Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mintaszel

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Hitler, nácik, zsidók 2018.02.01 16:40:39
Időről időre szóba kerülnek ezek a témák, általában abban a kontextusban, hogy idejön egy náci és elkezdi szidni az anyámat, amiért én nem vagyok náci. Érvekre szinte sosem hallgatnak, de a középső nevem Sziszifusz, imádom a lehetetlen feladatokat, megpróbálom logikus és értelmes magyarázatokkal…..
mintaszel 2018.02.02 13:52:37
Beszéljünk a libertáriusokról. (Ez jó lesz.)

A libertárius felfogás a SZABADPIACI LOGIKÁT követi, sőt, valójában vannak rendel alá mindent. Mindenféle erkölcsi megfontolás másodlagos a szabadpiachoz képest. a zsarnoki állam rátehénkedik a szbadpiacra, megfojtva annak működését. Az adó sarc, a magántulajdon szent, a szerződés sérthetetlen.

1) egy libertárius államban engedélyezett lenne a GYEREKMUNKA. az állam egyrészről zsarnoki módon, szabályozással eltorzítja a munkapiacot ugyebár (a szabályozás piactorzító!), megmondja mit csinálhatok a gyerekemmel és mit nem, a munkavállalói érdekvédelem maga a megtestesült kommunizmus ugyebár, mindennek a munkaadó és munkaválló közötti személyes szerződésen kel alapulnia, vagyis a munkaadó ott zsarolja ki a munkavállalót, ahol akarja (gyakorlatice már most is ez van az országban egyébként)

2) Egy libertárius államban engedélyezett lenne a GYERMEKPROSTITÚCIÓ. Fasznak szól bele az állam az ember életébe, mindenki azt csinál a gyerekéve amit akar. az állam önkényes és zsarnoki szabályzás eltorzítja a prostitúció-piacot, ha gyermekre fáj a fogad, kénytelen vagy thaiföldre és egyéb helyre menni érte, ahol magas árat kell fizetni. Egy feketepiac alakul ki, feketepiaci árakkal. Ez BŰN, azonnal fel kell számolni.

3) egy libertárius államban engedélyezett lenne az ÖSSZES DROG, mert ugye "prohibition always fails", ezt volt az álláspontja Ron Paulnak 2012-ben, legalizálni az összes drogot, vagyis ez egy teljesen fősodorbeli libertárius álláspont. Az összeset. ugye a drogpiac is egy feketepiac, torzítja az árakat, többe kerül ha drogot szeretnél venni mintha legális lenne, fölösleges tovább magyarázni.

kurvajó lenne ha a sarki kisboltba lehetne heroint és _carfentanilt_ venni, már alig várom.

A libertárius rendszerben az állam megszűnik, hiszen az állam elnyomó, zsarnoki szerepet tölt(het csak) be, az adózás is megszűnik, privatizálják a tűzoltóságot, postát, kórházat, rendőrséget. ég a házad? menyiért éri meg neked hogy eloltásk, betörő? mennyiért éri meg hogy kimenjen rendőr? igaz ami igaz, szabad fegyvertartás lenne, erről még később. a kertben mindenkinek ott nőhetne a kender meg a mák. a szociáldarvinista faszfejek szerint, aki rászokik, úgy kell neki, azt érdemli, hulljon a férgese. eredmény. minden egyes családban lenne egy haláleset, az utca egy hajléktalantanya lenne, mindenhol drogosringyók kínálnák a testüket egy lövésért cserébe.

egy libertáirus rendszerben minden sarkon ott lenne a a KASZINÓ. minden egyes kocsmában, bárban, postán, plázában ott sorakoznának a tivoliautomoaták (félkarú rabló, nyomogatós automata). ugye tudjuk hogy a félkarú rabló úgy van programozva, hogy az esetek 20%-ában enged nyerni (én legalábbis ezt hallottam magyar vonatkozásban), egyébként is "a ház mindig nyer", vagyis hosszútávon mindig kaszinók meg az automatások járnak jól, a szegény lúzer faszok meg csak dobálják a pénzt befelé. úgy kell nekik!!! egy tollvonással be lehetne tiltani ezt, de az kárhozatos állami zsarnokság!!!

a libertárius rendszer egy TÖMEGGYILKOSSÁG. amint az országban bevezetnék, az állam összeomlana, a társadalom összeomlana, fegyveres bandák vennék át a hatalmat (a jog és a törvényesség hiányábanm nesze neked non-agression principle), több millió ember, köztük magyarok, meghalna.

és akkor a libertáriusok hátradőlnének, hogy jól van, ezt is megcsináltuk. megcsináltad, bazmeg. tömeggyilkos lettél.

A libertárius eszme egy tömeggyilkos ideológia.

lehetne még arról beszélni hogy libertáriusok szerint miért volt igazságos a devizahitel (kényszerítettek hogy aláírd??? tán pisztolyt szorítottak a fejedhez? majd saját károdon megtanulod bazmeg hogy legközelebb odafigyelsz!!! -közben a család az utcára kerül, de ez mellékes), lehetne arról beszélni hogy mindenféle állami beavatkozás a válság idején egy bűn, a válságnak szabadon hagyni kell hogy kidühöngje magát, ezt úgy hívják hogy "kreatív pusztítás", hogy közben milliók szegényednek el az lényegtelen, majd annál jobban igyekeznek kikerülni a pácból!!! hogy ilyen környezetben lehetetlen hosszú távra tervezni, ahol bármikor kibaszhatnak az utcára (és még örülj hogy ennyivel megúsztad), ahol a fegyvereké az utolsó szó (minden helyzetben), ahol a drog és a bűnözés az úr, ahol mindenki magáért van és mindenki mindenki ellen. Földi pokol.

meg ugye persze rothbard, mises, hayek, ayn rand meg a többiek vastagon zsidók voltak, ez egy zsidó eszme, a sátánisták is sokat merítettek a libertárius ayn and bölcsességéből.
www.churchofsatan.com/satanism-and-objectivism.php

kissé agybaszott eszme a libertárius.
mintaszel 2018.02.02 17:26:23
@Mia and me: "Az igazi szatócs-boltos nem áll tovább sehová, az ittvan évezredek óta és árulja azt a portékát, amit a falu embere csak úgy tudott volna megvenni, ha elindul világkörüli útra."

azzal a különbséggel, hogyha van egynél több zsidó szatócs, akkor összefognak egymással és kinyírják a konkurenciát. ez létező dolog, etnikai versengésnek hívják.

Valamint a dinasztiaalapító rothschild ősei között is lehetett szatócs, lehet épp az apja volt ilyen.

a zsidóság azért jelent egyedi veszélyt, mert:

1) keresztényellenes vallásuk van, a zsidó hit szerint pl. Jézust forró ürülékben főzik a pokolban és hasonló rágalmak

2) iszonyatosan etnocentrikusak, ami valahol rendben is lenne, a probléma ott kezdődik, amikor ami kárunkra, velünk szemben azok. ez itt Magyarország, a magyarok országa. Nem a zsidóké.

3) ha nem vallásos a zsidó, akkor meg ott van a holokuszt, és hogy össze kell fogni, különben kiirtják őket. ez is a nemzsidók ellen irányul.

az egész zsidó vallás egy kitalált etnikai stratégia a kohézió erősítésére és gój kijátszására. persze gój sem hülye, észreveszi, ezért űzték ki őket 109 alkalommal különböző helyekről.

