Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zspanda

92 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Sokan használnak ma ingyenes vírusirtót és azt kell mondjam, hogy meg is van a helye a piacon, de nagyon fontos, hogy ismerjük azokat a paramétereket aminek a teljesülése mellett érdemes, sőt szabad ilyen termékeket használni.   Ma a fertőzött gépek közel 70% -a…..
 Az információ az érték ezt nem is lehet letagadni a XXI században. Már csak az a kérdés hogy mit teszünk meg a birtokunkban lévő információk védelmére, menedzselésére. Ha megnyomtad az Entert és elment az email:  elküldöm az ajánlatot a partneremnek,…..
Mai hír az Indexen, hogy betiltottak egy applikációt az App Storeban. Nem az az érdekes, hogy ez megtörtént, hanem az applikáció funkcionalitása. Egy kiskapu vagy “hiba” kihasználásával – a fejlesztők szerint teljesen legálisan – összegyűjtötték az összes…..
A szoftvergyártók sokat küzdenek az illegális használattal. Ennek az egyik oka a maga költség, a másik a rugalmatlan felhasználási lehetőségek. Ma amikor tombol a gazdasági válság, folyamatos a változás a vállalatoknál. Hol kirúgnak embereket hol felvesznek, sajnos az első a…..
Te nem vagy az, de 20 év alatt mindenki az. Még akkor is, ha TE nem ismered el, hogy gyereked Facebook függő (vedd el nézd meg mit csinál, simán produkálni fogja a tüneteket mint Te is ha elveszem a mobilod). Sajnos ők már Internet bennszülöttek míg TE csak látogatóba érkezel ebbe a…..
Az AvTest.org sebesség tesztjén very fast kategóriába soroltak minket. Továbbra is az a tapasztalatom hogy még mindeknél az a fontosabb hogy gyors legyen egy vírusirtó és nem az hogy magas biztonságot nyújtson. Ez olyan mint hogy sokkal többen vágynak egy Ferrarira mai…..
 A régi idők módszerei:     Amikor még nem volt internet akkor odamentek és meghúzták a ravaszt. Mindenki tudta, hogy ki kicsoda és kivel nem érdemes ujjat húzni. Na és ki volt az aki az egészet megszívta? Az utca embere.  Eltévedt egy golyó és…..
Tollat kellett ragadnom, hogy Szőke Andrást és a tűzfal építés titkáról megemlékezzek egy kicsit.  Hajdanán amikor a még voltak gyártók akik csak Antivirust voltak képesek gyártani, érveltek is ezerrel hogy az bőven elég. Persze ma is vannak ilyen gyártók akik ugyanezt…..
zspanda 2011.03.17 11:48:56
@Tomi1977: www.av-comparatives.org/images/stories/test/performance/performance_dec_2010.pdf

Ugyanerről a témáról egy másik teszt . Itt meg elkég jók vagyunk. Az olyan tesztek ahol kereskedelmi tevékenység is van az mindig kétséges. Az általad megadott link ilyen. látom rendszeresen látogatsz így biztos olvastad a tesztekről írt írásaimat.
zspanda 2011.03.17 14:31:35
@Tomi1977: www.amtso.org/members.html

majd ha itt lesznek akkor hiszek a tesztjüknek. Addig az én álláspontom az hogy nem releváns teszt. főleg akkor nem ha azonos időből van egy egy hiteles forrás amit ugyanezeket vizsgálva nem azonos eredményre jutott.

