Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deli Kitti

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem a címadó „probléma” megvizsgálásához úgy láttam hozzá, mint minden Y és Z generációs digitális bennszülött: rákerestem a Google-ben… Az ember próbál inspirálódni a témakört illetően és rájön arra, hogyha beírja a keresőmotorba azt a szót, hogy hang, akkor meglepő módon nem a deus ex…..
Celofán In memoriam Sz. L. 2017.11.06 12:53:37
Előfordult már veled, hogy volt olyan ember, akinek jól esett hallani a hangját? Nem az énekét, pusztán csak azt, ahogyan beszélt. Beszélhetett a siklóernyőzésről, olvashatta a székelykáposzta receptjét vagy csak simán mesélhetett jövőbeli terveiről: mindegy mit mondott azon a kellemes, mély,…..
Celofán Hangok - szinopszis 2017.10.24 09:03:55
Milyen érzés egy költőnek, amikor más bőrébe bújva szólal meg? Mit tudott Shakespeare, amikor megalkotta szignifikánsan eltérő karaktereit? Miben mutatkozik meg a költő hangja? Milyen formanyelv segít „hangot adni”? Hogyan lehetséges, hogy férfi szerzők nők bőrébe bújva hiteles női karaktereket…..
VENderland Diary HÚSVÉTI HÍREK 2017.04.17 22:35:31
MOST KAPTUK A HÍRT!!!A húsvéti nyulak a mai kölni-felhőtől totál beájultak... Képzelgéseik tárgya egy titokzatos lány, kinek neve Alice... Azt rebesgetik, hogy hamarosan bolond seregével megszállja Veszprém városát és a Pannon Egyetemet! A pszichoanalitikusok értetlenül állnak az eset előtt...
VENderland Diary Az Eszkimó kacsa 2017.04.10 16:46:39
Már nagyon várjuk a ma esti VENtarktiszos bulit, de a mókavonat egy sötét felhő árnyékában búslakodik. Ez a felhő metaforikusan (bölcsész humor...) nem más, mint a tanulás... Hősünk a nyelvészeti szakzsargont bogarászva azon elmélkedett, hogy a Vodkarácsonyon kap az alkalmon és megkérdezi…..
VENderland lakói már készülnek a VEN-es fellépésre, táncolnak és énekelnek. Április 27-én csütörtökön kiderül, hogy milyen műsorral készülünk nektek, de addig se maradjatok Alíztalanok itt egy német musical. Aki végignézi jutalmul egy Mókakoktélban részesül a VEN-en. Bizonyíték hiányában ez csak…..
Ezen a héten is nyomták a VENderland lakók a Pannon Egyetemi asszimilációt, és a sok mókázás közben elcsentek pár dolgot a többi csapat zsebéből: A VENtarktisz jegét A KaraVEN piramisait A VENdetta Joker kártyáit IDŐPONT: MÁRCIUS 27. HÉTFŐ 21.00 HELYSZÍN: GESZTENYÉS SÖRKERT Ahhoz, hogy…..
Ezen a héten leküzdöttük a VENtarktisz ötkarikás játékát, promófimet forgattunk (részletek hamarosan). A hétvégén rápihenünk a jövőheti nagy etapra: kedden a KaraVEN csapatbulijára látogatunk el szerdán az Anglisztikások szakestjén teázunk csütörtökön Hawaii bulizunk egyet a gazdprog…..
A VENderland lakók még heverik a tegnapi ötkarikás játékok okozta máj- és gyomorbántalmakat, de amíg nem érkezik élménybeszámoló az estéről, addig is itt egy videó arról, hogy hogyan fogadtuk a VENtarktisz csapat kihívását. Köszönjük szépen a szervezőknek a meghívást, a kihívást és a VENdéglátást!…..
Az elmúlt héten VENderland lakói megszállták a Pannon Egyetem szakestjeit. Szorgosan sütöttek aranytallérokat a pénzügyeseknek és téglasütit a Szilikát szakest vendégeinek. Összefoglalták VENderland turisztikai sajátosságait. A pöttöm VENderland lakók rengeteget táncoltak, ugráltak és bugráltak. A…..
VENderland Diary VENstory 2017.03.05 21:43:26
Mi is az a Veszprémi Egyetemi Napok, és miről is szól? 1969-et írtunk, mikor először égett VEN lázban a veszprémi fiatalság. Talán nem erős kifejezés, ha az egyetem egyik legnagyobb szabású rendezvényének nevezzük. Egy hét, amikor az egyetemisták a szokásosnál is feltűnőbben a birtokukba veszik a…..
Két hónap, közel 60 település, tengerszint felett 400 méteren és a hegy mélyében 45 méteren. 37 fokban és 17-ben, esőben és szélben. Napsütésben és vaksötétben mindig Balaton. Ez a 60 napos körutazás kellett ahhoz, hogy megtanuljam, hogy az észak-dél ellentét csak a…..