@Deansdale: definiáld a vállalhatalan tartalmat.honnan tudod "gondolkodás nélkül" eldönetni, mi érdemel cenzúrát és mi nem? nesze neked freedom of speech. azt hittem a libertáriusoknak ez legalább lip service-szinten fontos.
mintaszel 2018.02.02 17:53:54
@Deansdale: hagyjuk a drámát. egy férfi nem menekül el a kihívások elől. úgy látszik ezt magyarázni kell.

a lényeg hogy én már egy Franco- ill Salazar-féle rendszerrel is kiegyezek. Ezt mulasztotad el észrevenni. és ugye sok-sok közös vonásuk volt az illető rendszereknek a NS rendszerrel. Tehát támadhatod te Hitlert agyba-főbe, az én ügyem ugyanúgy állni fog.

Persze hogy Hitlerék elkobozták a zsidó tulajdonokat- és most figyelj: odaadták a többi németnek(ami más mint az államosítás). Jól tették. A háború meg háború.az osztrák-magyar monarchiában is hadiüzembe állítottak jónéhány magángyárat a világháborúban. mindkét esetben aháború volt aközös tényező. amerikában roosevelt közölte az autógyártókkal hogy ők most bizony tankokat fognak gyártani, senki meg sem mukkant.

nekem mindegy mivel támadod Hitlert, de a tévedéseket szeretem kijavítani.
 Élhet-e békében együtt az iszlám és a Nyugat? Az iszlám tényleg el akarja-e puszítani a Nyugatot? Egyetlen város sem kapcsolódott össze a világon annyira egy hálivúdi filmmel mint Casablanca, a város, amelyről hálivúdban egy filmet neveztek el, és amely film is ott játszódott. Sőt, maga a film a…..
mintaszel 2017.06.03 20:46:09
@fehérfarkas: ez majd-egy hónapja volt, nézd már meg a dátumot. kezd elmenni az eszed?
mintaszel 2017.06.06 12:28:15
@fehérfarkas: ez volt az első kommentjeim egyike, te szerencsétlen vadbarom. Eszed nulla.
mintaszel 2017.06.08 21:21:10
@fehérfarkas: amikor először beírtam, semmiféle válasz nem volt.

Az iszlám egy pedofil állat kitalálta hamis vallás, mely félrevezetni igyekszik az embereket (taqiyya). amit te csinálsz, muszlim vallási parancs. Egy báb vagy, egy drón, semmi több.
Ahol II. Szilveszter pápa tanult, a Jézus filmek és a Casablanca helyszíne, Mohamed próféta leszármazottai, a működő multikulti, az USA függetlenségét elsőként elismerő, a szefárd zsidók otthona és a zsidókat a náciktól megmentő királyság. Dióhéjban ez Marokkó.   Marokkó egy színes ország. Szó…..
mintaszel 2017.06.03 20:45:09
@fehérfarkas: Persze hogy gyilkolják egymást a különböző muszlim irányzatok is, de a keresztényeket is rendesen. Ez már bőven ki lett tárgyalva, miért. Mert a szunita szemében a siíta is eretnek, aki vagy áttér, vagy megölhető. Te valami agyi rendellenességgel küzdesz, hogy nem érted?

iszlam.comos propagandaanyagokkal ne szédítsél, a taqiya nevében azt és úgy hazudnak, ahogyan csak akarnak. Hülyének nézel? annak hát. van oka, hogy az islam-comról és nem koránból idézel. itt van e:

quran.com/2/191-203
quran.com/4/24
quran.com/9/5-15
quran.com/9/73-83

"Ők nem muszlimok, hanem perimitív véglények"

De igen, muszlimok ők is, az ő korán-értelmezésük is releváns, konkrét korán-idézetekkel tudják igazukat bizonyítani. ott van följebb, olvasd el.
pár idézet, mert látahatólag nagyon agymostak:

www.youtube.com/watch?v=LXBgqa-xQwY

"Te az 1,7 milliárdból a 0,01%-ot kitevő terrorstákat és szélsőségeseket mosod össze a 99,99% többséggel."

Ne légy vadbarom, jó? az európai muszlimok

-75%-a egyetért, hogy a koránnak csakis egy értelmezése lehetséges (gondolom az övé)

-65%-a szerint az iszlám törvénykezés (sharia) felülírja a világi törvényeket

átlagosan országonként 15-20% gondolja azt, hogy a terrorizmus elfogadható. A szalafiták és vahabiták hivatalból ezt gondolják. Ez kurvára nem 0,01% vagy mit haboztál össze.

"Nem érdekel téged, hogy maguk a vallási vezetők is folyamatosan elítélik a terrorizmust"

Hazugság. Némely vallási vezető ítéli el, más meg bátorítja. Ezek kölcsönösen nem-muszlimnak tekintik a másikat, de mindkettő értelmezése releváns.
mintaszel 2017.06.06 12:45:35
Nincs olyan, hogy "igazi muszlim". Ez a "nem igazi skót" érvelési hiba.

a.te.ervelesi.hibad.hu/nem-igazi-skot

Valamint a mazsolázgatás - csak a mérsékelt muszlimok véleményét fogadom el, mert csak", holott a vahabita-szalafista muszlimok is muszlimok. az hogy egymást kölcsönösen kizárják a muszlimságból, lényegtelen.

a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas

Innentől fogva az egész gondolatmeneted megbukik.

"A terroristák, szélsőségesek iszlámja nem az igazi iszlám."

De igen, az. Marokkót meg Jordániát kimazsolázgatva a próbálod elterelni a figyelmet, hiába. hányan élnek e két országban, az 1,7 milliárd muszlimból?

Újra meg újra bekopizhatod az ammani nyilatkozatot meg amit akarsz, ettől még az ISIS tanítása is releváns korán-értelmezés marad.

"Azt állítod, hogy szó szerint kell értelmezni a Koránt, és a wahhabik csinálják"

Soha ilyet nem állítottam. Agybaj esetén fordulj szakemberhez.

az iszlám egy erőszakkal hódító vallás, így hódította meg afrika és közel-kelet nagy részét. perzsia és bizánc elfoglalását csak egy elvakult vadbarom köthetné ahhoz, mintha ők támadtak volna először. nem igaz, a muszlimok támadtak rájuk.

a lényeg:
1) Mohamed egy pedofil állat volt
2) az iszlám egy CSALÁS, Gabriel arkangyal semmit sem adott át a kanos tevehajcsárnak
3) az iszlám egy erőszakos vallás véres határokkal, legyen szó Indiáról, Fülöp-szigetekről, Afrikáról vagy egyéb izslámfertőzte helyekről. Ez egyetlen más vallásra sem jellemző.

az ostoba trükköd csupán annyi, hogy kiválasztod a legliberálisabb muszlimokat, őket megteszed "igazi" muszlimnak, a többit meg kizárod az iszlámból. de az ISIS is az iszlám része, a vahabizmus és szalafizmus is az iszlám része, sőt, ők irányítják a szent helyeket.

a korán általam idézett szúrái a hitetlenek elleni háborúra bíztatnak, ahhol megengedett a rabszolgaság és egyebek. ISIS erre hivatkozik, amikor az atrocitásokat elköveti.

