Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Mestered

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság a csapból is az folyik, hogy "jogállamiság". Abban mindenki egyetérteni látszik, hogy a jogállamiság az valami nagyszerű dolog, fontos dolog és azt meg kell mindenképpen meg kell védenünk. Ez eddig rendben is van, de mi a csoda ez, amit mindenki meg akar védeni? Egyszerű fogalomról van…..
Mint arról korábban írtam a zsidó vallás nem csak reprodukciós céllal tekint pozitívan a szexualitásra. A Talmud, és ennek megfelelően a zsidó vallásjogi kódexek, így a Sulchán Áruch is, nemcsak előírja a férjnek, hogy köteles rendszeres intim együttlétet biztosítani felesége számára, de azt is…..
Fedélzeti kamerás poszthoz való illusztráció aztán van bőven. Hosszú időre el is merültem bennük és most, hogy megnéztem egy halom autópályán készült balesetes videót, a karantén is sokkal jobb hely lett. Na szóval fedélzeti kamerás levél érkezett, amilyen eddig sose volt, úgyhogy nagyon számítunk a…..
A Mestered 2020.04.07 21:26:47
A memória kártyáknál sok mindenre figyelni kellene. Szerencsére ha bemész egy boltba ahol árulnak ilyet, akkor jó eséllyel egy megfelelőt fogsz venni. Azonban ez nem mindig jöhet össze.
Az egyik legfontosabb dolog amit senki nem szokott nézni, hogy milyen "class"-ba sorolt a kártya. Minél nagyobb a class annál nagyobb írási sebességgel rendelkezik. Ha egy lassan írható kártyára akarsz 1080p-s videót rögzíteni, akkor jobb esetben csak akadni fog(kimaradnak rövid szakaszok a felvételből), rosszabb esetben az egész felvétel használhatatlan lesz, vagy nem is kerül mentésre. Persze ehhez az is hozzá tartozik, hogy a készülék mit tud. Ha sima raw-ot ment, vagy valamilyen tömörítetlen formátumot, akkor nagy sebességű kártyára van szükség. Ha egy jó tömörítést tud alkalmazni, akkor a lassabb kártya is megteszi. Persze a tömörítés sem "olcsó", vagy erős feldolgozó kell a gépbe, vagy cél hardver ami plusz költség. Tehát a legolcsóbb kínai vackok a legegyszerűbb megoldást választják és tömörítetlenül mentik le a felvételt.

Am a jog sem egyszerű. Saját használatra készíthetsz felvételt az autóból ha az nem egy konkrét személyről készül. Az hogy a felvétel egy adott pontyán bele sétál valaki a kamera látóterébe az nem problémás, de ha konkrétan csak azt az egy személyt veszed, csak azért kapcsoltad be a kamerát, stb, akkor az már személyiségi jogokat sért. De ez természetesen csak a személyes használatra korlátozódik. Ha publikálni akarod, akkor ki kell takarni a rendszámot/arcot, stb. De megint más dolog amikor egy bűncselekményt rögzítesz. Normál esetben a felvétel készítés nem jogtalan, a felhasználás módja lehet kérdéses, de ilyenkor a rendőrség és a bíróság máshogy működik, mintha csak feltolnád youtubera az egészet.
Készül a jelenlegi KRESZ módosítása. Az erről szóló szakmai egyeztetésre pedig a Járókelő is meghívást kapott, mert a döntéshozók végre úgy érezték: az autóval és biciklivel közlekedők csoportja mellett ideje meghallgatni a járókelők szempontjait is. Az egyeztetésen Sebők Máté humánökológus…..
A Mestered 2020.03.19 16:39:56
@CyberPunK: Tudod, az ember lehet figyelmetlen(vagy épp valami megzavarta) és nem vesz észre egy gyalogost, aki a járdán várakozik, hogy átmehessen. Ez a gyalogos te vagy és szándékosan kárt okozol annak az autósnak. Vagy még jobb ha félre rántja a kormányt, nehogy elvigye a táskád és közben belehajt a szemből jövőbe...

