Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KMérce

73 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn hajnalban, 4 óra 15 táján vették őrizetbe a rendőrök Pjotr Pavlenszkij orosz performanszművészt és feleségét Párizsban, miután a férfi benzinnel permetezte be, majd felgyújtotta a francia jegybank (Banque de France) fióképületének bejáratát övező ablakokat. Pavlenszkij májusban kapott…..
Hétfőn egy kocsiban robbantották fel a nemzetközi korrupciós botrányokat feltáró máltai újságírónőt, Daphne Caruana Galiziát. A máltai újságírónő volt az, aki nyilvánosságra hozta, hogy Joseph Muscat máltai miniszterelnök kenőpénzt kapott azerbajdzsáni vezetőktől. Ezután a korrupciós botrányba…..
Az iraki haderők erőszak nélkül átvették a kurdisztáni ellenőrzésű Kirkuk városának olajfinomítóit a kurdoktól – jelentette be az iraki hadsereg...
A választás legnagyobb kérdése, hogy mennyire tud megerősödni a szélsőjobboldali FPÖ, amely a '99-es választás után most ismét 20% fölé tornászta magát. A párt ma újra megszerezheti a második helyet is, és ezzel esély van arra, hogy vége szakadjon a 8 éve kormányzó néppárti-szocdem nagykoalíciónak.…..
Kezdjük rögtön a végén: öveket becsatolni, október 22-én, vasárnap, 10  nap múlva indul a merce.hu! A Mérce-portálra gyűjtő kampányunk lezárult. Nektek köszönhetően sikerült összegyűjteni az 5000 portáljegyet. Sőt! Végül több mint 5 millió  forint gyűlt össze a támogatásotokból, méghozzá több mint…..
Tegnap óta egyre feszültebb, és az igazság kedvéért tegyük hozzá: abszurdba forduló várakozás előzte meg a katalán autonómia elnökének, Carles Puigdemont-nak ma délutáni parlamenti beszédét. Mintha egyetlen politikus személyén és döntésén múlna, mi is történik mától Katalóniával és Spanyolországgal.…..
Hát akkor alig két hónappal az után, hogy először kértük tőletek, szálljatok be a kampányba, itt állunk annak a kapujában, hogy összegyűljön az az 5 millió forint, amiből elindíthatjuk, és a választásokig fenn is tarthatjuk a merce.hu-t! Ehhez már csupán 80 ezer forint hiányzik! Már csak 80 ezer…..
Már csak 5 nap van hátra a kampányunkból, amellyel a merce.hu-ra gyűjtünk. Egy új hírportálra, ami elsőként Magyarországon 100%-ban olvasói támogatásból jön létre, és mi, a Kettős Mérce csapata fogjuk működtetni! És nem csupán 5 nap, hanem már csak 482 ezer forint van hátra! Komoly esély van rá,…..
A Szabad Október fesztivált idén második alkalommal szervezi meg a Gólya Szövetkezeti Presszó, a Közélet Iskolája és a Kettős Mérce blog. Az a célunk, hogy az 1956-os felkelés és az 1918-as Őszirózsás forradalom, a 20. századi magyar történelem talán leginspirálóbb eseményeinek emlékét frissen…..
Már csak 987 ezer forint hiányzik a Mérce hírportálhoz szükséges összegből, és 7 napunk van, hogy ezt összegyűjtsük. Csupán ennyi van hátra, hogy minden összeálljon ahhoz, hogy a Kettős Mérce blogból merce.hu hírportál lehessen, hogy elindíthassuk Magyarország első 100%-ban olvasói támogatásból…..
Lezárult Katalóniában a függetlenségről tartott szavazás. Feszültségekkel, értelmetlen rendőri erőszakkal volt terhelt az egész nap, már a kezdetek sem voltak túl biztatóak: a 2300 szavazókörből ugyanis csak 1000 tudott reggel kinyitni, majd később többet is bezártak, de a katalán önkormányzat…..
Már csak másfél millió forint támogatás, és felépítjük közösen Magyarország első közösségi finanszírozásból működő portálját!..
Németország ma választott. Merkel pártja az előzetes végeredmény szerint a várakozásoknak megfelelően megnyerte a választásokat, a nagykoalíciót azonban a kisebbik koalíciós partner szociáldemokraták felmondták. De a választásokat nem ez teszi történelmi jelentőségűvé, hanem a szélsőjobb áttörése:…..
