Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kurucz

105 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tíz évvel ezelőtt ez az állítás még egyértelműen megállta a helyét, hiszen az alacsony internetpenetráció miatt az online kutatás még nem volt alkalmas arra, hogy eredményeit kiterjesszük általános fogyasztói célcsoportokra. Az internethasználók arányának növekedésével azonban folyamatosan bővült…..
"Fontos látni, hogy a 3 millió digitális analfabéta közel 60 százaléka 60 évnél idősebb. Szerintem tévedés azt gondolni, hogy ezeket az embereket komoly hátrány érheti életük során amiatt, hogy nem használják a digitális lehetőségeket. Ebben a korosztályban nem a digitális analfabéta szakad le,…..
onLime Idéző - Erről szól 2016. 2016.03.02 16:39:00
A „géprombolók” folytatni fogják harcukat minden új megközelítés vagy technológia ellen, az „igaz hitűek” pedig arról prédikálnak majd, hogy ezek az új megközelítések és technológiák miként szorítják ki a használatból a felméréseket, a fókuszcsoportokat és a mélyinterjúkat egy-két éven belül. A…..
onLime Idéző - Mit hoz a jövő? 2014.08.30 17:01:00
"Egyes kutatókból adattudós vagy insight tanácsadó lesz, míg mások hátramaradnak egy hanyatló iparágban. Az insight tanácsadók lesznek azok, akik eldöntik, hogy a számtalan rendelkezésre álló adatforrás közül melyiket érdemes használni, és az egyes forrásokat milyen súllyal…..
Edward Appleton (Avery Zweckform)"Egy relatíve egyszerűbb kutatási cél esetén – termékkoncepció- vagy csomagolási teszteknél, kommunikációs anyagok vizsgálatánál – remekül működhetnek az online kvalitatív technikák. Ha azonban nincs ennyire egyértelműen definiálva az…..
onLime Tegyük ki a szűrét! 2014.05.21 15:02:51
Kedves Piackutató Kollégák! Ti tényleg hisztek az úgynevezett iparági szűrőben? Tudjátok, arra a kérdésre gondolok, amelynek az a küldetése, hogy kizárja a válaszadásból bizonyos szakmák képviselőit, továbbá e nemkívánatos egyedek összes rokonát és ismerősét. Arra a…..
„Az előrejelzések legalább fele állítja azt, hogy 2014 a mobilkutatás éve lesz. Nos, én egy kicsit óvatosabb vagyok ezzel, ugyanis legalább 4 éve hallom már ezt – írja Simon Wood az ESOMAR blogjában, majd kissé ironikusan hozzáteszi, hogy ebben az évtizedben a fenti állítás…..
onLime Tanulságok 2014.04.08 11:57:00
Miközben javában zajlik a választási eredmények elemzése és a konzekvenciák levonása, addig néhány hírportál összehasonlította az egyes közvéleménykutató intézetek választási előrejelzéseit is, hogy kiderítse, vajon melyiküknek sikerült legjobban megbecsülnie a…..
Bár az NRC nem foglalkozik politikai közvéleménykutatással – és nem is vagyunk ennek a területnek a szakértői –, innovatív, kísérletező kutatócégként nem hagyhatunk ki egy olyan lehetőséget, amilyet egy országgyűlési választás kínál. Kevés hasonló alkalom adódik…..
Nem kérdés, hogy a közeljövő a mobilkutatás előretörését fogja hozni – a megkérdezések mind nagyobb hányada történik majd valamilyen mobil eszközön, még akkor is, ha ez olyan kompromisszumokat igényel (például a kérdőívek hosszát illetően), amelyekre ma még sem a…..
faragatlan blog Nemzeti 2013.08.19 14:20:00
A sok nemzeti dohánybolt után már ezt is Nemzeti Sírkőnek olvastam.....
faragatlan blog Dózsa 2013.08.02 13:00:00
A szervizben Dózsa György vette fel a munkát.Nagy volt a kísértés, hogy megkérdezzem tőle, hogy bírja ezt a meleget...
