Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luxa

1 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több országokban, amelyek egykor a Szovjetunió tagjai voltak, a mai napig az oroszt tartják a második nyelvnek. És azokban az országokban, amelyek korábban az Osztrák-Magyar Monarchiához tartoztak (Románia, Szerbia, Szlovákia), ott a magyar a második nyelv...
Ugye megvannak a régi úszós tollak? Az olajszerű izével töltött tollban esetünkben egy Swift úszkál, a háttérben Esztergom látképével. A nyereményhez egy XXL-es Suzuki póló is jár. A nyereményért csupán meg kell válaszolni egy kérdést. Talán kevesen tudják, de a Suzuki…..
Előző albérletem egy volt orosz tiszti lakásban volt, a ház előtt pedig egy furcsa vasdarab volt a földbe süllyesztve. Különös, hogy így meghagyták, mert már már senki sem használta. Egyes darabjait, ha akarják, sem tudták volna, mert már beleaszfaltozták nagy részüket a…..
Fotó: eclipse.chaser Már itt a blogon is többször felmerült a Kossuth tér átépítése. Az egyik legfontosabb a tér északi részén zajlik. A most ott tátongó gödörben mélygarázs lesz, annak a legfelső szintjén - közvetlenül a felszín alatt - pedig a látogatóközpont…..
A blogunkon megszokott közéleti témák helyett ma vegyük kicsit könnyedebbre, beszélgessünk Budapest egyik hídjának, a Petőfi hídnak a színéről. A híd "elődjét", még Horthy Miklós híd néven 1933-37 között építették, Álgyay-Hubert Pál tervei alapján. A híd - a pesti…..
Luxa 2013.05.21 23:53:44
@timargabor: Meg a 918 éjszaka, de több azt hiszem tényleg nincs.
Subba Vizes játékok 2013.03.12 19:58:06
Ez a szerkezet egy piszoár közvetlen közelében =} ..
Luxa 2013.03.12 21:48:03
@Mugli: Mert szabad szemmel nem ezt látod. :) Szabad szemmel valami keskeny víztölcsérszerűséget (attól függ hogy oldalra mennyire mozgatja a cucc) látnál. A kamera másodpercenként 24 képet csinál (24 fps felvétel) és mivel a víz is pont másodpercenként 24-szer kerül vissza ugyanabba a fázisába (24 Hz-es hang), ezért úgy tűnik, mintha a egy hullám/spirál állna.

Amikor 23 Hz-re vagy 25 Hz-re kapcsolja, akkor nagyon hasonló jelenség van, mint amikor a melletted menő kocsi kerekén a dísztárcsa úgy tűnik, hogy előre vagy hátra forogna a sebességtől függően. Az egyes cseppek persze mindig lefele esnek. :D
A senhor Braganzával kötött első saját üzlet után James visszaindul Liverpoolba, a hajó gyomrában 850 hordó portugál borral. Útközben Anne-nek magyarázza az üzleti és tengeri navigációs fortélyokat. Az előbbi lényege, hogy a szerződés szerint ugyan ingyen szállítja a…..
Luxa 2012.10.22 10:12:02
@_Molly: safalra.com/other/historical-uk-inflation-price-conversion/
Eszerint az oldal szerint 1 farthing kb. egy negyed mostani font, tehát mondjuk nyolcvanöt forint.
A másfél fontos havi bér meg 150 fontnak felel meg, ami szintén nem túl magas...
Na, ma nem lesz nehéz dolgom a helyszínekkel, mivel az epizód végig Királyvárban játszódik. A Mud Gate-et pedig az HBO-n látott fordítás alapján Sárkapuzom, még mielőtt. Sötét van a nyitójelenetben, ami egyrészt segít elfedni a CGI-hajóhadat, másrészt kiváló lepel a…..
Luxa 2012.05.29 21:41:58
@gunsmoke: Én az epizód Wikipédia oldaláról kerestem rá a csajra (Sahara Knite as Armeca). Ki volt kapcsolva a Google safe search, maradjunk annyiban, hogy bejött a tipped...
Hancu nemrég posztolt arról, hogy készül a világ legnehezebb platformjátéka, ehhez kapcsolódva írnék kicsit a Polytron által fejlesztett Fezről, ami szintén nagy erőfeszítést követel a játékostól, bár szellemi értelemben. A játék XBLA-n jelent meg egy hónapja, és szerintem…..
Luxa 2012.05.25 08:43:02
@Aloha,: @-Adam-: Nekünk tesómmal (kicsit összefolynak a dolgok már, hogy pontosan ki jött rá) talán hónapokba került az, hogy talán PC Guru leírása az Isle of Cryptsen az egyik műveletet úgy írta le, hogy "egy kis intermezzo a Jewel of the Sunnal". (Érdekes, hogy a neten fellelhető amigás leírásban ez a rész már ki lett fejtve: az egyik térkép ad tippet arra, hogy kell csinálni...)
Nem is tudom, hogy VV Ati, vagy Moneyball Brad a vasárnap este hőse inkább. Mindenesetre mi most a filmes hepajról emlékezünk meg a blogon. (Persze csak azért mert VV Atiról még nem készült legós videó. Pedig a feje alakját nézve ő egy született legó!) A filmtörténet legnagyobb…..
Nincs egy hete, hogy Japánban megjelent a Playstation Vita, a Sony új kézikonzolja. Hogy ki ő, honnan jött, mit tud és mire lesz jó, arról egy másik, terjedelmesebb cikkben fogunk értekezni. Most koncentráljunk csak arra az apróságra, hogy egyesek szerint a handhelddel akadtak…..
Luxa 2011.12.25 11:33:30
@Adani: Van az a pont, ahol már nincs igaza. :) Erről itt van egy jó írás: positivesharing.com/2006/07/why-the-customer-is-always-right-results-in-bad-customer-service/
Luxa 2011.12.25 15:44:58
@moli: Kicsit idealista, de nagyon rossznak nem mondanám. Szerintem abban az esetben, amikor egy adott vállalatnak nagyon sok kis vásárlója van (például Sony), akkor működőképes modell. Kevés, arányaiban jelentősebb megrendelőnél persze már más a helyzet, de határok ott is vannak.