A Balaton északkeleti csücskében két magaslat közé beszuszakolt családi üdülőhely Balatonalmádi. Sokan talán nem is gondolnák, hogy a gyógyászat és a fürdőélet másik nagy zászlóvívője Balatonalmádi volt Balatonfüred mellett a reformkorban. Hosszasan beszélhetünk Füred rohamosan fejlődő…..
Mindjárt vége a nyárnak, amit illik méltón elbúcsúztatni mielőtt visszaülünk az iskolapadba vagy az irodai íróasztal mögé. A hétvégén még pörög a Strand Fesztivál Zamárdiban, dübörög a déli part a hazai és külföldi előadók számaitól. Itt mindenki megtalálja a saját a zenéjét, hiszen a fesztivál…..
Mindenki folyamatos rohanásban van még nyáron is. Ezerrel szervezi a nyaralás részleteit, nyomja a gázpedált az autópályán,de a nagy pihenésben elfelejt megállni és egy kicsit lelkileg is pihenni. Zánkán a Gyógynövény-völgy egy kiváló kikapcsolódási lehetőség, ahol a sok növény látványa és illata,…..
Ha beborul az idő, a legjobb, ha magunkra húzzuk a takarót, és összebújunk a párunkkal. Ha viszont eluntuk a kuporgást, vagy még ennél is több romantikára vágyunk, akkor irány a Tihanyi-félsziget! Reggeli piacozás, történelmi séta és koccintás levendulafröccsel - egy ideális nap kéz a kézben, az…..
Ha ősszel éppen  Keszthely és a kastély miatt leugrunk romantikázni egyet a Balatonra, semmiképpen ne hagyjuk ki a szomszédos települést, Gyenesdiást!  A Keszthelyi-hegységben megbúvó nagyközségben kiváló túra utakra találunk, van két nagyon mesebeli nevű völgye is, a Büdöskúti- és a Pajta-, melyek…..
Sajnos ezen a nyáron előfordult, hogy ajánlani kellett a strandolás helyett más alternatívát, mert a természet közbeszólt. Még, aki egy utolsót ejtőzne iskolakezdés előtt, felsorolok pár opciót, hogy mihez is kezdjünk magunkkal rossz idő esetén a Balatonon. A Tapolcai-tavasbarlangban az a jó,…..
Mi kell egy igazi végvári vitéznek? Visszacsapó íj, lándzsa, dárda, szablya, csatakereszt, pajzs, mellvért... és a Balaton környékén feltétlenül szükséges a jókedv is. Akkor főleg, ha a csatát már nem török, hanem az unalom ellen vívjuk. Szigligeten és Nagyvázsonyba a nyomott hangulatnak semmi…..
Balatonfenyves nevétől eltérően nem a fenyveserdejéről nevezetes, inkább a Nagyberek élővilága, azaz a 200 madárfaj és a lápos-mocsaras vadvízi terület jellemzi. Gyalogos vagy biciklitúrákra is érdemes elindulni a környéken, de mindegyik közül talán a legizgalmasabb, amikor kenuba pattan az ember és…..
Kirándulás kétkeréken, de nem bicajon. El kell oszlatnom azt a tévhitet, hogy Zamárdit, csak fesztiválok idején érdemes meglátogatni. Ebben a városban mindenki folyamatosan mozgásban van. Egy high-tech modern kütyün egyensúlyozva eljuthatunk például a Kőhegyi-kilátóba, ahonnan ellátni az…..
Idén nyáron az Instagramot ellepték a borozós szelfik. Egyre többen pózolnak BalatonBorral a kezükben, úgyhogy úgy döntöttem, én is beszállok. Lőttem magamról egy pár képet egy vitárolás fedélzetén, híres balatoni borászokkal, és természetesen borokkal pózolva, közben pedig megpróbáltam kiderítani,…..
A Balatonon az utóbbi pár évben megindult a gasztroforradalom, ami teljesen új mederbe tereli a strandétkezés fogalmát.  A forradalmárok nem kevesebbet szeretnének, mint búcsút inteni az Balcsizás hőskorában debütált, zsírban tocsogó ételeknek, és egy kis csavarral megfűszerezett, könnyen…..
KÖNYVAJÁNLÓ - egy-egy olyan könyvet választottunk ki, melynek központi szereplője a Balaton: a gyerekeknek van hercegnős, sárkányos nagyon kalandos, a felnőtteknek romantikus, merengős, humoros. A vérbeli turistáknak könnyed nyelvezetű útikönyvet is tudunk ajánlani, hogy szórakoztató legyen a…..
Annak ellenére, hogy Vászoly egy elég apró és jól eldugott kis falu, azért a turisták mindig megtalálják például a Spanyolországban híres zarándokút névadójának, Szent Jakabnak forrását. Épp úgy, mint az El Caminon, itt is egy fésűkagyló jelzi Szent Jakab útját. Mondhatnám azt is, hogy minden út…..