Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fenntarthatófejlődés

77 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://www.youtube.com/watch?v=Xz4egoewADw&feature=youtu.be&t=1619 a videó 26:59 kezdőik és 33:30 tart   Elmondja hogy kell a Bt alapítani amivel tőkét lehet bevonni. Így működik a Lidl, Aldi. Külső tag pénzt ad, a belső tag teljes vagyonával felel a cég működéséért. A beltag lehet kft…..
Zrt csináltak, a dolgozók el nem adható részvényt kaptak. ezek fejében osztalékot kapnak, aki régebb óta dolgozik az több pénzt kap, tehát időarányosan többet, ezzel a hosszútávú elköteleződést díjazzák. Illetve pénzt kapnak még ha eladják a céget, ezt az alapszabályzatban lefektetett elvek…..
               365.cafe barcelonai pékség juan antonio tena 2000 indult 400fővel gyakorlatios lean megközelités, nem használunk japán szavakat. nem alkamazzuk a könyv módzsertanát mindig, 2012 a rendőrség jött hozzájuk ellenőrzést tartani, mert azt hitték illegális bevándolókat alkalmaznak.…..
Kiscsoportos vállalkozások lényege, hogy nincs központi döntéshozó egység (vezetés). A döntések legalsóbb szinteken történnek, nem a vezetőségben (szubszidiaritás). A munkatársak kis csapatokban dolgoznak ahol van egy felelős személy, aki felügyeli a csapat munkáját. Tehát a csapat egy vezetőből…..
  Mi a pénz? https://youtu.be/Dm8_PobjUR4?t=7m44s A pénz egy megegyezés. egy megállapodás a fejünkben, és ettől olyan valós. A pénz egy arról szóló megállapodás, hogy szabványos cser eszközként használjunk valamit egy adott közösségben (helyben, régióban, kontinensen stb.) A megegyezéseket meg…..
  Tartalom5 pertől drónok mire képesek: feltárás, likvidálás8.15 pertől – történelmi áttekintése az emberiség rendszerfejlődésének23.17 kapitalizmus és technológiai fejlődés39.16 – gyermek és technológia hatása 43 perctől – jövő alakulása: technológia, gazdaságfejlődés, emberek szerepe: kis elit,…..
Értékalapú közgazdaságtan erkölcsök, humanitárius értékek mentén szemléli a világot. Társadalmi hasznosságot és jobbító szándékot helyezi középpontba. Fontos, hogy tudományos alapokra helyezve, megvalósítható, járható utat mutat.  Csaba László oldala és írásaiIde tartozó írása: Közgazdaság és…..
Megjelent egy új könyve a Joseph E. Stiglitz és Bruce C. Greenwald -  A tanuló társadalom megteremtése. Ennek apropóján pedig volt egy könyvbemutató, amin érdekes információk hangzottak el és könyvajánlások. Amiket most ide gyűjtök össze. Kezdem a számomra legfontosabbal ami megisertetett, egy új…..
Fenntarthatósági Adattár 2017.10.30 22:55:29
Könyvcímekre kattintva tartalmi leírást találtok a könyvekhez. Alul olyan kiadókat találtok felsorolva akik alternatív mozgalomhoz kapcsolódó könyveket adnak közre és egyúttal újszerű szemléletet nyújtanak a társadalomtudományok és gazdaság terén. Az online olvasható anyagok (vörösen kiemelve) külön…..
http://www.schumacherinstitute.org.uk/about-us/schumacher-circle/ http://www.schumacher.org.uk/schumacher-circle/ Schumpeter Circle tagjai: 30ik perctől a videóban. ALTERNATÍV TECHNOLÓGIÁK GYŰJTÉSE   CENTRE FOR ALTERNATIVE TECHNOLOGY  JEEVIKA TRUST NEW ECONOMICS FOUNDATION RESURGENCE AND…..
A cserdi csoda folytatódik: 2 hónap alatt 6 tonna zöldséget  Csendben dolgoznak és csendben adakoznak. Az élet alaposan megváltozott ebben a Baranya megyei kis faluban. Szeretlek Magyarország 2016. szeptember 19.   Cserdiben a falu polgármesterének eddigi történetét sokan…..
Fenntartható Fejlődés Szalmaház 2016.12.13 03:28:50
  Építés jogi keretek 2016 máriciusában hatályos törvények alapján      forrás:http://www.szalmahaz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=231 Mi a szalmaház?A szalmaház szalmabálákból készült, kívül-belül agyagvakolattal burkolt épület, amelynek mechanikai…..
A mintagazdaság A mintagazdaság célja A mintagazdaság célja természettel együttműködő gazdálkodási modell megvalósítása és ennek bemutatása, megismertetése a hegyközi gazdákkal. Mindezzel hosszú távon a célunk, hogy a hegyközben egy olyan tájrekonstukció megvalósítása, amely visszaállítja a…..
forrás: http://recity.hu/a-keleti-ut-buddhista-kozgazdasagtan/ A keleti út: buddhista közgazdaságtan Szerző: Megyeri Nóra· 2015-04-09 | 12:58· Fókusz Ma már egyre többen tisztában vannak azzal, hogy a jelenlegi (túlzott) fogyasztáson alapuló életmód hosszú távon fenntarthatatlan – a…..
A gazdaság értelme az emberek boldogságának elősegítése, a közjó biztosítása lenne – hangsúlyozza előadása kezdetén Baritz Sarolta Laura egyetemi adjunktus. A jelenlegi profitmaximalizálásra és a GDP korlátlan növelésére törekvő főáramú közgazdaságtan helyett egy olyan emberközpontú gazdaság…..
Pogátsa Zoltán és Gál Zsolt szlovákiai magyar politológussal a Pozsonyi Magyar Intézetben. Témák: Feltétel nélküli alapjövedelem. Miért nem zárkóznak fel a kelet-európai országok? Milyen jövője lesz a fiataloknak? Illiberális állam. Egykulcsos adók...