Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vollibre

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs mentség: a 2018-s év már majdnem úgy telt el, hogy egyetlen poszt sem jelent meg ezen a blogon. Pedig még tavaly is többször jelentkeztem, igaz, legutóbb 2017 nyarán. De nem szeretném a Szexcsatákat végleg eltemetni, így arra jutottam, hogy még mielőtt bekövetkezne a szilveszter, írok egy…..
vollibre 2019.04.22 08:56:40
@Gloria Mundi: a blogod az első helyen van a könyvjelzőim között, általában hetente rákattintok, bízva abban, hogy született egy új poszt. Nem találtam rád a kezdetektől, de szépen sorban végigolvastam az egészet. Marha érdekes dolgok ám ezek. Sajnálom, ha esetleg már nem jut rá időd, de amíg a felület meglesz, biztosan végigolvasom párszor, mert sok minden már kipergett a fejemből, illetve a mitológia annyira összetett, hogy ami még bennem van sokszor az is zavaros.
Egészen meglepő, hogy milyen dolgokat vehetünk 10 doboz gyufa áráért!  ..
vollibre 2017.12.08 10:33:23
Nem új a téma, már két felületen, az Erdeiprogramok és a Decathlon blog oldalán is megjelent az írás, szóval bocs a felmelegítésért, de úgy érzem ezt nem lehet elégszer elmondani. Így tessék kutyásként hozzáállni a vadászterületekhez és a vadászokhoz - már ha sikerül - mert ami helyzet most van, az…..
vollibre 2017.10.06 06:18:58
@Vikkus: vmi hasonló választ vártam. Tehát szóljak a vadőrnek, a természetvédemli őrnek és a tulajnak. Ez pont addig lenne hasznos, amíg vki olyan téved oda, aki nem tud a dologról, aztán cseszhetem az egészet. Egy nyomkövetés az erdőben meg kb. tizedannyit zavar, mintha elbóklásznék gombát szedni, egyrészt mivel a kutya pórázon van, másrészt még egy hosszúnak számító nyom sem foglal sok helyet.
A szentléleki Pálos kolostor romjai nagyszerű kirándulóhely a Bükk szerelmeseinek. Az egykoron gótikus stílusban épült műemléket 710 méter magasan találjuk a tengerszint felett. Könnyen megközelíthetjük és a mellette lévő turistaházban kipihenhetjük fáradalmainkat. A helyszín mai neve…..
2001-ben az ELTE Etológia Tanszék kutatói négy farkast neveltek fel. A kölykök szeme még nem nyílt ki, amikor a csapathoz kerültek, ezzel párhuzamosan négy ugyanilyen korú kutyakölyköt is neveltek. Miután a farkasok felnőttek, a csapat új tagokkal egészült ki, és egy második…..
vollibre 2016.03.30 06:38:47
@Terézágyú: még csak annyit a kérdésedhez, hogy egy 2-3 hónapos kölyöknél még 1 percnyi parancsra való nyugtonmaradást sem igazán várhatsz el.
vollibre 2016.03.30 15:49:19
@Rastafan: Pontosan
vollibre 2016.03.30 16:02:29
@Terézágyú: az az igazság, hogy nincs két egyforma kutya. Pl. a saját labim olyan, hogy leteszed és ott marad, pedig magát a helyben maradást igazán sosem tanult, ehhez képest a nálunk képzésen lévő kutyák közül(többnyire szintén retrieverek)igen sokkal küszködni kell helyben maradás terén, de azért előbb-utóbb mind megtanulja. Érdekes amúgy, hogy talán a 2 legnehezebb alapengedelmességi feladat a behívás és a maradás, viszont azonakk a kutyáknak, akik ezeket jól tudják általában igen jó az engedelmességük is.
Cesar Millan magyarázatot közölt a nagy vihart kavart malac megtámadási ügy kapcsán, amiben azt állítja: a nézők nem értették meg a kontextust, ő mindent jól csinált. Az állatvédők továbbra is a fejét követelik, pár szakértő pedig csendesen elmélkedik azon, miért teljesen rossz a magát suttogónak…..
vollibre 2016.03.30 10:42:41
@Peetee: "Ha robotot/katonát/rabszolgát szeretnénk magunk mellé, akkor nem rossz a pali módszere. Meg lehet rá tanítani a kutyát, csak a munkakutyákon kívül (vakvezető, stb) erre senkinek nincs szüksége!"
