Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gromek

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan régen volt már minőségi backdoor üzenet a Homáron, D 210-es ügynök pedig rögtön kettőt küldött a Jóban Rosszban stúdiójából. A válság elérte a TV2-t is, ahol a faliújság szerint levonják a színész kollégák fizetéséből, ha túl sok alapozót kell használni…..
Gromek 2011.10.05 15:00:21
@SomethingWild:

Nem tudom miért gondoltam, hogy nőről van szó, talán a hisztizése miatt.

rágugliztam én is, hogy arcot is kapcsolhassunk hozzá. Szóval simán egy Nagy Tamás nevezetű ember, aki ezt a tucatnevet variálta kicsit meg és Tomas Grandének hívatja magát. Höhö.

Íme adjunk arcot is neki:

kereso.nava.hu/gallery/show/id/1438774

Elég "Nagy" arca van. Még egy pár ilyen tacepao és "nagyot" fog repülni...

Magasról lehet a leg"nagyobbat" esni...

Én a helyében "Nagyon" vigyáznék...
Rekordgyanús behajtási kísérlet: az OTP mintegy 10 évig kamatoztatta a naiv ügyfél felszámolt számláján "fennmaradt" összeget, majd egyszercsak kiadta egy behajtónak. A legszebb, hogy se telefonon, se személyesen nem találták a tartozást, csak a nagyonsokadik ügyintéző…..
Gromek 2011.09.27 07:15:50
@ColT:

Ott a pont. Megmondtad az igazat. S, ha már a technikánál tartunk, ma már a leggyengébb telefonban is van hangrögzítési lehetőség.

1.) Az átb...ni kívánt ügyfél suttyomban felvételt készít az ott eredménytelen keresgéléssel múlatott beszélgetésről.

2.) és/vagy közli a bankalkalmazottal, hogy a beszélgetésről hangfelvételt készít, minőségbiztosítási okokból, amit a bíróságon fel fog használni.

Volna rá fogadásom, hogy ügyintéző maga ragad telefont és rendezi el/le az ügyet.

Végső javaslat: ismételten, azonnal kérni egy nullás tartozás/követelés igazolást... és bekaphatják.

Majd fizetési meghagyást kibocsátani költségtérítés címén. Következő lépés, rendőrségi feljelentés: tisztességtelen haszonszerzésre irányuló tevékenység, zaklatás címszó alatt.

Elég egy agilis ügyfél, hogy végleg befejezzék ezt az utólagos játszmát.

A Nyúl Bélák pedig fizetnek... én pedig majd megsajnálom a bankokat, ha lesz ráérő időm. Bár előrejelzem, hogy a következő pár évtizedre eléggé be vagyok táblázva, kevés a ráérő időm.
Gromek 2011.09.27 07:46:50
Fizetési meghagyásnál nincs tárgyalás. Peren kívüli eljárásnak hívják. A végzéseket bírósági titkár hozza/írja. Még azt sem lehet kibogozni, hogy ki hitelesíti a kiadmányokat, mert legtöbbször csak egy szignó van rajta. Ha csak valami oltári nagy balhé nem keveredik valamilyen ügyből, bíró nem foglalkozik vele sokat, legfeljebb a nevét adja hozzá.

Tértivevény. Ebbe ne nagyon menjünk bele, mert nagyon sok visszaélés van ez ügyben, amire nincs megoldás, vagy egyeseknek nem áll érdekében.

Ha tértivevénnyel igazol valaki valamit, hogy átvetted, azt hogyan igazolja, hogy abban, amit átvettél mi volt tartalmilag? Lehetett az akár egy üres papírlap is. Sőt, most hogy nem kereste címszóval bármilyen, akár tértivevényes küldeményt is simán bedobhatnak a postaládádba, lehet az akár egy bírói végzés is, fizetési meghagyás, amit tértivevénnyel küldtek el,de az hogyan bizonyítható, hogy mi volt benne, amit állítottak, hogy elküldtek és benne volt? Na?

Pl. tegyük fel, hogy valamilyen szolgáltató vagyok, tegyük fel, hogy a 10 évvel ezelőtti ügyfeleimnek évente pár száznak, vagy ezernek kipostáznék - tértivevénnyel magamat reklámozó szórólapokat és majd ezeket az átvételi elismervényeket mutatnám be úgy, mintha a fizetési meghagyásaimat hagyták volna figyelmen kívül?

Ki tud bebizonyítani, és mit? Ebben az a szomorú, hogy nem az én ötletem... másnak jutott eszébe.

Végső következtetés. Ebben az országban a csalók élnek meg, s nem is rosszul.

Azzal senki sem foglalkozik, hogy nem lesz ki eltartsa a csalókat, mert akiknek nem lesz munkájuk, nem lesz pénzük, nem lesz otthonuk, nem tudnak adót fizetni, miből fog megélni az a sok csaló, az a sok szegény bank?
Gromek 2011.09.28 08:07:56
@atpijkamo:
Sötét vagy, de nagyon. Zwei-nek teljesen igaza van.

Neked bárki, bármit fog mondani, akkor is ellenkezel. Hiába van másnak igaza. Az ilyen ember szokott fejjel a falnak menni. Tudod? Mint a kos. De, csak addig, ameddig bírja a feje.

A te fejeddel viszont már régen baj van. Ne döngöld tovább.

Amúgy ilyen mindenkit kikezdő stílusa olyan embernek van, akinek kisebbségi érzése van. Mindenki felett állónak hiszi ezért magát. A hiszi szón van a hangsúly. Érted? Az még nem egyenlő azzal, hogy úgy is van.

Nem kell hozzá sok meló és kideríthető, hogy bármely napszakban itt lógsz a fórumon. Nincs más dolgod? Nincsen családod? Nincsenek barátaid? Hátha a világszemléletedet kicsit jobbá alakítanák.

Utolsó beírásod is hajnali fél háromkor kelteződött. Fáj valamid? Aludni sem tudsz? Vagy csak simán éjjeli őr vagy és az idődet ütöd el addig, ameddig a váltás meg nem érkezik.

