Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsolababe

13 bejegyzést írt és 1198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Markocsán "MCM" Sanyi maratonit futott 30 év után. Már nagyon vártuk a beszámolóját, hiszen tökéleteset futott. Olvassátok nagy élvezettel! – angelday A maratoni karrierem valahogy úgy kezdődött, hogy ’82 októberében, még az alapozás megkezdése előtt, eldöntöttük az…..
Futóblog Inni és sportolni 2012.10.22 14:48:13
Dvorcsák feedjeben lettem figyelmes az alábbira: Nem rossz ötlet! Néhány példával én is találkoztam a közelmúltban, DaMartian is csinált hasonlót a Marinán, akkor forralt bort kellett inni. Szuflavéderék is szerveztek Szigethalmon hasonló versenyt idén májusban Sörmaraton…..
zsolababe 2012.10.24 04:36:40
Tavaly volt az Óbudai Művelődési házban egy futóverseny szervezőkkel (BSI, Ultrabalaton, Velencei tókör) rendezett beszélgetős esemény. A nagyon jó hangulatú beszélgetés kicsit visszahozta a téli hidegbe a nyári versenyek hangulatát. Azóta érlelődött bennem a gondolat, hogy a…..
zsolababe 2012.09.27 17:10:43
@BGy: azert en meg mindig futok nem kell leirni :))
(Hegyi Attila 130 kilóról gyakorlatilag egy éven belül fogyott le és készült fel a maratoni távra, amit tavaly novemberben New Yorkban meg is futott. Elképesztő sztori, nagyon ajánlom! – Józsi) 7 éves koromtól, folyamatosan sportoltam, kezdetben úsztam, aztán viszonylag…..
zsolababe 2012.07.25 08:53:10
@szasza75: errol tudnek neked meselni...ha mondjuk gyumolcson kivul mas szenhidratot is beviszek (hangsulyozonam hogy meg mindig nem zabalok csak egy ettermi adag felet eszem) es mondjuk nem sportolok mast csak mindennap futok 10-15km-t akkor en bizony 2het alatt 5kg-ot siman felszedek...ezt be is tudtam bizonyitani az elmult 2 evben parszor...ez lehet hogy majd egyszer elmulik de lehet hogy nem..addig marad az, hogy figyelek a kajara nagyon es sportolok es ha neha egy hetvegere elengedem magam akkor utana par nap rendesen visszafogas...en abban bizom, hogy egy ido utan a szervezetm rajon hogy mar reg nem vagyok kover es nem is akarja visszaallitani azt az allapotot..
Valaki egesz masert kuzd egesz eleteben..mindenki kuzd..nekunk ez a kuzdelem jutott..de en gyozok :)))
zsolababe 2012.07.26 09:49:06
@cindbl: aki kint el sem indulhat automatikusan a maratonon...ha ny i es a ney york road runners club tagja es reszt vesz meghatarozott szamu versenyen segitokent akkor asszem de errol doncii tud meselni inkabb..nalunk minden evben jelentkezes van ha kisorsolnak valakit akkor orul ha nem sorsolnak ki akkor meg mindig ki lehet fizetni "charity run" cimszoval 2500$ ertekben..eddig minden eben egy valakit kisorsoltak kozulunk..iden nem de miutan en mar 3szor jelentkeztem anelkul hogy kisorsoltak volna automatikusan bekerultem igy csak a tobbiek fizetnek :)) ...szemelyi serules nincs az anyagi kar jelentos :))
zsolababe 2012.07.30 16:36:35
@doncii: hopp de jo, hogy meg pont bekerultem :)))
A héten 21 km-t futottam, tegnap a legjobbat: 7,76 km. Ebben viszont nem volt szünet, nem volt séta, nem volt frissítés: nekiindultam, aztán csináltam. 49 perc alatt tettem meg, az óra szerint ez picit rosszabb, mint 6 perces átlag, én ennél azért jobbnak, gyorsabbnak éreztem egy picit.…..
zsolababe 2012.06.25 10:01:16
www.store-laf.org/ap-5077.html
csak ilyenben futok..van ket zsebe a baloldaliba szoktam rakni a telefont a jobboldaliba az aktualis 1db kulcsomat(vagy kapukulcs vagy autokulcs es kesz..ha akarsz meg penzt vagy hitelkartyat is belerakhatsz..meg sosem esett ki belole semmi es nem is zavaro a telefon sem a zsebben
Nézek jobbra, nézek balra, nyitogatom meg csukogatom az ablakokat, klikkelek, kattintok, bambulok, de a munkakedv főellensége (és az én kedvencedik barátom): a Facebook chat ablakában mindig csicsereg valaki. Szasza pötyögött valamit: kihívna egy fogyásos versenyre...  Az agyamban…..
