Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csajócák

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piroska és Farkas Lelkesito 2012.12.26 16:47:58
A szulesznom, aki eloszor kezebefoghatta Nunut, egesz nap mosolyt hoz nekem! Az olelesevel, ahogy bekukkant, mikor elsuhan a folyoson es ramszol, hogy ne mozogjak, mikor csak beinteget ide. Az elobb pedig behozott hozzam egy magzatmazas, ujszulott babat, hogy lelkesitsen. A kicsi Alexandert.…..
Piroska és Farkas Helyzet 2012.12.26 11:55:25
Ugy megyek ki pisilni, mintha aknamezon lepkednek. Volt vizit. Az a doki az ugyeletes, aki nyaron szendvicset evett, mig a masik kezevel az alvazamat uh-zta. Kozolte, hogy akarhogyis jajgatok, nem neznek meg uh-n, csak holnap, mert mit szamit az az egy nap. Ezt nem is minositem. Kint baratkoztam a…..
Piroska és Farkas Felszalmaszal 2012.07.02 18:44:00
Farkas beviharzott, hogy hatarozott nyilatkozatra birja az orvost az allapotomat illetoen. En total magam alatt, hasznavehetetlenul bogtem, hol az ujszulottosztaly elotti padon, hol az agyamban. Kozben azert itt voltam es beszelgettem reggel a azobat megtolto nokkel, akik a kuret utan delutan mar el…..
Piroska és Farkas Bizonytalanság 2011.07.12 16:15:00
Később hívott, mint ahogy megszoktam Tőle. Újból megcsináltatta a laborral a péntek délutáni ismétlő vérvételemet, ami akkor nem sikerült jól ugye, vagyis keddről péntekre szinte semmit sem emelkedett (ma vagyok 5 hetes és két napos terhes, ha igen), pedig másnaponta…..
Piroska és Farkas A hűtőn 2011.06.24 19:57:00
A kezemben a táskával, a gyerek kis elemózsiáskosárkájával és a karomra terített könnyű kiskabáttal, kikapcsolt szandálban csattogtam végig az előszobán, tekergtem be a konyhába, hogy hazaérkezéskor azonnal feltűzzem egy mágnessel a képet a hűtőre. Most már magabiztosan…..
A nagybötűs lavina pontosan azon a múltheti szerdai napon indult meg, amikor teljes stábunk, frissen fodrászolva beesett a védőnőhöz a kismamakönyvemért. A kezdeti könnyed beszélgetésünkbe rövid időn belül becsöppentek a kocsiban felébredt aprótalpúak is. Kismici ekkor már…..
Csajócák 2011.03.20 19:08:37
Szia Cucka!

Én sem szoktam kommentelni, de azért olvaslak, ha nem is rendszeresen.Most viszont kikivánkozik belőlem.
Nekem hugom volt bárányhilős kiskorunkban.Kapaszkodjatok, anyukám a nyelvünket is összenyalatta, hogy mindenképpen kapjam el.
Nem kaptam.Pedig egy nagy közös ágyban is aludtunk, semmi nem jött át rám.
itt eltelik 10 év.

Kikerültem babyszitternek, ott rá egy évre az egyik kisfiú bárányhimlős lett..10 napig ki sem mozdultam vele a házból.Jelzem nem kaptam el.
Viszont bárminemű herpesz volt porondon, a számat mindig meg is támadta..ennek később lesz jelentősége azért írom le.
Namost.Két kislányom van.
A nagyobbik ovis lett, és én terhes voltam.Az oviban bárányhimlő járvány volt.Gyerekem nem kapta el.Már akkor azzal riogattak sokan, hogy ne hordjam oviba, ne is menjek az ovi környékére sem mert jajj..
Szerencsére van egy remek gyerekorvosunk.
Aki azt mondta, hogy nem fogom elkapni.Mindjárt leírom miért.A gyereket kivettük x időre azért./fölöslegesen, mert akkora már szétterjedt a csoportban is, ahova mindennap mentem én is./Ugyanez a gy. doki azt is mondta, hogy mikor a kicsi megszületik tartsuk itthon a nagyot, mert a tél eleje és kezdődnek a vírusok.Nem is járt 3hónapot./december , január, február/.
Most pedig leírom mit mondott.Első kérdése az volt, hogy voltam -e herpeszes.Mondom igen, nagyon sokszor...
Ő azt mondta, hogy a herpesz vírus és a bárányhimlő vírusa egy és ugyanaz.És aki sokat volt herpeszes, az szerezhet védettséges ezáltal, ha olyan a szervezete.Akkor ez engem megnyugtatott.
Megszületett a kicsi egészséges.
Ő másfél évesen/közösség nélkül, szerintem a rendelőben/, elkapta a bárányhimlőt.Túlesett rajta.A nagyobbik lányom NEM!Sem az oviban, ahol minden évben van, sem a hugától nem kapta el.
Ezt csak azért firkantottam ide, lehet, hogy te is védett vagy esetleg.
Ja és én sem kaptam el a kicsitől...:-)))).
Bocsánat a hosszúságért és ha zagyva volt.