Egyébként szerinted mi a lényeg?
 A fenti képet Viktor lőtte egy londoni lakóparkban, ahol vagy matematikusok laknak, vagy a postások azok, esetleg a tervezők. Mindenesetre fura logika szerint vannak színezve a postaládák. Megtaláljátok, mi a szabály? Jöhetnek kommentbe a megfejtések! (Nagyításért katt a…..
A szombat esti bulival véget ért a Metallica San Francisco-i koncertsorozata, amivel szűk körben ünnepelték a harmincadik születésnapjukat. Ajándékként minden egyes fellépés után kiadtak egy eddig nem hallott dalt, amik a Death Magnetic nagylemez idején készültek, és…..
Délelőtt kaptunk a Universal Channeltől egy sajtóhírt, hogy szeptember 29-én este leadják a Harc Los Angelesben című filmet. Aaron Eckhart főszereplésével készült a mozi, jelezték az anyagban és linkelték a filmelőzetest is. Lehoztuk a hírt.  Gyanakodni kellett volna. A…..
Luxa 2011.10.01 09:08:48
@Professor Pizka:
IMDB szerint: "On the 100th anniversary of the original voyage, a modern luxury liner christened "Titanic 2," follows the path of its namesake. But when a tsunami hurls an ice berg into the new ship's path, the passengers and crew must fight to avoid a similar fate"
Meglepetésszerű hetijátékcsaj-különkiadásunkban a Bitmob legénysége (sőt: leánysága) megcsinálta azt, amihez Stökinek az E3-on nem volt se ideje, se mersze: hosszasan szivatják a hosztesszcsajokat gémer-kvízkérdésekkel. Az mondjuk alap, hogy semmire nem tudják a választ és…..
Na kérem szépen, az első órában megismertük a főszereplőket, megtudtuk, hogy a vérfertőzés a kitalált birodalmakban is népszerű, találkoztunk egy hirtelenszőke gyökérrel, aki egy barbár vezérnek adta a saját húgát 40 000 fegyveresért cserébe és nagyon szeretne király…..
Három lovasemberrel nyit a Trónok harca, középen egy önelégült fejű, macskabajuszos kisfickó, ő a főnök láthatóan. A másik kettőhöz hasonlóan talpig fekete hacukában indul neki a téli erdőnek, valami bazinagy jégfalból jönnek ki, amikor a kamera kizoomol, láthatjuk, hogy van…..
  „Itt voltak-e mindig ezek az omladozó, tizenkilencedik századi házsorok, fagerendákkal megtámasztott falaikkal, deszkalapokkal befoltozott ablakaikkal, redős bádoglemezzel fedett tetejükkel, összevissza düledező, gyatra kerítéseikkel? És a bombáktól felszántott…..
IDDQD Heti retro: Battlezone 2011.01.20 17:58:00
Itthon nincs akkora kultuszuk a múlt heti Star Control II alatt a szavazásban felsorolt neveknek, mint tőlünk nyugatra, mert a pénzbedobós arcade játékok a nyolcvanas évek elején még nem szivárogtak be hozzánk (ezért is gondolhatják azt többen, hogy a Wizard of Wor eredetileg…..
A T-Mobile elismerte, hogy cenzúrázza a forgalmazott szöveges üzeneteket a hálózatában. Az ügyben egy marketinggel foglalkozó EZ Text cég indított keresetet a New Yorki szövetségi bíróságon. Mint kiderült, mindenféle külön értesítés, jelzés nélkül törölhetnek a…..
Luxa 2010.09.24 20:15:23
@Almaspite: Lehet, de itt nem a szolgáltató szűrt, hanem az a gép, ami a kapott sms-eket kirakta a kivetítőre.
Végy egy adag Jurassic Parkot, keverd össze a Szerencsekerékkel és Schobert Norbi tetszőleges dvd-jével, adj hozzá egy csipetnyi szadizmust, és megkapod a Treadmillasaurus Rexet. Egy jobb sorsa érdemes dinóval kell a pokoli futópadon minél több energiát elégetni két…..
Luxa 2010.09.12 09:28:51
Aki már teljesen szétstarcraftozta az agyát, és vágyik egy kis felüdülésre, próbálja ki a Take a Walk című cukiságot. Nagyon klassz, az elején andalítóan nyugtató, a végére vérpezsdítően felüdítő zene, némi kis ugrálás, tündéri grafika, és persze, achievementek (a tíz…..
Luxa 2010.08.05 23:00:12
@gibson: Igen, sokat segít, ha jatszól pár percet csukott szemmel mielőtt megpróbálod. (A bónusz még több madár. :) )