Regisztráció Blogot indítok
Adatok
w.mihaly.eva

2 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igéretemnek megfelelően az általam tervezett lakásfelújítás-tervekről itt közlök elemzéseket. Lássuk az első példát, amit egy kedves ismerősömnek csináltam és vannak benne olyan elemek, amelyek híven tükrözik a jelmondatot: Lépjünk túl a konvenciókon! Ez többnyire nehéz lépés, ezért részletes…..
Adózni általában nem nagyon szeret senki, viszont egy normális adórendszerben sokkal könnyebb elfogadni, hogy kell, mint akkor, ha az ember nem érti, mi miért van és követhetetlennek érzi az adózást. A Magyarország 2.0 sorozatban ma az adózás a téma, Éva szerint ugyanis ez…..
w.mihaly.eva 2016.08.20 17:58:33
@nonolet: Hát, én, kezdetben, mint adószámos magánszemély az itt felhozottaknál lényegesen többet fizettem, és az adóterheket nem úgy számoljuk, hogy mennyi a személyi jövedelemadó, hanem úgy, hogy egy adott bruttó árbevételből mennyi a nettó jövedelem. Ha pedig megbízási szerződéssel dolgoztam, akkor a megbízómnak olyan eszméletlen összegeket kellett fizetnie, hogy értelmetlenné vált a foglalkoztatásom.
Nem kétlem, hogy az ezernyi kiskaput ismerők találnak olyan módszert, amivel csökkentik az adójukat, de a szimpla szabályok, és egy lézer egyenességű könyvelő nem nem volt erre képes.
Egy adószabály megértése is megeröltető a magyar anyanyelvűeknek, ha nem arra a bikfanyelvre képezték őket, ahogy ezeket a szabályokat megírják.
w.mihaly.eva 2016.08.22 15:46:10
@nonolet: a magyar csűrt-csavart adórendszerhez minden bizonnyal nem vagyok elég képzett - de miért is kellene? Az én dolgom, hogy ahhoz értesek, amiben jó vagyok, és ne ahhoz, hogy miként lehet levadászni azt a kiskaput, amivel a lehető legkevesebb adót fizetem. A cikkben említett példa pont arról szól, hogy vannak helyek, ahol az ember mellé nem kell adószakértő ahhoz, hogy tisztességesen adózzon és közben megéljen a munkájából.
w.mihaly.eva 2016.08.27 19:45:42
@nonolet: Lehet, hogy én hülye vagyok, és nem öt percet foglalkoztam azzal, hogy miként érdemes "eladni" a tudásomat úgy, hogy abból megéljek, de érdekes módon, nem én vagyok az egyetlen, aki a magyar adórendszert nem tartja tökéletesnek: 444.hu/2016/08/25/a-magyar-burokracia-ara

Mellesleg, a saját megélhetésemen jóval túlmenően, a cikk a települések önálló gazdálkodását lehetővé tevő helyi adó-rendszerrel foglalkozik.

Semmilyen országot nem utálok, Magyarországot sem. Fontos számomra ami itt történik. Nagyon is tudatosan mutatok rá olyan pontokra, amelyek nem jól működnek, mert ha jól működnének, akkor észre sem kellene venni, hiszen működnek.

Te pedig, ha olyan okos vagy, akkor egy komplett cikkben próbáld kifejteni a nagy eszed termését, ne csupán egy nick mögé bújt bekiabálóként. Vége.
Az elmúlt évben az Egy nap a városban, illetve Az én menő lakásom bloggal kooperálva tartottam workshopokat a lakástervezés témakörében. Remek tapasztalatokat szereztem, ugyanakkor megerősödött bennem az a vélemény, hogy ezen a téren a legtöbb ember olyan kevés ismerettel rendelkezik, hogy minden…..