Az remélem nem a munkaköri kötelezettségeidhez tartozik, hogy másokat fikázz, főleg nem munkaidőben. Ameddig van munkád.

E kis kitérő után a posztolónak kitartást kívánok és sok szerencsét, remélem azért hasznos tanácsokat is olvashatott itt ezen a fórumon.

Sajnos nagyon eldurvultak a hozzászólások és egyesek csak jópofáskodásból, másikat letorkollni jár ide. E tevékenység űzésében jár élen Atpijkamo nick.

Amikor mástól látja vissza saját stílusát, akkor viszont nagyon önérzetes tud lenni.

Tanácsom szerezz barátokat, foglald el magad más, fontosabb dolgokkal, mint mások csesztetése.

Első lépésnek azt javasolnám, hogy legalább otthon szüntesd meg a számítógépedet. Nagy hasznodra lesz.
Az egész világ PLUSZ a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is összeesküdött László ellen spirituálisan, hogy neki mindenképpen rossz legyen. Átlagos T-Mobile történetét biztos nem rakjuk ki, ha nincs az ezoterikus csavar. Addig ugyanis sosem működő dominós telefonját igyekezett…..
Gromek 2011.06.16 16:19:50
Ez itt Magyarország!

A hivatalok nem kívánnak foglalkozni az ügyfelek ügyeivel. Nincs rá idejük, hiszen közpénzből a fészbúkra járnak. Látszólagos ügymenet ugyan van pl. a Hírközlésinél is. lásd az ominózus UPC-Fibernet ügyet is, amikor Budaőrs és Kelenvölgy látta kárát a szolgáltatók egymás közötti harácsolásának. Megbüntették a UPC-t – X forintra – a fogyasztóknak meg egyenként kellett volna elmenniük a bíróságra. Ergó: az állam a fogyasztók megkárosításából eredően bevételhez jutott a szolgáltató megbüntetésével, de az állam a saját kormányhivatalán keresztül magára hagyta a kártérítésre jogosan igényt tartó kárvallottakat.

… és itt a probléma. A bíróságok amúgy is túlterheltek. Ha mondjuk az a 3.000 háztartást érintő ügyfélkör a bíróságra ment volna, hány év alatt született volna meg az utolsó ítélet…?

Na, persze erre alapoznak ezek a szolgáltatók. Saját ügyvédi apparátusuk van helyben, de a fogyasztó nem tudja vállalni azt a tortúrát, hogy ügyvédet fogadjon, bíróságra járjon… és persze, hogy költségekbe verje magát, mert a perköltséget meg kell előlegeznie, ha pert indít… Fogadni mernék, hogy egyetlen e tárgyban indított per sem létezett…

Úgy szolgálnák a fogyasztókat ezek a hivatalok, ha a büntetés mellett, amelyet kiszabnak a szolgáltatóra, ezzel elismerték, hogy kárt okoztak a fogyasztóknak, és mivel a szolgáltató nyilvántartásából ismert a megkárosított fogyasztók személye, bizony meghatározott összegű kártalanításra kellene kötelezniük a Kormány hivatal(ok)nak a szolgáltatókat.

Akkor rend lenne… már jóval kevesebb az esély arra, hogy egyénileg megkárosítsák a szolgáltatók a fogyasztókat…

Mindek ide bíróság? Átlagos telepítési költségekkel számolva kellett volna a kárt megállapítani… ennyi…

Ami pedig a poszt toló esetét illeti, ez a szitu abban az irigyelt kapitalizmusban (mert Magyarországon is kapitalizmus van, de még csak a kitolásig, kizsákmányolásig jutottunk el) az történik egy ilyen fészbúkos hölgyeménnyel, aki igen egyszerű módon volt beazonosítható (IQ kevés) és ráadásul még egy kormányhivatalnál is dolgozik (talán feltétel a munkakör betöltéséhez a kevés IQ), hogy szárnya nő és egyszer csak repül. … és meghurcolják, bizony még a sajtó is kipellengérezi… örüljön neki, hogy csak az indexig jutott el… eddig. Nem véletlenül kezdte tisztogatni az adatlapját…

Volt már rá példa, hogy vizsgálódtak (nem itt, hanem amott) ugyan mikor, mely időpontban látogatják és írogatnak a tagok a fészbúkra, … még az is lehet, hogy itt is érdekes dolgok vannak a háttérben… és kiderülne, hogy mily elfoglaltságra használják értékes munkaidejüket…az internet adta lehetőségeket, s talán ezért nincs idő az ügyféllel foglalkozni…

Amúgy jót beszélgettek telefonon a poszt tolóval, de mivel írásban is átment, az üggyel foglalkozniuk kell… valszeg nem a kishölgy lesz az ügyintézője, legalábbis aláírás szerint, de előre borítékolom, hogy mentvén a mundér becsületét miként állnak a dologhoz a hivatalnál…

Végezetül: lehet, hogy vicces olvasmány ez a férjkinyírós könyvecske gyűjtemény, de hogy csak ebben a témakörben haverkodik, ismerkedik, amihez minden joga megvan, ám… ez egy helyen egy kormányhivatali munkahely említésével együtt nem ildomos… mondhatnám … tilos… mert bizonyos fóbiákra enged következtetni és egy kormányhivatalnok ne legyen fóbiás…
Attila új helyre költözött, a UPC adattárában nem létező utcába. A fantomutcába végül internet ment, csekkek már nem, a sztori pedig innentől várható fordulatot vett. Végül, bár a keserű szájíz megmaradt, a  történet hepienddel és egy kis személyiségi jogi vitával…..
Az utóbbi idők legdurvább fantomtartozását sikerült megnyernie Ingridnek. 6 éve basztatja a Fibernet egy olyan dekóder miatt, amit soha nem is adtak oda neki. Még a korábbi kábelszolgáltatótól szerezte, ami megszűnt, ő pedig nekik visszavitte az áhított HBO-dekódert. A Fibernet…..
Gromek 2011.01.29 12:08:16
Javítsatok ki, ha valamit nem jól értettem.

