Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jou

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisanna - vagy nem 18. nap 2011.07.25 11:24:00
Szia Panna-manó!Apa komolyan gondolkodik azon, hogy könyvet írjon Rólad. :--) (és később majd: meséket Neked!).Esett tegnap is. Délután kezdett sütni a nap, ekkor kivittünk Téged "sétálni" a Gellért-hegyre. Apa nem érti a sok lécsőt, a rossz utakat, és azt sem, miért…..
No, több májat kell ennem. A recept azt írja, hogy nem kell sózni, mert kemény lesz. Oké. A másik recept azt írta, hogy nem kell sózni és csak 2 percig kell sütni, mert megkeményedik. A harmadik azt írta, hogy hirtelen átsüt, majd kevés vízzel párol. Eddig ezekkel a módszerekkel…..
Megbokrosodva tekergőzik a deszkakerítésen a sárga futórózsa, sokszor átölelve a felette futó tüskés drótot. Minden reggel megvizsgáltuk az apró, zödl bimbókat és nagy örömmel vettük észre az első kibontakozó virágokat, melyekből egy-egy elnyílóban lévő virágfejet…..
Mindössze 7.5 fontos szállítási költségért végre mi is megkaphatjuk a világ egyik legjobb high-street márkájának, a Topshopnak hipertrendi darabjait. Éljeeeeeen! Máris nézek magamnak néhány menő táskát és esetleg egy tearuhát is.www.topshop.com ..
"Nem létezik olyan ember, aki soha életében ne gyüjtött volna valamit. (Régen minden kisdobosnak és úttörőnek alanyi jogon járt a bélyegeket gyüjtő takarékbetét füzetke.) Öt fekete pontból kigyûlt egy egyes, öt pirosból az ötös. Ma már a kereskedelem fogyasztói része…..
ágy - asztal - tv Hiába f@sza 2010.07.26 12:15:00
Tény, hogy szinte kifogástalan ez a svéd lakás, amit simán el tudnék képzelni itthon is.Ízléses, és csinoska, a manapság divatos szín és anyagválasztásai pedig arról tanúskodnak, hogy a lakberendezésért felelôs embernek volt szeme a részletekhez is.Egyáltalán nem hivalkodó,…..
 Mindenki kuktában nyomatja. Nekem nincs.Kukta nélkül hogyan (és meddig) párolom a marhahúst?        Olyanokhoz, mint a vadasmaraha. Meg mint az Esterházy.Kedvenc rajzfilmhősök innen: http://epguides.com/CowandChicken/cast.jpg..
Ötévesforma kisfiú áll a boltban, túl a pénztárakon, ott, ahol a kosárból szoktak kipakolni. Zokog, de nagyon.Mellette a kiskamasz, kerek nővére, anyu még fizet, mikor eltörik a mécses. Miért sír? A nővére válaszol: mert elvesztette az újságját. A kisfiút rázza a sírás,…..
A fürdőkád, a felső- és az alsó terasz között rohangáltam hisztérikusan, s igen nagy zajt csapva. Hirtelen kerekedett fel a vihar, haragos színűre pingálva az eget, s óriási esőcseppek dobjátékát hallgattuk pár percig. Majd alábbhagyott, s mintha meggondolta volna magát az…..
Piroska és Farkas Kimerészkedés 2010.05.20 11:35:00
Hiába kérte, hogy tegyem le a földre, hogy egyedül totyoghasson, hiszen felkapta volna a napok óta agresszorkodó cudar szél. A Micimackó meg a Malacka képe jelent meg a szemem előtt, ahogy utóbbi aprócska kapaszkodik a medve praclijába, aki csak húzza maga után a levegőben, hogy…..
Piroska és Farkas Mancinéni 2010.05.14 20:36:00
Az Apjával szoktak zuhanyozni, ahogy Ő hívja, a lenti börtönzuhannyal (a plafon felöl belógó hatalmas zuhanyrózsatányér, vagymi, ami az építkezésnél a főbb vágyai között szerepelt, hogy neki egy ilyen kell-először úgy szerelték fel a mélynövésű "szakemberek",…..
