Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makay József

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél héttel ezelőtt publikáltunk egy módszert, amivel nagy médiumok nevében manipulálhatnánk a magyar lakosság közvéleményét, akár politikai választási eredményeket befolyásoló hatással. Most találtunk egy sokkal szofisztikáltabb megoldást, amivel még hatékonyabban verhetőek át a gyanútlan…..
Kíváncsiak voltunk, hogyan lenne megvalósítható hazánkban az „oroszok” által is alkalmazott – a kiberbűnözés fogalmát bőven kimerítő – amerikai választásmanipulációs módszer, amit a lakosság külső befolyásolásával vittek véghez, hitelesnek tűnő cikkek közösségi oldalakon történő megosztásával és…..
Makay.net – Az elmúlt napokban (2017 augusztusában) több forrásból is megkaptuk a Facebook legújabb kártevőjét, ami mindenkinek névre szóló videót ígér – végtelenül ügyetlen, mégis hihetetlenül hatékony megvalósításban...
Mióta a bankkártyákat ellátták az úgynevezett PayPass érintéses fizetés lehetőségével, a bűnözőknek már el sem kell lopniuk azokat, ha a mi pénzünkkel akarnak dolgokat vásárolni, ugyanis a kártyák adatainak kiolvasása már egy NFC-modullal ellátott okostelefonnal is kivitelezhető...
Trükkös adathalász hálózatra bukkantunk a minap a víruslaborunk egyik bejelentésének köszönhetően: A Telekom-adatokat lopó levelet egy könyvesbolt küldi az áldozatoknak, a levélben található bejelentkező gomb az egyik legnagyobb egyetem egyik oldalára irányít, ami végül továbbdob egy gázszerelő…..
A reggel folyamán az elsők között mutattuk be nektek a Google új alkalmazását, az Allót, ami a kommunikáció egy sokkal fejlettebb formáját hivatott elhozni a felhasználók számára. A mesterséges intelligenciával felvértezett csevegőalkalmazásról viszont hamar kiderült, hogy az alapértelmezetten…..
Aki egy picit is járatos a kiberbiztonság területén, az tudja, hogy manapság egy távolról feltört számítógép webkamerájának bekapcsolása már gyerekjáték az erre szakosodott eszközök segítségével. A potenciális áldozatok viszont nem is sejtik, mi mindenre lehet használni egy ilyen webkamerát a…..
A Google kénytelen volt nagytakarítást tartani a héten, ugyanis miután a Check Point közel 500 fertőzött alkalmazást és 2 millió potenciális áldozatot fedezett fel az Android platform háza táján, két kritikus sebezhetőségre is fény derült, amivel a támadók könnyedén eltéríthetik a felhasználók…..
Yakir Wizman, Viktor Minin és Alexander Korznikov egy meglehetősen kínos sebezhetőséget fedezett fel a világ egyik legnépszerűbb tárhely szolgáltatásának számító Dropbox asztali kliensében, egészen pontosan a 9.4.49-es verziószámmal ellátott, Windowsra szánt, 64 bites kiadásban – írja az Androbit…..
Amikor valamilyen kártevőről kell beszámolnunk, általában a Windows vagy az Android az érintett platform. A Kaspersky kutatói szerint viszont felfedeztek egy vírust, ami nem válogat, mindhárom nagy asztali platformot célozza. A Mokes névre keresztelt kártevő windowsos és linuxos változatát még…..
Rob Fuller (@Mubix) egy nagyon érdekes kiberbiztonsági problémára hívta fel a figyelmet legújabb kutatásában. Kis kísérletezgetéssel ugyanis rájött, hogy egy apró USB-s hálózati eszközzel könnyedén feltörhető a Windows és a macOS zárképernyője – írja az Androbit technológiai magazin...
A Check Point kutatói bejelentették, hogy felfedeztek egy új kártevőt a Google Play áruházban. A „DressCode” névre keresztelt malware több mint 40 Android-alkalmazásban található meg a szoftveróriás áruházában, valamint további 400-ban külsős szoftverboltok kínálataként. A Check Point már jelentette…..
Egészen pontosan 12 299 magyar e-mail címet és a bejelentkezéshez szükséges jelszót osztottak meg a Pastebinen. Gmail és Freemail fiókból van a legtöbb, de szép számmal akad Citromail, T-Online és Vipmail is. A forrás sajnos ismeretlen, de nagy valószínűséggel valamelyik magyar szolgáltatásból…..