1.) Post-toló három éve már nem eme kaszvadt szolgáltató ügyfele?!?

2.) Ez a kaszvadt cég, három éve egy árva kukkot sem szólt, hogy (volt) ügyfelének tartozása van?!?

3.) Ez a kaszvadt cég eladta az állítólagos (legalább 3 éve nem reklamált) követelését?!?

A követelés több szempont miatt nem behajtható:

A leglényegesebb szempont a Számviteli Törvény. Eme törvény értelmében a kintlévőséget, ahhoz, hogy az éves Mérlegben szerepelhessen, mint céges folyószámla kintlévőségi állomány, az ügyfelet (aki ugye tartozik az összeggel) évente legalább egyszer, de az éves mérleg készítése előtt fel kell szólítani, hogy a kintlévőséget elismeri-e vagy sem. Erről tértivevényes bizonylatot kell mellékelnie a Mérleghez.

No már most, ha ezt 3 évig nem tette meg, akkor a követelésének semmiféle jogalapja sincsen.

A követelésének amúgy sincsen jogalapja, mert az új törvények értelmében média szolgáltató 1 évnél régebbi követelése nem jogos követelés. Amúgy a (nem jogos) követelés eladásáról hivatalos értesítést nem kapott, úgyhogy behajtó cég ne ugráljon, mert komoly bajba kerülhet.

Elég csak megemlíteni, immár egy utolsó levélben, mind a Fibernet Korlátolt Értelmi Képességekkel megáldott bandának, mind pedig az állítólagos behajtó cégnek a fentieket és elég gyorsan ki fogják adni a nullás tartozás igazolást. Amúgy belefogalmaznám tényleg, hogy beperelem őket, amúgy zusammen (osztozzanak a költségeken) zaklatásért, költségtérítésért, meg kis kártérítésért, mert igen megviseltek az eltelt évek huzavonái.
Harapós macska, önszórakoztató kutya, a magát Egy nyugodt, csendes életre vágyó Pest környékinek nevező olvasónk jól ráfaragott, hogy kiköltözött a nyugodt agglomerációba. Sajnos még nem árulta el, hogy pontosan hová. De az biztos, hogy egy vonyító állatsereglet mellé, és…..
Gromek 2010.09.22 09:16:21
Budapest, elit külváros. Szomszédunk (szerencsére már elköltöztek)nagy állatkedvelő volt. Olyannyira, hogy tartott disznót, csirkét, libát, kacsát...

Disznók hajnali fél őt tájékán óljukat döngetve követelték a kaját. Trágyájuk folyékony levét... kivezették az utcára, hogy ott folyjon el a felesleg...

Csirkéket a padláson tartotta, a ganyét a mi telkünkre néző padlásajtón kisöpörve távolította el, úgy, hogy a java hozzánk került...

Libák mérgesen sziszegtek, ha csak a kerítésünk felé mertünk nézni...

A kutyájuk állandóan menekülni akart tőlük, még úgy is, hogy láncra verték. Egyszer arra értünk haza, hogy a kutya láncostól lóg a kerítésen, majdnem a végét járta, úgy felakasztotta magát... természetesen mi szabadítottuk ki, nem a gazdája...

Ha élt valaki japán kakas szomszédságában az tudja, hogy ez a fajta nem csak a hajnalt jelzi a kukorékolásával, hanem egész nap be nem áll a szája... pici babánkat nem tudtuk a kertbe kivinni, hogy ott szundikáljon, mert kokaska állandóan felverte álmából...

Ami aztán teljesen kiverte a biztosítékot nálunk, hogy amikor ennél a szomszédnál családnál is emberszaporulat következett be, a szomszéd szóvá tette, hogy az egyetlen állatunk, egy befogadott keverékkutya, miért ugat... zavarja a kicsit a pihenésében...

Na, erre már közöltük velük, hogy a kutyának ez a dolga és békéljen meg a helyzettel, mert a napi 1-2 vakkantása közel sem olyan zavaró, mint az általuk tartott állatkert...

Szerencsére elköltöztek... és másokat boldogítanak a népes állattartásukkal...
itt azért az önkormányzat is besegített, mert nem csak bennünket zavart... az állatokon kívül a rengeteg légy, bűz, mocsok... mindez egy frekventált helyen, mely autóval a belvárostól kb. 10 percre van (természetesen nem csúcsforgalomban)...

Ehhez képest 2-3 kutya és pár macska... szinte semmiség... majd elmúlik...vagy ki...
Gromek 2010.09.23 09:17:41
@Kulics:

A Föld nevű bolygón. Európa - Magyarország - Budapest - Dél-Buda.

Újgazdagék előszeretettel költöznek ide mostanában, bár a mi családunk az "őslakosokhoz" tartozik.

Ez is rohamosan változik, mert egyre több patinás, szép épületet adnak el az idős régiek, mert a fenntartásra már nem elég a pénzük... s épülnek a "paloták".

Kérdem én: ilyenkor hol van az adóhivatal? Több 100 milliós házak épültek, na ezek gazdái nem tartanak állatot, ott vannak erre ők maguk... mert a pénz nem jár együtt az intelligenciával... időnként azon tanakodunk, hogy ezek miért nem vesznek maguknak egy tanyát - a puszta közepén - akkor nem kellene senkire tekintettel lenniük, mert szomszédaik sem lennének... a pénzükből pedig bőven telne rá... a kacsalábon forgó palotájuk, 4 (külföldi rendszámos) luxus autójuk tanúsítja..., amúgy ők valahonnan tirpákiából származnak.
Gromek 2010.09.24 14:14:33
@Xezs: ... tán, csak nem a szomszédod volt...?
„Pásztor Tibor, az MSZP polgármesterjelöltje kerékpárral jár, más, hagyományos polgármesterjelöltek autóval közlekednek” – hangzik el a Pásztor Tibor blogján csütörtökön megjelent videón. Már ennyiből is látszik, hogy az V. kerületi szocialista jelölt…..
Gromek 2010.09.02 18:55:09
@mement: Tudod nem véletlen, hogy a "jóember" itt kampányol, vagyunk jó páran bringások, s elég összetartó a csapat. Mondhatni közösség.