Olyan, mint egy mesebeli kastély, ahol megállt az idő, és nyitogatni kéne az ajtókat, hogy megkeressük, melyik szobában alszik a királylány hosszú-hosszú évek óta. A pókok háborítatlanul szövögethetik hálójukat, a borostyánok bekúszhatnak a faltól elvált ablakkeretek…..
jou 2010.04.12 22:00:53
jou 2010.04.22 01:42:23
@piroskaesfarkas: Lehetne, hogy a könyvtár olyan szalonos legyen, nagy ablakokkal,óriás pamlagokkal és fotelokkal, meg kis asztalokkal, amire éppcsak ráfér a kávésbögre? Gyereksarokkal, gyerekkönyvekkel,párnákkal... Ó már megint hova lóg a kezem:)
Fogyókúrázom. Nevetségesen kicsi adagokat eszem naponta ötször. Nem vallom be a kezdősúlyomat, de talán hetente szembenézek a mérleggel, vagy inkább letekintek a számlálójára, és felírom a csökkenés mértékét. Hátha ezúttal sikeres lesz a cérnulásprojectem...
jou 2010.04.22 01:33:09
@Pankababa: Gratulálok, jó ilyen sikersztorit olvasni. Tehát csak el kell-ene egyszer kezdeni, és akkor ez a dolog műxik.
Piroska és Farkas Hány 2010.04.15 14:57:00
Kidőlési sorrendben a hányosók a következők: 1. Farkas. Hétfő éjjel hányinger, majd alulról meginduló áradat, levertség, később láz.2. Én. Aki szerda reggel szülői unszolásra visszatértem a gyökerekhez, vagyis átjöttem Anyikáékhoz, hogy Pasi nyugodtan szenvedhessen…..
Elcsent félórákban, míg Nünü kint szundikál odakint, zakatolok az öreg varrópemen, készülnek a húsvéti madárkák a barkaágra. Van már kosárkája is, amelybe -ha szép idő lesz- megkeressük és összegyűjtjük ezeket a kertből.Miközben varrtam őket sorra, eszembejutottatok,…..
Piroska és Farkas Hogypisil 2010.02.25 17:07:00
Láttuk "rendesháromdében", tetszett. De akkor jött valaki, és jajgatott, hogy nehogymár nem az "ájmakszháromdében" láttuk, mekkora lúzerek vagyunk, összehasonlíthatatlanulsokkaljobbúgy. Nem volt könnyű jegyet szerezni, megszervezni, hogy Farkas fél napot távol…..
A színes lepkés tortáért Farkas és az öcsém ment el a nagynap délelőttjén, pedig nekem kellett volna. Ha ugyanis én ott vagyok, akkor nem marad le a tetejére megrendelt tábla. Így meg de. Telefonon reklamáltam, mikor hazaértek a hatalmas dobozzal, s a boltban először ugyan…..
Piroska és Farkas Egyéves 2010.03.14 18:00:00
Tovareppent ez az év, mint a pillangós héliumlufi, amit a gyerek születésnapjára rendeltem. Mielőtt az eladósrác Farkas kezébe nyomta volna a katicás meg a lepkés (nagy kedvencek) lufit, óva intette, mondván, sok léggömböt látott ő már elszállni, ezért biztos ami biztos, egy…..
jou 2010.03.17 00:35:01
Piroska és Farkas Nevemsenki 2010.02.25 16:01:00
Regisztráljak, hogy legyen kapum, mint ügyfélnek, hogy kedvemre intézhessem neten az amúgy általam elhanyagolt és utálatos hivatalosügyeket, mint pl. a személyimet, ami októberben lejárt. Jó. Beböködtem az adataimat, majd mikor rányomtam a mehet gombra, nem kiírta, hogy már van…..
Eltűntek az utolsó hófoltok is a kertben, s előkerült a hibernált hóemberorr, amit Alfi azonnyomban el is fogyasztott. A gyerekre nem kellett rácincálni a húdemeleg kezeslábast, farmerban és vastag kardigánban durcásarcoskodott a napon. Tavaszillat csiklandozza az orromat. ..
"Csatolva küldöm a kiskutyánk képeit. Ő Csucsu a kis mopsz és szombaton érkezett hozzánk. Nevét a kis csúcsfeje után kapta. Nagyon játékos vagány kiskutya. Kicsit csúnyácska szegény de mi annál jobban szeretjük" - írta nekünk Kati. Kattintás után további képekkel…..