Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Algernon

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Épp most érkezett meg Maurice Ravel haláláról a szomorú távirati értesítés. - A világ korunk egyik legnagyobb zeneszerzőjét vesztette el benne.  Tudom jól, hogy egyelőre még nem minden muzsikus méltányolja érdeme szerint Ravel kiváló tehetségét. Noha bizonyos…..
Algernon 2012.01.01 20:54:15
egy szemnek kedvesebb verzió a második tétellel
www.youtube.com/watch?v=OSgTvV4TVcU

Érdekes egyébként ez a "Grimaud-jelenség", nagyon népszerű, különösen Franciaországban, rossz nyelvek szerint azonban emögött inkább a külső adottságai állnak. Nekem tetszik. :)
Ezen a különleges kánikulai napon a ventilátorok egyhangú búgása mellett egy hűs, erdei forrásra néznénk a legszívesebben. Egyelőre marad a Google Chrome böngészője, amelynek segítségével meglátogatunk egy weboldalt, beletekintünk a View Source segítségével a weboldal…..
Mostanában rendelt Norton Antivírust? Netán telefonon hosszabbította meg licencét? Akkor ideje ellenőrizni bankkártyája forgalmát, nem hiányzik-e pénz róla, mert szivárognak az ügyféladatok a Symantec házatáján. A riport szerint az Egyesült Királyságban élő ügyfelek…..
Algernon 2009.03.28 20:01:50
A legújabb teszten www.av-comparatives.org elég szépen szerepelt a Norton, nem előzték meg az ingyenesek. Lassanként az, hogy ingyenes egy program, már nem enged semmilyen következtetést levonni a hatékonyságára, lásd az Avsat! utóbbi eredményeit.
Antivírus blog Ingyen ebéd 2008.11.19 15:03:00
A Microsoft feladta azt az elképzelését, hogy a Live OneCare fizetős biztonsági szoftverével versenyezzen a többi vírusirtó program mezőnyében. Helyette Morro kódnéven ingyenes alkalmazással rukkolnak elő jövőre. Két évvekkel ezelőtt is lehetett sokakban egy ellenérzés, hogy…..
Algernon 2008.11.19 22:37:46
Egy keveset azért fejlődtek tavaly óta:
www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2008_08.php

Egyébként pedig nem értem a fizetős vírusirtók felzúdulását. Ha valaki ingyenes irtót szeretne, nyugodtan választhatja az Avast!-ot, a fizetős mezőny nagy részét veri.

Antivírus blog Emelem és tartom 2008.07.17 14:06:00
A póker játék manapság egyre népszerűbb, a tvben is nyomon követhetjük a nagyobb versenyeket, de a Casino Royale James Bond film is bepillantást engedett a zöld posztóasztalok világába. A számok vetélkedése azonban nem csak itt zajlik. Jack Bauer az órájára pillant, 2008.…..
Algernon 2008.09.24 10:37:03
Ez a 10 milliós szám sem kicsi...Ráadásul "10 millió kémprogram" szerepel a cikkben, de a kémprogramokon kívül még biztos jó sok reklámprogramot és egyéb kártevőt is tartalmaznia kell az adatbázisnak...
www.biztonsagportal.hu/megujult-fegyver-karokozok-ellen.html