Tetszik a hozzászólásod. Kíváncsi lennék hány vakvezető kutyát láttál már. Én munkámból adódóan elég sokat, és bátran állíthatom, hogy nem robotok/katonák/rabszolgák. Egy munkakutyának rendkívül kreatívan kell megoldania a feladatát. Sőt, jobbat mondok! Egy vakvezetőnek bizonyos szituációkban meg kell tagadnia a kapott parancsot, majd önállóan megoldania az elvárt feladatot.
Jelentkezzen az a férj, aki szívesen mutogatná legjobb barátainak a saját feleségét - persze nem ám estélyiben vagy fürdőruhában, hanem a maga természetességében... Esetleg kisebb társaságot hívna össze e célból? És vajon mit szólna hozzá az asszony? Nem kétséges, hogy a…..
Feltéve, hogy nem akarod, hogy kellemetlen meglepetések érjenek, ahogy engem. Hiú ábránd, hogy a gazdák tudják, milyen vérmérsékletű a kutyájuk, többnyire éppen a teljesen őrült állatok gazdái a legfelelőtlenebbek. Séta közben általában sasolom, milyen kutya közeledik és…..
vollibre 2015.07.21 07:43:36
@midnight coder: Az igaz, hogy sok a hülye kutyás( meg kutya), de ezzel az erővel be lehetne tiltani az összes járművet, az alkoholt, a dohánytermékeket, a csokoládét, a telített zsírsavakat, stb. Szerencsére nem úgy működik a világ, ahogy azt te elképzeled
Tavaly augusztus 20-án adták át a felújított diósgyőri várat. Az építész és művészettörténész körökben viszonylag nagy port kavaró kiépítés nem okozott különösebb társadalmi vagy politikai vitát, pedig az átadáson a műemlékvédelem ügyéért felelős államtitkár, L. Simon László azt is leszögezte, hogy…..
vollibre 2015.05.11 19:50:40
A legkevésbé sem lepett meg, hogy az állatvédők demonstrációja ellenére sem kapott letöltendő börtönbüntetést az a sárvári férfi, aki halálra éheztetett két vizsla kölyköt. A bíróság szerint elrettentő ítélet született, valójában ismét bebizonyosodott, hogy nem tölti…..
vollibre 2015.05.11 08:59:43
@pythonozok: ne is védd, mert nem érdemli meg! Az embereknek meg kell érteniük, hogy aki egyszer gondozásba vesz egy állatot, akkor azért felelősséggel tartozik. A kis herceg üzenete úgy látszik még igencsak aktuális.
ködpiszkáló BUÉK 2015! 2014.12.28 19:08:57
Eltelt egy év, újra átnéztem a Google Analyticsen azoknak a keresőszavaknak a listáját, amelyekkel rátaláltak a blogra. A több mint 10 000 tételből álló listán sok érdektelen, sok szomorú (nyilvánvalóan beteg, kétségbeesett emberek keresései), sok szalonképtelen (a…..
vollibre 2014.12.30 12:01:57
A középdöntőre tényleg véget ért az átok: a Virtuózok negyedik adásában immáron teljes hosszában élvezhettük az előadásokat, sőt közös produkció is volt az Amadindával, és mindez csak 15 perccel növelte meg az adásidőt, másfél órán át tényleg komolyzene ment a…..
vollibre 2014.11.13 15:35:42
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
vollibre 2014.09.24 22:30:31
A tegnapi bejegyzésem nyomán keletekezett kommentek rávilágítanak arra, hogy sokan nem értik, mi volt a kifogásom az éheztetés-jutalomfalat kombóval. Ezért most megpróbálom összefoglalni az érveimet és azt, hogy valójában mire való a jutalomfalat. A tegnapi boxeres példában egy…..
vollibre 2014.03.28 21:08:05
@Rastafan: Csak egy utolsó megjegyzés, és ígérem befejezem az észosztást (-: Érdekes módon a legtöbb városi kutyának elég gyatra a behívása, és kb. nulla a helyben maradása, pedig azoknál a kutyáknál, akiknél ez rendben van általában jól viselkedő, szófogadó kutyák.
