Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hgap

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
Ezúttal a Főfotó archívumából került fel több, mint 2500 fotó a fortepan.hu-ra. Ezek között persze bőven akadnak olyan képek is, amelyeknél nem tudni, hogy hol készültek, mit ábrázoltak. Ebből mutatok be most 30 felvételt. (Fontos: a fotók nem feltétlenül Budapesten készültek, bár a nagy részük…..
MovieCops 85 ÉVES TERENCE HILL 2024.03.29 10:20:00
A Magyarországon különösen népszerű olasz színész 1939. március 29-én született Velencében. Eredeti neve: Mario Girotti. Édesanyja a német Hildegard Thieme, apja az olasz Girolamo Girotti. 1942 és 1945 között a Girotti család a szászországi Lommatzsch városában élt az anyai nagyszülőknél. 1945-ben…..
Wolfgang Petersen 1981-es Das Boot (magyarul A tengeralattjáró, de hát mennyivel menőbb azt mondani, hogy dhász bót) tökéletesen megmutatta, hogy milyen volt átélni a második világháborút a világ legzsúfoltabb konzervdobozában, ráadásul a vesztésre álló oldalon. A "vén" kapitány (Jürgen Prochnow) és…..
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
A Queen, a U2 és igen, még a Guns’N’Roses is adott már ki olyan albumot, melyet még most is bánnak. De melyek voltak ezek és hol csúszott félre minden? Utánajártunk, mi vezetett a legsikeresebb zenekarok legcsúnyább bukásához...
hgap 2018.04.03 10:03:46
@gigabursch: Dave Mustaine elmesélte miért szól úgy a Justice for All, ahogy. Ulrich megmondta h keverjék a basszusgitárt hallhatatlanra és passz. Utálta Newstedet :)
Mikor a magyarországi tévék belevágtak a hazai sorozatgyártásba, akkor valószínűleg mindenkinek A mi kis falunkéhoz hasonló siker lebegett a szeme előtt. A már az első évadban is kifejezetten népszerű sorozat a második évadra tovább tudta növelni egyébként is óriási…..
hgap 2018.03.26 12:06:37
@Kardos doktor: sajnos a magyar tv/film nem jutott se messzebb, se közelebb, az a színvonal mindig is fényévekre volt a hazaitól.

Csak nálunk készülnek olyan produkciók, amikből elég állóképeket nézni (lsd. fentebb), azokon is átjön a tömény ripacsság. De már a jelmezek is ripacsok. Szép teljesítmény.

