Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osgood

0 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szagolgatod a saját leheletedet, mert fokhagymás volt az ebéd és nem tudod eldönteni, hogy mehetsz-e már emberek közé? Na ezt mostantól elfelejtheted, ahogy a drága rágógumikat is. Mindegy, hogy otthon ettél valamit vagy egy kifőzdében, mindkét helyen rendelkezésedre áll…..
Nyilván tök jó ötletnek tűnt élő, egyenes adásban valakinek egy lángoló nyílpuskával felmászni egy létrára, majd onnan belecélozni egy, a társának torkába lenyomott tölcsérbe, dehát ez történt az America's Got Talent adásában, és be is ütött az a hibaszázalék, ami…..
Szeretem az „összeesküvés elméleteket”, mert ugyanazokat a tényeket más sorrendben, vagy más megvilágításban nézve érdekes megállapításokat lehet tenni. Talán azok a következtetések a fontosabbak, amiket ilyen levezetések után át lehet ültetni valós történések előrejelzéseként. Itt van ez a török…..
Korábban már adtunk néhány tippet a horkolás megakadályozására, ami akár kapcsolatokat tehet tönkre, ha nem kezelik. De mit kell lefekvés előtt csinálni, hogy megelőzzük a kellemetlen hangokat az éjszaka? Borsmenta  Lefekvés előtt gargarizáljunk borsmentaolajas vízzel, vagy…..
Sajnos hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az M1 Ma reggel c. műsora néha egészen elképesztő jeleneteket produkál, de szerencsére a Csokosluli Tumblr nálunk figyelmesebb volt. A ma reggeli adásban a meteorológus két cuki állatos olvasói fotót mutatott meg, az egyiken egy madár, a…..
Az amerikai Monsanto cég azon dolgozik, hogy végre elindíthassa napjaink legnagyobb biotechnológiai projektjét. A multinacionális mezőgazdasági és biotechnológiai vállalat leginkább Roundup márkájú gyomirtójáról és a génkezelt vetőmagok terjesztéséről ismert. Ezek a…..
Paul McCartney és Ringo Starr, az egykori Beatles tagjai is fellépnek a Grammy-díjkiosztó gálán az amerikai Hanglemez Akadémia keddi bejelentése szerint. - írja az MTI. Magyarán összeáll a Beatles. Persze Beatles nincs John Lennon és George Harrison nélkül, de ki tudja, talán ők is…..
osgood 2014.01.15 11:41:16
@stonedbear: Nem, ez nem "nem szerencsés", hanem teljesen felesleges felfújása a dógoknak. Pláne, hogy az "Amíg John halott, nem" kiszólás klasszikussá lett ezügyben, pár évtizeddel korábban.
És igazad van, relatív, ez nem a Beatles, az meg a "Zep, de..." volt.
Amíg én alkotói válságomban sajnáltatom magam és a diétámat (nem, nem újévi fogadalom csak az új ruhatár beszerzésének árából inkább menő szakácskönyveket vennék) erőltetem, addig álljon itt egy pár gondolat a barátnőm fejéből. Ő egyébkén újságíró, de náluk…..
A templom egere Koleszos fapadosok 2013.11.07 18:02:59
Tegnap este kaptam egy kedves levelet, a feladó Büdösbúvár, gratulált a bloghoz és elküldte egy pár bevált kolis receptjét. Mivel láttam, hogy igény van rá, közzéadom őket, biztos lesz, aki nagy hasznát veszi. Egyúttal szeretnélek bíztatni titeket, küldjétek el a bevált…..
osgood 2013.11.08 10:45:05
@Void Bunkoid: "Amúgy hosszútávon csak ilyeneket eszegetve nem leszünk valami egészséges emberek"

9 év koleszoskodásom nagyjából egybeesett azzal az időszakkal, amiben két labdajátékot űztem szinkronban, élsportközelben, nagyobb gondok nélkül, ilyen kajákon. Nem vagyok szupermen, általánosíthatunk.

