Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barang

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt heti posztunkban mi is igyekeztünk megmondani a frankót Paks bővítése kapcsán. Tízmillió energetikai szakértő országában azzal érveltünk, hogy Magyarországon az atomenergiának jelenleg nincs életképes alternatívája. Ezzel sokan nem értenek egyet, olvasónk arról próbál…..
NÉGYmadár UNORTODOX mutatvány 2012.08.16 18:48:32
..
barang 2012.08.21 13:28:40
    Kínai Kálmánék tüntetéselemzési kisokosa után ezúttal Paul Lendvainak és társainak kínálunk kifogyhatatlan érvelőkártya-csomagot. Nagy rajongói vagyunk a bullshitgenerátoroknak, s a nagy magyar közéleti, a Coelho-, a posztmodernizmus-, és a kortárs művészeti…..
  Én polgár vagyok, és polgár is maradok. Nem leszek plebejus, nem leszek vazallus, nem leszek cseléd, nem leszek alattvaló. Ha a fene-fenét eszik is, megtartom a magántőkét a magánrendszerben, ezernyi hibájával együtt. Matolcsy úr már megtalálta a hangot, hogyan is kell…..
barang 2010.11.25 14:12:54
Kedves Mandiner,

nagy titkot kell nektek elarulnom: a gyereket nem a nyugdijreform hozza. Ha tehat a demografia miatt aggodtok, akkor cselekedjetek most.

kicsit vegeig kene gondolni ezt az en penzem, nehogyma kezdetü, egyszerüsitett gondolatmenetet (populizmus, önsajnálat etc.)
szerintetek mibe fektetik a maganynyugdijpenztarak a befizeteseket? peldaul allamkotvenybe. Annak viszont semmi mas a fedezete, mint Mao jovobeni jovedelemtermelo kepessege. ha ti ugy gondoljatok, hogy ez nem lesz, akkor miert biztok a magannyugdijpenztarak hozamaban? a hazai reszvenyekkel ugyan ez a helyzet, arra meg ez a tokeszegeny gazdasag kicsit koraerett, hogy jelentos tokeexportba kezdjünk.

A problemat tehat nem itt latnam, hanem az összkepben. a magannyugdijak elkobzasara (meg az AB szetcsapasara) allitolag azert van szukseg, hogy legyen fedezet az uj adorendszerre, ami egyszeru es gyerekkedvezmenyt tartalmaz. Azt remelik ettol, hogy nagyobb lesz a fizetesi hajlandosag meg a gyermekvallalasi kedv. Csakhogy mindketto elofeltetele a bizalom. Ha a kedves polgar azt latja, hogy fideszunk az ellenkezojet csinalja annak, mint amit meg akar csak nehany napja hangoztatott, akkor hogyan bizzon? ki hiszi el, hogy ez az adorendszer tulel egy kormanyvaltast? sot meg abban is joggal lehet ketelkedni, hogy akar egy evet is tulel.

szerintem tenyleg vesztunk, de nem a nyugdijunkat, hanem az illuziot, hogy hamarosan egy jol mükodo orszagban fogunk elni. Ennek hiánya viszont valoban azzal fenyeget, hogy nem hogy a nyugdijakat, de meg a fizeteseket sem lesz mibol kifizetni.
  Turanizmus: szoci lexikonokban még sovén fajelmélet, vagy csak simán nem foglalkoznak vele. Szendrei László Turanizmus - Definíciók és értelmezések 1910-től a II. világháborúig című, az Attraktor kiadónál nemrégiben megjelent kötete sem pro, sem kontra nem kívánja…..
barang 2010.11.03 13:50:38
@mavo:

"ural-altaji móka is elavult ám egy cseppet"

mond el nekik:
www.s-u-a.de/index.html#

"az indogermán is indoeurópai lett modernül"

inkább angolul, meg szlávul, a németek ragaszkodnak az indogermanhoz
  A miniszterelnök tegnap újabb adóemeléseket jelentett be. A tervek szerint három, távolról prosperálónak látszó iparágat akarnak „adóprésbe” vonni: a telekommunikációs szektort, az energetikai cégeket és a kereskedelmi láncokat. Ezeken túl ideiglenesen, de…..
barang 2010.10.14 18:04:42
@RAMBO: hat azert nem fogok sirva fakadni, hogy jarulekot kell fizetned. vagy szerinted ehen kene halnia egykori tanarodnak, aki megtanitott olvasni?
es ha majd egyszer öreg RAMBO leszel, az ifjak neked is fognak fizetni, remelhetoleg tobbet, mint amennyi a mai fizetesed utan jarna neked.
barang 2010.10.14 18:42:41
-“ a gazdag nyugaton MAXIMUM egy evig kapsz GYESt, de van ahol fel evet sem.”
ja, de ez nem sporolasbol van, hanem feminizmusbol. egy ovodai ferohely szerintem mar nalunk is tobbe kerül, mint a gyes. az imadott nyugaton a babysitter koltseget le lehet vonni az adobol. meg akkor is, ha anyu amugy otthon van…

“- a gazdag nyugaton kevesebb korhazi agy van 100 000 lakosra, mint Mo-n.”
egyreszt egyaltalan nem vagyok benne biztos hogy ez igaz, masreszt nem az agy kerül penzbe. ha regi az epület, es magas a fütesköltseg, az nem fog megjavulni agyszamcsökkentes miatt. lehet korhazat összevonni, de csak olyan orszagban, ahol erre megvan az infrastruktura (ugy ertem a mento nem ket ora alatt er 50 km-re, vagy tudjak a helikoptert fizetni) a hypermodern ambulans eljarasok meg sok esteben tul dragak nekunk (10%at tudjuk egy fore elkolteni mint Hollandia). es persze egeszsegesebben is elnek: ergo 1000-fore nem csak az agyszam kisebb, hanem a szivinfarktus meg a tüdörak is.