Az ilyeneket mint te, ki se engedném az utcára.
A Mestered 2020.03.19 17:15:03
@CyberPunK: a közlekedésben mindig több ember vesz részt. Ha gyalogosként látom, hogy nem áll meg, nem fogok kisétálni elé, vagy kilógatni táskát, akármit, hogy kárt okozzak neki. Ugyan ez a másik oldalról. Autósként sem fogom elütni a részeg gyalogost, mert az út közepén szédeleg és a közelben sincs zebra. Mindenki hibázhat, és baj általában akkor van amikor többen is hibáznak. Am is a kreszben szerepel, hogy törekedni kell a baleset elkerülésére, akkor is ha a másik a szabálytalan.
A Mestered 2020.03.19 17:19:27
@csárlszbrunzol: nem kell átfordítani, de nincs olyan ember a földön aki még nem hibázott. Ha te levezetsz 50 évet úgy, hogy egyszer sem néztél be semmit, akkor te egy kivételes zseni vagy, akiből nem létezik még egy az egész világegyetemben. De garantálni tudom, hogy voltál már szabálytalan ha vezettél valaha is :D
Kerekerdő Lakói Megtévedve 2 2019.03.12 12:00:00
"XL" támogatók: Lagolit, Blind Man, KH, Neo Viking, Zeck, aöreg, Boris "S" támogató: Joe Bacon, Lompos vörös, agyerek, Galat, wax "XS" támogató: Puruttyás arc!, atomtudós agár, Mr. T Az első rész: LINK..
A Mestered 2019.03.12 16:10:06
@Gyorgy007: Akkor is poén lett volna, ha konkrétan arról készül. Mindenről lehet poénkodni és szerintem hatalmas álszentség egy-egy témát kiragadni és kijelenteni róla, hogy arról nem szabad.
"XL" támogatók: Lagolit, Blind Man, KH, Neo Viking, Zeck, aöreg, Boris "S" támogató: Joe Bacon, Lompos vörös, agyerek, Galat, wax "XS" támogató: Puruttyás arc!, atomtudós agár, Mr. T..
A Mestered 2019.02.27 16:24:54
Sokszor olyan elveszettnek érzem magamat hétköznapi szituációkban, mint töpörtyű a vegán joghurtban. Összeszedtem, milyen tárgyakat tennék kötelezővé érettségiig...
A Mestered 2019.01.30 21:57:51
Tudomásom szerint nincs olyan végzettség, hogy okleveles szülő, vagy szülő okj képzés és főleg nem tudok ehhez hasonló főiskolai/egyetemi képzésről. Sajnos bárkiből lehet szülő, bármilyen tudással. Tehát egy olyan ember tanítson meg az életre aki jobb esetben is csak annyi tudással rendelkezik róla, hogy túléljen. Hány ember tudja, hogy mit kell csinálni amint ki kerül az iskolából. Alig páran tudják, hogy pl.: megszűnik az egészségbiztosítás, ahogy azt is, hogy napokon belül meg kell látogatni a helyi munkaügyi központot és regisztrálni. Elköltözöl a szülőktől? Néhány napon belül kötelességed bejelenteni, az új lakcímed, ugyanis törvény írja elő ezt is. De ezt is jó ha a lakosság pár százaléka tudja. Miből egy munkaszerződés, mit ír elő erről a törvény, milyen jogaid vannak, milyen kötelességeid? Hány nap szabadság jár? Hogyan gazdálkodhatsz te, valamint a cég a szabadságaidról? Hogyan mondhatsz fel? Ki kell tölteni az adóbevallást? Az emberek nagy része sosem csinálta, helyette vagy a munkáltatója, vagy egy közeli könyvelő csinálja helyette. Ki vettél egy lakást? Ismered bérlőként a jogaid? Tudod, hogy mit tehet és mit nem a bérbeadó? Mindenki reflexből tudja mondani a kamatos kamatot, de valamiért mégis a millió deviza hiteles országa vagyunk. Ezt a sok tudást igenis szakembernek kell megtanítania, vagy legalább az alapokat hozzá, hisz a törvények változhatnak. De az a baj, hogy sokan nemhogy nem ismerik pontosan a törvényeket, de sokszor még azt sem tudják, hogy ezek léteznek. A szülő max annyit tud biztosítani, hogy amíg nem nősz fel addig megpróbál életben tartani.
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..
A Mestered 2018.12.14 12:22:03
@Tájékozódj mielőtt elhiszed: Különbség van a között amikor a rendőrség tesz közzé felvételeket, hogy megtaláljanak valakit, nekik van hozzá joguk ha nyomoznak az ügyben és így az általuk megosztott tartalmat már tovább oszthatják az újságok, természetesen megjelölve a forrást. De itt nem erről van szó, hanem arról hogy egy újságíró(vagy valakik fentebbről) önkényesen közzé tesz fotókat és rágalmaz. Nem ok nélkül vannak a rendőrök és nem ok nélkül bünteti a törvény az önbíráskodást.
A Mestered 2018.12.14 12:27:51
@CyberPunK: Amíg 4 évente vannak választások, ahol még ha minimálisan is de meg van a lehetőség a "törvényes" leváltásukra addig a törvényes utat kellene választani. A többség választotta meg őket: egy része azzal, hogy rájuk szavazott, a másik(nagyobb) részük pedig azért mert képtelenek az együtt működésre és összefogni másokkal a nagyobb jó érdekében. Megérdemeljük ezt, dőlj hátra te is, vegyél popcorn-t kólával és élvezd a műsort :D
A Mestered 2018.12.14 13:04:30
@Migráncsölő szentzsolt: én sosem beszéltem demokráciáról :D
Kerekerdő Lakói Sebes vonat 2018.12.04 12:00:00
"XL" támogatók: Lagolit, Blind Man, KH, Neo Viking, Zeck, aöreg, Boris "S" támogató: Joe Bacon, Lompos vörös, agyerek, Galat, wax "XS" támogató: Puruttyás arc!, Nagy Álmos Tas, Mr. T..
Kerekerdő Lakói Egy faszt sem 2018.11.22 12:00:00
"XL" támogatók: Lagolit, Blind Man, KH, Neo Viking, Zeck, aöreg, Boris "S" támogató: Joe Bacon, Lompos vörös, agyerek, Galat, wax "XS" támogató: Puruttyás arc!, Nagy Álmos Tas, Mr. T..
A Mestered 2018.11.26 17:00:21
@Translator +X+: "Sőt, ezért járunk ide ;) "