Igen ám, de az még nem esett le neki, hogy aki idejár, annak már van "első" bringája, ergo nem potenciális támogató választópolgár, legalábbis nem olyan, aki emiatt voksolna rá.

Mint az már az előző hozzászólásokból is kiderült, ha már támogatás, akkor mindenki a kerékpárutakat támogatná. Ez azonban csak vágyálom.

Ez az egész a londoni és a párizsi kezdeményezések primitív majmolása, és az is csak az ígéretek szintjén, egyrészt, mert az esélytelenek vehemenciájával azt ígér, amit akar, mert már most tudja, hogy csak azért került fel az MSZP palettájára, mert új arcokra volt szükség, a régiek lejáratták magukat.

Viszont hiába új arc, a régiek annyira lejáratták a pártot, hogy az Atyaúristent sem választanák meg, ha az MSZP színeiben indulna. (Ezt még elképzelni is nonszensz:-))))

Arra próbáltam célozni, ha már így, mint kívülálló belelát a Főváros költségvetésébe, s lát esélyt arra, hogy fennmaradó forintocskák lennének, maradnának, akkor nem lehetne ezt a "támogatást" ténylegesen valamilyen más materiális síkra terelni? Mivel tényleg vannak olyan családok, akik napi megélhetési gondokkal küszködnek.

Nem beszélve arról, hogy tömegesen fognak családok utcára kerülni... és nem hiszem, hogy van még talpalatnyi hely is a meglévő szegény szállásokon... újakat pedig nem létesítettek... bár nem is ilyen megoldás kellene a problémára...

Nem károgni kellene (kár volt), hanem néhány politikust ember(választópolgár)közelbe kellene vinni, hogy ugyan már vegye észre, hogy mi a probléma...
Prolik vs lófők! Csodásan abszurd backdoor kommunikációs csatáról értesültünk a Tumbleren, borosjulinál. A sztori eleve klasszul kezdődik: Szeged egyetlen szánkózódombjára egy betripezett óriásműlesikló Apró Juhász János építész, helyi önkormányzati képviselő 8…..
Egy újabb naiv ügyfél, aki kénytelen lesz átállni havi leolvasásra, különben jövőre is triplázni fogják a fogyasztását, visszamenőleg úgysem nagyon lehet ellenőrizni: Tudom, hogy válság van, érzem a bőrömön, de, hogy az elmü is rajtam akarjon meggazdagodni az már…..
Gromek 2010.07.22 10:35:23
Azt hiszem nyugodtan általánosíthatunk abban, hogy minden szolgáltató szívatja a fogyasztókat. Illetve az ő szempontjukból úgy is mondhatnánk, hogy a saját profitjukat erősítik. Érthető, ebből élnek.

Sajnos, nem sajnos, a fogyasztónak kell figyelni, ha nem akarja, hogy a pénzét más használja.

Úgy volt, hogy nekünk is feltűnt, hogy az ELMŰ magánszorgalomból megemelte az éves fogyasztás mennyiségét, ami természetesen azonnal mutatkozott a havi számlázáskor. Nem tudni mi okból, de a pár száz forintos többletből következtetve, az éves elszámolás után, csaknem a duplájára emelték nálunk is az éves fogyasztás előkalkulált mennyiségét.

Észlelvén ezt - visszamenőleg is - táblázatba foglalva jegyezni kezdtük a számlákat (hónap, kiszámlázott mennyiség, tényleges óraállás).

Még csak az év közepénél tartottunk (ráadásul téli hónapok időszakában), amikor észleltük, hogy a kiszámlázott mennyiség csaknem egy évre előre meghaladja a tényleges fogyasztásunkat, mivel az órában kb. a fele volt még csak annak a mennyiségnek, mint amennyit az adott időszakra már kifizettettek velünk.

Nosza, telefon az illetékes elvtársnak.
Akit nem lepett meg a probléma, s azt kérte diktáljuk be a tényleges mérőállást és majd az elszámolási időszak végén visszautalják a feleslegesen kiszámlázott mennyiségre vonatkozó összeget.

Hát ez ügyben kettőt léptünk. Azzal egyidejűleg, hogy bediktáltuk a mérőóra tényleges állását, az egyharmadára visszavetettük a havonta kiszámlázandó mennyiséget.

Ez azért lényeges, mert a következő elszámolási időszakban, a bevett "jó szokásuknak" megfelelően természetesen meg fogják emelni a számlázandó mennyiséget, és akkor pontosan ott leszünk, amennyit fogyasztani szoktunk. Mert most már odafigyelünk.

Egyszer volt Budán kutyavásár...
Eddig használhatták kamat nélkül a pénzünket. Most már csak azokét fogják használni, akik nem figyelnek oda...
Gromek 2010.07.23 20:13:35
@Xezs: Nem összeesküvésről, hanem a szolgáltató fifikájáról és fondorkodásáról beszéltem.

Velünk ugyanis az történt, hogy átalányt fizetünk, majd az éves elszámolás után nagyon minimális összeget még rá kellett fizetnünk. Ami ugye adódhat abból is, hogy minimálisan többet használtunk, de adódhat abból is, hogy a szolgáltatás árát az év folyamán többször is emelték.

Ebből kifolyólag nem logikus, hogy a szolgáltató az átalányt csaknem duplájára emelje. De ez történt. Mire erre rájöttünk, csaknem az év fele már eltelt. Azonnal ki lehet számolni, hogy, ha meghagyjuk azt a kiszabott fogyasztást, amit havonta fognak számlázni, akkor az elszámolási időszak végére 1 év túlfizetésünk lesz.

... hát ebben van a turpisság. Onnantól kezdve a szolgáltató kamat nélkül használja a pénzed, még ha az elszámolási időszak végén visszafizeti is.

