Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spark82

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger OFF Topic 2024.03.16 09:18:27
  "Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk fölött semmiféle háziúr."  ..
spark82 2024.03.16 20:08:47
@spark82: jáj, minek iszik, aki nem bírja? (Bár csak egy pohárka bor volt, de mégis kikommenteltem magam egész évre előre - ilyen hosszú kommentet nem írtam 2018 óta, és akkor is csak valami alattomos gyújtásprobléma miatt)
Szóval utólag is elnézést az egybegyűltektől.
spark82 2024.03.21 16:11:45
@Pájer_ Csaba:
1. ezt mondjuk nem értem, de biztos. Ettől függetlenül fogynak az írek. (A magyarok is, meg a többi európi népek is.)
2. volt ez a Széchenyi nevű figura a "nyelvében él a nemzet" szöveggel, de ott egye a fene, angolul legalább tudok, írül meg nem. "Csínom John, csínom Paul, my bony carabine", nem hangzik olyan rosszul, s bár a silky lóding már nem tűnik annyira egyértelműnek, mint tölténytáska tényleg lehet loading.
3. gondolom igen. Már a régi római is megmondta, hogy ubi bene, ibi patria, nem is azért mondtam, csak adatként. A sok közgazda már nem tudja hogyan számolni a GDP-t meg a GNI-t, mert az íreknél nem működik, annyira torz a kép. És emellett azért csak sikerült egy lakhatási válságot is csinálni, pl. azt mondja a Gvárdián, hogy Dublinban egy átlag albérlet ára magasabb, mint a kezdő tanári fizetés. Budapesten most kicsit kevesebb (bár nem sokkal).
A B-70 nagyívű bemutatóját záró részben a sokat tervezgetett utódról, majd néhány, kapcsolódó típusról, dologról lesz szó. Előbbiek a Szuhoj T-4 és az Avro 730 – az angol tervezettel való párhuzamot máshol még nem láttam említeni, pedig a leírtak alapján szerintem nagyon is indokolt. Zárásként,…..
Hét tenger Off topic 2022.07.20 08:53:43
Korábbi weblapomon volt az a rossz szokásom, hogy írásaimhoz időnként hozzátoldottam olyan fejezeteket, melyek anyaga a cikkek választott témájához csak feltételesen kapcsolódott. Ezekben főleg egyes történeti/politikai eseményekről, vagy azok utólagos értelmezéseiről fejtettem ki saját…..
spark82 2022.07.22 19:56:09
@Flankerr: nyilván nem. De fentebb azt írták, hogy nyugaton deklarált cél, hogy az egyén boldog legyen. Az általad említett helyeken nem cél az ilyen kapitalista csökevény. De nyugaton se valami nagyon megy. És a trend se a jó irányba tart. Az alapok szerintem nem voltak rosszak, csak most mintha abban a fázisban lennénk, ahol a jó időkben kitermelt gyenge emberek elkezdték előkészíteni a rossz időket.
spark82 2022.07.31 10:54:39
@Szombatitamas: csak egy megjegyzés, a 8%-hoz, nem feltétlenül neked, de el kellene dönteni végre, hogy márpedig az a jó, ha "mindenkinek van szavazati joga" vagy "a sok tudatlan, egybites balfék megválasztja Orbánt stb.", és "minden sarki ökörnek ugyanannyi szavazata van, mint egy egyetemi tanárnak" (és ezek alváltozatai), szóval akkor melyik a jó? Illetve megint oda lyukadunk ki, hogy a népet kellene leváltani, mert a nép hülye. Persze más népek okosabbak, csak mi vagyunk helikopter.