Meg kellene tanulni, h a kevesebb néha több, nem olyan bonyolult.
A Csengetett, Mylord? gyerekkorom óta az egyik kedvenc sorozatom - némi túlzással azt is mondhatnám, hogy imádom, amióta az eszemet tudom; mert ugyan gyerekként vajmi keveset érthettem belőle, felnőttként is többször végignéztem már, és még mindig háza van a szívemben. Eredetileg egy teljesen más…..
Észak-Korea az egyetlen hely, ahol olyan szovjet repülőgéptípusokon lehet még megbízhatóan repülni, melyek már unikumnak számitanak a  levegőben...
hgap 2017.08.23 13:15:43
@Provokat Úr: a repüléshez semmit nem értvén, pont ez tűnt fel nekem is csupán. Főleg a negyedik képen szereplő (úgy látom az utsón is ő van jobb szélen), nagyon jó nő! :)
A 13 éves Stevie Wonder hülyéskedik Muhammad Alival (1963)..
Az Entertainment Weekly közölte a Twin Peaks stábjának tagjairól készült legújabb stúdiófotókat. David Lynch kultuszsorozata az eredeti társszerzővel, Mark Frosttal készül, nemsokára folytatódik. A szereplők 25 év után térnek vissza, ez látszik is rajtuk. Sheryll Fenn egy kulisszavideóban azt…..
Régi álmunk (tényleg!), hogy egyszer egy nagy lakóautóval, vagy busszal nekivágjunk az utaknak, és kóboroljunk egy jó nagyot Európa (vagy ha úgy hozza a sors, Amerika) útjain. Hiszen milyen szuper dolog is az, ha az ember bárhol megállhat, mert az otthona állandóan vele van, nem kell…..
hgap 2016.10.15 11:54:46
@Amineknevetadokelveszik: hogyan rakod be? :)
Ezt állítja a Borsnak a színész egyik barátja, aki elég riasztó képet fest Rékasi állapotáról, miközben ő nem nagyon nyilatkozik a sajtónak. Rékasi tavaly nyáron, robogóbalesetben sérült meg, a lábát többször meg kellett műteni. A problémát az okozza, hogy a nyílt sebbe kórokozók juthatnak, és ezt…..
hgap 2016.07.17 03:32:29
@Ronald: -1
Sajnos sokan gondolkodnak így. Pedig ha valaki nagy betűs Színésznek tartja magát, akkor vegye tudomásul, hogy ezzel nem csak előnyök, hanem kötelezettségek is járnak. Egy Színész közszereplő, sokaknak példakép, sokaknak irigyelt figura. Lelke rajta, ha készpénzre váltja ezt, de akkor tessék tudomásul venni, hogy ugrik a nagy "Sz", és a "művész úr", és a "Thália papja". Innentől teljesen jogosak a "ripacs", "pedig jó színész lehetne/volt" stb. jellegű vélemények, ez van...
Mélyhangon megszólaló halk dübörgés, majd felharsanó trombiták a főtémával és velőtrázó üstdobütések óriás buzogánnyal: Stanley Kubrickot úgy kaptuk ajándékba, akár egy sokkoló, fekete obeliszket, ami evolúcióba hajszol minket. Kubrick a filmtörténelem utánozhatatlan, egyedi,…..
Rengetegszer megkaptam már, hogy túlságosan is rajongok a 80-as és 90-es évekért, ami miatt már-már nosztalgiasznob lettem. Mindazonáltal én ennek örülök, mert tudom, hogy a hibái ellenére is két olyan évtizedről beszélünk, amik a sajátos hangvételük és stílusuk miatt váltak milliók kedvencévé. A…..
(SPOILERES KRITIKA!) Szomorúan kell bejelentenem: a Jedi ezúttal sajnos nem tért vissza. J.J. Abramsszel kapcsolatban sokszor elhangzott, hogy a Star Wars-saga azért van jó kezekben nála, mert ő maga is fanatikus rajongója a szériának. Vagy ha úgy tetszik, elkötelezett híve egy…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
A Foxnak annyira bejött a 24-reboot, hogy a csatorna elnökének hirtelen eszébe jutott egy másik sikerfranchise, az X-Akták, és elkezdték megvizsgálni annak lehetőségét, hogy valamilyen formában visszahozzák a sorozatot a képernyőre. Gary Newman, a Fox TV társelnöke szerint a dolgok…..
Na persze annyira nem bréking, mert pár napja már kidobta ezt a járatpótlós térképet a BKK, de gyakorlatilag senki nem vette észre, hogy már az új logók vannak rajta. Úgy látszik el akarták kerülni az őszi nagy vihar megismétlődését és szépen csendben vezették be. Wollner…..
Wentworth Miller, a Prison Break, azaz Szökés című sorozat egykori főszereplője most, 41 évesen látta elérkezettnek az időt arra, hogy a nyilvánosság előtt is felvállalja másságát, nem mintha ez bárkire is tartozna rajta és a fasziján kívül, de most már mindegy. A sorozatban…..
Augusztus 2-án reggel 9:55-kor Wenzhou-ban, Zhejiang tartományban egy turistabusz megpróbált a Sanghajhoz közeli Jinhua-Lishui-Wenzhou autópályán tolatni, mivel eltévesztette a kijáratot. Ekkor egy teherautó hatalmas sebességgel hátulról belecsapódott. A teherautó sofőrje…..
hgap 2013.08.06 11:49:22
@Michel Djerzinski: nem tudom mennyit szoktál vezetni, de remélem a mi környékünkön nemigen járkálsz. :) Gondolom te is tolattál volna, de akkor miért állnánk meg itt? Meg kellett volna fordulnia a marhának, majd csak odafigyel, aki utána jön. Amúgy se száguldozzunk autópályán, nem arra van.
Mármint a speed-, x-, meg mostanában e- kezdetű edzések, amiket az a marketingüzenet ad el, hogy tudd le gyorsan a testmozgást. (Mondanám, hogy gyorsan és fájdalommentesen, de ez kifejezetten nem lenne igaz.) A minap megkérdezték tőlem, mi a véleményem róluk. Használnak? Valamit…..
A mai versenyautókat szinte csak a festésük alapján lehet megkülönböztetni. Egyforma ívek, hasonló szárnyak, szinte megegyező köridők. A múltban bezzeg volt anyag: mára elfeledett szörnyek, tizenezer köbcentis dögök gyilkolták egymást és vezetőiket. Nagy részük mára…..
A Terminátor-franchise a producerek sírása ellenére igencsak jól jövedelmező vállalkozás volt, és ha jobban belegondolunk, a történet simán megért egy tévésorozatot már akkor is, amikor még a kaliforniai exkormányzó ült a Harley nyergében, bár 1991-ben ha valaki felvetette…..