Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ugorblog

866 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közéletem Erkölcseink silója 2022.12.17 23:12:08
Most mit csinál az a szerencsétlen, akinek az elmúlt 12 év NER-es médiája szétrohasztotta az agyát, és eddig csak annyit tudott, hogy a menekült az egy qw migráns, a magyarok csak magyarokkal akarnak együtt lakni, mert magyarember a magyarok magyarizéjének a magyarizéje. Most meg itt vannak az új…..
Tudja a manó, hogy miért jutnak az eszembe… 30 évvel ezelőtt, amikor Románia felkelt álmából és lerázta magáról a Ceaușescu-igát, fantasztikus boldogságot éreztünk, sírtunk és táncoltunk örömünkben, pezsgőt ittunk az utcán. Azután megindult a segítség, a baráti jobb, kezdetben, az első hetekben még…..
Közéletem Orosztalanítás 2022.12.17 23:07:54
Dobjuk ki az orosz edzőt! – mondta az ukrán nagykövet. Változtassa meg a nevét Orosz Anna! – hangzott el máshol. Az amúgy népszerű kanadai kaját, a poutine-t világszerte leveszik az étlapról a vendéglők a vendégek tiltakozása miatt… mert a neve hasonlít Putyinéra. De ne hülyüljünk már meg egészen,…..
Közéletem Háborús hőseink 2022.12.17 23:05:56
Mit gondoljunk a magyar diplomáciáról, ami a háború kitörése óta nyakig áll a bélsárban? A Szijjártó nevű üzletkötő, aki mindig nagypofával irgumburgumolta az összes nyugati országot, az EU-t, az ENSZT-t, berendelte a Mars és a Vénusz nagykövetét, és állítólag kanásztáncot járatott velük, most mit…..
Közéletem Kétszínű humánum 2022.12.17 23:02:58
Nem jó a halált okozó fegyver, ilyeneket mi nem szeretünk, nem is engedünk át az országon… - mondta … …Semjén, hiszen már régóta csak vízipisztolyt használ a rénszarvasok ellen, azzal vadászik helikopterről rájuk… …Kovács Zoltán, a gyilkolás művésze, miközben irredenta, soviniszta irodájában adott…..
Közéletem A háborúk krónikája 2022.12.17 23:01:14
Baszanx a miénk… töprengett magában a porkoláb diktátor, miközben a palota alsóbb emeletein a beosztottak számolták a temérdek pénzét. Baszanx nemzeti érték, valaha sok porkoláb vér folyt érte, Gagyulák választófejdelem itt veszítette el a fél karját, meg a teli retiküljét harc közben, legalábbis a…..
Közéletem Trianon-tánc 2022.12.17 22:57:45
- Vegyen nyugodtan levegőt! Én adom, azaz mi adjuk magának, miniszterelnök urunk jóakaratából és legnagyobb dicsőségére! – mondhatná a kormány országgyűlési képviselője az utcán – Tudja, Gyurcsány alatt nem volt ilyen! Akkor levegőt sem volt szabad venni, mindent elloptak az emberek elől! Még ezt…..
Közéletem Káosz az erekben 2022.12.17 22:54:57
Tegnap Zsámbékon ácsorogtam volt a honfoglalási emlékmű előtt, a felhős magyar – de leginkább internacionális - ég alatt. És az emlékművek szólnak, ha odafigyelsz rájuk. Ezt itt éppen 1996-ban állították Zsámbék polgárai. De kik is, kikről és kiknek? Ez az oszlopos Simeon itt egy hun Wonder Woman,…..
Közéletem Támogatás 2022.12.17 22:50:19
Márki-Zay Péter e-mailben kéri (ahogy nyilván téged is), hogy támogassuk párezer forinttal a kampányt. Belegondolva... megéri ez nekem? Fizetni ennek az embernek, aki - sokak szerint - állítólag össze-vissza beszél, állítólag sérteget másokat, és ki tudja, mit fognak még ráhúzni a következő 50…..
Közéletem A kollaboráns egyház 2022.03.15 16:45:02
Nem, ők nem sztrájkolnak. Nyilván az ott dolgozók nem pedagógusok, nem ismerik a szolidaritás szót, vagy ismerik, de nem vállalják a pórázukat tartó állammal szemben. Tulajdonképpen szégyen, hogy ilyen mélyre süllyedt minden, ami ma körülvesz bennünket. A burkoltan szennyes református uszítás, ami…..
Sétálsz a világon át, süt a Nap, zümmög a forgalom, meg a frissen a válladba oltott chip is, és akkor szembejön ez a plakát a park szélén. Egyébként nem nézel plakátokat, miért is néznél, tele van az összes fal tapétázva Magyarországelőremegynemhátra, azaz a főnök falusi falvédőszövege a…..
Még a Zeneakadémia oldalán ballagtam a Király utcában, és nem Liszt Ferenc járt az eszemben, hanem a sokszázmillió forintos szittya csodazongora, amivel – megint - pozdorjává zúztuk az egész világot, és ami csendben s kudarcban elhalt, mint az ódon gyertyacsonk, amikor meghallottam az ordibálást……..
