Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eddie

0 bejegyzést írt és 224 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Veszett vidék (Sweet Country) Az ausztrál outback-élményről a sűrítettség ilyen fokán valószínűleg csak bennszülött rendező képes értekezni. Az aboriginal Warwick Thornton ebben a csontszikár, zene nélküli, rendkívüli magabiztossággal levezényelt westernben úgy mond el minden lényegeset az…..
Hamarosan itt a Karácsony, amikor a fél ország mákos fogközökkel merül el az Ünnepi hangulatban. A szeretet ünnepével egyidőben az egyik legfontosabb éves gasztronómiai eseményünk is lezajlik: a karácsonyi sütés-főzés. Az egyik rémálom, amikor elfogy a bejgli és már nincs időnk sütni. Nem kell…..
Eddie 2018.12.13 19:11:53
@Before: "Csak jelzem, hogy például Hajdú-Bihar egyes részein olyan bejglit csinálnak, hogy a kelt tésztában alig látszik a töltelék. " Ezt mifelénk (Gy-M-S megye) Kalácsnak hívják.
A téli olimpia egyik legelképesztőbb jelensége az észak-koreai szurkolócsapat hölgykoszorúja, akik a Kwandong jégcsarnokban, Gangneungban debütáltak hatalmas közönségfigyelem mellett...
Ma induló sorozatunkat a sikeres Napi érdekes sorozat mellé szánom. Tudom hogy szeretitek a ritka képeket, ám mostantól ritkaságszámba menő, megdöbbentő, sokszor hihetetlenül abszurd vagy sosem hallott történelmi tényeket is kaptok - egyenlőre - havi rendszerességgel!..
Eddie 2017.09.21 09:28:14
Hosszú Facebook-posztban tálat ki az X-Faktorban kiesett énekes, Nagy Szimonetta, akit a zsűri négy nemmel küldött el színpadról múlt héten. Magától a műsortól egyébként mi nem voltunk elragadtatva, bár az RTL Klub próbálta megújítani a zenei showt- a hetedik évadra azonban ez már menthetetlenül…..
Kedves Olvasók! A nyári szünet után az első Napi érdekest láthatjátok ma. Szokásunkhoz híven: ha vasárnap, akkor következzen a várt sorozat folytatása.  Az első nap az iskolában (Portugália, 1936)..
Az alábbi grafikon azt mutatja meg, hány percet kell sétálnunk vagy futnunk ahhoz, hogy lemozogjuk a kedvenc gyorskajáink kalória mennyiségét. Ha például egy nagy pizzának megeszed a negyedét, amely 449 kalóriát tartalmaz, akkor 1 óra és 23 percet kell sétálnod vagy 43 percet kell…..
Mivel korábban olvastunk már pár dolgot a futásról, most jöjjön néhány értékes infó a bringázásról. Sokunk számára egyszerűnek hat az egész és felmerül a kérdés, hogy mi olyan különlegeset lehet mutatni, hát tekerni kell és kész, nem? Lehet menni terepen, aszfalton, nagyjából szinte "bárhol",…..
Eddie 2017.05.10 14:29:27
@MaxVal BircaMan HJE: Vagy ritka nagy barom vagy, vagy sose ültél biciklin vagy tedd fel a nyerget, ha legközelebb ráülsz! Én az elsőre tippelek!
1. A RADIOAKTIVITÁST NEM LEHET LEÁLLÍTANI   Az van, hogy az atomerőmű beindítása után a radioaktivitást egyszerűen nem lehet kikapcsolni. Magát a kontrollált maghasadást még le lehet állítani, de ezután semmi mást nem tudunk tenni, mint várunk, hogy leálljon a radioaktív bomlás. Tehát sugárzik…..
Eddie 2017.04.19 13:23:28
@Midnight Run: Ez elég nagy baromság! Az atomerőművek működését , áramtermelését szabályozni az egyik legkönnyebb! www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0032_kornyezetgazdalkodas1/ch20s03.html
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
Az előző két részben láthattátok a második világháború, majd az azt követő időszak plakátjait. 1951-re a Rákosi-korszak ereje teljében van. A megfélemlítés és - ha kell erőszakos - terménybegyűjtés időszaka. Az erőltetett iparosításra (elrugaszkodott ötéves tervek, vas- és acél országa...) és a…..