Barátnődet iszonyúan sajnálom...
Nélunk decemberben(4 és 7 éves kisfiú anyukaája), történt egy ilyen szörnyűség...
Felfoghatatlan..és a képek, az emlékek amik előjönnek ilyenkor...
Együttérzek.

Szép napot, Évi
Piroska és Farkas Hír róluk 2010.09.21 15:41:20
Sziasztok, Piroska kért meg, hogy közvetítsem hírüket. Sajnos kórházban vannak Nünüvel vasárnap óta, a kiscsillagnak bronchitise van. Szerencsére nem vészes a helyzet, illetve nem kell megijedni inkább így mondanám. Nünü szerencsére ott is hozza különleges báját anyukája…..
Piroska és Farkas Szandál 2010.06.15 22:00:00
Huszonkettes. Siesta. Egyik sem tetszett igazána kínálatukból (vaskosnak érzem ezeket egy ilyen pici lábra), de nem is az volt a fő szempont, hogy szerintem jajdeszép legyen, hanem kényelmes a gyereknek.  A huszas kiscipő kicsi már......A kedvenc virágos puhatalpúnk (liliputis)…..
Csajócák 2010.06.17 15:52:02
www.kirakat.hu/gyerek_szandal/rider_gyermek_szandal_19_26/
Én eztet bírtam kitalálni nekik.KEVESET hordja az a lényeg.És futkosson rengeteget a fűben, meg ahol csak lehet.A ridernek hátulvan egy pántja még, a képen nem a legjobb.Kényelmes, puha, de tényleg csak strand, vagy pisicsurgatásig legyen a lábán.
Pusza Évi
Azt mondja, gyakran kinyitja a mappát, hogy megint és megint elolvassa a versikét, amit még párhónapos korában suttogtam a Migyerekünk fülébe. Mindketten odadugtuk az arcunkat az övéhez, feje fölött fogtuk egymás kezét, és csakúgy kijöttek az egyszerű, kurta sorok a számon.…..
Piroska és Farkas Esősesték 2010.05.07 10:21:00
A haletetés az Ő feladata. Nem mi erőltettük rá idejekorán, nevelési szándékkal, hogy a gyerek is kivegye a részét a házkörüli munkákból, Ő ragaszkodik hozzá, hogy vacsorát adjon a "halakkáknak".  Alig bírja kivárni, míg rákerül az esőkabát, bekötjük a…..
Piroska és Farkas Szemetek 2010.04.25 22:10:00
Itt tartunk.....Pár kilóméterre a fővárostól, egy modern, új, jólmenő, trendi cukrászda és KVzóval szemben találtuk...
Hunor&Minka&Zsigu Talán 2010.04.14 21:24:00
Alapvetően konfliktuskerülő embernek tartom magam, bár az élet mostanság különösen nehezített pályát dob nekem. Folyamatosan kapom azokat a helyzeteket, amikből meg kell tanulnom jól kijönni. Bár újabban már annak is örülök, ha kijövök belőlük valahogy. Talán hajolni…..
  Az egészséges és nyugodt családi légkör alakítása során érdemes figyelembe vennünk!- A szabályok betartása sok esetben hatékonyabban működik, ha bevonjuk gyermekeinket azok kialakításába. Amikor már 4-7 évesek, nagyon jól képesek- egy családi megbeszélés…..
Piroska és Farkas Nevemsenki 2010.02.25 16:01:00
Regisztráljak, hogy legyen kapum, mint ügyfélnek, hogy kedvemre intézhessem neten az amúgy általam elhanyagolt és utálatos hivatalosügyeket, mint pl. a személyimet, ami októberben lejárt. Jó. Beböködtem az adataimat, majd mikor rányomtam a mehet gombra, nem kiírta, hogy már van…..
Kitti és Szonja blogja Türelem 2010.02.01 21:40:00
Ez az a dolog, amiből mostanában kevés van nekem. Amikor jóval túl a harmincon úgy döntöttünk párommal, hogy gyereket vállalunk, arra számítottam, hogy ennyi idősen sokkal több türelmem lesz a gyerek(ek)hez, mint huszonévesen. Igaz azt nem tudhatom, hogy fiatalabb énemnek…..
Csajócák 2010.02.03 15:10:17
Szia!