Így van :D
Nincs pozitív összefüggés világméretekben a vallásosság mértéke és az erkölcsösség között. Számos afrikai és ázsiai országban a lakosság közel 100%-a vallásosnak mondja magát (feltételezhetően gyakorolja a vallását) - azonban ezek kivétel nélkül elmaradott, szegény országok. A legkevésbé vallásosak…..
A Mestered 2018.11.08 15:17:20
@kewcheg: tehát állítasz valamit amit nem vagy hajlandó kifejteni/bizonyítani. Így viszont hiteltelen vagy és az állításod semmit sem ér.
A Mestered 2018.11.08 15:34:38
@kewcheg: a természetet nem kell kifejteni, engem az érdekelne, hogy mi az a dolog benne ami bizonyítaná bármilyen "isten" létezését?
A Mestered 2018.11.08 15:38:04
@Jakab.gipsz: " viszont válogatás nélkül, kéjjel gyilkolták a másként hívőket , egy jövőbeli "szent cél érdekébe", annak érdekébe, hogy a híveiket boldoggá tegyék a saját jelenükbe. "

Gyakorlatilag az összes vallásra elmondható. Középkor rémlik a történelemből? Inkvizíció?
Egyesek szerint a sportolás nem is igazán fontos a fogyáshoz. Minden a diétán múlik – mondják. Az étrend és a fogyás kapcsolatáról szóló teóriák gyorsan népszerűvé váltak, az ezt alátámasztani vélt cikkek futótűzként terjednek. Ennek ellenére az igazság az, hogy lehet…..
A Mestered 2018.11.03 14:47:39
@Alick: mindenkire igaz, de ezek szerint nem igazán értetted meg.

Ha kevesebb a bevitt energia mint ami szükség van akkor szervezet elkezdi lebontani "magát". Elsődlegesen az izmokat és/vagy a zsírt. Ha kellő mennyiségű fehérjét viszel be és mellette sportolsz, akkor az izom tömeg kevésbé csökken szemben a zsírral. De a végeredmény szempontjából csak az számít, hogy kevesebb legyen a bevitel.