Futóblog Budapesti Maraton 2011.10.04 09:23:00
Vasárnap Budapest a maraton hangulatában telt. Ugyan én nem terveztem, hogy indulok a SPAR Budapest maratonon, de egyéb elfoglaltságom miatt nem is tehettem volna. Délelőtti elfoglaltságomat követően viszont objektívet ragadtam és kibicikliztem a maraton útvonalára és sűrűn…..
zsolababe 2011.10.04 18:52:48
Gratulalok mindenkinek aki lefutotta barmelyik tavot is:)
En felallitottam a klasszikus iskolapeldajat annak, hogy nem szabad odaallni a maratonhoz..eleg nagykepu voltam gondoltam futottam mar eleget az elmult par evben ahhoz, hogy emlekezetbol lefussak egy maratont(mint Szasza:D)...hat azert nem art tisztelni ezt a tavot...az elmult evet ugy toltottem, hogy fenekestul felfordult az eletem es oda vissza repkedtem budapest es miami kozott es eleg komoly dolgokkal kuzdottem emiatt el is hanyagoltam az edzest rendesen..hozzavehetjuk meg azt is hogy az utobbi idoben bizony majdnem mindennap volt italozas is(valami urugy mindig volt ra :D ) nem is terveztem, hogy iden futnek maratont barhol is csak a velencei tavi 56ot futottam azt is szenvedve... szerda este egy baratom aki rosszabb eredmenyt futott elozo heten berlinben mint tervezte kitalalta futas utan, hogy menjunk be nevezni vasarnapra budapestre es "kiserjem el a santa oregembert" :))..en hulye belementem...ennek oromere azert mindennap futottam meg mert mindennapra be volt igerve par embernek(ennyit a pihenesrol) es csutortok pentek szombat szorakozassal egybekotott koncertezes volt..olyannyira hogy szombat ejjel Villanyban a borfesztivalon lenyomtam egy 2,5 oras koncertet italozgatassal majd hazajottem a zenekari busszal reggel 5kor megprobaltam elaludni(keves sikerrel) majd 2,5 ora alvas utan irany a rajtvonal a Hosok terenel.. reggelire nincs ido, iso italt nem vettem, magneziumot elfelejtettem, hulla faradt vagyok de sebaj csak lekocogom mar:) ...nem talaltuk meg egymast a rajtnal a baratommal ezert elindultam szepen 5.20as ezrekkel es csodalkoztam milyen jol megy..az elso fordito utan mar az Andrassynal jartam amikor ok jottek szembe es en voltam akkor meg annyira nagykepu hogy megfordultam es visszafutottam ertuk..gondoltam az a plusz masfel km mar nem szamit ekkora tavnal:)) ..onnantol 5.40es ezrekkel mentunk mert gondoltuk hogy a 4oras maraton az boven eleg ebed elottre:) ..a 25os km-nel mar kezdett gorcsolni a jobb hatsocombom( az alkohol es a nem pihenes valamint a magneziumhiany megbosszulja magat) termeszetesen annyira pokhendi hulye voltam, hogy amig a rakparton mindenki a kofal arnyekaban futott addig en az ut kozepen, hogy napozzak:)) a 30.km-nel mar 7perces ezrekkel mentem es 32.5nel ugy dontottem eletemben eloszor feladok valamit(meg soha nem adtam fel semmit nemhogy versenyt!) az atlagom meg igy is 5'57" lett de nem volt jo erzes feladni...mondjuk cserebe nem serultem le, masnap mar futottam a Szigeten es este elmentem egy stepaerobicra es ma is toltam ket kort es megyek mindjart aerobicra is szoval erdemes volt abbahagyni mert lehet hogy most komolyabb bajom lenne...de akkor sem jo erzes a lelkemnek...a tanulsag..tisztelni kell a tavot...vagy "mittudomen" :) lehet hogy nincs is tanulsag csak gondoltam irok valami okosat :))))
zsolababe 2011.10.07 09:38:21
@borboleta: szerintem akar masnap is futhatsz ha teli vagy energiaval...pont annyit fuss amennyi jolesik..alabadnak nem art ha kifutod belole a merevseget...az ember szervezete ugyis jelzi hogy jo e neki...ha ugy erzed muszaj futnod mert nem birsz otthon ulni akkor hajra! :)
Mgergoo vagyok. DK. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, és ha nem tudsz még futni, ne keseredj el, hanem gyalogolj! Kezdj el mozogni és ne add fel! Jó eséllyel sokkal jobb állapotban vagy, mint ahonnan én indultam... 2009. ősz. 124 kiló. Ennyi vagyok. Olvasom a futóblogot az elejétől a…..