Az általam hozott összes videó azt bizonyítja, hogy mohamed egy rohadt pedofil csaló volt, aki benne hisz, tévutat követ.
mintaszel 2017.06.08 21:19:02
@fehérfarkas:

Soha nem állítottam, hogy az ISIS = iszlám. Azt állítom, hogy az ISIS része az iszlámnak. Szóljál ha fölfogtad a különbséget.

Az indonézek és marokkóiak azért nem akkora állatok, mert maguk is meghódított népek. Ellentétben az arabokkal. Kimazsolázgattál valami hülyeséget, arra vered magad. Ez így elégtelen.

Tökmindegy hány muszlim országban jártál, egy muszlim apologéta propagandista vagy. az ISIS értelmezése releváns korán-értelmezés, a dzsihád a második leggyakoribb kötelesség a koránban, az iszlám egy pedofil állat kitalálta hamis vallás. ennyi. Aki ebben akar hinni, lelke rajta.
Amilyen hosszú, olyan mély interjút adott az ismert médiaszemélyiség a SZEMléleknek politikáról, verbális és fizikai háborúskodásról, saját hite alapjait is érintettük...
mintaszel 2017.05.22 14:35:31
Az írás összehordott butaságok halmaza. A politikai szereplők mindig is arra törekedtek, hogy jól nézzenek ki (haj, ruházat, stb, a korabeli divat/szokás szerint), a történelem kezdete óta. Ennek fényében amiről puzsér beszél:

"A politikusok olyan programot, olyan frizurát, olyan öltözéket, olyan kommunikációt, minden vonatkozásban olyan kaszatibiséget gyártanak le önmagukból és a politikából, amit aztán a tömeg lájkolni fog. A politikában az ideológiákat felváltották a lájkok és a pillanat uralása."

-teljesen értelmetlen halandzsa.

Egyébként az ideológianélküliség is egy ideológia, rendszerint a hedonizmus konszumerizmus, neo-liberalizmus, posztmodernizmus vagy elitizmus kategóriájába tartozik- "nincsenek már elvek" - dehogy nincsenek, pl. a fogyasztás, mint elv - kielégülés, gyönyörelvűség - it pl. a fizikai kielégülés a minden dolog mozgatója.

"Az az Orbán Viktor még török támogatással akarta Közép-Európa legnagyobb mecsetét Budapesten felépíteni. Aztán jött a migráció, és Orbán Viktor lett a Nyugat védelmezője: a végvári kapitány. Aztán jött az putyini fordulat – Orbán most már Moszkva szálláscsinálója. Mi Magyarország politikája? Magyarországnak nincs politikája – Magyarország a pillanatot próbálja uralni."

De van politikája. Demagógiának, populizmusnak hívjuk azt, amikor a kormányzó erő vagy politikus a korhangulatot és a tömegek vágyát próbálja meglovagolni politikai haszon reményében. Ha külföldi viszonylatban szemléljük, akkor meg nevezhetjük szolgalelkűségnek, lakájmentalitásnak. E kettő mélyén a "kicsik vagyunk, semmik vagyunk (egyedül)", illetve még cinizmus húzódhat meg. Ha kizárólag a pénzszerzés lényeg, az meg harácsolás, maffiamentalitás. A "kicsik vagyunk egyedül" egy ideológiai üzenet.

az összes fontosabb dologban súlyosan téved puzsér. Lehetne sorolni napestig, miben még, de egyelőre ennyi is elég.
„Sírásó, milyen szépek is a városromok; de még szebbek az emberek romjai!”(Maldoror énekei, Bognár Róbert ford.) Ha Lautréamont grófja gátlástalan, kokaintól elkockásodott fejű tévés programigazgatóként születne újra, pont olyan műsort csinálna, mint a The Learning…..
mintaszel 2017.03.19 11:18:34
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: mitől lenne valakinek abramovic a családneve?

roman abramovics, a chelsea tulajdonosa is gondolom ősi keresztény, meg a többi abramovicsok is, akiknek az orruk belelóg a levesbe. A nyomorék autista szemében.
  hllndr írása   „A társas környezet elvárásai, reakciói, pozitív és negatív visszajelzései pedig észrevétlenül benne tartanak a valamiben, amit nem én választottam, ami nem rólam szól, amit készen kaptam. Pedig soha nem kértem. Soha nem tettem érte vagy ellene semmit. Az egész készen adatott."…..
Forgács István írása   Nem, egyáltalán nem túlzó a cím. Ez az a döntés, amivel a rendszerváltás óta létező kormányok közül elsőként a mostani valóban tehet – és sokunk reménye szerint tesz is – azért, hogy az ország társadalmi és gazdasági viszonyai jó irányba…..
mintaszel 2017.03.09 21:57:34
@bbjnick:

Akartam írni előbb, de aztán mégsem írtam le, de látom nem lehet elkerülni.

Óvatosan a cigány kultúra fejlesztgetésével meg saját példaképekkel.

Itt van ez a Cserdi polgármestere. Falujában van holokauszt-emlékmű, a cigány-holokauszt emlékére.

youtu.be/GxMoeQDoFnA?t=1m45s odatekertem a lényeghez, pár másodpercnél nem érdemes tovább nézni az egészet.

Lefordítom ennek az üzenetét, jó? itt voltak ezek a rohadt magyarok (párásztok), ki akartak irtani minket, nem sikerült, de egyrészt újra megpróbálhatják, másrészt meg lehet folyamatosan ezen törik a fejüket, jobb óvatosnak lenni, ilyenek ezek a rohadt magyarok.

Ezen egy roppant egyszerűn megtanítható érzelmi üzenet, semmiféle IQ meg nevelés nem kell hozzá, a cigány kultúra ápolása alatt így lehet magyargyűlöletet tanítani nekik.

Csak elég cigányholokauszt-emlékmű kell hozzá.

Cserdiben már van egy.
mintaszel 2017.03.09 21:59:54
@bbjnick:

...és akkor ilyen embereknek tapsolunk, meg állítjuk őket példának a többi cigány elébe.

Inkább hagyjuk a fenébe.
mintaszel 2017.03.10 00:43:22
@Jakab.gipsz:

Különböző fajták egymás mellett élése a történelem folyamán mindig előbb-utóbb konfliktusba torkollott.

De most jönnek a liberális társadalommérnökök (igen, most is, az orbánék alatt is), és jól megoldják nekünk. Úgy megoldják, hogy arról koldulunk.