Ja és annál olcsóbb, hogy kimész, szedsz magadnak gombát, nem nagyon van... :)
A Fővárosi Bíróság a napokban visszautasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyilvántartásba vételi kérelmét – immár másodszor. Az okok: gondok vannak a névvalódisággal, túl általános az alapvető tevékenység megfogalmazása, nem csatoltak vagyonmérleget és eddigi…..
osgood 2013.09.27 08:53:00
"Egy olyan párt, amely fűt-fát megígér és azok közül semmit sem teljesít – az MKKP ígéreteinek 100%-a ilyen – végső soron rombolja a társadalmi-politikai bizalmi viszonyokat, így a demokráciát mint olyat is. Persze lehetne mondani, hogy ugyanezt megteszik a „mainstream” pártjaink is, de a közélet mesterséges „komolytalanításának” kiszámíthatatlanok a hatásai. Lehet, hogy most vicces – bár nyilván ez is megítélés kérdése –, de a hosszú távú hatásai már nem feltétlenül lesznek humorosak."

LehetNE? Nem lehetNE, még csak nem is lehet, hanem minden hosszas fejszámolást, homlokráncolást mellőzve ki kell mondani, hogy bizony mindegyik párt megtette, megteszi. Érvelésed mentén haladva nyugodtan ürítsd ki a parlamentet.
Alapvető érdekem, hogy ezt a többi választó is hajlandó legyen felismerni, tudatosítani - ehhez pedig kellene egy viccpárt -, majd pedig a véleményét közölni is egy megfelelő lapon. Ahol mondjuk szerepel az "egyik sem, húzzatok vissza a balettba ugrálni" kocka. Mivel reális esélye van annak, hogy a következő választásokon az Egyiksem jelölhetne miniszterelnököt, ilyen opció nem lesz - az mégis csak jó lenne egy viccpárt.
A politika/politikus megítélésének erodálása, illetve a felmutatott teljesítmény nulla közeli stagnálása megmutatta hosszú távú hatását (nézz körül), szerintem kevesen kacagnak őszintén, öblösen az elmúltakárhányéven (nézz körül). Miért ne próbálhatnánk ki bármi mást? Mert szarabb lesz? Komolyan? :)
Miután a legutóbbi áradások leromboltak egy hidat két falu között Pengzhounál, Szecsuan tartományban Csengdu mellett, a helyi lakosoknak 20 km-t kell kerülnie a legközelebbi biztonságos átkelőhöz vagy fittyet hányva a veszélyre egyszerűen átkelnek a folyón, ott ahol leér a…..
Kapanyél A hiánypótló retek 2013.08.01 11:30:00
A retek (Raphanus sativus subsp. sativus) az egyik leghálásabb zöldségféle a veteményesben: az évszaknak megfelelő fajta kiválasztásával kora tavasztól őszig vethető, nem túl igényes, és ahogy a „hónapos” jelző is mutatja, néhány hét után szüretelhető. Ha a kertben…..
osgood 2013.08.02 12:07:08
@sztroberri: Ember legyen a talpán, aki lenyomozza a sorrendet. Tényleg nehezen eldönthető lehet, hogy a germán Rettich volt előbb, vagy a szláv redkva/redky, vagy esetleg közös őstől jön mindkettő, és hogy mi melyiküktől is vettük át... Laikusként azonban kapásból görögre, latinra gyanakszom, ha ennyire felfedezhető több nyelvben is a hasonló tő.
Él egy rokonom Győrben, akinél tavaly ideiglenesen bővült a létszám a lakásban, na nem gyermekük, hanem galambuk született. Egészen pontosan egy galamb tojt az erkélyükre egy tojást, ami jól példázza, hogy a galambok mennyire összebútoroznak az emberekkel a városban. Sajnos a…..
osgood 2013.07.09 08:23:01
@BigPi: "A leghelyesebb eljárás a vadászmadarak telepítése"

Erre gyakorlati tippeket, tapasztalaton alapuló, bevált módszereket várnék :)
osgood 2013.07.09 09:41:32
@shitgun: Na, tessék, hiába mondom, hogy gyakorlatiasabb információt kérnék?!?! MELYIK sólyomszaküzletet ajánljátok, nyitvatartási idő, vállalnak-e házhozszállítást, beüzemelést, garanciát legalább öt hónapnyi vérszomjra? HÁNY kilónyi vadászmadár-biomasszát telepítsek egy kisebb lakótelepre? Hatósági engedély kell?
Trollkodsz itten ilyen semmitmondó hozzászólásokkal!

