Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MUZIXblog

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az A920BL-t elsősorban sportra ajánlja a gyártó, ettől függetlenül inkább a hagyományos használatban fogja megállni a helyét. Az Awei márkanévről valószínűleg nem sokan hallottak még, pedig remek ár/érték arányú fülhallgatóikkal már többször fel próbálták hívni magukra a figyelmet. A cég…..
A fülhallgatós cég egykori csúcsmodelljéhez most rendkívül kedvező áron lehet hozzájutni itthon, de ne feledjük, hogy elsődlegesen iOS-felhasználóknak szól. Okostelefonoknál rendszeresen előfordul, hogy egy vadonatúj, középkategóriás eszköz helyett érdemesebb lehet egy korábbi, kifutó…..
Érdekesnek ígérkező tesztalanyok érkeztek hozzánk Angliából. A két dobozos csomag kincseket rejtett. Az RHA csúcstermékeivel ismerkedhetünk meg, amit megosztunk kedves olvasóinkkal. Az RHA egy angol fülhallgató fejlesztő és gyártó specialista. Minden RHA termék egyesíti a szuper minőségű anyagok,…..
forrás: index.huszerző: Tóth BalázsDátum: 2017.03.11. Látványos fejlődésen mentek át a mobilok kijelzői, de a hangminőséggel kevesebb gyártó törődik, és a mobilok nagy része középszerű hangokat produkál. Ennek viszont változnia kell, mert ma már a jó felbontású zene is könnyen beszerezhető, nem…..
Jól emlékszem, mikor apám – midőn férfiúvá érettem – átnyújtotta nekem családi örökségem, egy Doxa arany zsebórát. Persze már akkor sem tudtam sáfárkodni az anyagiakkal, eladtam gyorsan és vettem belőle Heybrook hangfalat, B&O erősítőt és Marantz CD játszót. A hang mindenért kárpótolt, nyilván…..
Rég vártam már, hogy kezembe vehessem a külföldi fórumokon rendre a tesztek dobogós helyein szereplő Brainwavz BLU100 fülhallgatót, több okból is! - Kicsi, könnyen kezelhető, itthon kapható, megbízható BT fülest kereső embereknek  szeretnék végre igazán ajánlható szerkezetet tálalni.- Itt a nyár,…..
MUZIX blog HIFI goes mobile 2016.06.15 14:55:15
Personal Audio. A személyre szabott zenei világ. Ki gondolta volna alig néhány éve, hogy a különleges hangminőségre képes audiofil készülékek hordozhatóvá válnak? Esetleg ki fogadott volna arra, hogy kisméretű, ámde annál fejlettebb készülékek veszik át a zenehallgatásban a vezető szerepet? Nos, még…..
MUZIX blog RHA T20/T20i 2016.06.15 14:52:39
Amikor egy prémium terméket hallgatunk könnyen két hibába is eshetünk.Vagy még meghallgatás előtt hihetetlen magasságba emeljük képzeletünk ranglétráján és tudomást sem veszünk valós karakteréről, vagy ennek az ellentéte, ami jó előre egy olyan ellenállást kelt bennünk, amit semmilyen készülék nem…..
Az angliai illetőségű RHA cég jól megkomponált, erős felépítésű, hosszú garancia idővel rendelkező fülhallgatóiról ismert. És persze a megbízható, jó hangminőségről, amelynek csúcsán a T20 modell áll, ezt már teszteltem, igen jó véleménnyel vagyok róla, ajánlgatom is azóta minden zeneszerszámot…..
MUZIX blog RHA S500 2016.06.15 14:49:32
Nagy elődök után mit lehet írni a legkisebb testvérről?Mit várhatunk egy 10+ ezres fülestől?Ki a célcsoport? Ehhez egy kis eszmefuttatás. A honi zenehallgatási morál általában kimerül abban, hogy mobiltelefonok hangminőségét párosítjuk valamilyen  fülhallgatóval. Ezek rendszerint – az árukból…..
Ha megvásárolunk egy fülhallgatót, a bejáratás után a következő lépés a megfelelő illeszték (tip) kiválasztása. Sajnos már itt sokan elbizonytalanodnak, mivel biztosítsák a megfelelő illeszkedést, hogyan kaphatjuk a számunkra legmegfelelőbb hangot? Első lépés tisztáznunk, hogy a két nagy csoport, a…..
Mikor magamfajta megszállott tesztelget, elsődleges számára a kiválasztott „brand” csúcstermékét célkeresztbe venni, hiszen itt sok minden kiderülhet, választ kaphatunk a cég  irányultságával kapcsolatban, illetve a férfi ember mindig szereti a luxust, a szuperlatívuszokat. Nos elérkezett az idő…..
Lassan 4 hónapja teszteltem az RHA MA750i-t, amivel nagyon meg voltam elégedve. Azon a napom, amikor megkaptam azt a típust, akkor léptem be a minőségi fülhallgatók világába. Persze azt nem állítom, hogy kidobtam az Apple EarPods-át, de most már jóval többet tudok erről a témáról. Ráadásul 2…..