Amiről te írsz, az teljesen más:
Vannak akiknek gyorsabb az anyagcseréje mint másoknak, viszont ezt lehet befolyásolni a táplálkozással. Minél gyakrabban eszik az ember az anyagcsere annál gyorsabb lesz. Ha valaki naponta csak egyszer eszik, sokat, rostmentesen és még csak sportolni sem szokott, annak nagyon lelassul az anyagcseréje, nem beszélve az egyéb emésztési betegségekről, amik szép lassan kialakulnak.
Ha naponta 3-5 alkalommal rostban gazdag ételeket eszel és mellé kellő mennyiségű folyadékot is viszel, akkor már néhány nap alatt is érezhetően javul az emésztés, de néhány hét, 1-2 hónap után beáll egy gyorsabb ritmusra.

Emellett érdemes azt is megnézni, hogy hogyan él az adott személy. Ha valaki folyamatosan "pörög", tehát mindig van elfoglaltsága, mindig tesz-vesz valamit, képtelen a fenekén megülni akkor annak az embernek sokkal nagyobb az energia igénye, mint annak aki semmit sem csinál. Nem kell túl nagy különbség. Számold csak ki: 1 kg zsír raktározásához kb 8000kcal-ra van szükség. Egy átlag nő számára 1700-2000kcal a napi igény, egy átlag férfinak 2000-2500kcal. Két ember közül az egyik folyamatosan a határon mozog a bevitel szempontjából, a másik mindig csupán 100kcal-al lépi túl a limitet(ez kb egy átlagos 30-50g-os csoki). Egyetlen év leforgása alatt az első emberünk semmit sem fog se hízni, se fogyni. A második viszont mindennap +100 kcal-al gyarapodott, ami egy év leforgása alatt 365 x 100 = 36 500 kcal = 4.5kg zsír.
Ha kiinduló állapotban mindketten 50 kilós lányok, akkor az egyik egy évvel később már 54.5kg-os. Hidd el ilyenkor sok lány már az idegösszeomlás szélén áll :D

Szintén az előző példádhoz: vannak sütik, amelyekből ha megeszel 500g-ot(fél kiló) akkor kb betömtél 1000 kcalt, mig ugyanezen energia mennyiséghez elegendő 2 szelet kenyér + 1 csomag(150g) szalámi, vagy 180g szalonna magában, vagy 1kg csirkemell. Ahogy láthatod hatalmas különbség van az ételek között is. Van olyan amiről azt hisszük, hogy hizlal, mig a másikról már kevésbé, vagy egyáltalán nem is sejtjük.
"XL" támogatók: Lagolit, Blind Man, KH, Neo Viking, Zeck, aöreg, Boris "S" támogató: Joe Bacon, Lompos vörös, agyerek, Galat, wax "XS" támogató: Puruttyás arc!, Nagy Álmos Tas, Mr. T..
A Mestered 2018.10.31 11:08:33
@atisr: az utóbbi néhány bukkakes címkénél többnyire a maki lány volt az áldozat... :D
Számos érvem van rá, hogy miért érdemes bevetni a bujaságra kódolt bábukat. A kuncsaftok pontosan azt kapják, amire vágynak, ráadásul senkinek nem esik bántódása...
A Mestered 2018.08.22 12:00:20
@Nancsibacsi: Nem érted a cikk mondanivalóját.
Az önerő összespórolása nem arányos a hitel törlesztésével, mert a korábbi bérleti díj felszabadul, ami mehet a törlesztőbe és ez a bérleti díj többnyire több szokott lenni mint amennyit egy átlag ember félre tud tenni mellette.
A Mestered 2018.08.22 12:57:39
@Nancsibacsi:
Azzal mi van akinél már vagy gyerek és úgy spórolja össze?

"de ez akkor sincs így, mert egy csomó más tényezőt nem vesz figyelembe"

Tehát feltételezed, hogy rajtad kívül minden ember gondolkodás nélkül bele ugrik egy hitelbe.