@bbjnick: úgy értettem, hogy társadalom nagy része tapsol. Az emberek leszarják, hogy a Cserdi polgármestere avatott e holokauszt-emlékművet vagy sem. Vagyis azt is leszarják, hogy magyargyűlöletre neveli a falut. Csak az érdekli őket, hogy van aki munkára neveli a cigányt. Technikai értelemben az is munka, miképpen kell gyűlölni a magyart.
A kartell jelentése eredetileg: olyan megegyezés vagy szövetség gazdasági erőcsoportok (vállalatok) között, amely a piac felosztására és a verseny jelentős befolyásolására, szűkítésére, vagy egyenesen a felszámolására irányul. A kartell hegemóniára szert téve, akár -- verseny híján -- az árakat…..
mintaszel 2016.09.19 16:27:42
@digipenna: Még annyit az előzőhöz , hogy igazi kaland a mindennaposan használt szavaink értelmét fölfejteni e szótár segítségével. Puszta kedvtelésből is lehet böngészni.

a másik: ezt már linkeltem tegnap, de mást is érdekelhet: hallottál volt erről?
harcikurt.wordpress.com/2016/06/12/utmutato-a-teljes-magyar-igeidokeszlethez/
harcikurt.wordpress.com/2016/07/18/a-helyreallitott-igeidok-egyszeru-es-ertheto-osszefoglalasa-es-ragozasa/
harcikurt.wordpress.com/2016/09/06/hangsulyozas-a-helyreallitott-igeidokben/

Nagyon érdekesnek találom, hogy széles ez országban egyedül nekem jutott eszembe, hogy ezeket megkeressem. A Czu-Fo szótár "mult idők" szócikke révén juték el az akadémiai értesitő és nyelvtud. közlemények megfelelő évfolyamaihoz, az első cikkben linkelve is vannak, lehet őket eredeti zengzetes nyelvezettel olvasni. Mindenkinek bízvást ajánlom olvasásra, különösen aki ért franciául, ógörögül, vagy perzsául haha.

Nem tudom mikor digitalizáták e kiadványokat, gondolom nem olyan régen, lehet csak szerencsém volt, hogy én találtam meg.

Köszönöm a zenét, az e cikkben lévő zenéket küldöm érte cserébe.

harcikurt.wordpress.com/2016/06/16/a-hagyomanyos-magyar-hitvilag-par-lenyeges-vonasa/

Nem szeretnélek túlterhelni, de ezt ismered?
hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1rt_e_hang_a_magyar_nyelvben

jó lenne ezt írásban meghonosítani. nekem fogalmam sem volt erről, mielőtt ezzel találkoztam. Az agyam egyszerűen nem érzékelte a különbséget.
mintaszel 2016.09.20 12:32:52
@digipenna: Ezt ismered?

www.youtube.com/watch?v=Otcj0rLZpYc

"Komám, Tajvant el ne lopd" -legjobb rész
mintaszel 2016.09.22 17:32:10
@digipenna: tudtam hogy tetszeni fog :)
digipenna Az adott szó 2016.08.23 18:54:12
  Anyanyelvünk szólásai a közösség (ország, haza) állapotát tükrözik vissza. Nyelvünk elhalt szólásainak temetőjében egy fejfán a - - szavamat adom - - szólás olvasható. Az adott szó, az írással; közjegyzői hitelesítés és ügyvédi ellenjegyzés nélküli szerződés. Egyfajta vérszerződés.…..
mintaszel 2016.09.19 16:44:21
@digipenna: na, akkor a zsindexes blog.hu technika ördöge téged is megtalált. :) Nekem is csinált ilyet, pedig csak a "komment küldése" gomb van, semmi más. Egyszerűen eltűnik, elnyeli a zinternet.

A szóelvonást nem pontosan értem. Mire gondolsz? Nem én írtam a cikket a nyelvújításról. A többit - melyet ide raktam - annál inkább. :)

ezt a mondást ismerted?:

www.goodreads.com/quotes/204165-our-virtues-and-our-failings-are-inseparable-like-force-and
  Ha nincs működő liberális demokrácia, ki/mi szavatol a jogok biztonságáért? Evidensen semmi. (Látjuk.) A libdem modern konzervatív koncepciója emiatt egyértelműen előnyben részesíti magát a rendszert az alkotóelemeivel (köztük a jogokkal szemben), és olyannyira komolyan védelmezi azt, hogy az…..
mintaszel 2016.09.15 17:04:27
@zenonküp: "Valaszoljon mindenki, mit jelent szamara, hogyan ertelmezi, megerti-e egyaltalan az "egyetlen politikai igazsag kifejezest? "

Jelentem, értem! Enyém az igazság, mindenki más fogja be a pofáját!!!
Mit nyertem? :)

Egyébként minden rendszer a maga (egyedüli) igazában hisz, még a demokrácíjja is, hm!

De amíg Magyarország itten vígan fasizálódik, közben a transznemű iskolásokat súlyos atrocitások érik az osztálytársaik részéről! Kicsúfolják őket, mert lányruhába szeretnének öltözni! Ez nettó fasizmus, ha engem kérdezel!

A transzneműság és homoszexualizmus teljesen természetes és elkerülhetetlen, feltartóztathatatlanul közelgő dolgok, akár szeretnénk, akár nem. A mi feladatunk, hogy biztos teret nyújtsunk ("safe space") a fasiszták kicsúfolta szegény emberi lényeknek.

Egyébként hadd kérdezzek én is valamit: szerinted mennyi időnek kell még eltelnie, amíg teljesen természetes megszokott látvány lesz az utcán kézenfogva sétáló és önfeledten csókolózó két meglett szőrös férfiembert látni?
mintaszel 2016.09.15 18:05:35
@zenonküp: jó, jó, de milyen rend kell? Nem filozófiai eszmefuttatásokra van itt szükség, lett légyen bármily magasröptűek is. A szövegközlés aranyszabálya: úgy beszélni, hogy 4 általánossal meg lehessen érteni.

Amikor az olvasóközönség kitalálósdit játszik hogy "vajon a cikkíró itt mire gondolhatott?", az már régen rossz.

Szóval példának okáért, te anarchista létedre milyen rendre gondolnál? Most csak így ex has pár szempont: politikailag, gazdaságilag, kulturálisan, esetleg még pénzügyileg is.

Lehetőleg röviden! Te egyébkénr rúszki vagy?

"Uraim, csak hogy ertsuk egymast, ha van igazsag, akkor az aligha politikai termeszetu.
Vagy en ertem felre a szerzot, vagy Onok nem ertik meg."

Jó, de ha nem politikai természetű, akkor miért írta azt hogy politikai természetű? :) Szerintem te nem érted.
mintaszel 2016.09.16 19:27:40
@unionista‎: a neotenyvel vitázol? :):):) Három talmudmagyarázó veszett el benne.

Ha zsidót meg akarsz fogni, kérdezd róla, mit mond a talmud Jézusról.

www.pdfarchive.info/pdf/S/Sc/Schafer_Peter_-_Jesus_in_the_Talmud.pdf

Nem akarom lelőni meglepetést, de az első pár fejezetből már kiderül, hogy a talmud szerint az anyja egy kurva volt, ő egy római katona gyereke, téglából bálványt épített magának és azt imádta, hamis tanító volt, forró ürülékben főzik a pokolban.

