Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidéki utas

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig vannak olyan állomások, megállóhelyek az országban, ahol artistákat megszégyenítő mozdulatokkal kell le- és felszállnunk. Bár pozitív, hogy az elmúlt egy évben azon a vonalon számtalan állomást tettek utasbaráttá, de a fejlesztés lassan halad. Én azért…..
A május 1-jei munka ünnepe, valamint az ezzel összefüggő munkanap áthelyezés miatt az alábbiak szerint módosul a menetrend: Április 25-én (pénteken)            munkanapi menetrendÁprilis 26-án (szombaton)    …..
Hatvani vonalról hetente kapu nk post-ot. Szinte mindegyikben van egy bűvös szó: felsővezetékszakadás. Számomr az az érthetetlen, hogy miért nem vizsgálják ki? Ugyanis nyilván kifizetődőbb lenne, ha megszüntetnék a hibaforrását, mint hetente javítgatni. Vagy én ehhez hülye…..
Eddig úgy gondoltam, hogy egy vállalatnál a következő a hierarchia: 1. Takaítónő (pláne ha diplomás suvick) 2. Titkárnő 3. Portán ... N. Vezérigazgató De most szembesülhezünk azzal a ténnyleg, hogy az igazi úristenek a MÁV-nál a pénztárosok, hogy mosnám ki egyik-másik…..
Döntött a Fővárosi Munkaügyi Bíróság A VDSZSZ további 1,1%-os bérfejlesztésre vonatkozó sztrájk-követelése nem tekinthető jogszerűnek. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság április 17-én, csütörtökön meghozott kiegészítő végzésében megállapította, hogy a VDSZSZ…..
Vidéki utas 2008.04.25 17:57:55
Mivel tudom, hogy a MÁV-tól is olvassák ezt a blogot, ezért ezt az üzenetet nekik címezném.

Tisztelt MÁV!

Az állandó sztrájk-fenyegetettség miatt a következőket szeretném ajánlani:

- mivel a sztrájkot pár órával jelentik csak be a VDSzSz-től, így a legtöbb munkavállaló nem tud felkészülni erre, ezáltal a vidéki munkavállalókat, illetve az őket alkalmazó cégeket is veszteség éri, nem beszélve a MÁV káráról (=adófizetők kára). A szakszervezet honlapján olvasható, hogy erre büszkék, hogy nem dolgoznak (amit tesznek az nem sztrájk, megnézhetnék a fogalmat!).

A következő a javaslatom (ezt az ötletet nemszolidaris-tól kölcsönöztem): mivel a sztrájkok alatt kár éri a MÁV-ot is (a vidéki utasok mellett...), ezért a vasutasok családtagjaitól vegyék el kárenyhítésként az ingyenjegyet, illetve vonják vissza az európai szabadjegyüket is. A családtagok kapjanak meghatározott számú 50%-os kedvezményt kárpótlásul. A hírek szerint egyre kevesebb vasutas sztrájkol, viszont miattuk az egész vasutastársadalom már alaposan megtépázott tekintélye kárt szenved, ezért a néhány sztrájkoló miatt ezt a lépést mielőbb életbe kellene léptetni, így tudnák a dolgozók, hogy kiknek köszönhetik ezt a kollektív büntetést (a szakszervezet a postásokkal példálózott pár hónappal ezelőtt - már a postásoknak sincs semmilyen munkáltató által nyújtott kedvezmény ha jól tudom). Nagyon sajnálom a becsületesen dolgozó vasutasokat, és igazából nem is velük kellene kiszúrni, de így talán sikerülne megtisztulniuk.

Ha majd fizetnek a vasutas dolgozók családtagjai, és a saját bőrükön tapasztalják a kialakult helyzetet, akkor talán majd ténylegesen javul a szolgáltatás színvonala, és a menetrendet is sikerül betartani.

- nagyon jó ötlet, hogy híres emberekkel kampányol a MÁV, de az utasok valószínűleg jobban értékelnék, ha a MÁV vezérek, vezetők is kalauzruhát öltenének pár óra erejéig. Gaskó úrnak lenne valószínűleg a legnagyobb sikere, hiszen legalább megtapasztalná, hogy milyen nehéz dolga van a jegykezelőknek a hülyeségei miatt.
De álruhában is tesztelhetnék, hogy milyen színvonalat nyújt a MÁV (Mátyás király után szabadon...). Egy ilyen álruhás utazásra is szívesen invitálnánk a vezetőket, sőt kötelezném őket, hogy havonta X km-t tegyenek meg, ha már ingyenjegyük van.
A VDSzSz Szolidaritás hű volt önmagához, csakúgy, mint a legutóbbi, február 25-i sztrájknál, a legutolsó pillanatban jelentette be – sajtótájékoztatón -, hogy április 7-én 0.00 órától folytatják munkabeszüntetésüket. A MÁV Zrt. elítéli ezt a felelőtlen magatartást…..
A vdszsz.hu bitpazarlás, vagy már másként nem tudják a lelket tartani Gombos Gyurkáékban?"Úgy tűnik, nem csak szerintünk nem volt minden rendben a sztrájkok idején a vasúti közlekedés biztonságával:"Az alábbi levelet sikerült úgy értelmezni, hogy igazuk van. Pedig…..
Vidéki utas 2008.04.06 15:51:24
Körülbelül ennyi, amennyit pluszban követelnek Bárány 100 éves háború Balázsék. Az origón és több más internetes médiumban megjelent cikkeket olvasva elgondolkodtam, mi járhat piciny kis fejükben. Gondolom a mutáns húsvéti kibernyúl elvette az eszüket. Kicsiny kis pór utas…..
Nacsa Olivér, Harsányi Levente és Ganxsta Zoli a Keleti pályaudvaronA MÁV-START Zrt. folytatja a bliccelés elleni harcát az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazók arányának visszaszorítása érdekében. Az ellenőrzésekkel az éves szinten milliárdos nagyságrendű károkat…..