Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rabbybunbun

6 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Milyen "örökséggel jár", ha visszaéltek velem... Mert sajnos azzal jár. Egyik, a Dokimmal tartott beszélgetésen hangzott el a következő gondolatsor: "Nagyon meg kell gondolnia, kinek mondja el, mi történt magával. És figyelnie kell, kinek ad ezután bizalmat." És ez egy nagyon fontos gondolat.…..
Rabbybunbun 2017.02.20 17:15:07
@katkajano: Kedves Katkajano!
Köszönöm szépen, hogy elolvastad a bejegyzésem és köszönöm a soraid is!
Igen, a család nagyon fontos és az is, hogy számíthassunk valakire. :)
Szép napot kívánok Neked!
Rabbybunbun 2017.02.20 17:16:15
@furious ewok: Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és reagáltál. Nagyon sokat merítek ezekből is! :)
Rabbybunbun 2017.02.20 17:18:57
@jandera: Köszönöm, hogy elolvastad az írásom!
Igazából a megbocsátás egy formája már eljött nálam... Nincs bennem harag, gyűlölet, de soha nem felejtem el, amit velem tettek. Mert sajnos nem lehet...
Az idézetért külön köszönet, nagyon tetszett! :)
  Pontosan emlékszem arra az alkalomra, amikor a Dokim azt mondta: "Túlságosan nagyvonalú lenne, ha soha nem szembesítené azzal, amit tett." És igaza van. Akarom, hogy úgy haljon meg, nem tudja mit tett velem? Miket okozott ezzel? Nem akarom és ha enélkül megy el, bennem marad valami, aminek ki…..
Rabbybunbun 2016.11.14 20:02:39
@Kis ember: Kedves Kis ember!
Köszönöm minden sorodat, nagyon jó gondolatok! Természetesen megfogadom őket.
Biztos vagyok benne, hogy valóban feszültségekkel teli lesz ez, de úgy érzem, megbírkózom ezzel. A célom, hogy pont kerüljön a végére és megnyugodjak,hogy már ne csak engem emésszen, hanem azt, aki csinálta. Ha ez csupán egy gondolat erejéig lesz így nála, nekem már az is elég. De tudnia kell.
Köszönöm, hogy elolvastad és megosztottad a gondolataid! Tényleg értékes volt számomra!
Szép estét Neked!
Rabbybunbun 2016.11.14 20:30:53
@Kis ember: Rosszul fogalmaztam. :) Nem természetesen, de van amit megfogadok belőle. Jó gondolatok és tudván, hogy valószínűleg ez a lehetőségem lesz, jól kell megírnom. Azért is egy, mert erről úgy érzem, nem fogunk beszélgetni egymással öregapámmal. És több ilyet sem szeretnék írni...
És igen, fontos a konfesszió. Amit ezzel kapcsolatban kapok, azt mindig szűröm. Mert az én esetemben sajnos nagyon is szükséges ez...
És miért is indítom ezt a blogot?   Nagyon sokáig fogalmazódott bennem a gondolat, hogy előjövök a hallgatás fogságából, hiszen minden embert, akit gyermekkorában szexuális abúzus ért, abban van... Van egy titok, amit sokáig két fél tud. Aki megteszi és aki elszenvedi. Az én esetemben kevés ember…..
Rabbybunbun 2016.10.10 15:43:54
@benőjenő: Minden soroddal egyet kell, hogy értsek. Ennek majd egy külön posztot szeretnék szentelni a későbbiekben. Nem láttam eddig és most sem öregapám fejébe, de talán ennek oka az, amit én átéltem miatta. Azonban abban igazad van, hogy ez is egyfajta hatalom gyakorlása a másik felett, amit a maga kedvére csinált. Nem is sejtve, mit okozott ezzel...
Köszönöm a biztatást!