Namost az ilyenekkel kéne nekünk közös Svájcot építeni...
Kering a neten egy fabrikáció, amelyből megtudhattuk a Starbucks vezéréről, hogy kívül szeretné látni a vállalat részvényesi körén kívül azokat, akik ellenzik a homoszexuális házasság intézményét. A fabrikációról ugyan kiderült, hogy fabrikáció, de olyan, amely alaphangon nem mond ellent a már sok…..
mintaszel 2016.09.15 13:21:59
@leponex a mélyben hallgató világ:

már megint ez a negativítás. mi itten polgári magyarországot építünk. a néphez ugyan nem értünk, és ezt minden pillanatban el is áruljuk, de cserébe kávéházi konrádként jól kiosztjuk őket. Mezei, mucsai. Nem érti a nyugati eszméket. Mem fogja fel, hogy a nyugati civilizáció legfontosabb eldöntendő kérdése, hogy a transznemű iskolásoknak külön mosdója legyen, illetve hogy a homók is fogadhassanak örökbe gyereket.

ez tartja most lázban a nyugatot. de a paraszt mucsai mellett ez elsuhan észrevétlenül. nagy a sötétség a fejekben.

itt már csak a lángoszlopok olvasása segíthet. mises, hayek, rothbard, ayn rand, milton friedman.
(Mind egytől egyig kiválasztottak.)

Kicsit furcsa, amikor a munkászubbonyos prolik 'megszervezik' a polgári demokráciát, de ez egy ilyen ország. :)

PS

ezt olvastad? ajánlom figyelmedbe.
harcikurt.wordpress.com/2016/09/11/a-hungarus-tudatrol-es-a-nemzetrol/

"régen csak nemes volt nemzet tagja..." LÓSZART. minden magyar a nemzet tagja vala, már legalább a Honfoglalástól fogva.

PSPS

mindenkinek figyelmébe, normális országokban hogyan virágoztatták föl az államot:

a 101. oldal aljától!

imgur.com/hFPp27N
imgur.com/mnPzR8s

A lényeg:
"Bambuszbotjával kezében járt Berlin utcáit, s ha lézengő embert látott, saját kezűleg agyba-főbe verte."
:)
mintaszel 2016.09.15 13:37:48
@unionista‎: szia kantonista!

imgur.com/a/gEd5t

Ezt neked küldöm!

Ugyanazt mondod, mint a Jászi Oszkár!!!
mintaszel 2016.09.15 17:00:01
@unionista‎: Ne is mondd. A legrosszabb, amikor zsidó fölrakja a darutollas kalapot és adja a nemzetit. Belem kifordul tőle.

Mondjuk budapestnek jó kis zsidó kultúrája van, meg kell hagyni. Vannak pornóboltok, ahol lehet fiúszexet kapni, vannak melegbárok, van gay pride, van minden ami szem-szájnak ingere.

ahhoz mit szólsz, amit küldtem Frigyes királyról?
imgur.com/hFPp27N
imgur.com/mnPzR8s
ide is ez kéne. Jönne a király, mindenki takarodna dolgozni.
digipenna Kárpátok Szövetség 2016.07.03 22:09:19
  A brexit sok egyéb mellett megvilágította azt is, hogy hiányzik a kiszámíthatóság, a stabilitás, és legfőképpen a kisebbségben lévő vélemények megértésének hajlama az Unióból. Volt időszak, amikor közszájon forgott, a tagországok, az EU központját politikus-elfekvőnek használták és kiérdemesült…..
mintaszel 2016.09.12 01:11:18
Bizony bizony, nagy szükség van itten egy nagy közös kárpátmedencei összeborulásra. Mer' csak az tud megmenteni minket kéremszépen. Összefog a szlovák, román, szerb, magyar, ukrán, meg osztrák és megteremcsük a nagy közös kolhoz... ööö közös paradicsomot. Tisztösségös böcsületös komunisták vagyunk, él még bennünk a varsói szerződés, meg a kágéesté. Akkor még tudtak dolgozni az emberek, nem úgy, mint most. Összefosás van, taváriscsi. Agyinsztvo.

harcikurt.wordpress.com/2016/05/27/a-nemzetek-kozotti-osszefogas-egeto-szuksegerol/
harcikurt.wordpress.com/2016/06/10/megegyszer-az-osszeborulosdirol/

Van a szegény mezítlábas, kommunizmusban fölnőtt értelmisi, kinek (önhibáján kívül) fogalma sincs arról, hogy mi volt az a nyugat-európai nemzetfejlődés, és mit jelent az, hogy V. Henrik már 1420-as években __angolul__ fogalmazá leveleit, míg nálunk még az 1830-as években is latin vala a hivatalos nyelv.

Helyette van a jóöreg agitprop hogy jajjmileszkicsiszegényszarsemmitlérőkvagyunk eltaposnakminket meg háttérhatalmazás agyba-főbe.

Mindkét írtam cikket elejétől végéig kötelező elolvasni.
Vannak a -- a Kárpát-medence adta lehetőségek között -- óriás magyarok. Hogy értelmezhető távolságból citáljam a neveket (kevesen vannak): pl. Széchenyi, Bartók, Bibó. Aztán vannak a -- "csak" -- nagy (szinon. súlyos) magyarok (ezek már többen): Berzsenyi, Kossuth, Petőfi, az aradiak, Deák, Ady,…..
mintaszel 2016.09.12 00:30:36
@minden nick foglalt...:

Baromság, hogy csak nemes lehetett a nemzet tagja. Akárki írta a wikibe, tévedett.

harcikurt.wordpress.com/2016/09/11/a-hungarus-tudatrol-es-a-nemzetrol/
Vannak olyan évszázadokon át domináns nézetek, amelyeket ugyan megcáfolt a tudomány és az élet, de nem képesek elhalni, hanem mint valami B-kategóriás zombifilm szereplői, újból és újból előjönnek, áltudományos köntösben próbálva elismerést szerezni maguknak. Ennek…..
mintaszel 2016.08.31 22:46:26
@Untermensch4: Ma már vannak olyan tesztek, amelyek csupán Raven-matrixokból állnak. Amely teljesen kultúrafüggetlen. amit mondasz az "Iq-tesztek megbízhatlananok" c. kategória ezerszer megcáfolt változata. Nincs valóságalapja.

@dolphin: tehát ott a peer-reviewed journal, és semmit sem tudtál szembeszegezni vele. tudományos értelemben ez a nagy semmi.
mintaszel 2016.09.07 09:00:01
@dolphin: A Rushton-Jensen cikk 2005-ös. AZ ÖSSZES általad idézett szakirodalom korábbi, mégpedig sokkal korábbi: az első 1990-es, a második 1988-as, a harmadik '95-ös, a negyedik szintén 90-es.

Vagyis nem az adott tanulmányra adott válaszok, hanem valami másra. Az is figyelemreméltó, hogy '95-nál újabb tanulmányt nem tudtál hozni.

@Untermensch4: Minek szűkítsük a kört? Önkényes alapon? Az IQ-nak vannak részterületei, ez megcáfolja hogy az IQ létezik?

A Raven-mátrix tisztán logikai képességeket mér, melyeket IQ-ponttá lehet alakítnai. Mit nem értesz ezen?