Én csupán egy észrevételt írtam azzal kapcsolatban, hogy az önerő összespórolásához szükséges idő nem arányos a törlesztéshez szükséges idővel.

De csak azért mert vannak akik nem tudnak kalkulálni, még nem azokat kellene büntetni akik pontosan kitudják kalkulálni a költségeiket.

Nekem is baromi kellemetlen, hogy a kb 3-4 milliós önerőhöz 3 évig kell spórolnom és ez idő alatt a mostani díjakkal számolva pontosan 3 960 000 Ft-ot fogok kifizetni bérleti díjra, ahelyett, hogy annyival többet fizethettem volna már ki a hitelből.

Am megjegyezném, hogy a bankok 35-40% önerő alatt szóba sem állnak veled, ha csak nem tudsz felajánlani egy másik ingatlan jelzálogba.
A Mestered 2018.08.22 16:40:35
@Zabalint: Így van.

@Kicknick: Nem ugrott bele mindenki gondolkodás nélkül, csak azokról nem hallasz, mert ők szépen csendben visszafizették.

@moonlight777: A deviza hitel alapból trükkös hitel, hiszen minden változás duplán jelentkezik. A papíron devizában lévő tőke és a devizában történő törlesztés miatt a romló forint mellet egyrészt magasabb a tőke forintosítva és magasabb a törlesztőrészlet is forintosítva, de devizában ez mind változatlan. Csak amikor ebből botrány lett akkor a fizetésképtelen emberek egymásra találva elég hangosan szidták a rendszert. Az lett az eredmény, hogy sokan semmit sem fizettek, mások pedig a "banknál dolgozó ismerősük" javaslatára átváltották(kiváltották) a teljes hitelüket akkori árfolyammal másik devizára, ezzel kapásból megduplázták(?) a teljes futamidőre számított tartozásukat és utána nem fizettek. A nem fizetésnek viszont jóval magasabb a költsége. Emiatt valóban lettek olyanok akik néhány millióból tíz milliós hitelt csináltak. De ez a saját hülyeségük volt.

Normál esetben egy deviza hiteles, ha nem csak a kamatokat fizette, akkor az eredeti hitel kb 30-80%-át fizette ki pluszban az árfolyam változás miatt(attól is függ mikor vette fel).
"XL" támogatók: Blind Man, KH, Neo Viking, Lagolit, Zeck, aöreg "S" támogató: Joe Bacon, Lompos vörös, agyerek, Galat, wax "XS" támogató: Puruttyás arc!, Nagy Álmos Tas..
A Mestered 2018.08.17 10:43:58
@atisr: Felénk határozottan máshogy néznek ki a csirkemellek :D
"XL" támogatók: Blind Man, KH, Neo Viking, Lagolit, Zeck, aöreg "S" támogató: Joe Bacon, Lompos vörös, agyerek, Galat "XS" támogató: Puruttyás arc!, Nagy Álmos Tas..
A Mestered 2018.07.31 11:52:22
@droID242: Gondolom a táskához adták :D
Az M4 Sport gyerekekről és gyerekeknek szóló, Kisbajnok című műsorának több riportjába is sikerült belecsempészni némi reklámot a 2Rule-nak, Mészáros Lőrinc vadiúj sportmárkájának, szúrta ki a hvg.hu. A műsorban először a felcsúti fociakadémia keretein belül működő RealTanoda növendékei kaptak…..
A Mestered 2018.07.26 10:27:45
@teéjesenmindegy: "Az a vicces a fajtátokban, hogy ha 2007ben a stra"

Te csököt agyú, látom olvasni sem tudsz, pedig csak 1-2 kommenttel fentebb írtam le, hogy én végig büntetném az elmúlt 30 év összes cégét amelyik mutyizott a kormányokkal. De ez megint miről szól a te részedről. Gyakorlatilag szenté avatod 2rule-t, mert hogy a korábbi kormányok is mennyit loptak... Mindegy, hogy ki mikor és mennyit lopot. meg kell büntetni azokat is, és meg büntetni a mostaniakat is. Am kurvára nem vagyok LMP-s köcsög. Világ életemben jobb oldali voltam, és a mai napig Fideszes lennék ha nem kezdték volna el szétlopni az országot.
A Mestered 2018.07.26 11:05:12
@teéjesenmindegy:
"Mutasd, hol írtam, hogy a strabag, vagy a MM lopott?"
"Az a vicces a fajtátokban, hogy ha 2007ben a strabag megépített egy utat, akkor ott senkit nem érdekelt az országban, hogy mennyibe került, és mennyi volt mondjuk a főrészvényes haszna."