Ki esküszik, kivel össze...?
Sok éve csattog a Homár meszes ollója, de ilyen pompás abszurd sztorink szökőévenként akad, gázműfajban pedig még sosem volt hasonló, pedig a szolgáltató cégek igazán nem kímélik az ügyfeleket. Tömören: András édesanyja két, korábban egybefüggő lakásából eladott egyet,…..
Gromek 2010.07.14 10:14:43
@Xezs: Ott a pont. Biza. Ha átalány van, akkor egyszerű, mert havonta egyforma összegben emelik le a fogyasztást.
Ha pedig nem átalány van, akkor kb. ki lehet számolni, hogy mekkora összeget engedek leemelni a számlámról. Ha valami gebasz van, akkor csak 1 hónapot buktam, mert a következőben úgy lefaragom a limitet, hogy semmit nem tudnak leemelni róla.

Azután jöhet a vita. Bennünket 1 szolgáltató sem vesz többé palira.

Jó múltkorában a szolgáltatóm (Vízművek) szolgáltatója (Díjbeszedő) akarta játszani a hatóságot felénk.
Úgy elküldtük melegebb éghajlatra a bandát, hogy csak úgy zakkant.Megmutattuk nekik, hogy hol a helyük, és azt is, hogy hol játszhatják a hatóságot. Azóta csend van.

Ha sokat kekeckednek díjbeszedőék, csak azért is más szolgáltatót fogunk választani a vízszolgáltatás terén, hogy tőlük megszabaduljunk. Ezek valahol az 50-es években megragadtak. Ingyenélő, rabló banda. Még véletlenül sem arra válaszolnak, amit kérdezünk. Mint a gépek, egyfolytában ugyanazt szajkózták, csakhogy a lényeget, azt hogy baromságokat csinálnak, figyelmen kívül hagyhassák.
Gromek 2010.07.14 10:33:42
@jklandras: Az lenne már az ideális, ha végre elmennének nyugdíjba az elvtársak és az elvtársnők. Alulképzettek, modortalanok, hatóságnak képzelik magukat. Már amúgy egy személyben is. Hátha még tömegben vannak.

Talán a generáció váltás meghozza az igazi szolgáltatást is. Mert még nem tudatosult eléggé ott a fejekben, hogy ők azért vannak, mert mi vagyunk. Tehát ők vannak értünk, s nem mi értük.

Ha ezt felfogják, mert kénytelenek lesznek, lassan-lassan előremozdulhat az igazi szolgáltatás...minősége.
UPDATE: Itt a nagy felindulásban alapvetően keveredett össze a szezon a fazonnal, minthogy a népszerű DJ-razziákat a MAHASZ intézi, továbbá a matricákat is a ők adják az üres adathordozókra. Az Artisjus ettől függetlenül az őket érintő kérdésekben hamarosan önálló posztban…..
Levélírónkat és családját kétszer zavarták el az okmányirodából azzal, hogy nem tudják megcsinálni a gyerekek útlevelét, pedig mind a kétszer megtehették volna. De az ügyintézők kényük-kedvük szerint értelmezik a tövényeket és szabályozásokat. Létezik az…..
Gromek 2010.06.26 09:40:38
Nekem vegyes tapasztalataim vannak a XI. kerületben. A személyit pár perc alatt el tudtam intézi, illeték befizetés helyben. Igaz, hogy a személyi számomat annak idején másnak is kiadták, de a bizonytalankodó ügyintézők legalább megkonzultálják egymással a problémát, ezért az egyik azt mondta, hogy lépjen túl azon az adaton:DDD

Máig sem tudom, hogy most hányan vagyok egymagam.

A másik ügyben viszont kifejezetten szívatásban volt részünk. Az egyik autónknál elírták a teljesítményét egy nullával. Rákérdeztünk, hogy milyen listából csinálták a törzsadatokat a számítógépben? Valószínűsíthető, hogy gyári adatok alapján készülhetett, akkor viszont megállapítható, hogy az adott típus milyen teljesítménnyel rendelkezik.

Erre a válasz az volt, hogy nekünk kell bizonyítani az autó teljesítményét.
Holt mák, hogy van szerviz könyvünk is az autóhoz, mert a kis hölgy kérte, mutassuk be, akkor majd átvezeti az adatokat.

Ilyen helyzetben tényleg szívesen ráborítaná az asztalt az ember, de maradjunk a civilizáció talaján, bevittük neki. Kimásolta, majd a géppel kiállított forgalmiba kézzel belejavította a hölgyemény a valós teljesítményét az autónak.

Erre persze azért volt szükség, mert több tízezer forinttal kellett volna több adót fizetni.

De ezzel még nincs vége. Mert újabb hölgyeményhez küldtek azzal, hogy a megállapított adóra vonatkozó határozatot visszavonhassák.

Hölgyike nem ért rá, mert ügyfélnek álcázott barátnőjével trécselt, alaposan belemerülve a családi és baráti ügyek megtárgyalásába.

Ilyen előzmények után, immár igen morcos képet vághattam, mert kb. 10 perc múlva csak szétrebbent ez az összeszokott pletyka társaság. Elképzelhető, ha nem vertem volna őket szemmel, akkor tán a munkaidejük végéig csak kihúzták volna így valahogy, mert milyen unalmas, hogy azok a rohadt ügyfelek zavarják őket elmélyült szórakozásukban.

Amúgy szerintem listájuk van arról, hogy a jól felkészült ügyfeleket miként lehet szívatni.

Ha Á-t mondasz, akkor ők B-t. Bármivel kezded, jó, ha tudod, dolgozni nem akarnak. Ha szívatnak, elkotródsz, nem kell dolgozni.

Egy vigasztal, talán, most, hogy a fejük felett lóg az, hogy a közszférából több tízezres nagyságban lehet elbocsátás, talán az okosabbja csipkedni fogja magát, hogy pozitív fényben feltűnve megtarthassa az állását.