Ha leszólít valami az országútról, akkor jelenésed van. Megszólal a hang a fejedben, mutatja az irányt, kalauzol a rengetegben. Így hát én azonmód a jobboldali lovat jobban ütöttem az ostorral, a baloldalinak meg húztam a gyeplőt, és szépen be is kanyarodtunk Kesztölc felé. De nem álltunk meg a…..
Közéletem Kunyera 2022.03.15 16:28:36
Megy-megy az ember a hosszú botra szerelt malacpersellyel. Az alján kis csengettyű is lafog, hogy mindenki észrevegye ám! Odadugja a gyanútlan orra alá. - Mire gyűjt? – kérdezi a gyanútlan. - Aranypalástra, brokátra, tömjénre, öntömjénre, ólomüveg ablakokra… - És kinek? - Hát az…..
Megszentelték az irodáját… ez egy látványos dolog, abból áll, hogy a karneváli szezon kezdetén felvesz valaki egy elég látványos jelmezt és ettől felhatalmazást nyer arra, hogy krétával firkáljanak közintézmények, irodák ajtajára, titkos őrsi jeleket, mint az úttörők. És ha ez megtörténik, akkor az…..
Közéletem Jogállam rovat 2022.03.15 16:25:30
Van egy ország, valahol a keleti félgömb 16° és 23° hosszúsági körei, és az északi félteke 45° és 49° szélességi körei között, Európa földrészének közepén helyezkedik el. Egyes vélemények szerint, pontosabban önmeghatározása szerint „jogállam”. Történt ezen a vidéken, hogy hónapokon keresztül…..
Közéletem Szellemi tükör 2022.03.15 16:23:51
Most, hogy megnéztem a „Ne nézz fel!” (Don’t Look Up) című filmet, azért egyből össze is omlottam kissé. Mert milyen érzés szembesülni azzal, hogy egy paródia az életed? Valami olyan, mint amikor Neo a Mátrixban meg kell, hogy küzdjön azzal a gondolattal, hogy ő és az egész földi környezete egy…..
Közéletem Globalizációs rovat 2022.03.15 16:21:17
Na jó, a karácsony sem egy magyar ünnep, hanem inkább nyomulós nemzetközi, egy mediterrán vallás kiterjengése a tengerentúlra, ahol aztán a csendes, meghitt, bensőséges ünnep csillogó-villogó és harsány bizniszbulivá vált, majd ugyanez visszahullámzott a Golf-áramlattal ide, és európai biznisz is…..
Közéletem Monoteizmus rovat 2022.03.15 16:19:45
Az ünnepek fényében másképp világosodik meg minden. Tegnap úgy alakult, hogy metsző hidegben, de szikrázó verőfényben egyedül vágtam neki a hegynek, valahogy úgy, ahogy Mózes tette, kíváncsisággal és reményekkel tele. Az izraeliták törzsei, mint a mesében, a völgyben maradtak a tevékkel és a…..
Közéletem Relatív rovat 2022.03.15 16:09:05
Ha valaki szembe megy az autósztrádán a forgalommal, és nem tud azonosulni a mások által ismert, használt útiránnyal, attól még képzelheti azt, hogy ő megy előre… nem a többiek, akik rémülten próbálnak félrehúzódni az eszement elől… Most valahogy ezt képzelem magam elé, akármikor felszállok a…..
Közéletem Napi gondolatok rovat 2022.03.15 16:07:03
Tegnap meg ma elképesztő siralomvölgy volt végigolvasni, hogy az afgán menekültek kapcsán micsoda gyűlöletáradat jött szembe a neten, nyilvánvalóan az un. nemzetikeresztények részéről, akik, mint tudjuk, az igazi kereszténység paródiái, és már megint, sokadszorra, én szégyelltem magam. Pedig mi csak…..
Az - egyik fajta - ember szeret múzeumba járni, én meg az vagyok. Meg az is egy szempont, hogy néha megmutathatod másoknak is hazád nevezetességeit, itt meg sűrítve van a történelem, nagyadagban tárul eléd meg mások elé is. Ráadásul az épület is egy külön élmény, talán egy éve hurcoltam körbe itt…..
Mai buddhista meditációm nem volt eredménytelen. Az egyik legfontosabb kérdés megválaszolásában segített megvilágosodni. Randa módon szoktam szólni a legtöbbször az egyházakról, na, és erről meg nem… de miért nem gondolom, hogy ez az ember egy jelmezes szélhámos, ahogy már annyiszor eszembe jutott…..
Közéletem Maszkáosz 2022.03.15 15:46:17
Most, hogy így a vágtató járvány nyakába dobták a gyeplőt, és senki nem mond semmi értelmeset, csak zavartan fütyörészik, nézegeti a plafont vagy egyszerűen elmenekül a kérdés elől, újra megszokjuk a gondolatot, hogy halálraítéltekkel járunk együtt az utcán. Vagy mi vagyunk azok, vagy a szembejövő.…..
Közéletem Contact between People 2022.03.15 15:44:14
Ha egyáltalán nincs fogad, se lent, se fent, akkor olyan jellegzetesen változik az arcod, mint egy marokban pumpált gumilabda. Ennek az öregnek egyfolytában szűkült, tágult, ahogy a törpéknek a rajzfilmekben. Állt, zsebredugott kézzel, a szeme járt, mint a hiénáé. Vele volt a kötött sapka, ősz…..