zsolababe 2011.09.13 11:31:07
@mgergoo: en azert nem blogoltam mert lusta voltam hozza :))) te meg azert blogolsz mert informatikus vagy es amugy is a gep elott ulsz egesz nap :)))
tavasszal valamikor talalkoztam paklissal innen a futoblogrol..odajott hozzam egy srac es kozolte hogy o az aki meg az elejen kerdezett par dolgot es elkezdett futni es lefogyott nem tudom mennyirol nagyon sokat(na jo ez eleg sokismeretlenes egyenlet:D) na most a srac egy jokepu sportos gyerek volt es szinte hihetetlen volt szamomra hogy lefogyott..megkoszonte hogy motivaciot adtam neki meg minden..es akkor dobbentem ra hogy vszinu engem is igy neznek UFOnak azok akik latjak a regi kepeimet...szoval hajra...
lesz alkalmunk remelem talalkozni..en most terek vissza majd kicsit az eletbe...marmint az itteni eletbe de mivel vannak meg eleg komoly terveim vszinu jelen leszek par esemenyen es fogok ide is irogatni :)
Ne feledjétek: jövő héten vasárnap, szeptember 4-én lesz a legjelentősebb éves Nike sportesemény, a BSI-vel közösen megrendezett félmaraton. Még lehet nevezni a Futaneten, katt ide. Az útvonalon történt kis változás, az Olof Palme sétányon indul a mezőny és ott is van a…..
Futóblog Van összefüggés? 2011.07.31 11:20:00
Szombaton kimentem a Csepeli futás "before"-jára és olyan dolgot műveltem, amit eddig soha: kipróbáltam az új futócipőket. (Elnézést, ha reklámszagúnak tűnik a dolog, de tényleg ez történt.) Már 2008 óta Nike Pegasus 25-ben futok, gondoltam, kipróbálom, hátha. És…..
zsolababe 2011.07.31 14:38:46
@angelday: azert a pegazusnak sem kell kulvarosi autonepperciponek kineznie :) ..nekem is fontos hogy hogy nez ki egy cipo..egy ilyen szurke meg mindenfele szinut nem vennek meg mint a te pegad volt :) ..van lunarglide om is lunarswiftem is pegasusom eleg sok mag airmax em is de mindegyik livestrong ami elg jol nez ki akar utcara is felvennem..na jo utcara nem vennek fel futocipot de azt akartam ezzel mondani hogy mindegyik modellbol van jol kinezo es akkor maris valaszthatsz olyat ami neked tetszik..lunarok tokeletesek rovidebb tavokra kb 20-25km ig afelett mar csak pegaban futok
Futóblog Fuss Csepel 2011.07.27 12:03:00
Kedves futóbloggerek, olvasók, kommentelők és Zsola, a Vad Orchideák énekese! Szeretnénk mindenkit elhívni egy kiemelt Nike rendezvényre, mégpedig az augusztus 6-án, jövő héten szombaton megszervezésre kerülő "Fuss Csepel" futóbulira. Ez nem csak egy közös futás lesz,…..
zsolababe 2011.07.28 11:46:26
@angelday: nem tudom mivel erdemeltem ki ismet a megtisztelo figyelmet :))) ..de sajnalattal kell kozolnom, hogy jovoheten es meg azutani heten sem tartozkodom Magyarorszagon de szolidaritasbol futok egy felmaratont, amennyiben igeny van ra :))... tegnapelott vegre ravettem magam ismet a hosszufutasokra es futottam 26km-t frissites nelkul ami jo jel hogy meg birom de sajnos az atlagom 6perc felett volt szoval nem tudom mi lesz aug 28an :(
Futóblog Félmaratoni időtervek 2011.07.25 08:55:06
Korábbi posztunkban feltettük a kérdést: ki milyen időt tervez a 26. NIKE Budapest Nemzetközi félmaratonon? Lássuk hát a vállalásokat: Remélem nem hagytam ki senkit, ha mégis kérlek jelezzétek. Ha időközben más is szeretne nyilvánosan "vállalni", akkor jelezzétek…..