Már a megfogalmazás magában hordozza, hogy a lopásról van szó. Am megjegyezném, hogy akkoriban is mindenki azon pörgött hogy hány milliárd megy el egyetlen kilométerre. Minden évben volt valami hasonló "botrány", csak közben egyesek ezt elfelejtik.

Am továbbra is azon "lihegünk", amin az elmúlt 30 évben, hogy olyan cégek nyernek pályázatokat akik nagyjából a legutolsók lennének egy tiszta tenderen, mert kevesebbet, rosszabbat és drágábban kínálnak mint a többi. Nem beszélve arról, hogy miután megnyerik, még hírtelen megnőnek a költségek és kitolódnak a határidők, miközben a költségnek nem szabadna emelkednie a csúszásért pedig kötbért kellene fizetniük. Sőt már az is divat, hogy utólag emelkedik az ára a befejezett projektnek.
A Mestered 2018.07.26 11:29:24
@teéjesenmindegy: Te nagyon rápörögtél a strabagra. Minden létező helyen csak azt tudod írni hogy a strabag. elvesztettél valami tendert velük szemben?
Nem csak az elvégzett munkával van a baj. Hanem ahogy megkapták a munkát. Tudod amikor én jelentkezem egy céghez állásra akkor nem az van, hogy velem együtt oda megy 10 ember, akikből 2 fele annyiért sokkal jobban elvégezné munkát, de én kapom meg mert lefizettem a főnököt egy félhavi fizuval. Viszont ezek a cégek mind ezt csinálják és kérlek állj le a strabaggal, mert nincs kedvem századjára is leírni, hogy igen ők is így csinálják, ők is rohadjanak meg, ő róluk is cikkezzen minden oldal és újság.

A tender azért tender, mert a jelentkezők mondják meg az összeget, akik kikalkulálnak amit tudnak, majd mondanak egy árat, ahogy a többi cég is. Lehet kétszer annyit is mondani, vagy 1000-szeres árat is, de ha egyszer megmondtak egy árat, és ők nyernek, akkor bizony annyiért kell elvégezni a munkát. Ha nem fér bele akkor bukó, leírják a többi projektből vagy csődbe mennek, de ne a megbízó fizesse ki az ő hibájukat, mert elszámolták a dolgokat.
Ezeket motoros szólásokat, mondásokat már biztosan hallottad, sőt lefogadom, hogy jópárat már te magad is használtál. Vannak köztük oltári nagy baromságok és hatalmas igazságok is. Ki így, ki úgy értelmezi. Lássuk hát az én szubjektív értelmezésemben mit jelentenek ezek az…..
A Mestered 2018.07.25 14:01:38
@szeme közé, laposan!: " ilyen esetben is sajnos te leszel a baleset okozója." ez nagy tévedés. Az eredeti posztban arról beszélt amikor olyan sebességgel húznak el melletted, hogy időd sincs felfogni, hogy mi történik. Ha tegyük fel 110-es táblánál 100-el közlekedve 200-al érkezik a delikvens melléd, akkor ő lesz a hibás, hisz nem számíthatsz rá, hogy a a jog szerinti max 10km/h-s különbség(110-nél nem mehetne gyorsabban) helyett 100km/h lesz. Az egyik esetben 5-ször sávot váltasz vagy lekanyarodsz, a másik esetben még éppen csak elindul picit oldalra az autó és már csattan. Aki 50%-kal túllépi a sebesség határt az már sáros a bírósági gyakorlat szerint, de ott még sokszor megoszlik a felelősség, 100%-os túllépésnél viszont többnyire már csak a gyorshajtó kap büntetést.
A Mestered 2018.07.25 17:03:10
@szeme közé, laposan!: Mit is? Am olvass utána, ne csak hülyeségeket írogass.
Mielőtt rátérek a cikk témájának kifejtésére, elmondanám, hogy senkit nem akarok semmire rávenni vagy meggyőzni a posztommal. Nem vagyok táplálkozási szakértő, és az alábbi kalkuláció hibás is lehet. Vagyok viszont túlsúlyos 12 éve. Azzal, hogy kiszámolom az elhízásom költségét, se biztos, hogy…..
A Mestered 2018.07.24 16:28:47
Néhány kalória érték(100g):
Csirke(csak a hús): 105-150 kcal
Sertés(Csak a hús): 180-270 kcal
Kristálycukor: 400kcal
Szalonna: 600-800 kcal
Csirkemell "sonka": 110-260kcal
Sertés Felvágottak/szalámik: 230-450kcal
Olaj: 800kcal
Kenyér/zsemle: ~250kcal
Zöldségek: 10-150kcal