spark82 2022.07.31 19:03:50
@bz249: szóval legyen általános választójog, csak ne érjen semmit? De akkor minek? (Na nem mintha most érne valamit, ld. választhatsz Biden és Trump között, szóval végülis megvalósult...) Akkor már szinte nagyobb demokráciának minősül, ha csak 8%-nak van választójoga, de legalább beleszólhatnak a dolgok alakulásába. És az akkori viszonyok között legalább jól meg lehetett verni a képviselőt, ha nem volt vele megelégedve a tekintetes és nemes választó közönség. :)
Csak még egy vasárnap délutáni érdekesség: az lehet, hogy csak 8%-nak volt választójoga, de annak a 8%-nak is nagy részben az asszony mondta meg, hogy kire szavazzon; ahogy Tömörkény írja: "addig kend elő ne gyűjjék, ameddig a Milcsi úrra le nem szavall kend". Mondjuk Milcsi úr aztán csalt a kártyán a Kaszinóban, és szégyenében még az országot is el kellett hagynia, de az már egy másik történet. ;)
Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar géniusz újra kivívta a világ őszinte csodálatát, s jó esély nyílt arra, hogy tehetséges, ám balsorstól oly gyakran tépett népünk méltán híres fia, Dr. Kásler Miklós onkológus professzor sebész az idén megkaphassa az orvosi-élettani Nobel-díjat...
spark82 2018.04.27 19:42:59
Amikor megjelent az előző teszt rögtön elkapott a hév, hogy miért ne lehetne megcsinálni a Totalcar saját kis dolgozatát. Kezdetben még nagyon nehézre sikeredett de itt van a végleges verzió, amit most te is kitölthetsz! Lehet, hogy valamelyik kérdésnél több helyes válasz is…..
spark82 2014.09.03 20:42:41
A dédapjuk kovácsként lovakat patkolt műhelyében, Hans-Jürgen és Christian egy sok millió eurós vállalat fejei, 170 alkalmazottal. Abték érdekes család, a hétvégi DTM-futamon lesz alkalmam közelről megismerni őket. A lovaskocsik alkonyán jó ütemérzékkel váltottak autóra, ma…..
spark82 2014.05.29 19:26:42
A gépjárművek öndiagnosztikája gyakran félrevezeti a szakembereket. Egy hibakód alapján alkatrészt cserélni nagy lutri, mégis jó irányba terelheti a hibafeltárást a vezérlőegységből kinyert információ. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
spark82 2013.12.03 20:21:41
@spark82: helyesbítek, a Rábáknak csak egy sorozata volt, amiben a Slavia kétütemű dízel volt, a jugó motor már négyütemű volt.
spark82 2013.12.03 20:22:14
@GERI87: jól mondod! :)
spark82 2013.12.03 20:36:03
@becseit: a legelső szériában igen, mert licenszvásárlás volt a dolog mögött, de a Rába aztán átállt a négy ütemre, később meg a két hengerre.
  Egy Vel Satis mellett ácsorogtunk a Weltautónál, mustrálgatva a használttesztre felkínált gépeket, amikor kicsúszott a számon, én bizony nem mernék beleugrani egy kétszázezret futott dCi-be. Winkler persze azonnal lecsapott: milyen autót is vettem a közelmúltban? Jogos,…..
spark82 2012.01.31 08:23:26
Vízhajtásúvá alakítjuk Winkler tehenét. Házilag, fillérekért. Felezzük a fogyasztást, kitisztítjuk a kipufogógázt. Vagy csak simán felrobbantjuk. Mai cikkünk blogposztja...
Belsőség Zsákolni csak BMW-vel 2012.01.10 16:24:00
I swear I’m gonna make it, sooner or later (Ígérem, megteszem előbb vagy utóbb) Ezt hallhatjuk az aláfestő kis dalban, nem véletlenül. A kisfilm – minden valószínűség szerint – a kor követelményeinek megfelelő, helyi igényekhez tökéletesen igazodó…..
spark82 2012.01.10 18:05:15
Tudom, hogy otthon sokan nem érzik át, mert nem érdekli őket, vagy egyszerűen csak sétagaloppnak gondolják azt a több, mint ezer kilométert, ami e mögött a két öreg autó mögött áll. Nem is baj, gondolják csak, hiszen valószínűleg sosem láthattak egy ennyire idős dolgot…..