A 80-as évek közepére érett be számomra a zenehallgatás kényszere; volt egy mega bass Sony walkman-em, ehhez kerestem állandóan a megfelelő fülest, ami ekkortájt kizárólag az earbud rendszerű füleseket jelenthette. Most ez köszön vissza az EP20 névre keresztelt  SoundMagic füles kapcsán,…..
Múlt hét végén meghívtam kis családom egy török ebédre a Vígszínházzal szemben található Szeráj étterembe. Nagyon jól főznek, szeretjük a keleti ízeket, gyors, hatékony a kiszolgálás és porcelán tányéron, fém evőeszközökkel kapjuk a kiválasztott étket, sok gyorsétteremhez képest megváltás ez a…..
Több Hi-Fi szakportál által  teszt győztesnek hirdetett fülest vettem górcső alá; megérdemelt volt-e a sok érem, illetve nem szárnyalta-e már túl az egyre fokozódó technikai fejlődés e kis darabot is. Külcsíny Papírdoboz, benne a füles és egy kemény hordozó doboz amiben mellesleg a pót…..
MUZIX blog RHA MA750 fülhallgató 2016.06.15 13:24:32
Meghallgattuk az RHA palettájának csúcsát jelentő T20 fülest, most nézzük mit tud a jelentősen kedvezőbb árú  kisöccs.Megjegyzem, hogy majd két és félszeres a szorzó kettejük között, tehát más ligában játszanak, de kíváncsi vagyok hozza-e a 750-es ebben az alacsonyabb árkategóriában azt az…..
MUZIX blog Driver-flex jelenség 2016.06.15 13:08:57
Hogyan óvhatod meg in-ear (hallójárati) fülesedet az elnémulástól? A Driver-flex jelenség… Sokan tapasztalták már meg, hogy a füljárati fülhallgatók, más néven in-ear, vagy egyszerűbben “agyba dugós” egyik oldala, vagy mindkettő is elnémul, pedig a kábelre nagyon vigyáztál. Mitől van ez? Nos,…..
MUZIX blog Miért mobil? 2016.06.15 12:58:58
Most úgy kéne kezdenem, hogy rohanó világunkban, alapjaiban megváltoztak a zenehallgatás körülményei… De már hallom a válaszokat; szakítsunk rá időt, energiát, ne zanzásítsunk, igen is a legjobb hangrendszerek a szobai hangfalas rendszerek…és így tovább. Igen. És nem. Nagyon sok körülményt kell…..
Remélem hogy edukatív célzattal létrehozott blogunknak sikerül elérni a célját és minél több fiatal, a zene minőségével most ismerkedő zenekedvelőben kialakítani a felismerést, miszerint a hallgatott zene minősége alapvetően befolyásolja annak élvezetét. Indításként egy korábbi FB post, amely a…..
MUZIX blog ZENEvolution 2016.06.15 12:54:00
Zene a felhőből? Avagy hogyan hallgatunk zenét a 21. században. A zene “előállításának” helyszínétől távoli meghallgatásának lehetősége Edisonnak köszönhetően valósulhatott meg először tömegesen. A fonográf, majd a hanglemez “feltalálásával” a zene- ugyan helyhez kötve – de már az elektromosság…..
Akármilyen hihetetlen, ez bizony igaz. Fej- és fülhallgatóinkat alaposan be kell járatni! Mit is jelent ez?Kibontjuk a szeretett kedvest, megszabadítjuk dobozától, sietve feltesszük, bekapcsoljuk telefonunkat, lejátszónkat és…mi ez a szörnyűség? A kérdés jogos, hiszen a bemutatóteremben és …..
Ezen oldalon a mobil zenehallgatással ismerkedő, vagy már intenzíven foglalkozó embereknek kívánunk segíteni tanácsokkal, intelmekkel.Az oldal egyre bővül, ahogy TOP problémák, kérdések jelentkeznek! Ne fukarkodjunk a kérdésekkel, a válaszok hatására ugyanis a tanácsok mennyisége folyamatosan nőni…..
Töredelmesen be kell vallanom, hogy a férfi ember lusta…de igénye van a minőségre. Mikor a mobil zenehallgatás rögös útjára tévedtem, két cél lebegett előttem; minőséget, minél hordozhatóbb méretben. Ez hellyel közel meg is valósult. Nem gondoltam viszont a kényelmetlenségekkel együtt járó…..
Azt senkinek nem kell ecsetelnem, hogy sportolás közben a zenehallgatás igen macerás.Kábelek, zenekeltő egységek, ráadásul meg kell küzdenünk a füles-fejes megfelelő rögzítésével is, régen rossz, ha kiesik a fülünkből futás közben a fülhallgató, kellemetlen perceket okozva ezzel nekünk, zene szerető…..