(Egyébként a póráz hülyeség. Pórázon sólyomkodni nehézkes, gondolj csak bele, 3-400 méter sólyompóráz hány kiló?!?! Hát lerántja szegény madarat az a súly, arccal előre a feltalajba! Rövid pórázon meg kiröhögi a galamb, aztán viheted madárpszichológushoz.)
  Istentelenül kemény dolog ez a politika, főleg akkor, ha az a szemét ellenzék nem hagyja, hogy a kétharmados felhatalmazásunkkal azt csináljuk, amit akarunk. Ülnének csendben és malmoznának, hiszen a tiszteletdíjuk így is meg úgyis megvan, és hagynák, hogy szétmutyizzuk az…..
Szinte napra pontosan tíz éve búcsúztattuk Jenőt. Ebből az alkalomból a saját korábbi írásaimból készült, egyperces olvasásra nem éppen alkalmas összeállítással szeretnék a magam részéről megemlékezni barátomról, kollégámról. *** Knézy Jenő emléke ma már…..
osgood 2013.06.26 11:53:54
Szép cikk, de sajnos annyira egyoldalú, hogy - látom, nem csupán belőlem - azért csak felhozza pár megállapítás kategorikus tagadását. Nevek ejtése, felkészültség, alázat ... én csak az alapján tudom megítélni, amit TŐLE és nem róla hallottam, vagy személyesen megtapasztaltam. Ez pedig ütközik a cikkben leírtakkal.

Végtelenül fel tudott bőszíteni a nyilvánvaló hibáihoz való utólagos viszonyulásával, egyszerűen képtelen volt a hülyeségeit elismerni. Megmagyarázta őket. Ha nem teszi, lehet, hogy észre se veszem (de igen), így viszont nagyon irritáló tudott lenni.

Jaime -> Dzsémi ... "Így ejtik a helyi kollégák..." A meccs pedig Valenciában volt, ahol aztán biztos úgy ejtik, különösképp a helyiek.

Carew -> Keru ... "A skandináv játékos Karevnek ejti a nevét, de mi maradjunk a jól megszokott Kerunál" Oké, szép megoldás.

Brazil-chilei vb-meccs, amire "2 billió néző kíváncsi világszerte" ... rövid szünet után elmagyarázta, hogy azért ennyi, mert Kínában is egyre népszerűbb a futball, nem pedig azért, mert vagy nyelvbotlás volt a 2 billió, ami az akkori teljes földi népesség párszázszorosa volt, vagy nincs tisztában azzal, hogy az angolban a billion az mit is jelent.

Ugyanez a meccs, felvezetőben ecsetelte, hogy a világon Chilében a legmagasabb az átlagos életkor, 75 év. Aztán a szokásos rövid szünet után elmagyarázza, hogy azért ennyi, mert ott nagyon sok a nagyon öreg. Annyira nyilván, hogy minden csecsemőre jut egy 150 éves, vagy 3 százéves, hogy meglegyen az átlag. Nyilván nem a születéskor várható átlagos élettartam kifejezést nem ismerte/fordította helyesen.

Forma-1 ... ehhh. Onnan lehetett tudni, hogy történik valami és érdemes a képre nézni, hogy elhallgatott, vadul próbálta megfejteni, mit és kit látott.
Volt ott is egy pazar magyarázata, miszerint Irvine jobb és megbízhatóbb pilóta, mert ugyan Schumacher magasan vezet a pontversenyben, de Irvine-nak jobb az átlaga, futamonként átlagban több pontot hoz. Mindketten ugyanannyi futamon indultak, ennek ellenére az átlaga annak jobb, akinek kevesebb az összpontszáma. Engem ezért matekból ált. isk. hatodikban, legkésőbb...