Mondom ez az okosabbjára vonatkozik, de mégis nagy a valószínűsége, hogy a butábbak maradnak meg. Úgyhogy megint csak mi fogunk szívni.
A Hágai Nemzetközi Bíróság is vizsgálódik a UPC szerelőinek ügyében, annyi emberiségellenes akciót hajtottak végre az utóbbi években. Mai hősünk Ági, a kábeltévék Kohlhaas Mihálya, aki annyira kiborult a UPC-ügyfélszolgálat legendás ügyfélellenességén, hogy kemény harc…..
Gromek 2010.06.09 20:06:11
@deuce: Olvasd már el azt az épületes marhaságot amit ide most beírtál. Szerintem kezeltesd magadat. Amit most itt összehordtál az nem vall épelméjű emberre.

Mi köze ennek a poszt témájához? Ha írási kényszered van, hát jobb, ha nem itt éled ki.

Az viszont ebből az utolsó szösszenetből most már egyértelműen kiderült, hogy igenis bennfentes, bérencíró vagy.

Csak így tovább, s majd megköszöni neked a gazdád, hogy elhajtod az ügyfeleket.

Fogd vissza magadat. Ez a képernyő mániád még a vesztedbe sodorhat. Ha, mindenképpen íráskényszerben szenvedsz, ha írásban szeretnéd látni az eszement gondolataidat, add ki kötve-fűzve, de kasszasikerről ne álmodozz.

Szerintem simán húzz el innen, semmi szükség az ilyen okoskodókra, akik elégedett embernek adják ki magukat...erről ennyit rád több időt nem pazarlok, mert csak írsz és nem olvasol...
Gromek 2010.06.10 10:01:03
@Zuzimama: Eszméletlen egy sötét tyúk vagy te. Még egyszer idetolod azt a sértő beírásodat. Á, de te nem személyeskedsz. Áruld már el, légy oly kedves, hogy ebben a posztban kiről derült az ki, hogy más állapotban van (gyermeket vár, anya lesz, áldott állapotban van)? Jaaa, hogy csak a poszt írójáról? Akkor miről beszélsz te b..lan luvnya? Bár a nevét (nickjét) ugyan nem fogalmaztad bele a förmedvényedbe, de, mivel egyikünkről sem derült ki, hogy terhes (a szavaiddal élve, mert neked valóban teher lenne ez az állapot), magad egyértelműsítetted ezzel, hogy kire vonatkoztatod a beírásodat. Főleg, hogy ebbe a posztba írtad és nem pl. a Tiltakozásul káposztát rohasztott a depressziós Elmü-ügyfél elnevezésűbe.

Sajnálatos körülmény, hogy neked ebből a posztból csak a beíró „terhessége” jött le, az is negatív felhanggal a részedről. Csak sajnálni tudlak, és ezt most vedd személyeskedésnek, amiért nem is sértődhetsz meg, mivel végig személyeskedted a posztot, csak annyira vak (elvakult) vagy, hogy az erdőtől nem látod meg a fát.

Az külön negatívumként írandó a számládra, hogy még be is másolod ide, az általad oly nagy mértékben nehezményezett trágár beszédet. Minek? Te rosszindulatú, nem személyeskedő tyúkeszű?

380 beírással ezelőtt már mindenkivel letisztázta ezt a poszt írója. De, ha neked ez jött le az egészből, akkor mi a jó büdös francért jársz ide a széplelkeddel? Maradj meg a szűznemzéssel született gyermekeid mellett (már, ha tényleg léteznek), azokra fordíts több időt, ne az ilyen „szemét” posztra, főleg ne a Homárra, mert itt gyakran fogsz még ilyen beírásokkal találkozni.

Hozzád hasonlóan és sem személyeskedés gyanánt mondtam mindezeket, de hogy egyértelmű legyen neked címeztem…

Ne picsogjál itt tovább a hamvas lelkeddel, azt viszont nem te fogod eldönteni, hogy ki, hová, mit és miért ír… , ezért itt jelzem meg, hogy nem kívánok reagálni többet a beírásaidra, már eddig is magadat minősítetted (le), nálam már a béka segge alatt vagy…
Gromek 2010.06.10 10:23:57
@deuce: Na, te balfasz. Úgy gondoltam, hogy már nem is válaszolok neked, mert csak provokálni akarsz, s nem csak engem, hanem bárkit, aki ebbe a posztba, szolgáltatókról írbe bármilyen negatívumot.

Az, hogy még az éjszakádat is ennek a posztnak szentelted, sokat elárulhat rólad. De leszarom. Hogy éjjeli őr, vagy éppen operátor vagy valamelyik szolgáltatónál, édes mindegy.
Elég tudálékosan előadtad, hogy mennyi mindent tudsz ezekről a szolgáltatókról.

Ki a büdös jó francokat érdekel a te tudásod, amikor a poszt írójának kurvára nincs hasznára? Ő a saját bőrén tapasztalta meg a dolgokat és nem valószínű, hogy érdekli, hogy melyik szolgáltató hol szolgáltat és milyen minőségben. Mint mindenki lehet olyan önző, hogy a saját ügye érdekli.

A fenti beírásokból egyértelműen kiderül, hogy nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a szolgáltatók valóban elosztották egymás között a területeket. Példákat is írtak, hogy bizonyos helyeken vagy csak ez, vagy csak amaz szolgáltat. Ez lenne a választék?

Nah, befejeztem… veled, nem vagy vitapartner, csak egy éjjel... is, unatkozó provokátor, aki abban éli ki magát, hogy másokat csesztet. Nekem jobb programom volt az éjjel... lehet irigykedni...
A Homár elképzelni sem tudja, mitől hallucinálta szegény kismama, hogy a UPC egy szociálisan érzékeny vállalat. Simán elhitte az ügyintézőnek, hogy ha a modem leadása mellőzésével, részletfizetés helyett a hűségbüntetés elengedését kéri levélben, akkor majd jó lesz.…..
Gromek 2010.06.04 14:46:17
@atpijkamo: Nem egészen így van ez. Kivéve, ha igénytelen vagy.

Ha kicsit is igényes vagy és van elképzelésed, hogy milyen csatornákat szeretnél, akkor már kicsit macerásabb.

Nem mindegyik csatorna fogható valamennyi szolgáltatónál. Az pedig egy másik kérdés, hogy a kódolt csatornák üzemeltetőivel melyik szolgáltató köt szerződést.