Tehát jól látszik hogy nagyon nagy a szórás a kalóriákban.

0.5 kiló zöldséget és 1 kiló csirkemellfilé, kiadós 3 étkezés :D
a hús kb 1500 Ft, a zöldség attól függően, hogy mit veszel kb 300-4000 Ft(legyen most csak 2000 Ft, mert minden Bio, vna pénz). Bekajáltad a 1.5 kilónyi tápanyag bombát, ezzel sikerült megközelítőleg 1800-2300 kcal-t bevinned, ami egy átlag embernek nagyjából ideális. Ez pedig megközelítőleg 3500Ft-ba fáj naponta. Kb 1.6Ft/kcal.

1kg baromfi párizsi, 1/4kg kenyér + 100g zsír/margarin: Picit torzítom az adatokat, de így látványosabb és könnyebb megérteni. A kg baromfi párizsi a legolcsóbb helyen 350-400 Ft. A negyed kiló kenyér kb 50 Ft, mert természetesen 1 kilót vesz a nép, jó lesz az holnap is. A zsír/margarin max 100 Ft-ból kijön egy napra.
Ezzel sikerült egy szénhidrátban és zsírban gazdag ételt összeállítani(a többség ezt eszi). Ezek az olcsó baromfi párizsik attól függően, hogy mivel dobták fel őket, többnyire 250kcal feletti értéket produkálnak. Vagyis az 1 kiló már önmagában 2500 kcal. Ehhez jön a 1/4 kiló kenyér ami kb 600-700 kcal-t tartalmaz + a zsír/margarin a maga 800kcal-jával. Az eredmény
3900kcal mindössze 650 Ft-ból. kb.: 6 kcal/Ft

A szegény ember 700 Ft-ból jól lakik és örül, mert neki volt mit enni, nem csak kenyér és víz, de cserébe heti fél kilót simán fel kap magára. A pénzes csóka egész nap finom zöldséget és grillezett/párolt mellfilét eszik és egy dekával sem lesz nehezebb, mert pont ideális a kalória bevitele.

ha ezt a 2800 Ft-os különbözetet nézzük akkor a szegény ember évente spóról 1 022 000 Ft-ot, miközben dagad a mája(szó szerint).

Ahogy fentebb is írtam, picit torzítottam az arányokon. De a lényeg, hogy a szegényebb emberek számára elérhető ételekkel sokkal könnyebb a hízás. ráadásul ezek a feldolgozott ételek rengeteg ízfokozót tartalmaznak, melyek nagyon nem segítenek a mértékletesség betartásán. Ezért van az, hogy a túlsúly bizonyos havi keresett alatt sokkal jelentősebben van jelen, Azonban van az a szegénység ahol már nincs "lehetőség" a hízásra, mert már az ételre sincs pénz. Nagyon sok embert le lehet fogyasztani pusztán azzal, ha néhány dolgot kicserélünk az étrendjében, de nagyon sokan vannak akiknek havi szinten szüksége lenne plusz 10 000-30 000 Ft-ra ahhoz, hogy jobb ételt vehessen amitől nem fog hízni.

