Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robotika.info

10 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor robotokról beszélek nem győzőm hangsúlyozni, hogy robotokat adott feladat elvégzésére terveznek, építenek és programoznak. Ez az általános megállapítás különösen igaz az ipari robotokra. Az ipar az a terület, ahol a legtöbb robotot használják. A z ipari robotok…..
Robotika.info WRO 2017 Costa Rica 2017.01.17 09:05:03
Január 15.-én kiírták a 2017-es WRO verseny feladatait! Ebben az évben a fő gondolat a robotok szerepe a fenntarthatóságban - Sustainabots: Robots for sustainability. A nemzetközi verseny helyszine Costa Rica, időpontja 2017 november. A versennyel kapcsolatos hivatalos információk a szervezők…..
A robotikáról a médiában megjelenő hírek nagy része az önvezető autókról és elterjedésük valószínűsített dátumáról szól. Ezek a dátumok nagy szórást mutatnak. Olvastam olyan cikket amiben 2017 és olyat is amelyikben 2050 szerepelt. Az önvezető képességet mint varázsszót használják az autógyártók…..
Az elmúlt héten az Országos Könyvtári Napok keretén belül volt lehetőségem két előadást tartani a robotika történetéről, jelenéről és jövőjéről. (Ismét ki szeretném emelni, hogy nem tekintem magam szakértőnek. Lelkes amatőr vagyok, aki egyre mélyebben ássa be magát ebbe a területbe. Próbálom minél…..
Robotika.info Puli a Holdon! 2016.09.05 20:33:39
Hír: Az Astrobotic nevű amerikai vállalat leszállóegységén foglalt helyet holdutazásához a Puli Space magyar űrprojekt – írja az MTI. Ők a harmadik csapat a Peregrine nevű leszállóegységen, amelyen a Google Lunar XPRIZE (GLXP) nevű verseny részeként indulnak a Holdra. (Index) A Puli Space…..
Robotika.info A 4. ipari forradalom 2016.08.22 13:47:39
Az ipari forradalom egy átfogó gazdasági, társadalmi és technológiai változás. Az első ipari forradalomtól - amelyet a gőzgép megjelenéséhez kötnek - a mai napig folyamatosan nyomon követhető ezek a változások.A gőzgép volt az első, a számítógép/Internet az utolsó olyan nagy találmány, amely…..
Az automatizálás, a robotika elterjedése nagymértékben megváltoztatja az emberek életét. A pozitív hatások mellett nagyon fontos foglalkozni azokkal a problémákkal, amelyek a fejlődéssel együtt – lehet, hogy hirtelen – megjelennek. Egy példán keresztül szeretném szemléltetni mire gondolok. A napi…..
Úgy gondolom az, hogy a jelen és a jövő robotjai megkönnyítik életünket tény. Számos olyan feladatot vesznek át, ami az ember számára veszélyes, megterhelő. Szolgálják biztonságunkat, kényelmünket. A robotok nyújtotta előnyök mellett természetesen megjelennek a hátrányok is. A médiában megjelenő…..
Az Európai Bizottság 180 vállalattal és kutató intézettel közösen 2014 júniusában elindított egy programot az euRobotic égisze alatt. Jelenleg ez a legnagyobb kutatási és innovációs program a világon, amely azt a célt tűzte ki, hogy megerősítse Európa szerepét a robotika területén. A The Partnership…..
Az elmúlt évek egyik legjobban fejlődő területe a robotika. Életünk egyre több területét érinti az automatizálás és az automatizálásból "kifejlődő" robotika. Az önállóan működő, esetekként emberszerű, de nem szerves anyagból készült szerkezetek (robotok) nem az új kor találmányai. Az ókortól…..