Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A. Bundy

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon az Új Germán Medicináról (röviden GNM, angolul German New Medicine vagy New German Medicine) lesz szó, ami egy újabb csodagyógymód, melynek hívei és praktizálói rendkívüli gyógyulásokat ígérnek. Nagyon rendkívülieket. Szerintük a jelenlegi orvostudomány teljesen tévúton jár, ezzel…..
A. Bundy 2019.01.25 17:43:39
@csakférfi:
Nem tudom, tudsz-e róla, de Hamer feleségének mellrákja volt, és ő kezelte. Meghalt. Innentől kezdve épeszű ember számára az egész új germán medicina úgy marhaság, ahogy van.
Nem tudom, tudsz-e róla, de az új germán medicina különbséget tesz zsidó és nem zsidó betegek között. Szerinted mennyiben másabbak két ember élettani jellemzői attól, hogy hisznek-e egy kitalált mondavilágban, vagy sem; vagy éppen attól, hogy melyikben hisznek? És mi van, ha valaki vallást vált, akkor ezek megváltoznak? Ezek is bizonyítják, hogy amit Hamer "tanít" az nem lehet igaz, az átverés. Józan, épeszű ember ilyet nem hihet el, így aki ennek bedől az vagy buta, vagy szándékosan nem fogadja el a tényeket. Te melyik vagy?
Két orvos megmondta a diagnózist, és azt, hogy a tünetmentes állapot eléréséhez naponta gyógyszereket kell szedni. Én nem értem, hogy ez miért olyan nagy probléma? Miért kell úgy nyafogni egy kis gyógyszerszedés miatt, mintha ciánkapszulát vetetnének be veled mindennap? Ezek a gyógyszerek jó hatásúak és valóban el lehet velük érni a kívánt célt, az akár tünetmentes életet, illetve az élet meghosszabbítását. Ha te ezt nem akarod, jogod van hozzá, de lehülyézni a modern orvostudományt emiatt és mindenféle tündérmesékben hinni, elég bugyuta dolog.
Másrészről, nem tudjuk, milyen gyógyszerről van szó konkrétan. Tudod vannak olyan betegségek, amik hosszú évekig, évtizedekig tünetmentesek maradhatnak, miközben károsítják a szervezetet, és amikor a tünetek jelentkeznek évek vagy akár évtizedek múltán, addigra már helyrehozhatatlan károsodást szenvedett a szervezet. Lehet, hogy nálad is ilyenről van szó, akkor viszont a tünetmentesség nem a gyógyszerelhagyás igazát bizonyítja, hanem egyszerűen csak a betegség normál lefolyásáról van szó. Ilyen betegségek közé tartoznak olyan ritka kórállapotok, mint például a magasvérnyomás betegség, vagy éppen a cukorbetegség egyik formája. Ha kicsit több konkrétumot osztanál meg velünk, akkor tisztábban láthatnánk az ügyben
A. Bundy 2019.02.12 15:10:55
@mernok_vagyok: Sajnálom, ami a rokonoddal történt, mégis köszönöm, hogy leírtad. Egyrészt nagyon nehéz dolog lehet a történtek után erről írni, másrészt pedig az éremnek ennek az oldaláról kevés szó esik.
Sajnos jellemző, hogy az alternatív "gyógymódok" hívei ilyen esetek hatására sem térnek észhez, mint ahogy ezt @csakférfi bejegyzésedre reagáló hozzászólása is mutatja: egy szót sem ejt arról, hogy mi is történt valójában, hanem egész másról beszél, amivel a modern orvoslást próbálja lejáratni. Hogy az új germán medicina által becsapott és ennek következtében meghalt embereknek mi közük van az orvosi műhibákhoz és azok áldozataihoz, ez nekem nem világos, de szerintem neki sem. Sajnos előfordulnak, mint ahogy minden szakma művelői hibáznak, de ebből általánosítani az összes orvosra és az egész orvostudományra, nem vall logikus gondolkodásra, de még csak a józan ész csöppnyi jelenlétére sem.
Ugyan nem rokonok, de magam is két olyan esetről tudok csak az elmúlt kb. 8 hónapban, amikor az orvosi kivizsgálás, ellátás visszautasítása emberek életébe került, mindezt azért, mert alternatív "gyógyítók" tanácsát követték, nem pedig az orvosokét.