Kíváncsi vagyok, ha virtuális gépen meglátogatnék néhány oldalt a program védelme mellett a stopbadware.org "kínálatából", meddig bírná...Lehet, kipróbálom, s elmesélem.:)
Antivírus blog Dupla dinamit 2008.09.22 12:04:00
Ha a Double Impact című mozifilmet nézzük, akkor a "karatéjozós" filmek kedvelőinek biztosan nincs kifogásuk, hogy egyszerre két példányban láthatják kedvenc Van Dammejukat. Azonban vannak dolgok, amikből nem olyan izgalmas két egyformát látni. Nézem a linket, mely a…..
Az idő relatív fogalom, ha kedvesünkkel sétálunk a tengerparton kéz a kézben, szinte repül, míg a fogorvosi rendelőben csiga lassússággal telnek a másodpercek, ólomlábakon jár. Nem tudom számít-e, de ez az egy év itt is igen röpke volt ;-) Legolvasottabb, best of ever in the…..
Algernon 2008.09.17 16:52:11
Akik a bulvár műfajt szeretik, azok biztosan fogékonyak az olyan hírekre, mint például "Angeline Jolie terhessége hazugság" - hiszen lám milyen jól néz ki rövid idővel utána, de a tengerentúliakat érdekelheti a "Hillary Clinton beperli Barack Obamat" kezdetű…..
Értekeztünk már többször is, mekkora veszélyt jelent, ha rosszindulatú kódokat tartalmazó bannerhirdetésre kattintunk, illetve hogy milyen gondot okozhat, ha egy nagylátogatottságú portált sikerül megfertőzni. A sportszerető fanatikusok most ismét veszélybe kerültek. Ezúttal a…..
Kinek a pap, kinek a papné. A megtévesztő levelek - bennük a kártékony kódokkal egyre csak jönnek és jönnek. Az már csak tálalás kérdése, kinek mi az érdekes, ki mikor és miért hágja át mégis az óvatosságot és kattint az izgalmasnak vélt tartalomra.   Hát ezt is…..
Ez egy kerek szám, születésnap esetén az ember arra gondol, hogy több van már mögötte, mint előtte; házassági évfordulónál pedig aranylakodalomnak hívják. Nem kis szám ez tehát, mi most az 50. VirusBulletin 100% Award díj elérése kapcsán nézünk be az adatok mögé. A…..
Többször is foglalkoztunk már csalárd programokkal: álvírusirtó, amely nem csinál semmit, álkémirtó, ami maga a trójai kémprogram, és működéséért még pénzt is kér. Ami miatt a mai delikvens a nyomozás látóterébe került - ezt Garamvölgyi László sem mondhatta volna…..
Algernon 2008.05.07 09:52:14
Avagy milyen szempontok szerint válasszunk magunknak biztonsági programot? Arról, hogy  hogyan ne, elolvashatjuk a tanmesét az Anyádat cikkében. Mindenki igyekszik számítógépe biztonságát valamilyen helyes, ügyes programra rábízni, és ennek kiválasztásához sokan…..
Mintha egy a Hírkereső portálon szereplő cikkről esne szó, úgy cseng a fenti - figyelem felkeltésre kétségkívül alkalmas módon - választott cím. Nem akarunk pesszimisták lenni, sőt még annak sem látszani, mert a nagybetűs Életben időnként azért ha ritkán is, de valóban…..
Antivírus blog Neverending Story 2008.04.09 15:08:00
Storm ügyben úgy látszik a blogger nem lehet elég serény ahhoz, hogy csak egyetlen weblap kaméleon-szerű átalakulását is nyomon kövesse. Néha már olyan feelingje van a dolognak, mintha a kártevő készítő olvasná a blogot, hogy aztán egyre újabb és újabb fejezetet karcoljon a…..
Algernon 2008.04.10 13:48:20
Aki kapott ma Obama nagyijára utaló linket, szerezhet storm-codecet.
newoneforyou.cn

Viszont már a weboldalba is bele van ágyazva a vírus...Folyik azért intenzívem a "product development".:)

Narancsos kolléga gyűjtéséből kaptunk két különböző kártevőt. Igyekeztünk segíteni és továbbítani őket az ESET víruslaboratóriumába. Meg is lett az eredménye. Az MSNSERV.EXE állomány egy Windows alatti IRCBOT backdoor program, illetve annak egy más sokadik változata.…..
Algernon 2008.04.02 01:18:46
Valahol én narancsos koma nézetét is osztom. Ha úgy dönt valaki, hogy beruház egy internet security-be, szétnéz az egyes forgalmazók honlapján, jobbnál jobb, tökéletesebbnél tökéletesebb, díjnyertesebbnél díjnyertesebb, stb. terméket talál. A termékhez kapcsolódó kommunikáció (na és ár) alapján talán joggal várja el, hogy pár hét nethasználat (na persze az átlagosnál némiképp "kalandvágyóbb" nethasználat) után a gépe ne hasonlítson egy virtuális kártevőgyűjteményre. Csalódni fog.
(Csak így zárójelben: én még a boldog békeidőkben szocializálódtam a "presp1" és kazaa idejében, amikor hiába volt vírusirtó és tűzfal a gépen, 2-3 havonta sikerült levinnem a masinát a nirvánába...Na és persze hőbörögtem, hogy mi a fenét csinál akkor a víruskergető????
A mai helyzetet azonban rosszabbnak látom. Aki ma teszi meg az első lépéseket a neten, az jó eséllyel rengeteg észrevétlen élősködőt fog összegyűjteni, és ezek sajnos komoly veszélyt jelenthetnek a pénztárcájára. Az üzlet, az üzlet...a vírusíróknak és antivírusíróknak egyaránt...
Ugyanakkor nem bántanám a nodot. Sem a főbb konkurenseit. A víruskészítők óriási előnyben vannak, hiszen a fontosabb antivírus szoftverek naprakész frissítéseit próbálgatva optimalizálhatják az új kártevőket. Threatsense ide vagy oda, így azért elég egyoldalú a küzdelem.

Ha kapnék egy 10 e Ft-os utalványt, amelyen valamilyen biztonsági terméket vehetek, tuti nem antivírusra költeném, sokkal inkább kémprogi irtóra ruháznék be. Az antispyware-ek mezőnyében jóval nagyobb a különbség az egyes termékek között mint a tűzfalak vagy vírusirtók fizetős vagy ingyenes változatai esetében.