Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szlgykalman

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jövő héten Django a magyar mozikban is elszabadul: január 17-én robban be a magyar mozikba Quentin Tarantino nyolcadik egész estés filmje, a Django elszabadul, melyben a western műfaja kap egy alapos svungot. A blogunknak és az InterComnak hála három szerencsés párjával együtt a…..
szlgykalman 2013.01.11 03:06:00
"Nem az a fasizmus, ha netán sikerül bebizonyítani, hogy a cigánybűnözést részben örökletes hajlam okozza: hanem csak az, ha egy ilyen eredményt nem a megelőzés neveléses-kultúremberi módszereinek bevezetése érdekében, hanem a kiirtás-elűzés irányában használnának…..
A kiakolbólít nyelvújítási alkotás. Az akol főnév -ból ragos alakjából Bugát Pál az akolbólítás főnevet képezte. Bugát Pál egyik akadémiai felolvasásában, számos más szóalkotással együtt az akolbólítás-t is elfogadásra ajánlotta. A korabeli lapok – Jókainak az…..
A legenda alapja egy a III. században Törökországban élő Miklós nevű püspök. Gazdag család gyermekeként született, de egy nagy járvány miatt hamar árvaságra jutott. Ezután érsek nagybátyja nevelte. Megszerette a kolostori életet és a papi hivatást választotta. Évek alatt a…..
IdusEredetileg minden hónap közepének megjelölésére szolgált. Ma már a naptár kialakítása miatt ez ügye lehetetlen. Legtöbször március 15. megjelölésére használják, ugyanis ekkor ölték meg Julius Cesart. Külön érdekesség hogy a magyar történelemben egy másik fontos…..
Kutatások Alibiországban 300 2008.10.06 16:09:00
A 300 című filmben Leonidasz apját (akinek szerintem a legdurvább a fizikuma az egész filmben) egy kaszkadőr játsza, akinek ez volt élete 2. filmszerepe mint szinész (előzőleg játszott már kidobót). A film többi részében mint Gerald Butler dublőre szerepel.....
 General Motors tulajdonai:             Opel             Cadillac             Chevrolet…..
A vajdaság intézményét Zsigmond király vezette be 1423-ban, amikor a cigányok közül kinevezett vajdát önálló ítélkezési joggal ruházta fel. Hivatalosan 1856-ig működött, majd százötven éven át informális módon létezett a cigány közösségekben. A vajda kinevezés…..
Kutatások Alibiországban Y.M.C.A. 2008.09.22 10:44:00
Y. M. C. A., amely ma már a diszkózene legnépszerűbb örökzöldjei közé tartozik, egy nagy múltú, világméretű, főleg a fiatalokat megcélzó vallási jellegű szervezet – Young Men’s Christian Association – nevének rövidítése...
A "dog" kifejezést a kolbász/virsli szinonímájaként használták legalább 1884-ig, mert azzal vádolták a henteseket, hogy kutyahúst használtak az elkészítéséhez, 1840-es évekig.Először baseball meccseken árulták (New York-ban), és az első írásban megjelent…..
               Az amerikai sport egyik egy szimbolikus tárgyának történe, meglepően egyszerű. Egy amerikai középiskolai tanár, Geral Fauss találta ki. Igy vallot az inspirációról: "Láttam a diákokat a…..
Azt mondják a cigány szó sértő. Persze mindezt a nem cigányok. Ezt a cigányok elhitték és mostmár ők is sértőnek érzik. Ugyanakkor cigányvajdájuk, cigány önkormányzatuk és cigány parlamentjük van. Hogy is van ez?Nem egy magyarokra jellemző rasszista kifejezésről van szó a…..