Úgy tűnik, az utóbbi időben rájár a rúd a népszerű Transmission torrentkliensre, ugyanis néhány hónappal azután, hogy zsarolóvírust találtak a szoftverben, most újabb botrányba keveredtek. A Transmission macOS-re szánt változata ezúttal jelszólopó kártevőt terjesztett – méghozzá a hivatalos…..
Az élő közvetítésekre szakosodott Twitch.tv weboldal 11902 felhasználójának e-mail címe, felhasználóneve, hashelt jelszava és Steam-profiljának (steamcommunity.com) URL-je szivárgott az internetre másfél órával ezelőtt. A pontos forrást még nem sikerült meghatároznom, ugyanis egy olyan MySQL…..
Amikor közzéteszünk egy cikket a másfél milliárd felhasználóval rendelkező Facebook informatikai és adatvédelmi biztonságáról, mindig van egy „szakértő” hozzászóló, aki szerint le vagyunk maradva a témában, hiszen a közösségi portál feltörése 2 percet sem vesz igénybe. Persze a helyzet nem ennyire…..
Nem elég, hogy a folyamatos fejlesztések ellenére is csupán marginális részesedést sikerült elérnie, az Opera friss közleménye szerint a felhasználók információbiztonságával is komoly problémák adódtak. Az Opera ugyanis kénytelen volt minden Opera Sync felhasználó bejelentkezési jelszavát…..
  Az elmúlt egy-két évben drasztikusan megnőtt azon okostelefonok száma, amik már az ujjlenyomat-olvasóval történő azonosítást részesítik előnyben – szemben a hagyományos jelszavakkal. Kétségtelen, hogy az elkövetkező években is a biometrikus azonosítás lesz a sláger a piacon, de fel kell tennünk a…..
A népszerű és nagy múltra visszatekintő Grand Theft Auto játékosainak bizonyára nem kell bemutatnunk a GTAGaming.com weboldalt, ami a játékkal kapcsolatos híreket, információkat és egyéb érdekességeket hivatott megosztani olvasóközönségével. A weboldal felhasználói viszont abba a kellemetlen…..
Amikor egy Facebook-fiók feltörése kerül szóba, a legtöbb ember úgy képzeli el, hogy egy fekete kapucnis srác mindenféle parancsokat gépel egy fekete terminálba egy sötét szobában ülve, majd percekkel később kijelenti, hogy „bejutottam”. A valóságban a dolog nem ennyire misztikus, de egy olvasói…..
Ismételten bebizonyosodott, hogy a biztonságtudatos internetezés már rég nem elegendő a valódi biztonság eléréséhez. A Kaspersky Lab kutatói egy olyan kártevővel találkoztak, ami az androidos készülékeket célozza és a weboldalak Google AdSense reklámblokkjaival terjed, így a felhasználóknak elég…..
A Kaliforniai Egyetem IT biztonsági kutatói egy meglehetősen komoly sebezhetőséget fedeztek fel a Linux rendszermagban. Bár erre sokan csak legyintenek, hiszen a köztudatban még mindig a Linux platform néhány százalékos piaci részesedése él, nem szabad elfelejtenünk, hogy az okostelefonok és a…..
Már mi is többször beszámoltunk a Windows 10 beépített Ubuntujáról, amivel a felhasználók akár grafikus Linux-alkalmazásokat is futtathatnak a Microsoft operációs rendszerén. Ez mind szép és jó, viszont kiderült, hogy a Microsoft nem teljesen gondolta át a koncepciót...
A zsarolóvírusok (ransomware) egy látszólag egyszerű módszerrel igyekeznek pénzhez jutni: Letitkosítják az áldozatok fájljait, a visszaállításért cserébe pedig több százezer forintnyi bitcoint követelnek. Az áldozatok száma napról napra nő, a problémára pedig csak ritkán van kerülőmegoldás. Egy új…..
  Azt már lassan mindenki tudja, hogy a Google minden lépésünket részletesen naplózza, a vállalat legújabb szolgáltatása viszont azt is megmutatja, hogy milyen mértékben: A My Activity (Saját tevékenységek) névre keresztelt weboldalt böngészve minden paranoiást a sírás fogja kerülgetni...