sajnos a tesztnél ma már nem csak az eredmény az érdekes hanem az is hogy ki mondja.
Olyan csapatot választottunk, akihez van a cégnek némi köze. Védhetnénk mi akárkit is mert a vírusvédelem minden csapatnak kell. És web forgalom védelem a a felhőből az elsőként a Pandának volt.  Mi egy spanyol csapatot választottunk a Hispania F1 Racing Team-et. A Panda…..
Ma ilyen nap van olvasgattam az Indexet és ömlik az IT mocsok. Nem olyan mint régen és szerintem már nem is vesszük észre. Sajnálom ha tényleg nekem van igazam. Régen mikor Ranschburg Jenő bácsi vagy Vekerdy Tamás írt a TV roszsz hatásáról akkor sokan elgondolkoztak. Ha ma…..
Adataink állami kézbe kerülnek. Pont. Nem a politikai vonzatait szeretném vizsgálni, ugyan van véleményem, de az nem ennek a blognak a témája. Azt feszegetném, hogy szolgáltatás vagy saját üzemeltetés, külső szakértő vagy saját munkaerőt alkalmazzunk a biztonságunk és…..
Mindenki azt kérdezi mostanában, hogy hol van az a rengeteg vírus amiről beszélünk. Ugyanis mi azt mondjuk, hogy 45millió kártevő létezik a világon és naponta kb 65000 új fenyegetést regisztrálunk a Panda Laborban. Nem azért mondom de nem csak mi mondjuk ezeket a számokat. Csak…..
Az egyik véglet mikor csak azt nézik az emberek hogy melyik vírusirtóról mit írnak a tesztek a másik meg az aki annyira láma hogy az már szinte hihetetlen. Most adtuk ki nem rég a sajtóközleményt az 5 leggyakoribb tévhitről ami az IT biztonságtechnikát övezi. Nem csak az a baj…..
Nincsenek illúzióim arról, hogy egy átlag vállaltnál bárki is ismerné a tűzvédelmi riadótervet, de az életét mentve azért a legtöbb ember kiszalad a házból. Igen igen nem lehet összehasonlítani az emberélet fontosságát egy adatvesztéssel, de a tűzvédelem 1800-ban volt nagy…..
Volt már ilyen a mi oldalunkkal is igaz hogy 2002 ben, és akkor csak annyit írtak ki nekünk hogy hát ezt mehexeltükCW.Azért kezdtem ezzel hogy elhiggyétek nekem hogy nem az a célom a posttal hogy mások kárán csámcsogjak, nem is az hogy megvédjem az iparág becsületét. Pusztán annyi…..
A Wall Street Journal megírta és még a rádió is bemondta! Az az igazság hogy ma még mindig az az igazi hír amit a TV vagy a rádió is bemond. Na akkor ez nagy hír. És amit mondtak:  Hogy a Facebook külső alkalmazásai kiadják a FB azonosítókat és hogy azzal már utána…..
 Az ő email címéről az Ő nevére szóló Western Union címzéssel ment ki a levél a barátainak. Mondhatni tökéletes átverés, ha magyarul lett volna nagyon sokan küldenek is neki pénzt. Én biztos vagyok benne.  Az ügyfél elmondat, hogy az ismerősei bár nem beszéli…..
Végre lejutottunk ide is. A nagytesó kitiltaná a fertőzött gépeket a netről, jelent meg az indexen . Mi van, ha kitiltunk valaki, olyat aki nem fertőzött? Ha tényleg fertőzött vagyok ki lesz az aki visszaengedi? Ki dönti el, hogy tényleg fertőzött egy gép vagy nem? Ki fogja…..
A Spam az egyik legnagyobb probléma az üzemeltetők számára! Nagy terhelés és sok bosszankodás méretezhetetlen kapacitásigény. És akkor az újdonság: a facebookon viagra reklám esik be, hivatkozásként.   Nem az az érdekes hogy milyen trükkel csinálták mer hogy olyan az…..
  Már sokszor beszéltünk róla hogy jó lenne, ha egyszer úgy tesztelnék a laborok a termékeinket, hogy valami a valósághoz közeli emulált állapotban használnák a szoftvereket. Tudom hogy ezzel kapcsolatosan folyik az előkészület az Chekvir laborban is Magyarországon és ha…..
 Már megint a tesztekről írok, mert ez olyan érdeklődésnek örvend a hogy az hihetetlen. Azt gondolom, hogy ez a funkciót még senki nem tesztelte, vagy legalábbis én nem tudok róla. Azt hogy Oroszországban egy orosz labor tesztjén a Kaspersky a nyerő, kell-e megkérdőjelezni? Én…..
 Nem az az érdekes, hogy megjelent, - bár sokan azt gondolják hogy júliusban nem jelentünk be új terméket – hanem az hogy mi van benne. Az hogy gyorsulni kell az triviális a piac ezt keresi ezt érzékeli és kész.  Szóval gyorsabb lett. Az elmúlt 3 évben az volt a trend…..
Az egyik hír, hogy 114 ezer iPad-tulajdonos személyes adatai szivárogtak ki. a másik kis hazánkból hogy kibővítik a nyaralókártya szolgáltatást, ennek keretében a rendőrség látogatja azokat a lakásokat ahonnan elmentek nyaralni és nincsenek otthon.Tisztelem becsülöm az összes…..
Kétféle képen érdemes nézni a teszt eredményét. Önmagában, hogy a proaktív technológiák tesztjén 63% kal lehet nyerni az azt jelenti, hogy az a cég aki ebben a technológiában látja a jövőt és ezzel hirdeti megoldását azon érdemes elgondolkozni hogy vajon hozzá távon…..