"A teszt igen jól korrelál az életben elért teljesítményekkel, kevésbé az iskolai sikerességgel." "kissé furcsa." -Ezt hol olvastad? És ha így van, akkor mi van? És ha nem így van, akkor minden megbukik?
Részleteken kötözködsz.
mintaszel 2016.09.08 22:07:33
@Untermensch4: Nézd, attól hogy az összes lehetséges kivételbe belecsimpaszkodsz és azon rugózol, még a szabály létezik. Való, vannak olyanok, akik betéve tudják a menetrendeket, meg olyanok mint az esőember, de az autisták 99%-a NEM ILYEN. Azonfelül: attól hogy valakinek jó az IQ-ja, még sokkal sikeresebb az életben nagy átlagban, mint akinek kevesebb.
Az összes példa amit hoztál, a valamiféle személyiségzavarra hivatozva próbálja az Iq-t kiütni. Itt azt kéne vizsgálni, hogy az ostoba pszichopata miben különbözik az okos pszichopatától, nyilván az egyik több időt tölt a börtönben mondjuk hirtelen fölindulásos bűntettekért, míg az okosabb vállalati közép-vagy felsővezetőként csap be és foszt meg vagyonuktól embereket. A sikerességnek bizony az előmenetel is kritériuma. Ez is csak az elméletet bizonyítja, hogy az IQ és az életben elért siker (állás, fizetés) összefügg. Az hogy a psichopaták általában idővel börtönben vagy szegényházban kitaszítva és mindenki által elkerülve végzik, nem az IQ hibája, hanem hogy alapból elbaszott emberek. Az IQ késleltető szerepet tölthet be, ha magas.

az autizmus idegrendszeri sajátosság, szintén nem függ össze az IQ-val. Ennyi erővel hozhatnál olyan eseteket is, hogy "mi van akkor, ha egy gyereknek levágják a kezét meg a lábát, mire megy akkor a nagy IQ-jával"!!???4!4!!

a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas

"Kevésbé "deviáns/beteg", a "kocka/geek" aki kiválóan boldogul egy logikán és matematikán alapuló kultúrában, csak ez sajnos jórészt a saját szubkultúrája (és a kapcsolódó tudományterületek szubkultúrájának kicsiny szeletei)."

Ez a lehető legteljesebb sztereotípia, a nyápic kockásinges szodásüveg-szemüveges csetlő-botló lúzer aki történetesen jó matekból, a matek és szociális képességek között nincs negatív összefüggés, sőt, inkább a pozitív látszik beigazolódni.

skeptics.stackexchange.com/questions/14232/do-higher-mathematical-abilities-inversely-correlate-with-good-communication-ski

Nézd meg az ábrát amit a2 válaszoló mutat. A függőleges tengely a munka minőségét, a vízszintes averbális iQ-t méri. a FIZIKUSOK teljesítenek a legjobban ( fizikához erős matek kell), de a matematikusok sincsenek sokkal lemaradva, erős középmezőny. Megint mazsolázgattál egyet, a gyenge fizikumot hoztad össze az IQ-val. De a kettő között nincs összefüggés.

Nem tudsz olyat mondani, ami megtiltaná, hogy aki jó matekból, az jó legyen verbális IQ-ból is. Ez a lényeg. Innentől hiába halmozod egymásra a kivételeket, csak szólok.

"kérlek nevezd meg a többi részterületet is hogy jobban értelmezhető legyen a dolog."

az a lényeg, hogy aki jól tölti ki a tesztet, az életben is sikeresebb lesz, ezt századosjegyre ki lehet számítani statisztikai analízissel. A teorizálás ("most akkor pontosan mi is az IQ természete, az utolsó milliméterre kiszámítva") engem hidegen hagy. Aki okosabb, az áltagba sikersebb és boldogabb életet él. Ha az elméletek érdekelnek:
en.wikipedia.org/wiki/Human_intelligence#Theories_of_intelligence

a következő érved az lesz, hogy ezek a kutatók mennyire másmilyen elméleteket csinálnak, tehát az intelligencia mint olyan, nem létezik :)

Egyébként nem akarom megkerülni kérdést, sztem a két legfontosabb intelligenciatípus a verbális és matematikai, az utóbbival összefügg a térbeli is, de ezek egymsal is ööszefüggnek. tehát: AHOL AZ EGYIK NAGY, OTT NAGY(OBB AZ ÁTLAGNÁL) A TÖBBI IS, SZABATOSAN (SZABÁLYSZERŰEN). Minden szabály alól vannak kivételek, keresd meg az 1% kivételt (kockageek, autista stb) és máris 'megcáfoltad' amit mondok :DDD De azért okosabb te vagy ennél.

dolphinnak röviden: régészeti leletekkel IQ-t bizonyítani eléggé kétséges. A fehér fajta erős szelekción ment át, hasonlóan az orosz ezüstrókákhoz, intelligencia tekintetében. az hogy Kr. e 3000-ben mi volt, ezen nem változtat semmit.
Mindenki ismeri a vidéki Magyarországot nagyjából. A kis falvakat, ahol nincs bolt csak mozgó, vagy van, de csak a nap egy kis részében van nyitva. Gyerekek kevesen, iskolába a másik településre járnak. Vagy van gyerek sok, de azok a megélhetési gyerekgyártás miatt. És ami a legfőbb, az összes gond…..
mintaszel 2016.08.29 14:18:45
A falvak elnéptelenedésének alapvető oka, hogy a földek KEVÉS KÉZBEN ÖSSZPONTOSULNAK. Kevés embernek van többezer hektáros földje, ilyen-olyan strómanok útján.

Az osztrák példa esetében sok kicsi intenzív művelésű biogazdaság van, párhektáros területeken.

VAGYIS a falvaknak is meglenne a megtartó képesége, amennyiben az osztrák példát követnénk, és párhektáros birtokokra bontanánk az óriási búzatermő monokultúrákat.

"Röviden: a hagyományos falvak lassan meg fognak szűnni."

A hagyományos falvak nyugodtan létezhetnének, ha a FÖLDET ez szemét kormány nem ÁRVEREZTE volna el fejük fölül.

A magyar történelemnek óriási rejtett rákfenéje a földkérdés, amelyet a népi írók az EZERÉVES PERNEK, Magyarországot pedig a HÁROMMILLIÓ KOLDUS ORSZÁGÁNAK nevezték.

A Németh László és mások hangztatta Kertmagyarország pont erről szólt, hogy óriási tízezer holdas latifundiumok helyett intenzív termelésű kisbirtokok kezébe menjen át a föld. Ezt a cikkíró is megemlíti, de fogalma sincs, miről volt itt lényegében szó. FÖLDOSZTÁSRÓL.

A Horthy-korszakban a földtulajdonosok 0,8%-a birtokolta a földek 48%-át, vagyis a fennmaradó 52%-on osztozott a maradék 99,2%. A Kath. egyháznak 800 ezer, herceg Esterházynak 223 ezer, gróf Festeticsnek 69 ezer, Pallavicini őrgrófnak meg 51 ezer katasztrális holdja volt. MIKÖZBEN HÁROMILLIÓ EMBER ÉLT IDÉNYMUNKÁBÓL, és ööszesen kb 6 millió embernek nem volt többje, mint egy kicsi háztáji, vagy annyi sem.

1922-ben volt ugyan egy tessék-lássék földosztás, de akkor csak a földek 6%-át osztották szét, az is szar minőségű volt és keskeny csíkok, ebből lett a nadrágszíj-parcella elnevezés. A földreform elmaradása a magyar nép és társadalom legnagyobb történelmi igazságtalansága, trianonnal egy szinten van. 1946-ban volt egy rendes földosztás, de a kommunisták végetvetettek ennek is.