A 20. századi magyar történelem két, talán leginkább inspiráló eseménysorozatáról emlékszik meg a Szabad Október Fesztivál, immár második alkalommal a Gólya Szövetkezeti Presszó, a Kettős Mérce blog és a Közélet Iskolája közös szervezésében. Az 1956-os és az Őszirózsás forradalom baloldali gyökereit…..
Már sokat írtunk róla, hogy miért számítunk rá, miért akarjuk, miért kérjük, hogy támogassátok a merce.hu, Magyarország első, 100%-ban olvasói támogatásból működő portáljának megszületését. De most arról írunk kicsit, miért pont most. Anyagilag és szervezetileg most értünk oda, hogy…..
Csütörtökön kezdtünk bele a portálgyűjtő kampányunkba, aminek célja, hogy októbertől elindíthassuk Magyarország első, 100%-ban olvasói támogatásból működő hírportálját, a merce.hu-t. Szombat hajnalban pedig át is léptük az egymillió forintos határt, köszönjük!..
Megfizethetetlen albérletek, „gyerekkel, házi állattal” nem kivehető lakások, bedőlt devizahitelek, egészségkárosító önkormányzati bérlemények, komfort nélküli krízislakások mobil vécével a gangos ház belső udvarán, patkányokkal teli pottyantós vécé az önkormányzat bérházának udvarán – és…..
Ha segítetek nekünk, októberben elindulhat Magyarország legújabb internetes hírportálja, a merce.hu! A Mérce története egy építkezés története, ebben az építkezésben akarunk most szintet lépni! Eddig se árultunk zsákbamacskát, van politikai véleményünk, de függetlenek vagyunk. Nem vagyunk…..
Fiatalkorunkban sokan ábrándozunk arról, hogy saját helyet csinálunk, amit be lehet lakni, és ahol közösségi vágyakat lehet megvalósítani. Józsefvárosban néhány éve létezik egy ilyen hely, a Gólya, és ami egyedivé teszi a vállalkozást, az a szövetkezetiség, amiről a legtöbbünknek leginkább valami…..
Ritkán van akkora szerencséje egy újságírónak, hogy pont belefusson egy friss mozgalom első mély krízisébe, asztalokon ugrándozzon, bűnrossz menzakaját faljon, és végül lássa a friss mozgalom egyik alapkőletételét. Nekünk ez összejött: a Gulyás Márton által meghirdetett Közös Ország Mozgalom…..
3 órától a Budapest Pride vonul végig Budapesten. A menet a Kossuth térről indul és a Várkert Bazár felé tart, a szervezők és a rendőrség egyezsége szerint kordonok nékül! A Mérce tudósítói ott vannak a menetben, percről perce közvetítjük az eseményeket!..
Ön meg tudna élni havi 28 ezer forintból gyermekével együtt? És esetleg 50 ezerből? Előbbit akkor kaphatja, ha fogyatékos családtagját gondozza, utóbbit, ha családtagja fogyatékossága annyira súlyos, hogy étkezéshez, tisztálkodáshoz, öltözéshez vagy lakáson belüli közlekedéshez is segítségre van…..
Az áprilisi nagy tüntetéshullám után természetszerűleg kicsit alacsonyabb lett a Mérce olvasottsága. Az előző hónapnál kevesebb, de még így is több mint 4 millió embert értünk el a Facebookon, és 500 ezerszer látogattátok meg a kettosmerce.blog.hu oldalait: köszönjük! Ez azért nagy dolog, mert a…..
Marta Peirano a spanyol eldiario.es portál egyik igazgatóhelyettese; többek között technológiával és digitális művészettel foglalkozó újságíró. Több könyve jelent meg, köztük egy újságíróknak szánt bevezetés a kriptológiába: A kiberaktivista kis piros könyvének bevezetőjét Edward Snowden jegyzi.…..
Halász Júliát, a 444 újságíróját bántalmazták a Fidesz XI. kerületi fórumán. Miután a szervezők megkérték, hogy ne készítsen videófelvételeket, ő beült a közönség soraiba, és ahogy más résztvevők is, készített pár fotót. Mikor kiment a teremből egy telefonra, a Fidesz helyi kabinetvezető-helyettese…..