Kedves Scarter! Itt láthatod, hogy milyen hitet ad a sok sarlatán, magyarul: hogy veszik el emberek életét, hogy okoznak rengeteg fájdalmat, amik egyébként elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lennének. Amint írtam, a modern orvostudománynak, illetve a józan észnek nincs alternatívája.
Pár napja telefonmarketing hívást kaptam egy cégtől, melyben örömmel tájékoztattak arról, hogy az én lakóhelyemen is egészségnapot rendeznek, és ha szeretnék többet tudni az egészségi állapotomról, akkor melegen ajánlják a részvételt a szűrővizsgálatokon. Némi kérdezősködés után kiderült, hogy…..
Grapefruit. A régen Barbados tiltott gyümölcsének is nevezett citrusfélét sokan fogyasztják különleges, kicsit kesernyés íze miatt. Levét palackozva italként árusítják, héját az élelmiszeripar használja. Mi mást lehetne mondani a grapefruitról, mint azt, hogy finom, egészséges gyümölcs? A 70-es…..
A. Bundy 2017.01.21 22:05:32
Kedves sziapo1, csete71, gombakomba!
Az a helyzet, amit napi munkám során is gyakran látok, hogy a betegek bizonyos történésekhez bizonyos következményeket társítanak - természetesen mindenféle élettani, tudományos alap nélkül -, és ezekről szentül meg vannak győződve, észérvekkel elmagyarázni, hogy nincs igazuk, egyszerűen lehetetlen. Ez még nem lenne önmagában baj, mert mindenkinek joga van azt kezdeni az egészségével és az életével, amit akar, de ha ezzel mások gondolkodását és ezen keresztül egészségét is befolyásolják - gyakran az orvosi tanácsok ellenére -, az már baj. Általában a hiszékeny, valamilyen szempontból kiszolgáltatott, sérülékeny egyének az áldozatai ezeknek az önjelölt gyógyítóknak, ami még jobban rontja tevékenységük megítélését.
Kedves sziapo1! Ha a vérnyomásodat úgy próbálod csökkenteni, hogy 2 liter folyadékot iszol, akkor ez, sajnos, így nem fog menni. A vérkeringésbe felszívódó 2 l folyadék megnöveli az erekben keringő vér térfogatát, és könnyen belátható, hogy megnövekedett volumenű folyadék a nyomás növekedését fogja okozni. Az alkoholnak és a teában levő alkaloidoknak természetesen lehet vízhajtó hatásuk, de ennek kialakulása egyrészt időbe kerül, másrészt nem biztos, hogy olyan mértékű diuresist fog előidézni, ami elegendő a folyadéktér helyreállításához.
Ha a 180/109 Hgmm körüli vérnyomástól a látásod homályos lesz, azt nem szürkehályog okozza, hanem ez a magas vérnyomás egyik jól ismert tünete. A vérnyomás második értéke, a diastolés érték utal az erekben keringő folyadék összmennyiségére is, így annak emelkedett volta folyadéktöbbletet jelezhet, ami nem is csoda, 2 liter folyadék "terápiás" célú elfogyasztása után.
Az a tény, hogy ennyi minden bevételétől várod vérnyomásod rendeződését, illetve a több gyógyszer szedése melletti állítólagos terápia rezisztencia számomra azt mutatja, hogy emelkedett vérnyomásod hátterében pszichés eredet feltételezhető, amit nyilván nem fog megoldani hosszútávon vérnyomáscsökkentő, placebo viszont igen:)
Orvosi körökben nem ismeretlen a besűrűsödött vér esete, ez viszont nem feltétlenül jár együtt magasvérnyomás betegséggel. Oka lehet például folyadékhiány, vagy a vérben levő zsírok (koleszterin és triglicerid) megemelkedett mennyisége, melyhez az olajos magvak fogyasztása révén, nyilván egy bizonyos mennyiség felett, te is hozzájárulhatsz. Olajos, zsírtartalmú ételek fogyasztása növeli a vérben levő zsírok mennyiségét, ezen keresztül a vér viszkozitását, tehát sűríti azt!
Az Aspirin Protect, habár a köznyelvben vérhígítóként emlegetik, valójában nem a vér sűrűségét befolyásolja, hanem a vérlemezkék összecsapódását megakadályozó, véralvadásgátló hatása van. A vérnyomást pedig nem csökkenti, nem fogja lehúzni a vérnyomásodat.