faragatlan blog Büszkeség 2013.07.29 18:00:00
Nem kívánok senkit sem sokkolni (vagy épp untatni) legújabb furunkulusom történetével (aki ilyesmire vágyik, annak ajánlom ezt és ezt a bejegyzést), de azt azért muszáj elmondanom, hogy amikor a sebész doktornő azt mondta a begyulladt faggyúmirigyemre, hogy sokkal szebb, mint…..
faragatlan blog Krumpliszív 2013.07.22 20:56:00
Bár a szigorú január óta egyre kevésbé táplálkozom a pelolit elveknek megfelelően, sőt nyáron gyakorlatilag már semmiféle önmegtartóztatást nem mutattam ezen a téren, azért nem adtam fel teljesen a dolgot, sőt azt tervezem, hogy ősztől ismét - és ezúttal valóban hosszú…..
pókerfiló Krumpliszív 2013.07.22 20:30:00
Bár a szigorú január óta egyre kevésbé táplálkozom a pelolit elveknek megfelelően, sőt nyáron gyakorlatilag már semmiféle önmegtartóztatást nem mutattam ezen a téren, azért nem adtam fel teljesen a dolgot, sőt azt tervezem, hogy ősztől ismét - és ezúttal valóban hosszú…..
Azt minden valamirevaló piackutató-palánta tudja, hogy amennyiben egy kérdőívben márkák spontán ismertségét mérjük, az erre vonatkozó kérdésnek a kérdőív – vagy kérdőív-blokk – elején kell szerepelnie, hogy a többi kérdésben szereplő információ ne befolyásolja a…..
Nemrég fejeződött be a VMR kutatás 2013-as adatfelvétele, amely a több mint tíz éves kutatássorozat utolsó hulláma volt, legalábbis ebben a formában. Az adatbázis ezúttal is igazi kincsesbánya: a 110 – hazai és külföldi – honlap látogatását vizsgáló és az átfogó,…..
- Levágattad a hajad? Vagy csak a színe más?- Úgy érted, mozis?..
Ha nem szeretném, hogy süssön a nap, akkor én egy napellenző vagyok?..
faragatlan blog Hiányzás 2013.06.03 12:49:27
Amikor az orvosi rendelőben megláttam a vidáman trécselő idősebb asszonyságokat, eszembe jutott az a rajz, amivel anno valami Poénvadászat típusú rejtvényben találkoztam. Három öregasszony ül az SZTK várótermében, a köztük lévő negyedik szék azonban üres. Egyikük aggódva…..
1.A pincér elárulta a wifi jelszót.One, two, three... vier, fünf.Hasznos, ha az ember több nyelvet is beszél. 2.Bementem a mosdóba. Egy nyitott ajtó mögött megláttam egy falra festett kakast - gondoltam, az lesz a férfirészleg.Pelenkázó volt.....
faragatlan blog Négerek 2013.04.29 11:01:28
Párbeszéd a szombati Vasas-Kazincbarcelona meccsen.- Egész jó ez a néger középhátvéd.- Az nem néger, hanem brazil.- Jó, de akkor is néger.- Hülye vagy, a négerek afrikaiak.A találkozó egyébként gólzáporos piros-kék győzelemmel végződött...
onLime Miért mások? 2013.04.25 15:42:00
Internetezők versus nem internetezők. Internetezők versus teljes lakosság. Nap mint nap találkozom ezzel a megkülönböztetéssel, ami azért különösen érdekes, hiszen ma már a lakosság nagyobbik része internetezik, az általánosan vizsgált 15-69 éves korosztálynak pedig a 63, a…..
faragatlan blog Halál-promó 2013.04.20 11:11:00
Meghalt Soros György – legalábbis a Reuters szerint. A hír persze nem volt igaz, a nekrológ véletlenül került ki a netre – a ma még ismeretlen adatok, mint a derék pénzember halálának időpontja és akkori életkora nem is szerepelt a szövegben. A sztori kissé kínos, de emellett…..
faragatlan blog Üzenet Kálmánnak 2013.04.03 15:41:51
Bár mindig is tudtam, hogy a labdarúgókat nem az eszükért szeretjük, úgy tűnik, még így is tudnak meglepetést okozni. Nyáron, a foci EB idején hoztuk létre a Facebookon a „Hajrá Svájc!” című oldalt, amihez Kovács Kálmán emlékezetes bakija szolgáltatta az alapot. Az oldal…..