Szóval ha a cikk egy kicsit tárgyilagosabb lett volna, talán nem lettek volna kegyeletsértőnek tűnő hozzászólások.
És igen, a döbbenet az, hogy a mai felhozatalhoz képes Knézy még akár elfogadhatónak is tűnhet. Persze nem hiszem, hogy az, nehogymár azért váljon valakiből jó sportriporter (pilóta, fodrász, akármi), mert az utána következők még kontárabbak...
osgood 2013.06.26 16:04:34
@hagyma: Én is megfordultam az intenzíven (meg ha már ott voltam, maradtam pár hetet), mert egy másfél évtizede gyakorló orvos veseproblémának diagnosztizált egy vakbélgyulladást. De sebaj, egyéniség volt.
A Budakeszi Vadaspark nemrégiben új lakóval gazdagodott. Sajnos a történet nem olyan vidám, mint általában. Az anyaróka óvatlan volt és halálra gázolta őt egy autó. Egy arra járó szemfüles autós ezt látta, kiszállt a kocsiból, hogy megnézze, túlélte e a róka, de szomorúan…..
Infographics Fajkihalási hullám 2013.04.21 09:45:41
A fajkihalás hihetetlen sebességgel folyik. Jelenleg ez a hatodik nagy fajkihalási hullám a bolygónkon, amiben kétség kívül az emberi tevékenység játssza a legnagyobb szerepet. Az előzetes szimulációk szerint ha ez az ütem folytatódik a következő száz évben a fajok fele…..
"A Britannica Hungarica Nagylexikon a csaknem 25 éves múltra visszatekintő, de ma is folyamatosan frissülő, bővülő Encyclopædia Britannica (15. kiadás) és a Britannica Online Academic Edition alapján, a Britannica Hungarica világenciklopédia átdolgozásával készült. A mintegy…..
Nem vált ugyan vezető hírré, de a napokban körbejárta a netet az a kissé mókás-kissé kínos rövidhír, miszerint Kanadában nagy bakit követtek el, ugyanis az újonnan kiadott kanadai papírpénzekre rossz juharlevelet nyomtak, kanadai juhar helyett norvégot. Első olvasatra valóban…..
osgood 2013.01.22 10:28:42
@shitgun: Én viszont kimondottan kekeckedésből írtam, hogy ezt a fajt nálunk korai juharnak nevezik, pont. A "norvég juhar" magyarul leírva nulla pontos kísérlet. Szerintem elég jelentős a különbség a "norvég juhar, norvég juhar, norvég juhar, amit mi koraiként is ismerhetünk" megoldások és a korrekt botanikai (és köznyelvi!) névhasználat között.
osgood 2013.01.22 10:41:47
@shitgun: Kertész blogtól szerintem a korrekt fajnév-használat elvárható, emellett egy félmondattal elmagyarázhatja a Norway maple miatti problémát. Egyszerűbb, ráadásul ilyen szőrszálhasogató alakok nem okoskodják tele a kommentlistát :))
Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt? Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna, mint egy-két ujjbegynyi brill, meg ilyenek, aztán mégis mindig edényfogó kesztyű lesz belőle, mire a fa alá ér.…..
osgood 2012.12.24 23:00:29
@szintetikus: Nemérted. Ezt a posztot is a férje írta, aki írni annyira tud, mint takarítani, meg ilyesmi.
Az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Ügynökség (FDA) egy speciális ajándékot hozott nekünk: a genetikailag módosított lazacot, mely kétszer olyan gyorsan nő, mint a természetes társa. Részlet az USA Today december 21-i számából: „A Élelmiszer és Gyógyszer Ügynökség…..
osgood 2012.12.24 10:23:57
@vasziljevics: Igen, persze, értem. A barkácsolással elég sok emberben felnyomnád a pumpát, de sebaj :) Új technológiának/terméknek vannak új kockázatai, evidens. Vannak olyan érdekek, amelyek ezen újdonságok minél gyorsabb hasznosulását tolják, ez is evidens.
A probléma nem maga az új technológia/termék, hanem az, hogy az ezek mellett álló érdekeket hagyjuk érvényesülni a biztonság rovására.