zsolababe 2011.07.27 14:36:50
@angelday: ket eve is annyi lett ugy hogy leserultem az 57km en elotte..most a nehezites az hogy szarabb allapotban vagyok es hogy elotte valo nap meg koncertem is lesz szoval kb 4 orat alszom majd..de vaahogy lefutom 1.45 alatt..legfeljebb kell egy kicsit hajtani :))
Futóblog Futottam! 2011.06.22 10:28:00
Jelentem, tegnap elmentem végre futni. Sporttevékenységem múlt héten egy órányi tenisszel volt jellemezhető. Elhanyagolásának okai egy elhúzódó betegségben keresendők (amiről már írtam), illetve a saját esküvőm is most volt, aztán azzal is ment az idő. Szóval tegnap…..
zsolababe 2011.06.23 07:49:16
Sanyosz75 kérdi a nemrég 1 éves évfordulóját és 2260 kommentjét meghaladó Kopaszi Gát posztunk hozzászólásai közt:Használtok naptejet az erős sugárzásban?A. MindigB. Jó lenne, de hajlamos vagyok megfeledkezni rólaC. SohaD. Megvárom az estét/reggelt, és csak akkor futok ..
Barátommal és életmód-tanácsadómmal, Gáborral megkezdtük az Ultrabalaton-felkészülést. Legutóbb nemcsak én, de ő is arra panaszkodott, hogy nem mennek már a hosszabb távok, nevezetesen, hogy mindketten elszoktunk a 10+ kilométerektől. Én lélekben egy kicsit próbálom ráfogni a…..
zsolababe 2011.06.18 09:15:13
@DaMartian: a Lunarhase-t ugy vettem, hogy neutralis futoknak valo ezert fel sem probaltam ..na az elso futasnal kiderult hogy vegig van egy 2ujjnyi hely a bokam belso felen a cipo es a labam kozott..szova van egy elado livestrong 10.5esem felaron:)) a lunarglide zsenialis szerintem..hosszabb tavokra nem jo de 15-20km-re edzesre zsenialis..ugyanezt tudom elmondani a swiftrol is..megvettem az uj livestrongot belole, ami a leopardmintas:) es egyreszt zsenialisan nez ki masreszt olyan benne futni mintha rugalmas talajon futnal es visszadobna...hosszutavra es kenyelemre meg mindig a Pegasus a nagy kedvenc...
Futóblog Nike+ GPS 3.1 2011.05.25 16:56:02
Alig száradt még meg a tinta a tegnapi Nike+ GPS ingyenes alkalmazás poszton (ami, for info, még mindig ingyen tölthető le!), a Nike frissítette az alkalmazást. Mintha csak meghallgatták volna a felhasználói könyörgéseket, egy sor hasznos dolgot fejlesztettek bele.Immáron már…..
zsolababe 2011.06.01 10:31:11
@angelday: hiaba van vadorchideak oldal attol meg mindenki engem jelol be..zenekar ide-vagy oda..igy is ugyis rolam szol...es egy szemellyel szivesebben foglalkoznak mint egy zenekar oldalaval a fb-on..ezt szemelyesebbnek erzik..de nem rajongok gyujtese a celom..egyszeruen jol szorakozom..neha "polgart pukkasztok" es tisztaban vagyok minden hozzaszolasomnal hogy hanyan figyelik..ha felrakok egy kepet akkor 5 percen belul lajkoljak 30an de a futasaimhoz max par ember szol hozza...ez majd lehet hogy fordulni fog ha mas csatornakon bereklamozom kicsit..jelenleg meg igy van de kesobb mar a facebook alapjan lehet majd mas csatornakat bereklamozni...szerintem akkor majd orulni fogtok ti is az oldalamnak :))
zsolababe 2011.06.02 12:40:41
@angelday: :)
Futóblog 90 alá... de hogy? 2011.05.27 11:16:51
Doncii az alábbi kérdéskörben kért tanácsot: "...halas lennek, ha adnatok par tippet, hogy mondjuk 1:40-rol hogy lesz valakinek 1:30-as felmarcsija. Mert pont ez az idei nagy celom es a szeptemberi total lapos szelvedett Staten Island Half van kituzve a napnak, amikor ez meglesz. Eppcsak…..