A csatornákhoz hiába ír az ember, hogy szívesen nézné az adást, mert ők csak a szolgáltatókkal kötnek szerződést.

Talán lesz változás, most talán valami beindult. 3 év alatt sikerült olyan szolgáltatót találnom, ahol most (jelenleg) azok a csatornák vannak meg, amelyeket szerettünk volna. De. Ezeknél sem volt meg ez a kínálat 3 évvel ezelőtt. Pedig ezek a csatornák 3 évvel ezelőtt is léteztek.

Mikor fogunk eljutni arra pontra, hogy a szolgáltatók ne sózzák ránk az ingyenes (gagyi) csatornákat, melyek a kutyának se kellenek, csakhogy látszatra úgy nézzen ki, hogy számos csatorna van a választékukban?

Magam szeretném kiválasztani a csatornákat, s azután szeretnék fizetni is.

A mini csomagjaikkal pedig elmehetnek a csudába. Ez is csak árukapcsolás. Tele szemetekkel, csakhogy 1 érdemleges adást nézhess.
Gromek 2010.06.04 15:00:54
@atpijkamo: Ja. Pont az életet taglalom. Fizetsz valamiért és nem vagy vele megelégedve. Belőled élnek, mégsem alkalmazkodnak az igényeidhez, hanem neked kell alkalmazkodnod hozzájuk.

Hát igen. Ez az élet... Magyarországon.
Ez a - nem volt szocialista - országokban teljesen másként van.

Elmondod az igényedet, s még mielőtt beköltöznél a lakásba az összes szolgáltató beköti, mind a telefon, internetet és a TV-t is.

Nálunk ez hogyan is működik?
Rinyálsz, keresgélsz. Várod, hogy méltóztassanak kijönni beszerelni, leginkább a Te munkaidődben, mert nekik is akkor van munkaidejük...

Oszt, vagy azt kapod amit kértél és elégedett vagy, vagy nem... leginkább nem... mert se az internet sebességével, se a TV adások minőségével... se, ... se... sem vagy elégedett, mert úgy sz.r, ahogy van... de fizess és ne panaszkodj.

Ráadásul az érdekképviseletek... egy kalap.. sz.r. Te fizeted azokat is, a bejelentésedre, jó, ha megbüntetik a szolgáltatót, de a Te károddal nem törődnek... menj a bíróságra...

Ennyit Magyarországról...

Bár, "ha nem tetszik... el lehet menni"
Ha ez olyan könnyű lehetne, akkor kiürülne az ország...
Gromek 2010.06.04 15:09:54
@atpijkamo: ... a másik is ilyen, vagy még rosszabb...

A barátok jó ötlet, de család mellett ritkulnak a baráti összejövetelek is.

Lehet, hogy egy genyó vagyok, de a családot választom, ezért a pénzemért otthon szeretném a szolgáltatást élvezni.

Ha ilyen megértő vagy akkor a nem teljesített szolgáltatásokra áldozott pénzt inkább jótékonyságra fordíthatnád... ott jobb helyen van.

... és tényleg ott vannak a barátok...
Orsi szerint a Fibernetnél is megindult a fantomtartozások behajtása. Őt és több ismerősét is 2008-as számlatartozásra hivatkozva kapcsoltak le a netről, bár korábban erről nem értesítették őket: Muszáj most írnom Neked gyorsan, hogy mielőbb minél többen olvashassák:…..
Gromek 2010.05.28 10:11:55
No, akkor elmesélem Fibernet ezzel az üggyel kapcsolatos fondorlatos léteit.

Nálunk is bepróbálkoztak. Azóta utáljuk őket, amióta pontosan 2008-ban kicsákányozták Budaőrsről a UPC szolgáltatását, amellyel évek óta semmilyen panaszunk nem volt. Sem internet, sem kábelTV szolgáltatás terén.

Egyik nap még volt UPC, majd közölték, hogy másnaptól törődjünk bele Fibernet lesz. Azon a kábelen, ahová mi fizettünk be hozzájárulást a kiépítéshez. Gratula.

Futunk a pénzünk után. Hagytuk a TV-t, de körülnézve az interneten, csak megannyi panaszt olvastunk a Fibernetről, ezért az internet szolgáltatásra nem tartottunk igényt, hiába járták végig a régi UPC-s lakásokat.

Tavaly év végén, egyszer csak észrevettük, hogy 2008-as tartozásokat görgetnek a számlán. Bementünk az ügyfélszolgálatra és kértük, hogy adjanak abból a számlából másolatot, mert tudomásunk szerint ilyen számlát mi nem kaptunk, azokat a számlákat, melyeket elküldtek rendben, pontosan befizettük. Ügyfélszolis, nem volt hajlandó számlából másolatot adni, csekket ajánlott, az van, fizessünk.

Erre, hogy nyoma legyen, levélben kértük a számla másolatát.

Levelet küldtek, túl karcsúnak tűnt. Azt írták mellékelten megküldik a kért számlát. A BORÍTÉK ÜRES VOLT. ... a kísérő levélen kívül mást nem tartalmazott.

Ez most azt jelenti, hogy nincs számla...? ... vagy nincs tartozás, ha arról kérjük a számlát...?

Hát ez bőven HNH-s ügy... ez a poszt csak megerősített bennünket arról, hogy valami nagy átvágásra készül a Fibernet.
Neomatsek megírta a lenti sztorit a Postának is, de sajnos eddig nem kapott rá választ. A lényeg, hogy a UPC-s számlalevél valahol odáig keringett a Posta saját rendszerében, hogy jól lejárt a fizetési határideje és jött a fizetési felszólítás. Vajon milyen titokzatos helyen…..
Gromek 2010.05.25 13:55:25
@Rékuc: "Postán kiküldött, papír számla 2010-ben? Majd sárgacsekk befizetés a póóóóstán? "

Ja. Olyan szolgáltatóknál, amelyekkel olyan szerződésben vagyok, hogy állandó, azonos összegű havi díjat számláznak, természetesen bankon keresztül bonyolítom a számla kiegyenlítését.