Pillanatnyilag ő az ország legsikeresebb autóversenyzője, tavaly Makaóban a világ legjobbjait utasította maga mögé. Szombaton az Oldtimer Expo TC standján velünk lesz Michelisz Norbi, az egyetlen magyar autóversenyző, akinek mostanában esélye van egy autós világbajnoki címre.…..
spark82 2011.04.14 21:33:14
Egy rendesen működő vállalat életében eljő a pillanat, amikor elengedhetetlenné válik egy teherautó. Hozni-vinni a marketing anyagokat, a remittendát a Lapkertől, költöztetni a kollégákat, kiszállni rendezvényekre. A Totalcar most érte el a fejlettségnek azt a fokát, hogy…..
Tavaly, tavalyelőtt és azelőtt, - sőt még azelőtt meg azelőtt is - gigantikus szervezéssel kezdődött az immár tradicionális karácsonyi Totalcar-képeslap fotózás. Ötleteink mindig vannak bőven, de a megvalósítás – hát annál olykor pereg a szervezés jól olajozott…..
spark82 2010.12.24 15:54:57
Aki hallott már a Lambrettáról, az tudja, hogy milyen zseniális robogó volt, mennyivel ügyesebb, jobb a Vespánál. És drágább, természetesen. Most, hogy a régebbi Vespák is kezdenek megfizethetetlenek lenni, a Lambretta-árakat az űrbe katapultálta a retróhullám, egyre többen…..
Oké, mindenki itt van? Tudom, hogy mostanára már csak páran maradtak, tavaly is így volt, a végére a keménymag, és egy jót nevettünk az egészen. Mert valójában erről van szó, még ha eddig biztosan akadtak olyanok, akik egy én nem csinálok hülyét magamból felkiáltással…..
A Hiéna sem kivétel, főleg ha nagy, szaftos koncot akarnak kihúzni a gyűjteményéből. Nincs tekintettel a kérlelően néző, zsebóra-szemű gyerekekre, sőt, ha teheti, meg is kóstolja őket, de a fenyegetőzés sem hatja meg. Pedig most épp az egyik legnagyobb kincsétől szabadíthatja…..
„Utálom a hétfőt!” Sokan értünk egyet Garfield e két szavával. A Totalcarnál ha hétfő, akkor értekezlet. Lassan szállingóznak be az emberek a szerkesztőségbe. Kávéval a kézben indulnak meg a beszélgetések, általában egy témáról: az autókról. Ügyvezetőnk…..
spark82 2010.12.11 19:01:14
spark82 2010.12.11 19:04:26
@ommm: Köszönöm! Egyébként asszem harmadik. :)
Van egy elég gyakran használt mondás a szerkesztőségben. A kifogás olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra. Na most, a Kifogásgyártás Kiszel Tündéért emlékverseny örökös bajnoka Zirig Árpád, akire annyiszor zúdította rá Winkler Robi a fenti…..
spark82 2010.12.11 18:50:52
Ha szeretnéd a szobád falán csodálni a Scania jövő évi naptárát és hordani ezt a remek Instant get pólót, nem kell mást tenned, csak visszaemlékezni szerkesztőségünk év eleji kihelyezett értekezletére és gyorsan megmondani, hogy:  Kik alkotják a totalcar munkatársai…..
spark82 2010.12.11 17:41:47
Koncz Jani az élet császára. Bárhová is küldjük a világban, könnyesre sírt szemekkel röhögünk a szerkesztőségben a nőügyein, már amit megoszt persze. Észrevették, hogy minden cikkében van csaj? Nem volt ez másként akkor sem, amikor ____ ban járt egy _____ bemutatón. El is…..
Ez a jól ismert Hyundai csomag, de hogy ne legyen olyan unalmas, ebből most kihagytuk a hátizsákot és a világító kártyát. Ebben a posztban egy jó meleg polár pulcsi, 2 db póló és egy egér keresi a gazdáját. (XXL méret) Kérdés: Milyen feliratú szponzorsapkában nyilatkozik a…..
spark82 2010.12.11 16:51:31
A gyanúzöld a zöld egy olyan árnyalata, melyre nem tudjuk egyértelműen ráfogni, hogy zöld. Van valami másik szín, ami ugyan nem domináns, de éppen egy picit bekavar. Na ilyen gyanúzöld volt a Green Taxi sajtótájékoztatója is, melyről a Hiéna ezt a vízórát nyúlta le. Bizony,…..
spark82 2010.12.11 16:41:04