zsolababe 2011.05.28 16:02:26
@pannonfunk: ha edzes gyanant tudsz futni 2o21p es felmaratont akkor 3 het mulva tudnal versenyen futni 2oran belulit..ne aggodj :)
zsolababe 2011.05.28 16:17:31
@pannonfunk: nem hinnem hogy barki megszolna itt azert mert hosszuakat futsz :)) ...szerintem sokkal jobb versenyen odaallni egy olyan tav ele amit mar megfutottal nem is egyszer.. en pl az elso maratonom elott mar futottam egyben 56km-t is :)
Talán most összejöhet. A várnál hamarabb kilazul a lábam, kicsit lejt, kicsit hullámzik a pálya. A talpamat harapósabb kövek kóstolgatják, igyekszem sima felületre landolni és onnan elrugaszkodni. Feltűnik előttem Varga Józsi, aki a T-100-on is indult. Igen jó futó, látványosan…..
zsolababe 2011.05.21 09:29:22
@BGy: ugy volt hogy iden a Szilarddal ketten futjuk le az UB-t de kiderult, hogy aznap este egy eleg fontos koncertem van:( ..ha gondoljatok napkozben vagy valamikor reggel egy 20-30km-t bevallalok szivesen
zsolababe 2011.05.22 21:19:50
@szasza75: ez igy van de egy igen kedves baratom eskuvoje lesz arrol nem is beszelve hogy csak olyan meghivottakkal akik hoznak meg tovabbi koncerteket is..szoval UB ide vagy oda muszaj mennem..de ha lesz futoblog all stars csapat iden is akkor termeszetesen egy napkozbeni 30ast bevallalok egyben..de max 5-5.10 es ezrekkel..nem merem gyorabban mert kell ero estere is..na meg masnap is futnek :))
Futóblog Jelek 2011.05.01 09:14:00
mgergoo írja "Ötike története" hozzászólásai közt: Tegnap feltúrtam az házi archívumot, mégiscsak találtam magamról fincsi kis 125kilós before képeket, annyira megörültem neki, hogy vékonyabb vagyok, mint a képeken, hogy úgy döntöttem-határoztam, hogy indítok egy…..
Futóblog Ötike története 2011.04.27 12:54:00
Népszerű téma mostanában az Életmódjavítók. Rendszeres Futóklub (és Futóblog!) látogatóknak biztos ismerősen cseng Ötike neve, aki a közösség aktív tagja. Az alábbiakban az ő történetét mutatjuk be. — Józsi 2009. novemberében elkezdtem lejárni a céges…..
A kampány nagyszerű dolog. Pótolhatatlan eszköz a politikai harcban. Ha lankadna a figyelem, csökkenne az elszántság, csak egymásra nézünk, és az győz, aki először mondja ki határozottan: NE ESSÜNK SZÉT! Így megy egy kampány. A Télen Futni Menő kampány is, bár tény, hogy én…..
zsolababe 2011.03.05 00:10:13
@Zime: elvileg ahogy megy le a nap a szervezeted is lassitja le magat ...es nem tesz jot felporgetni...ennek ellenere sokan futnak este gondolom a munkajuk miatt ...
zsolababe 2011.03.05 19:42:27
@rrroka: az este mindenkinek ugyanaz..mint ahogy nagyon sok ciklusunk a holdhoz igazodik..az emberi szervezet bizony erosen igazodik a naphoz is...amikor megy le a nap akkor bizony a szervezet kezdi lelassitani magat..es ez fuggetlen attol hogy a vilag meylik felen vagyunk..ezert van sok embernek atallassal problemaja..de csak egy ideig..utana a szervezet beall a naphoz rendesen...szoval amikor lement a nap mar nem tesz jot felporgetni a szivet..ennyi :))
Helyszínileg visszamegyünk a Margitszigetre, tehát február 27-én vasárnap reggel 09:00-kor lesz a kezdés. A vasárnapnak oka, hogy ismét összekötöztük egy másik futóeseménnyel, a finn kezdeményezésű "Yours truly"-val. (Aki nem ismeri ezt a kifejezést, annak nem érdemes…..