Amíg a gépek nem tették lehetővé, addig a helybenlakó parasztok művelték az uraság földjét, ez ÁLCÁZTA az igazságtalan rendszert, értsd: a falvakat lakák az emberek. De manapság, amikor egy traktor fölszánt/learat száz hektárt pár nap alatt, nyilván más a helyzet, mindenki menekül munka után a városba.
MEGOLDÁS: földosztás révén fölosztani a földeket, párhektáros családi birtokokat kialakítani a házak/tanyák körül, és akkor a puszta kellős közepében is élni fognak családok.

ennyi. aki ezek után MÉG MINDIG olyanokat merészelne írni, hogy "A lakosok kisvárosokba vagy a közelébe fognak költözni, ott jól fognak élni. Egy _nagyon_kis_részük_ maradhat a mezőgazdaságban, ha képes magas minőségű termelésre átállni", az kitart megátalkodott tévedésében, vagyis egy hazaáruló féreg, akit jobb korokban fölhúzandánk az első fára.
mintaszel 2016.08.30 13:44:33
@fofilozofus: "Ha az ún. "ezer hektáros" birtokokat szétosztanánk (ami szerintem csak a jól hangzó parlamenti felszólalásokban annyi, mert inkább pár százról van szó, az ezres tételek ritkák), akkor 20 ha-os birtokmérettel számolva ez 50 családot jelent."

Marhaság, mivel az ott dolgozókat kihagyod. Gyümölcsöt, zöldség stb nem olyan hogy évente kétszer végighajtod a traktort és kész. Azt bizony rendszeresen művelni kell. Cserébe öko meg bio és jó árat lehet érte kérni.

Egy kisebb falu kb 500-1000 ember. 50 családdal ez már jelentős arány.

"mi szerintem csak a jól hangzó parlamenti felszólalásokban annyi, mert inkább pár százról van szó, az ezres tételek ritkák"

Ha egy pillanatra kihúznád a fejedet a fidesz seggéből, akkor tudnád, hogy strohmannok útján veszik meg a földeket, vagyis NEM AZ A VALÓDI BIRTOKOS, AKI SZEREPEL A KIBASZOTT ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSEN. Meg ugye családon belül apu, anyu, a gyerekek meg a palotapincsi is kimaxolja a max. földkeretet, és papíron "minden rendben van".

"Egy korszerű ország lakosságának kb. 2%-a él mezőgazdaságból."

Hasadra ütöttél és kitaláltál egy baromságot. Van ahol TÖBB, és MO nem "korszerű" ország, akármit is jelentsen ez. A fejlődés irányáról meg annyit, hogy a60-as években már a Jetson-család autójára emlékeztető lebegő járművekről fantáziáltak, meg hold- és marsbeli kolóniákról. De lehet hogy az olajcsúcsnak is lesz ehhez egy-két szava.

A többszáz (és -ezer) hektáros földesúri birtokok azok, amelyek tönkrebasszák a mezőgazdaságot. Ezt csűrheted-csavarhatod, ha képes vagy gondolkodni, csak ez marad a végkövetkeztetés.
Sokszor és sokat írtunk már az utóbbi időben genomszerkesztésről (és nem, nem felejtettem el a kérdőíves posztot, annak a kiértékelése is meglesz majd, szerencsére sokan kitöltöttétek :-)), így senkit nem fog meglepni, hogy lesz egy pluszegyedik poszt is a témában. Ezúttal egy elég jól sikerült kis…..
A blog egyik központi témája a génmódosítás és GMO-kérdés körüli viták, erre tettünk még rá egy lapáttal az utóbbi évben az újgenerációs genomszerkesztési technikákról szóló posztjainkkal. Mivel kevés olyan technológiát ismerünk, ami potenciálisan teljesen felforgathatja a jövőben mindazt, amit a…..
mintaszel 2016.07.23 20:08:16
Az MNO-s cikk nyomán jutottam ide. mno.hu/tudomany/a-genetika-uj-korszakba-lepett-1353189

Pár dolog:
1) A GMO-s növényekről
A GMO-ban, génmódosított növényben nem a módosított gén a káros, hanem a GYOMIRTÓ, amivel a növényt permetezik. Maga a növény azért génmódosított, hogy ellentállni tudjon a gyomirtónak. Viszont emiatt a gyomirtó FÖLHALMOZÓDIK A NÖVÉNY SZÖVETEIBEN. Fölmerül a kérdés, akár be is rakhatjátok a kérdőívbe: "szeretne Ön gyomírtóval permetezett növényt enni?" Előfordulhat, hogy a többség azt mondaná: köszi de nem.
A gyomírtó, amivel permetezni szoktak, a GLIFOZÁT. A glifozátról az EU illetékes bizottsága tanulmányok figyelembevételével megállapította hogy potenciálisan karcinogén (rákkeltő), másfelől pedig azt konkrétan tudjuk, hogy glifozát ELPUSZTÍTJA A BÉLFLÓRA HASZNOS BAKTÉRIUMAIT.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23224
detoxproject.org/glyphosate/glyphosate-and-roundup-negatively-affect-gut-bacteria/
Ismét fölmerül a kérdés, szeretne-e valaki olyan szert enni, amely bizonyítottan káros az emberi bélflórára. A bélflóra károsodását összefüggésbe hozták már az autizmuson át számtalan betegséggel, nyilván bélflóra károsodásai százféle módon károsíthatja az emberi szervezetet.
www.sciencedaily.com/releases/2016/05/160519130105.htm
www.autismspeaks.org/science/science-news/autism-study-more-evidence-linking-altered-gut-bacteria-asd

2) hatalmas nagy probléma, hogy magyar K+F a mesterséges-intelligencia-kutatásra megy, értsd: erre pazarolódnak a pénzek. Nagyon röviden: MO-nak nincsenek meg az anyagi eszközei, hogy megépítse a MI-t (gondolkodni képes szuperszmítógépet), ha mégis megteendené, annál nagyobb problémát fogna vele okozni. Egyszerű példa: az MI úgy érzékeli, hogy őt valamely emberi tényező (elv, konkrét személy, csoport, stb) veszélyesnek ítéli, és potenciálisan ki akarja kapcsolni., ezért ellenlépéseket tesz ennek megakadályozása érdekében. Mivel az MI számára az emberi élet ontológiai értéke semmi, eldobható dolog, és képes bármely beleépített tiltást önprogramozással (gondolkodással) kikapcsolni, ezért mindent meg fog tenni hogy akármilyen eszközzel megakadályozza hogy kikapcsolják. az internet korában ez tömegkatasztrófához vezethet (különböző erőművek, rendszerek szabotálása,stb). A GENETIKÁT kéne támogatni. A génmódosított ember is ember, az emberi faj tagja, nem egy különálló entitás, mint a szuper-MI.
Az emberi génmódosítást az INTELLIGENCIA NÖVELÉSE irányában kell elsősorban elvinni.

Valami ilyesmire törekedett a XX század eleji Eugenika, amelynek most reneszánsza van.
mindenkinek kiemelten ajánlom, különösen biológusoknak, olvassák el e cikket:
quadrant.org.au/magazine/2015/05/eugenics-ready/

Bárcsak MO is itt járna, hogy így lehetne beszélni e témáról.