A mi emberi értékrendünk szerinti tanítás nem igazán megfelelő, ezért érdekes, hogy a legtöbb kutya mégis képes normálisan együtt élni velünk. A legtöbb gazdi nyilván nem képzett szakember, de a kutyája azért nagyjából figyel rá, otthon nem csak a fal mellett lehet tőle közlekedni. Ennek folyománya, hogy sokan elhiszik magukról, hogy isteni tehetséggel megáldott módon nyúlnak a jószághoz. A koppanás akkor van, mikor belenyúlnak egy nehezen kezelhető egyedbe, és "az a hülye kutya" nem fogad szót, és eszébe sem jut, hogy esetleg máshonnan kéne a problémát megközelíteni.
A behíváshoz: sosem szabad a kutyát hívni, ha úgy is tudom, hogy tojik a fejemre, mert ebből a kutya csak egyet tanul meg: "ott a gazda, ordít, mint a sakál... rendben van. Látom ott vagy, majd mindjárt megnézem, hogy mi a fenét, akarsz csak előbb jól megszaglászom ezt az izgi kis egérlyukat."
És ebből jön, hogy a gazdi feje egyre csak vörösödik és tényleg üvölt már, és szépen semlegesíti magát a kutya számára.
Magyarországon nem létezik egységes, megbízható minősítési rendszer a kutyaiskolák üzemeltetésére vonatkozóan, ennek meg is van az eredménye. Sok tehetséges, hozzáértő oktató mellett olyan dilettánsok is dolgoznak ebben a szakmában, akiknek a tevékenysége nem csak haszontalan,…..
Egy újabb szívmelengető sztori egy segítőkutyáról, aki soha nem tanulta a „szakmát” és nem csak előrejelzi az epilepsziás rohamot, de a maga módján segít is. A BBC számol be Charlie-ról és gazdáiról, egy ír családról, akik észrevették, hogy a német dog 15-20 perccel…..
Az alábbi történetcsokrot Ztf bocsátotta a rendelkezésünkre. A kvázi balesetekből azt látni, hogy a biciklisek gyakran nem tudják elképzelni a közlekedési szituációt az autós/gyalogos szemszögéből, hogy amíg ők begurulnak valahova, és átlátják a helyzetet, a közlekedő…..
Vasi Csaba, a Magyar Pálinka Lovagrend tagja 14 nap alatt látogatja végig Magyarország 37 pálinkafőzdéjét, a 2300 kilométert biciklivel teszi meg. „Az út célja, hogy a minőségi magyar pálinkák kiválóságára és egyediségére, valamint a kulturált pálinkafogyasztásra…..
Az alábbi sztori azért érdekes, mert megmutatja, hogy a legdörzsöltebbnek hitt emberekben mennyi naivitás rejlik. A Naiv Ügyfél ebben az esetben Bogád kolléga, a hétpróbás belpolitikai riporter volt. Barátunk a 906-os éjszakai buszon ült, amikor egy bájos jelenet tanúja lett. Az…..
DH-BLOG Cigányok, bűnbakok? 2008.05.27 12:48:00
Az utóbbi években kezd egy szörnyű dolog körvonalazódni: a magyarországi cigányságot készül megtenni a társadalmi többség az egyik központi bűnbaknak nemzeti sikertelenségünk, töketlenségünk miatt.Nem, már nem csak a kuruc-info üvölti bele a magyar közéletbe ezt az…..
A legutóbbi hétvégét egy gyönyörű karinthiai tó partján töltöttem, gyönyörű karinthiai hegyek között, gyönyörű kék karinthiai ég alatt. Szombat este viszont elkövettem azt a hibát, hogy bekapcsoltam a tévét. Pár kapcsolgatás után belebotlottam az eurovíziós…..
vollibre 2008.05.26 17:02:41
Harmincadikiksz Dina 2008.05.22 17:57:00
Soha senki nem fogja átérezni azt, amit most érzek. Feladtam újra a hírdetést. Eladósorba került Dina (a kocsi, nem a párom :) ). De ez most nem haragból, hisz annyi idő eltelt már azóta, hogy legutóbb megmakacsolta magát, hogy már nem érdekes az egész. Az ember csak a szépre és…..
    Néha én is így érzek. :)..