Eddie 2017.01.31 12:15:09
@Sam. Joe: Én is rá gondoltam, és mivel '52-ben már kétszeres olimpiai bajnok volt, valószínű ő is van a képen!
Már elég sokszor leírtuk, hogy jön a Tankcsapda dupla feldolgozáslemeze, amin ők játszanak másokat, meg mások őket. Az utóbbiba tartozik a fentebb is hallható Calidora (azaz Oberritter Dóra), aki a Compact Discóból is ismert Lotfi Begivel és Szepesi Zsolttal állt össze, hogy elég rendesen…..
Eddie 2016.11.10 12:21:45
Az online ismerkedésről sokan sokszor elmondták már, hogy totálisan személytelen. Van néhány trükk, amivel mégis a magad képére tudod formálni, meg tudod magad mutatni. Persze van az a helyzet, amikor átesik valaki a ló túlsó oldalára, amivel többet árt magának, mint használ!..
A legutóbbi, Vlagyimir Vetrovról és a KGB X ügyosztályáról szóló posztunkban (amely eddig közel 18 ezer olvasót érdekelt) többek között azt a filozófiai, erkölcsi és büntetőjogi kérdést is feszegettük, hogy egy KGB-tiszt, aki szovjet államtitkokat adott át a nyugatiaknak, kommunistaellenes hősnek…..
Hogy epiteton ornansokat pufogtassak, Velence a Tengerek Királynője. Volt legalábbis valamikor, nagyjából addig, amíg Kolombuszék fel nem fedezték Amerikát. Ez utóbbi manővert erősen motiválta, hogy mindenkinek mindene tele volt azzal, hogy a velencei kalmárok degeszre keresik magukat a távol-kelet…..
Amikor az amerikai elnök útnak indul, akkor az olyan útnak indulás, amilyen csak kevés van a világon. Az Egyesült Államok első emberének rendelkezésére áll ugye a levegőben az Air Force One, a vízen a Marine One, a szárazföldön pedig a Cadillac One. Na és egy talán kevésbé…..
Eddie 2016.01.23 15:33:23
@ghost recon: Ha jól tudom 3 van
Az olasz konyha menő, mindenki imádja, az olasz cégérrel mindent el lehet adni...de biztosak vagyunk benne, hogy minden olasznak tűnő fogás a Csizmából származik, és nem valami körúti vendéglő szakácsának agyszüleménye? Íme egy lista a leghíresebb nem olasz fogásokról a teljesség igénye…..
Eddie 2016.01.16 20:19:22
@trollsalab: Jesolóban sült krumplis pizzát kért előttem a (feltehetőleg) brit család! Jó sok ketchuppal! Egyébként carbonara van, sajtos sonkás tésztaétel.
Schuster Lóránt P. Mobil-vezetőnek kijött egy könyve, a Kaptafa. Nem vállalta senki a kiadást, szóval szerzőiben jelent meg vécépapíron, ahogy Schuster mondja. Azért nem kockáztatott senki, mert alaposan alázza a zenésztársait benne, Schuster számít is a perekre. A Blikk idézett…..
  Kicsi ez a szakma, kérem szépen, a Got Talentben fellépő és zsűriző zenészemberek nem idegenek egymásnak. Ezzel nem árulunk el nagy titkot, a nagyrészt direct casting, azaz közvetlen megkeresés útján a tehetségkutatóba került zenekarok/zenészek/előadók között vérprofik…..
Jutott eszembe, amikor a negyedik 23-as buszra sem tudtam felszállni szűkebb hazámban, Pesterzsébeten.  Én ugyanis tavasszal és nyáron bringával, késő ősszel, valamint télen BKV-val, mostanában már BKK-val közlekedem (bár követni már nem lehet, hogy mikor milyen cég járművén…..
Ha még sosem hallottatok a Dublin-hegységben megbúvó, hírhedt Hellfire Klubról és sötét, ijesztő múltjáról, akkor talán pont most Halloweenkor jött el az ideje... :) A Hellfire Klub épülete (forrás: Wikipedia) A Montpelier-hegyen álló épületet (ma már inkább csak a romjait persze) Írország egyik…..