De ez nem technikafüggő. A jonatánt sem futtatták meg évtizedeken keresztül a kibocsátás előtt, hogy felmérjék a kockázatokat :)
osgood 2012.12.24 11:10:51
@Before: Ha szerinted az egyes génszekvenciák működéséről baromira alig van ismeretünk (neked lehet...), mitől félsz? Szerintem a veszély pont abban rejlik, hogy nem fél genomokat juttatunk az utódokba a szülőkből, hanem nagyon pontosan ismert funkciójú, rövid szakaszokat olyan helyre, ahol azok kifejeződnek, a hagyományos nemesítési módszereknél sokkal hatékonyabban. A hatékonyabb szabóolló teszi lehetővé azt, hogy egészen vad kombinációkat hozzunk létre egészen rövid idő alatt. Aztán azokat átnyomjuk köztermesztésbe, szintén baromi rövid idő alatt, nem törődve a kockázatokkal.
Egy gomba/rovarrezisztens/herbicidtoleráns/stb fajtát meg lehet csinálni a hagyományos módszerekkel - keresztezés, szelekció, repeat - is, csak jóval hosszabb idő alatt. Meg is csinálták. Ugyanis léteztek ezek a gm idők előtt is. Csak akkor annak örültünk, hogy van kaja kevesebbért :)
osgood 2012.12.24 22:29:32
@rushman: "(Igen, szoftverfejlesztő vagyok.)"
Igen, genetikus vagyok. Nem a gm-akrobata fajta, de nőklapja-megközelítésnél kicsit jobb rálátással bírok. Nevezheted arroganciának :)

"egy szoftverfejlesztő is ugyanezt csinálja csak kicsiben"
Maradjunk annyiban, mindenki jobban jár, ha nem szoftverfejlesztő foglalkozik genetikával. És persze fordítva is igaz. És a megközelítéskre is.
Az analógia pedig hamis. Szoftverfejlesztői oldalról lehet, hogy frappánsnak tűnik az összehasonlítás, de a különbség akkora, mint a geológia és a teológia között (+/- ég és föld).
Egy vetőmag-forgalmazó nem engedheti meg magának a "végzetes kivétel történt, szántsa be, majd jövőre újra próbálja meg elvetni a kukoricát" hibaüzenetet :)

"cseréld le a szótáradban a "tudom" szót az "úgy hiszem, hogy tudom" kifejezésre"
Ahhh, esküszöm, ha elegem van a környezetemből, vagy nincs kedvem komolykodni, én bizony következetesen eljátszom az agnosztikust :) mert ugye szép dolog, ha szeretjük azt gondolni, hogy létezik olyan szervünk, amivel azt gondoljuk, hogy kétszer kettő - természetesen csakis abban az esetben, ha létezik a kettő - akár négy is lehet... De azért a sarki fűszeres pénztáránál szólok, ha a kétszer kettő nem négy, ugye megérted?

"De mivel tudod alátámasztani azt a feltevésedet, hogy a gének nem interferálhatnak az összes másik génnel is?"
Idézd, kérlek, hol tételeztem ezt fel? De ha lehet, nagyon pontosan, jó?
Szerintem gimnazista tananyag lehet a génkölcsönhatások megléte, szóval meglepődnék, ha belecsúsztam volna tagadásukba.

"Ha nem tudod, bizonyítani, akkor nem tudod megjósolni, hogy bizonyos részek lecserélése milyen elváltozásokat okozhat más érintetlen részeken"
Tudod, ebben az iparágban bizonyítanak. Kint, szántóföldön, kultúrában. Még mielőtt bármit is felhasználnának alapanyagként. Drága a motyó, a nagy laborok nem játszanak "lehet, hogy hozza az adott tulajdonságot" alapon.

A gond nem a szervezet szintjén van. Ott nagyon komolyan végigzongorázzák, mi hogyan működik. Ami nem működik, azt nem csomagolják be késztermékként. Itt nem opció a javítócsomag, nincs upgrade. Ha nem hozza az elvárt szintet a fajta, jövőre mást vesz a paraszt, ennyire egyszerű műfaj az öngól.
A probléma egy szinttel feljebb van. Nem nagyon tudjuk (lehet?) megítélni, hogy magának a termesztésnek milyen kihatásai lesznek. Szóval az óvatosság teljesen indokolt. És sajnos azt látjuk, hogy aki dönt arról, hogy termeszthető legyen-e valami, az hajlamos engedni a nyomásnak...
Szóval ezügyben egyetértünk, de a részletekben nagyon nem :)
Pillanatok alatt eltűnik egy lábas forró víz a farkasordító orosz hidegben. Az interneten terjedő videón végigkövethetjük, amint a panelház emeletéről kizuhanó folyadék még a levegőben kicsapódik és köddé válik. Az orosz telekről már számos legenda született.…..