De az olyan cégek, melyeknek számlái havi szinten is változhatnak, mint pl. a Telenor (Pannon), eszem ágában sincs megengedni, hogy leemelje a számlámról a pénzt. Ha meg vita volna, futhatnék a pénzem után.

Küldjék csak a csekket, úgyis kiszámlázzák a papíralapú számla küldését.
Nincs kecmec, a robotok teljesen átvették az irányítást a közüzemek számlázórendszerei felett. Ki tudja, mikor állnak át másodperc alapú számlázásra?Más fogyasztók "okulására" küldöm a csatolt számlát és a "szolgáltató" részére erre írt…..
Reggel arra béredni, hogy ez ELMŰ emberei kikötik a villanyórát, pláne azután hogy befizettünk épp ennek a szolgáltatónak egy valag pénzt, nem lehet kellemes. Levélírónk éppen így járt, egy valahogy kimaradt novemberi tartozás miatt került ebbe a helyzetbe és kellett még a…..
Gromek 2010.05.19 12:54:40
@szekertabor: a számla csökkenés azért van, mert az ELMÜ önhatalmúlag (mert feltételezi, hogy a mai modern világban újabb modern, villannyal működő berendezéseket vásárolsz)megemelte az átalány alapmennyiségét. Gondolom ebben az is benne van az, hogy ha mégsem növekedne a fogyasztásod, akkor előre befizettél nekik egy csomó zsét és azt kamat nélkül használhatják.

Ezt mi is kiböktük, mert a tényleges fogyasztásunk a fele sem volt(lett) annak, amit havonta kiszámláztak, ezért telefonon lerendeztük, hogy vegyenek le az átalány havi mennyiségéből.

A fogyasztás csökkenése pedig abból jött össze, hogy a lakásban minden égőt kicseréltünk energiatakarékos fogyasztásúra, valamint, mind a mosó, mind pedig az új hűtőgép is energia A+ osztályú.
Amióta a blogot elindítottam, többször találkoztam olyan esetekkel, hogy egyesek a posztjaim közül néhányat egy az egyben átemeltek. Volt olyan, ahol a blog.hu segítségét kértem, más esetben magam oldottam meg a problémát. A legutóbbi emlékezetes eset a miskolci képviselőé…..
Őszintén szólva a lenti levél témáján túl a stílusa és a terjedelme győzött meg minket végleg arról, hogy közzétegyük. Röviden: az ügyfél talál egy nagyon olcsó nyakörvet egy webshopban, de a megrendelés végén derül ki róla, hogy a 13 Ft-os ár hibás, a valódi érték…..
A munka közepén lelépő és soha többet nem jelentkező szakikkal már biztos mindenki találkozott, na meg ott vannak a hibajavításra csak hosszas könyörgés árán visszatérők is, olvasónk viszont a link parasztság egy egész különleges típusát fedezte fel. A Magyar Telekom…..
Gromek 2010.05.13 10:02:22
Figyelemre méltóak a mi tapasztalataink is. Megrendeltük az IPTV szolgáltatást. Röpke két hónapon belül levélben értesítettek, hogy a térségünkben nem telepíthető. Két nap múlva ismét kaptunk egy levelet, melyben értesítettek, hogy 60 napon belül értesítenek, hogy telepíthető-e nálunk az IPTV szolgáltatás.

Erre a két ellentmondó levélre, úgy gondoltuk, hogy nem keveredünk bele az ügyfélszolgáltatás rejtelmeibe, mert hiába is tennénk, a levelek aláírás (ügyintéző) nélküliek, kitől kérdeznénk meg, hogy ez miért… és hogyan is? Úgy látszik ott csupa névtelen senki dolgozik. Vagy csak nem adják a nevüket az ilyen munkához, mert talán akkor felelősség is tartozna hozzá.

Úgyhogy egy ismerősünket kértük meg, aki a T-Home átláthatatlan dzsungelében dolgozik, hogy ugyan nézzen már utána, hogy most mi is a helyzet.

Kiderült, hogy csak a T-Home pénzét pazarolták felesleges levelezgetésekre, mert minden pikk-pakk elintézhető. Elmondtuk mit szeretnék és mikor, telefonszámot megadtam, felhívtak, hogy jönnek telepíteni. Úgy is volt. Jöttek, telepítették, használjuk.

Most jön a történet csattanója.

Már egy hónapja telepítették és használjuk a szolgáltatást, amikor újra kaptunk egy levelet.

„Sajnálattal közöljük, hogy térségükben NEM tudjuk telepíteni a szolgáltatást….”
Aláírás, ügyintéző: nincs

Nooormális…?

Ja, és Budapest a térség, nem egy tanyán lakunk…
Nem egyértelmű, hogy akkor most melyik csomagküldő szolgálattal nem törik össze a küldemény, csak annyi biztos, hogy nem a Magyar Postánál. Naiv ügyfélen nem segített sem a buborékfólia, sem a hivatalos "törékeny"-matrica. Egyetlen öröme, hogy nem loptak ki a csomagból…..
Gromek 2010.05.05 15:17:29
@CatMother: Azt hittem, hogy az a korosztály már kihalt. Mégis csak 50 évvel ezelőtt volt.

Ki a fene maradhatott ezekből még életben? Hacsak nem a 100 évesek között ünnepeljük őket.
Cenk kényszerelőfizető lett, miután férje egy hónappal azután elhunyt, hogy egy éves hűségszerződést írt alá a Fibernettel: Férjem ez év januárjában elhalálozott, a Fibernet pedig rám akarja erőszakolni a vele kötött hűségnyilatkozat elfogadását. Én eredetileg hajlandó…..
Misztikus, de annál elevenebb jelenség a dadaista árverés a Vaterán, a legfrissebb versenyző, egy 5000 forintos, "félig édesre cukrozott tájjelgű rosé", a következő ajánlással, köszönjük Markónak és nem tudjuk mire vélni. Vagy ez is valami víruskampány lenne? Zoli…..