Rabbybunbun 2016.10.10 15:47:42
@Mrzuzu: igen, nehéz beszélni róla... És sokszor rosszak a tapasztalataim is ezzel kapcsolatban. De szerencsére mindig van olyan, ami ellensúlyozza ezeket. Van pár igaz barát, megértő családtag, akik segítenek és ez nagyon fontos!
Köszönöm Neked is a biztató sorokat!
Rabbybunbun 2016.11.08 09:06:23
@OpenDigital: Köszönöm, hogy ajánlottad az oldalakat! :)
Sajnos nem vagyok budapesti... :( De mindenképp jó, hogy vannak ilyen kezdeményezések, mert nagy szükség van rájuk!!
És azt is köszönöm, hogy elolvastad a blogot! :)
Meg kell osztani az engem ért abúzust? Felnőttem úgy, hogy az engem ért szexuális abúzusról nem beszéltem senkinek. Ez egy teher, ami mélyen, egy titokba burkolózik és mégis megváltoztat mindent... Amikor a Dokimnak képes voltam elmondani, ami velem történt, életem egyik legnehezebb napja volt.…..
Rabbybunbun 2016.10.25 13:18:36
@Arcos: Szia!
Köszönöm, hogy így látod! :)
Öregapám édesanyám oldaláról a rokonom. Emiatt is érte ennyire sokkolóan az abúzus...
Milyen is, amikor épp visszaélnek Velem? Ez egy nagyon nehéz és komplikált kérdés, de a teljes képhez nem lehet elsuhanni felette... Azt kívánom, bár lehetne és ne kellene ezzel is komolyan foglalkozni. De kell. Hiszen ahhoz, hogy megfelelően dolgozzam fel az eseményeket, emlékezni kell és átvenni…..
Rabbybunbun 2016.10.19 10:50:43
@Arcos: Jó volt olvasni a soraidat, köszönöm Neked! :)
Amikor a szüleim dolgoztak, vagy elutaztak több napra, néha ők vigyáztak rám. Ilyen alkalmakkor történtek az engem ért abuzálások...
Igyekszem elfogadni és együtt élni a történtekkel. Muszáj elfogadnom azt ami történt, mert már nem tudok változtatni rajta. Csak a kimenetelt tudom befolyásolni sajnos.
És igen, amit írtál, az valóban kulcsmondat. Már én irányítok és én befolyásolom a dolgaim és a gondolataim.
Köszönöm, hogy írtál!
Rabbybunbun 2016.10.19 11:19:06
@morph on deer: Örülök, hogy ezeket leírtad!! Igen, érzek bűntudatot, néha azt érzem, én is hibás vagyok a történtek miatt. Ha nem megyek a szobába törölközőben, vajon akkor is ez történik? Ilyen és ehhez hasonló kérdések vannak a fejemben olykor. És az eszem tudja, hogy nem vagyok semmiben hibás, de mégis. Ezekkel még foglalkoznom kell, ezt tudom.
Úgy érzem, tárgyilagosabban nézem már az egészet. Hosszú és fájdalmas folyamat volt idáig eljutni, de megérte!
Annak örülök nagyon, hogy ma már elmondhatom, képes voltam olyan ember lenni, amilyen most vagyok. Úgy érzem, kitartottam és a továbbiakban is erre törekszem. Annak is örülök, hogy tudok szeretni és ezt nem vették el tőlem, valamint bízni, ami nagyon fontos.
Nem tudom, hogy ezt el lehet-e engedni... Erre még nem találtam választ és képességet magamban sajnos. De idővel talán ez lesz a megoldás.
Minden sorodat köszönöm és azt, hogy megosztottad a tapasztalataidat! :) Ezek mind sokat segítenek és talán nem csak nekem!!!
Rabbybunbun 2016.10.19 12:22:43
@morph on deer: Igen, amit írsz, az lett volna a normális viselkedés... És öregapámnak súlyos gondjai vannak.
"Hidd el, nem ez az 'élmény' határoz meg téged, ha nem hagyod!" Ezért a mondatért külön köszönet!!! :)

Neked is szép napokat!