A jövő egyébként szerintem ebben rejlik: ITERATED EMBRYO SELECTION, Nick Bostrom elméjéből. Most nem mennék bele, mi az, itt lehet róla leírást találni:
wiki.lesswrong.com/wiki/Iterated_embryo_selection
www.nickbostrom.com/papers/embryo.pdf

Erről érdemes lenne vitát folytatni.
mintaszel 2016.07.24 13:58:46
az eugenikás cikkből, mindenki figyelmébe:
"One benefit from widespread positive eugenics would be a greater prevalence of geniuses. Genius of intellect or character benefits the whole society, whether through scientific, technical, cultural or political innovation. That makes ultra-high intelligence a public good. Turning points in civilisation were based on macro-innovations—ideas and inventions of great novelty and far-reaching impact—produced by very clever individuals. These include the plough, writing, astronomical navigation, the steam engine and the semi-conductor.[69] Creativity of this magnitude stimulates the economy, improves life and helps society adapt to challenges.

Positive eugenics would increase the number of geniuses because abilities of cognition and personality are distributed in a bell curve. A slight increase in the average greatly increases the proportion of gifted individuals. For example, increasing the average IQ from 100 to 105 would increase the number of individuals with IQ over 160 almost four-fold.[70] (Recall that Woodley estimates a loss of 8.4 IQ points per century due to rising mutation load alone.) Increasing the average to 120, well within what Lynn sees as feasible within two generations, would increase the number of 160+ individuals about 125-fold."

idekapcsolódik az orosz ezüstróka-kísérlet.
Az orosz ezüstróka-kísérlet 1959-ben kezdődött. A kísérletet Dimitríj Beljajev orosz tudós kezdeményezte, aki foglakozására nézve genetikus volt, de a Szovjetúnióban akkoriban uralkodó tudományos éghajlat nem tette lehetővé, hogy szakmájában helyezkedjen el. Hogy munkát találjon magának, a moszkvai Központi Kutatási Laboratórium Szőrmeállat-tenyésztő Osztályán keresett állást. Tudományos érdeklődése szembement a liszenkoista ideológiával, így hamar kitelt a sorsa. Elbocsátása után a Szovjet Tudományos Akadémia szibériai részlegénél dolgozott, ahol relatív kutatási szabadságot élvezhetett.
Kezdettől fogva érdeklődéssel fordult a háziasítás elmélete és gyakorlata felé. Megfogta képzeletét a kutyafajták sokasága, melyek mind egy őstől, a farkastól származnak.
Beljajev elmélete az volt, hogy a háziasításban egyetlen faktor játszhat döntő szerepet, ez pedig a szelídség. Úgy vélte, a szelídség genetikai hajlam, amelynek endokrinológiai és idegrendszeri vonatkozásai vannak. Azt gondolta, hogy a háziasított állatok szelídségre való hajlama összefüggésben áll a fizikai tulajdonságaikkal: a lógós füllel, a felkunkorodó farokkal, a bolyhosabb bundával és a rövidebb , kerekebb pofával. A helyzet úgy hozta, hogy elméletét az ezüstrókákon hamarosan ki is próbálhatta.
Az akkori Szovjetúnióban nagy kereslet volt az ezüstrókák szőrméjére, mivel szebb árnyalatuk volt, ezüstös-pettyes fekete alapon, mint az egyszerű narancs-vörös bundájú rókáknak. A bundától eltekintve biológiailag ugyanaz a faj volt mindkettő. Az ezüstróka ritkább volt, ezért a kutatók tenyésztelepeken próbálkoztak a szaporításával. Mivel a róka egy természettől fogva vadon élő állat, ez nem ment könnyedén. Ám Beljajevnek támadt egy ötlete.
A rókákat tulajdonságaik alapján 3 különféle csoportba sorolta. A legvadabbul viselkedő rókák amelyek elmenekültek a tudósok elől vagy megpróbálták megharapni őket ha közeledtek hozzájuk, a Harmadosztály megnevezést kapták. A Másodosztály tagjai hagyták hogy simogassák őket, de sem baráti, sem ellenséges választ nem mutattak. Az Elsőosztályú rókák barátian viselkedtek a kutatók iránt, csóválták a farkukat és baráti hangjelzést, szűkölésre ill. nyávogásra emlékeztető hangot adtak le ha meglátták őket. Az első rókakölyök-nemzedékből csakis a legszelídebb 20%-ot engedte továbbszaporodni, ugyanezen szabályt alkalmazta a soron következő generációkon is.
A hatodik generációra már ennél is magasabb osztályozási kategóriák jöttek. Az I/E osztály tagja, a „háziasított elit” már vágyik arra hogy emberi kapcsolatot létesítsen,szűköl hogy felhívja magára a figyelmet,szaglásszák és nyaldossák a kutatókat mint a kutyák. E viselkedést már egyhónaposan kezdik mutatni. A tizedik generációra 18%-a a rókakölyköknek elit volt; a huszadikra e szám 35 %-ot ért el. Ma már az elit rókák 70-80%-át teszik ki a kísérletileg kiválasztott populációnak."

Egyszerű szelektív tenyésztés. Ugyanez folyik társadalmi szinten is, csak sokkal rendezetlenebbül.
Greg Cochrane szvaival "Every society selects for something." Az angol, német, francia, stb társadalmak, de a magyar is.

A magyar társadalom mire választ ki? Mindenki tegye föl kérdést magának.
Magán-galaxisom Nyissunk boltot?! 2016.04.09 11:28:45
 Illusztráció a vasutmodell.com weblapról kölcsönözve   Legyen / ne legyen! Hülye vagy / te vagy hülye! Zsideszes / bolsi!   Na akkor beszéljünk értelmesen. Minden normális munkahely (még a vasút, a vízmű, volán, stb. is) fizet, és mindig is fizetett az ünnepnapi, tehát hétvégi munkáért…..
mintaszel 2016.06.13 12:15:22
@F.M.J.: @Untermensch4:

Lehet hozzászólni, kiegészíteni, ami szerintetek máshogy van, stb. amit csak a akartok. A cikk alá, ha lehet. az első hsz-t engedélyeznem kell, utána a többi magától megjelenik.

Utóbbi időben én is használni kezdém vala. A legutóbbi írásaimon érződik.

harcikurt.wordpress.com/2016/06/12/utmutato-a-teljes-magyar-igeidokeszlethez/
KKBK vona gábor szalámija 2016.04.23 09:03:50
 milyen nehéz manipulálni egy pártot, ha sok embert kell lefizetni, megvesztegetni és zsarolni. és milyen könnyű, ha csak egyet! Van egy nagyszerű stratégiai játék, a Forged Alliance, Hamisított  vagy Kovácsolt Szövetség. ennek az online változata a FA Forever, amikor is emberek, valódi értelem…..
mintaszel 2016.06.13 12:03:01
@tesz-vesz: @Ahasverus: Ezt feltétlenül nézzétek meg!

Szóljatok a murcinak is, tetszeni fog neki. :)

Lehet hozzászólni, kiegészíteni, ami szerintetek máshogy van, stb. amit csak a akartok. A cikk alá, ha lehet. az első hsz-t engedélyeznem kell, utána a többi magától megjelenik.

Utóbbi időben én is használni kezdém vala. A legutóbbi írásaimon érződik.

harcikurt.wordpress.com/2016/06/12/utmutato-a-teljes-magyar-igeidokeszlethez/