzel csak egyetérteni tudok, és értem hogy az inter elleni kudarc az erre a meccsre is rányomta a bélyegét, de előtte pont azt lehetett látni, hogy van a csapatnak azért tartása és jól kezel helyzeteket - na ez egy csapásra eltűnt.

A cseréket se értettem, értem hogy Alcaraz még most jött, de McK tegnap szerintem kifejezetten rossz volt, és hogy őszinte legyek nem is értettem mit akarunk - ott van a szélső Weah, akinek a helyén folyamatosan McK volt, másik oldalt meg ott volt Cambiaso aki jól ad be és 1v1-ben sem rossz, rajta meg folyamatosan ott volt Chiesa. Chiesa egyébként ebben a rendszerben elveszik és a helyezkedése meg pont szerintem nem segít.

Egyébként is van rengeteg furcsaság amit nem értek:

- Alex Sandro, tudjuk hogy nem hosszabbítunk vele, mégis ő az első választás, ha kidől egy védő, miközben ott van Rugani aki idén, amikor játszott rendre jó teljesítményt nyújtott. Gyanúsan ha ő van a pályan nincs az Udinei gól.

- Danilo távollétében egy olyan ember a csapatkapitányunk, akinek egyébként 0 tisztelet van a klub felé, 1 éves szerződéseket ír alá, év vége előtt nem hajlandó tárgyalni róla stb. Nyilván Locatellit nagyon lehet ekézni ha épp nem úgy játszik, de százszor inkább legyen ő a csapatkapitány, mint Rabiot, vagy egyébként bárki más ebből a csapatból. Ő mindig próbálja a 100%-ot nyújtani, ha nem megy neki legalább küzd, meg látszódik, hogy a társakat is próbálja felrázni, meg dícsérni.

- mi értelme van Weah-t és Cambiasot behúzni középre, mikor nekik kellene a szélességet adni, és nem McK-nak meg Chiesanak. Nyilván mehetnek ki segíteni, de nagyon látványos, hogy ha McK és Weah van a pályán akkor gyakorlatileg Weah veszi fel a labdát középen és McK a szélen ácsorog és várja a labdát, mikor Weah sokkal gyorsabb és robbanékonyabb. Még ha Cambiaso van a jobb oldalon, ez annyira nem látványos, mert ő sokkal jobban tud játszani középen mint Weah, de most ugyanez volt a helyzet a bal oldalon és Cambiaso és Chiesa, mikor Kostic van, azért ott látványosan Kostic tartja a szélességet, és az szerintem jobb is. (bár Kosticot és nem annyira kedvelem egyébként)
steven.h 2024.02.13 13:48:57
@FAF: én próbálom reálisan nézni az idényt, és azért az bőven látszódott, hogy nagyon kis ingatag ez az egész menetelés és az inter elleni vereséggel meg a mostani vereséggel ez tökéletesen megmutatkozott, hogy egy olyan presztízs meccs elbukása mennyire negatívan tudja befolyásolni a csapatot.

Hiába mantráz bármit Allegri, meg hogy a 4. hely a cél, attól az inter elleni meccs az más és elveszteni egy ilyen meccset akkor is nagyobb hatással bír, ha azt mondogatja mindenki hogy az inter mennyivel jobb és ennek hatása van.

A fociban nincs "ha", de én azt gondolom ha ez az Udine elleni meccs az inter meccs előtt van, akkor Milik nem így nyúl bele a labdába, vagy nem így fejeli el, de még az is lehet hogy Yildiz eléri azt a beadást amiről épp hogy lemaradt, mivel kb ilyen gólt lőtt a kupában és értem én hogy vegyük elő az edzőt, nyilván lehet keresni a hibát abban hogy miért nem tudta összekapni ennyi idő alatt a csapatot, ezt adom is, de attól még a játékosok is emberek és ha épp nem olyan személyiségek akkor lehet bármit tenni, többet fognak hibázni, ami tegnap ki is jött.
steven.h 2024.02.13 17:09:13
@gomorra21: én nem hinném hogy magukra vannak hagyva, de folyamatosan az emberi tényezőt próbáljuk kivenni az egészből, mintha a focisták nem emberek lennének és hogy kinek mekkora pofon volt az inter elleni, meg kinek mekkora ez a mostani, nyilván foglalkozik velük stáb, és az lenne a feladat hogy ezt minél gyorsabban kezeljék, és nyilván én nem látok ebbe bele, de teljesen ignorálni hogy minden ember/játékos más nem lehet.
A Juventus vereséggel zárta az Inter elleni rangadót, így a zebramezesek számára a reális cél a második hely bebiztosítása maradt, s a soron következő három pont az Udinese elleni hazai mérkőzésen gyűjthető be. Massimiliano Allegri keretéből sérülés miatt hiányzik majd Dušan Vlahović, Mattia Perin,…..
steven.h 2024.02.13 14:27:56
@babo0410: attól függetlenül hogy mennyire rossz volt ez a meccs és semmi pozitívat nem tudnék írni, azért az mégiscsak érdekes, hogy ha a Juve nyer így mondjuk a fiorentina ellen, ahogy ma az Udinese, az a szerencse és beszorított minket az ellenfél, nem tudtunk kijönni, és stb stb, most hogy ezt az Udinese csinálta meg a Juvéval, most ez azt jelenti hogy az valósult meg a pályán amit ők terveztek