Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kistuco

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szálkacsipesz Nővérsors 2019.05.15 16:54:31
Szálkacsipesz Nővérsors 2019.05.03 18:24:07
Hát vannak akciós ellátások...Például azoknál a paraszolváló vagy ismeretségi körbe tartozó betegeknél, akik ügyeleti vagy főmunkaidőben kerülnek ellátásra és ráadásul még  nem is a panaszaikra koncentrál a doktor, hanem egyfajta nevével fémjelzett akciós ellátás keretében totális kivizsgálást…..
A halál időpontja 25:30 Egyszer mesélte nekem egy orvos, hogy egy meghalt beteg dokumentációján a következő bejegyzést látta: A halál időpontja: 25:30 Ez a történet erről a cikkről jutott eszembe: https://index.hu/velemeny/2018/09/27/egy_orszag_ami_a_24._oraban_van_evtizedek_ota/ A cikket…..
Éreztünk már hasonló félelmet, szorongást egy orvosi vizsgálattal kapcsolatban? Persze nem rohantunk hazáig letolt gatyával, de nem is vagyunk rajzfilm hősök. Viszont mindannyiunknak megvan a maga története gyermek vagy felnőtt korából, amikor a tájékoztatás hiánya miatt, a jogos mértéknél jóval…..
Szálkacsipesz Kórházwellness 2018.08.05 14:56:57
A rehabilitációs és reumatológiai osztályon dolgozók tudnának arról beszélni, hány ember is veszi igénybe az osztályos felvételt és tölt el életvitelszerűen hosszú heteket a fent említett helyeken egyfajta "állagmegóvás" címszó alatt úgy, hogy a kórházi betegellátó osztályt közösségi-szociális élete…..
Mélyen beágyazódott tabu az egészségügyben, hogy azok az emberek, akik munkájukkal, magatartásukkal megtestesítik mindazt, amitől ennyire negatív lett a megítélésünk az utóbbi kb. húsz évben, azok az emberek következmények nélkül itt vannak köztünk, ugyanúgy jelen vannak a betegellátásban, mint más,…..
1. Várd meg, amíg lehiggadsz. - Ha indulatos vagy, nem érsz el semmit, mert a nagy hangerőd, és a dühös szavaid csak ellenállást váltanak ki. Igazából te sem gondolod, hogy pozitív végkimenetele lehet az "azért fizetem a tébét, hogy normális ellátást kapjak" illetve a " fel fogom jelenteni magukat …..
Szálkacsipesz A hivatástudatról 2018.06.03 07:08:57
Nővérnek lenni nem munka, hanem hivatás. Hányszor hallottuk ezt? És főleg mikor?  Sokszor és főleg azokon a rendezvényeken, ami csak nekünk szól- csak értünk van. Legyen az Kossuth Zsuzsanna emléknap, ápolók nemzetközi napja , kongresszusok, továbbképzések és egyéb hasonló finomságok. Ezeken a…..
Van az az összeg...  Nem. Van, amikor egyszerűen a pénz nem számít. Vagy Te odatolnád a feleséged, lányod, a saját anyád, hogy köpje arcon egy drogos, amikor a vérnyomását akarná megmérni? Kinyitnád az ajtót a feleséged, a lányod, a saját anyád előtt, hogy az arra repülő szék először őt találja…..
Az életben minden a szexről szól. Kivéve a szexet. Kispolgári rácsodálkozással vettem tudomásul, hogy városunkban is lehet prostit házhoz rendelni. Mint afféle átlagember én is csak a baba-mama klubokat, a városi fesztivált, a nyugdíjas rendezvényeket és más közhelyes programokat…..
Szálkacsipesz Temetés 2018.04.25 19:46:41
Talán volt valaki, aki tett egy szál virágot a sírjára. Talán. Utálták, mint a bűnt. A mentésirányítás, a mentősök, a lépcsőház többi lakója és persze mi is. Durva volt, agresszív, nem nézett se istent, se embert, ha részeg volt. És mindig az volt. Csak a mérték változott.  Nem tudhattad, mit…..
Szálkacsipesz K.E. emlékére II. 2018.04.14 08:20:43
Tudja nővérke, én megmondom őszintén: kurva voltam. Ühüm Pesten,meg Almádiban. Jó nő voltam ám, sok kuncsaftom volt. Nem, a Józsit már itt ismertem meg vidéken. Az elvonón. Együtt jártunk ki a faluba inni. Egy helyen meg volt bontva a kerítés a park végében, ott kimásztunk, át a kiserdőn, be a…..
Szálkacsipesz K.E. emlékére 2018.04.14 08:17:04
Hajnali fél kettő egy kórházi folyosón. A tűzjelző hangja szétrobbantja a csendet, azonnali cselekvésre ösztönözve az éjszakás nővért. Hátralöki a székét, ami nagyot csattanva zuhan a linóleumra. Már az jár a fejében, hogy ki gyújthatott rá a betegek közül egy cigire, vagy talán a rozzant hősugárzó…..
Szálkacsipesz 2018.03.18 07:20:42
Megterítesz otthon a vasárnapi ebédhez, és átfut a fejeden, hogy a süteményt még fel kell szelned? Addig én bekapok egy megszikkadt szendvicset munka közben, mert nővér vagyok. Együtt nevetsz a lányoddal a húsvéti locsolók versein? Ha este hazaérek a munkából, és megölelem az enyémet, még érzem…..