- “a gazdag nyugaton van egyetemi tandij”
mar ahol. es szerinted ez javitja a hatekonysagot? (marmint a felsooktataset) csak emlekeztetnelek, hogy az allam szempontjabol a felsooktatas nyereseges: a diplomasok konnyebben kapnak munkat, tobb adot fizetnek, jobban ugyelnek az egeszsegukre.

- “a gazdag nyugaton nem 42 evesen mennek nyugdijba a rendorok”
BINGO! ezt az ocska szoci hagyomanyt en is azonnal folszamolnam

-“ a gazdag orszagok kozul alig egy-kettoben van annyi onkormanyzat lakossagaranyosan, mint nalunk. pl. a 17 millios Hollandiaban csak 460 van”
Ausztriaban viszont meg kisebbek az onkormanyzatok. nem ezen mulik a koltseg, hanem a szervezesen: epitesugyi hatosag, jegyzo etc. nem kell teljes allasban minden faluban. viszont a helyben hozott döntesek többnyire hatekonyabbak, mint a kozponti döntesek: nem hiaba eus elv ez:)
Sajnos nem találtam meg Orbánnak azt a - még a választások előtt készült - interjúját, ahol kicsit lekezelő hangnemben valami olyasmit mondott, hogy "hát ha annyira fontos nekik, akkor egye fene, legyen hetente Parlament", de megtaláltam azt a hírt, ami az új parlament…..
  „A nyugati filmek firmák/cégek, az amerikai befolyás és a zsidó pénz ellen” lép fel a kétharmados Fidesz, mert új ellenség kell neki a baloldal legyőzése után - nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak adott nagyinterjúban Kovalik Balázs, a budapesti Operaház…..
Christian Wulff, a párt embere   Míg itthon nem volt nagy verseny azért, ki üljön be Sólyom László helyére, Németországban már egy hónapja arról győzködik egymást a pártok, kié a legjobb jelölt. Ma dönt a német szövetségi gyűlés a váratlanul lemondott Horst Köhler…..
  Április 25-én végleg lezárult egy korszak Magyarországon. Korszakfordulót élünk meg, és nagyon fontos lenne értenünk, pontosan mi is zajlik le most. Sokan kimondták már, hogy több mint kormányváltás, ami most történt. Kis rendszerváltás lenne, vagy most történik meg az…..
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
barang 2010.05.20 12:36:00
Kedves Zlatan,

ne higgy senkinek, csak a sajat szemednek. ezen az oldalon

www.shp.hu/hpc/web.php?a=commorakozigaz&o=1157174974

elolvashatod a a független ma. törvényhozás egyik elsö törvenyet. ha utana meg mindig azt gondolod, hogy "minden lehetséges eszközzel elnyomtuk" a nemzetisegeket, es föleg, hogy a kölcsönkenyer meg ma is visszajar, akkor nem kell többet olvasnod. inprinting, van ilyen, nem kell szegyellni.
  A budapesti Dohány utcában egy rabbi és mintegy ötven vendége ünnepelte kedden este a pészahot. Az első emeleti lakást, ahol nyitott ablaknál folyt a mulatság, este tizenegy körül az utcáról kövekkel kezdték dobálni. Az egyik vendég szerint mindez kétségkívül…..
barang 2010.04.01 23:30:38
@TaTa86.: nekem éppen fordított érzésem van ettöl: van már tíz éve is, hogy Szlovákiában voltunk sítáborban. egyik este bedobtak az ablakon egy égö vulkanizáló micsodát. nem tudom pontosan mi az, állitólag teherautók defektjét lehet vele javítani. namost eddig azt hittem, azért dobták be, mert csupa magyar volt ott. most jutott elöször eszembe, hogy esetleg csak hangosak voltunk?
barang 2010.04.02 11:11:25
nagyon elkeserítönek találom a posztot, meg a hozzászolások többségét. azt mégsem lehet tagadni, hogy üzemszerüvé vált Magyarországon a zsidózás (lasd pl itt:
negymadar.blog.hu/2010/03/30/fizetett_politikai_hirdetes_mi_fizetjuk_meg

ebben a helyzetben egy zsido öszejövetelt kövel dobálnak. szerintem nem engedhetjük meg magunknak, hogy letudjuk mint csendháborítási perpatvart. ez nem europaiság, hanem empátia kérdése.én se szeretném, ha vki azzal jönne, hogy Malina Hedviget azert vertek meg, mert tul hangos volt.
  Ja, bocs, egyesülj. Nemrégen az ország legnyugatibb falvában, Felsőszölnökön töltöttünk néhányan pár napot, és ha már hat kilométerre voltunk a szlovén-osztrák-magyar hármashatártól, gondoltuk, meglátogatjuk a nevezetes pontot. Imhol:   Azonban az idevezető út…..
Mandiner blog Underground reakció 2009.08.07 13:01:00
  Oli bácsi mikroblogja megkapta első olvasói levelét, amely egy olvasói levélről szól: a 168 Óra múltkori Buják-cikke után született meg Nagy Zoltán debreceni médiakutató (!) reakciója szerény kommunánkról, Underground reakció címmel. Oli bátyánk először arra…..
  Az elején leszögezem/előrebocsátom/a lábak elé helyezem: a képviselőknek igenis el kell számolniuk a költségtérítéssel és ugyanúgy kell adózniuk, mint bárki másnak.   De.   Az országgyűlési képviselők költségtérítéseinek elszámolásáról szóló…..
barang 2009.07.20 17:20:01
@Oli bácsi:
maga pikkel a diszlexiásokra. csak a siket a menő? most lebukott, maga egy áltoleráns:)