Akkor itt az idő , hogy kibújjak zugolvasói mivoltomból..Mily érdekes, nálunk is a kicsi a "ludas" ezekben a dolgokban.
Már kétszer a hányásig fajult a dolog...először, irtóra megijedtem....nagyon..mert nem raktam be neki a Teletubbiet:-(((.Azért borult ki...Utána olvastam a szakirodalomban, mert megijedtem...
És a másodiknál megtettem amit írtak....
A lényeg az volt.A gyereke NE lássa, hogy mi megijedünk ettől a produkciotól...mert akkor képes lesz továbbra is zsarolni...Ne foglalkozzunk a dologgal különösképpen.
No most leírom a második, hogyan történt.
Előadta megint...és hányt...én meg fapofával, kimentem rongyért vízért egyébbért...és jöttem letöröltem..őt kivittem a kanapéra és mondtam, hogy ennek semmi értelme, nyugodtan ordithat tovább.Anyának dolga van.Takarit.Kezébe nyomtam az innivalóját, itt várjon meg amig végzek...eltüntem a látóköréből.....Elhiheted, nagyon ideges voltam belülről.De úgy csináltam, mintha egy kakis pelust cseréltem volna ki...
NO.
Többet NEM hányt!!!nem tudom e-miatt-e de nem csinálta.Persze mikor végeztem, leültem mellé, elmondtam miért nem lehetett éppen valamit...és megsimiztem...megöleltem, sőt hozzámbújt szorosan.
Őt nem lehet kizökkenteni.Se ölelés, se figyelemelterelés...SEMMI.Viszont igyekszem következetes lenni.A nem az NEM.Lehet üvölteni.És láss csodát napról napra egyre csökkennek a hiszti időtartamai.
Persze a mindennapi piszlicsáré dolgokban engedek...mert ha nem tenném, az egész napunk abból, álna, hogy vezsekszem vele.
Pl.Milyen cumit adtam oda...ő csavarja rá az innivalójára a kupakot...akkoris , ha kiborul...nem az a pelus jó amit épp a kezemben tartok, hanem amit kivesz a stócból...ilyenek.
Remélem valami megoldást találtok, mert ez tényleg nagyon nehéz.Higgadtnak maradni....Kitartást és akkor már nem zugolvaslak:-)), ha nem baj...
Ja, és a kicsi most volt 2 éves!!!Khm.No comment...Ő sem akar fogat mosni!!És nekem se engedi!!!hehe

Üdv, ÉVi
Piroska és Farkas Fiókellenőr 2010.01.27 08:00:00
No és ki gondolta volna, hogy a legizgalmasabb dolog amit itt lehet találni, az egy tekercs puha damil, ami kísértetiesen emlékeztetheti Mütyürt a hajamra, viszont ezt anélkül lehet "szálazni", hogy bárki is "jajezfájanyának" felkiáltásokkal megzavarná........
Piroska és Farkas Medvemérték 2009.12.13 23:04:00
Pontosan kilenchónaposan. A múltkor még ki kellett támasztanom a medvével, most meg már ücsörög........ Kötözködő kérdések megelőzésére. Nincs ennek a szegény gyereknek harisnyája, hogy ilyen kopottat hord? De van. Legalább tizenöt-húsz. Harisnyákat is gyűjtök neki.…..
Csajócák 2009.12.15 08:36:51
Szia Piroska!

Van egy bácsi aki készit gyerekszánkókat.Olyan igazit..szépet.nekünk nem olyan van...de ismerösünk, most csináltatott a bácsival a 3 hónapos babónak.De gyönyörü darab állitólag.Árat nem tudok.Ha érdekel irj egy emilt nekem
szevus73@freemail.hu.-ra és elküldöm a bácsika számát.
nekünk van egy auchanos háttámlás, kb. kétszer volt benne a gyermek addig bírta a háttámla.Azóta a férjem megerösitette.De olyan keskeny, hogy overállal igen préselödve fér csak bele a most kétéves.Ha belefér egyáltaln.Pedig nem egy bomba gyerek, inkább pilinszka.Szóval nekünk az nem volt gyere be..sajna.

Puusz, Évi
Piroska és Farkas Bárányfelhőn 2009.12.10 11:50:00
Legalább megtaláltam a lehalkítós funkciót a fényképezőmasinámon, amire eddig nem volt szükségem. Most viszont, hogy a gyereket már alvás közben sem kímélem a kattingatással, nagyon is jól jön.Nem bírok ellenállni, s nem elégszem meg azzal, hogy igyekszem az emlékezetembe…..