Az pedig, hogy ezen magok fogyasztása után állt helyre a vérnyomásod, ismét csak azt bizonyítja, hogy a vérnyomásproblémád eredete pszichés és placebo-hatás ilyenkor igencsak eredményes lehet.
Plusz 100 mikrogramm K2-vitamin nem okoz "esztelenül" magas vérnyomást, csak akkor, ha erről meggyőzzük magunkat, amit te már kiválóan elvégeztél. Sokkal valószínűbb, hogy pszichés és más egyéb tényezők miatt valóban magasvérnyomás betegséged van, ami megfelelő gyógyszeres kezelés híján előidézi az általad leírt panaszokat. Javaslom, hogy hallgass szakemberre és ne saját kútfőből, illetve netes fórumokon szerzett "információk" alapján próbáld "kezelni" magad - ennek biztos nem lesz jó vége.
Mindenesetre napi 4 liter folyadék bevitelekor talán érdemes lenne cukorbetegség irányában is vizsgálatokat végezni.
Ami a lábköröm és a gomba esetét illeti, a hagyományos gombaellenes szerek hatásának kifejlődéséhez a rendszeres használat mellett az is szükséges, hogy addig használják, amíg a köröm lenő, ez pedig 4-6 hónap is lehet. Az ezüstnek pedig nem mellékhatása a kórokozók elölése, hanem jól ismert, régóta használt hatása.
A. Bundy 2017.05.05 11:03:22
edves sziapo1!

Vizionálás, áltudomány, álomvilágban élek... még szerencse, hogy te tisztában vagy mindennel. Az általad összehordott sok zagyvaság azonban egyfelől mégis nagyon szórakoztat.
Pl.
- Honnan tudja a máj, hogy a fruktóz a legősibb növényi energiatároló? Születési anyakönyvit mutat fel a fruktóz, amikor a májkapuba ér?
- Hogy lehet, hogy egy ráksejt osztódását pont egy fruktóz molekula segíti? Annyi már elég, vagy többen nem férnek oda, vagy a ráksejt szól, hogy nem kér többet?
- Ki az a híres orvos, akit lepénzeltek? Ha annyira híres, miért nem írod a nevét? Bevallom, itt nem tudom kiről van szó.
- Nagyon aranyos vagy, hogy ragaszkodsz ehhez a minél sűrűbb a vér, annál magasabb a vérnyomás dologhoz, de ez csacskaság:) Ha valaki kiszárad (nagy meleg, kevés folyadék, gyakran idősek, vagy éppen hányás-hasmenés miatt) azoknak sűrű a vérük, és a vérnyomásuk bizony, bizony alacsony! Az ilyenkor pótolt folyadék ugye hígabbá teszi a vért és az érpályában keringő vér volumenét növelve emeli a vérnyomást is. Hajtogathatod a saját böszmeségedet, de ebből csak két dolog következhet:
1. Direkt kötekedsz, és bármit írok, mindenképpen az ellenkezőjét hajtod.
2. Azért nem tudod felfogni, amit írok, mert korlátozott mértékben rendelkezésre álló szellemi kapacitásod ezt már nem teszi a lehetővé a sok bemagolt zagyvaság futtatása mellett.
Mindkét esetben felesleges győzködnöm téged, ezért, ha megengeded, a továbbiakban inkább szórakoztató céllal fogom olvasgatni végtelenül zavaros írásaidat.
- Honnan tudod, hogy van isten? Találkoztál vele? Tapasztalat?
- A természet működésének minden részletét ma sem értjük, tehát - a te szóhasználatodra lefordítva - nem tudok többet a természetnél - de ilyet nem is állítottam. Viszont, ami az emberi szervezet működését illeti, abban, azt hiszem szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy nálad tájékozottabb vagyok. Éppen ezért, amikor olyanokat írsz, hogy a téveszméket hangoztatok, álomvilágban élek, ezek baromságok, nem tagadom, némileg sértésnek érzem. De próbálok felülemelkedni rajta:)

Ami miatt nem őszinte az örömöm és a szórakozásom, az az, hogy az eddigi megnyilvánulásaid alapján egy olyan ember vagy, aki mindenféle téveszmék és összeesküvés-elméletek hatása alatt áll, ami már kóros szintre jutott - ez pedig a pszichiátria területe és beteg emberen nem illendő szórakozni.