A többieknek pedig csak elég felnyitni a szemét és nem azzal, hogy mától kizárólag káposztalevest ehet csak. Napi 200 kcal hiány tökéletes a fogyáshoz és ez még nem is készteti a szervezett arra, hogy takarékosabban bánjon a tápanyagokkal.
A Mestered 2018.07.24 16:41:04
@Willkommenskultur: "Alapjarati kaloriat zsirmentes testtomegbol illik szamolni."
@ReWriter: "Semmit sem szamit a kaloriaszuksegletben hogy kin mennyi zsirfelesleg van."

Ez nem így van. A zsír szövet is használ energiát. tehát őt is bele kell számolni. Nem beszélve a szervezett extra terheléséről amit a plusz kilók adnak. Pl.: a szívnek erősebben kell dolgozni, hogy a nagyobb érhálózaton/nagyobb nyomáson keringesse a vért.

A kövér embernek sokkal magasabb a napi energia igénye, már a sima levegővétel is nehezebb, hisz a bordákra is extra súly nehezedik, amit pedig mozgatni kell a légzéshez.

Aki jön ezzel a statikus marhasággal, hogy a zsír az csak van és kész annak ajánlom a figyelmébe: hu.wikipedia.org/wiki/Zs%C3%ADrsz%C3%B6vet

Az tény hogy nem használ annyi energiát mint az izom, de annyira kevesett sem, hogy csak úgy kihagyjuk. egy átlagos 80kg-os férfinak kb 1900 kcal kell naponta 110kg esetén már 2300 kcal. Egy 150kg-os férfinak kb 2900 kcal.
Kerekerdő Lakói Robot lemmingek 2018.07.24 12:00:00
"XL" támogatók: Blind Man, KH, Neo Viking, Lagolit, Zeck, aöreg "S" támogató: Joe Bacon, Lompos vörös, agyerek, Galat "XS" támogató: Puruttyás arc!, Nagy Álmos Tas..
A Mestered 2018.07.24 12:57:29
Prostitúció-e az, ha csak babákat lehet igénybe venni? Degradálja a nőket a szexrobot? Potenciális bűnelkövetőt faraghat-e valakiből az addig elnyomott vágyak realisztikus megélése?..
A Mestered 2018.03.23 18:51:50
@Nazareus: "Próbáld csak meg azt Szaud-Arábiában megmagyarázni, hogy "senkinek semmi köze hozzá". "
Felvilágosítalak: az aktuális rémhírekkel ellentétben EZ ITT EURÓPA azon belül is MAGYARORSZÁG, nem pedig Szaud-Arábia. Magasról teszek rá, hogy ott mit gondolnak erről.
A Mestered 2018.03.23 20:50:15
@Nazareus: A semmilyen hatással arra gondoltam, hogy abszolút semmilyen hatással, nem látják, nem halják, nem tudnak róla, Csak tényleg képtelen vagy értelmezni azt amit írni akarok. ÉRTSD ÍGY: A világegyetem leges legtávolabbi zugában csinálom az egészet és ilyen szinten lesz hatással soha senkire. Remélem végre érthető voltam.
A Mestered 2018.03.23 20:58:47
@Nazareus: Am hogy a fenébe tudod ketté választani az egy mondatban lévő dolgokat, melyek együtt adják a tényleges jelentést. De tudom, sajnos nagyon komoly problémáid vannak a szöveg értéssel: "A 2-es irreveláns, nyilván bármilyen illegális dolgot megcsinálhatsz," már fentebb is arról beszéltem, hogy LEGÁLISAN, hogy a ...-ba nem tudod ezt felfogni. Amiket írtunk nem egymástól teljesen független karakter halmazok, hanem egymásra épülő "eszmecserék", tehát ha fentebb írtam hogy LEGÁLIS akkor lentebb ne hozakodj már elő mindenféle illegális lehetőséggel.

Még egyszer hátha talán megérted: CSAK LEGÁLIS DOLGOT, AMI CSAK ENGEM ÉRINT ÉS A MŰANYAG LUFIT. NEM TUD RÓLA SENKI, NEM LÁTJA MEG SENKI, NEM LESZ HATÁSSAL SENKIRE, NEM VESZÉLYEZTETVE SENKIT, NEM NYILVÁNOSAN. Ha valamit kihagytam volna az is érvényes.
A Mestered 2017.08.18 10:57:09
@-Hantaboy-: Lemming százlábú :D