Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bakancs Pista

23 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint már említettem rengeteg fantasztikus emberrel találkoztam/ismerkedhettem meg az út során. -- Már ezért megérte elindulni. A beszélgetésekből töltekezni is lehet, ha az ember kellőképpen befogadó. Ezen felül hazánk tájai, mint eddig is tudtam temérdek csodát rejtenek; még az unalmasnak tűnő…..
Már Dabas után nem sokkal elkezdtem írni, mert annyira elegem lett abból, hogy kilométereken keresztül velem egy magas, vagy magasabb szúró susnyásban kellett törnöm az utat, ha lesz még ilyen, inkább keresek egy műutat. Később egy szakaszon eleve nem is kockázattam, hanem mentem az azzal azonos…..
Új bejegyzésemet a szigetemet fürkészve kezdem írni. Mivel ma lesz a leghosszabb a táv, nem akartam reggel 1,5 órát elszúrni a blogolással, így apránként bővítem, mikor megpihenek. Amikor kész lesz, a címbe beleírom a városokat és a távot. Szóval: gondoltam nyugis nap lesz, fürdök egyet a Rukkel…..
Ez a mai nap annyira betett, hogy szellemileg se vagyok a blogírás magaslatán – kicsit lehet, hogy össze-vissza lesz. Képek linkelésére meg végképp nincs energiám, majd utólag pótlom… (U.i.: végül reggel folytattam.) Nagyon tanulságos volt az egész nap. De kezdem az elejéről :) Sőt még az előző…..
Bakancs Pista 2016.06.27 19:46:25
@Zarándokjelölt: Remélem élménydús utatok lesz nektek is! Köszönöm, és szívesen :)
Bár már itthon vagyok, egy részem még úton van... (Ha most elmélkednénk, és rájönnénk, hogy az idő mint olyan csak egy illúzió, akkor ez még védhető is lenne, de ilyenekbe ne menjünk bele ;) ). A térképek, utikönyvek és a google útvonaltervezőjének segítségével megpróbáltam minél pontosabban…..
Hogy Pörbölyön biztosan elérjem a 10 órási kisvonatot, reggel 6-ra terveztem az indulást, de végül még korábban is sikerült. -- Remélem az ajtó-pittyegtetéseimmel nem ébresztettem fel másokat.  Mivel a zarándokút jelzései Pörbölytől pár km-re délre haladnak, viszont a nem rég módosított kék-túra…..
Szerencsétek van, mert ma nem fért volna bele, hogy írjak a blogra, de várni kell a fürdő szabaddá válására :) . Ma reggel megnéztem Fajszot, nagyon érdekes, azonos stílusú a templom és a varosháza (amely mint megtudtam, eredetileg is annak épült) -- nem jut eszembe, honnan ismerős -- egyelőre a…..
Túrám legrövidebb része következett, de nem unatkoztam, mert a hiányzó kilométereket újabb és újabb beszélgetésekkel pótoltam :) . De haladjunk kronologikusan: Este egyedül a hatalmas ex-fiúkollégium emeletén -- nem tudva, de nem is keresve hol lehet az óriási,nyitott ajtókkal teli folyosó…..
Egyszerűen nem tudok napirendre térni... - olyan isteni finom a Dunapataj elején vett tepertő... -- lehet, hogy holnap visszamegyek :) Maga a város elég semmilyen az előzőekhez képest. Alig találtam padot; viszont a vasútállomás, bár bedeszkázott, lakatlan, de nem rég új tetőt kapott. Egy bicikliző…..
Elgondolkoztam azon, hogy az otthoni megszokott kerékvágásban hány hét alatt ismerhetnék meg annyi csodálatra méltó embert, mint itt az úton pár nap alatt. Szívélyesebbnél szívélyesebb lelkes szállásadók, út iránt érdeklődő idegenek és sorolhatnám... Ma újfent rohanásba fordult a nap 2. fele, mert…..
Ma a megteendő távhoz képest túl korán indultam (9 óra) és még a hosszabb pihenők mellett is háromnegyed 5-re elértem a szálláshoz. Dunavecsén tettem egy apróbb kitérőt a hajdani vasútállomásra -- szerencsére lakják, így megmenekült az enyészettől, de a pálya a "forgalom szüneteltetése" óta nem sok…..
A D-day (leghosszabb nap) után, egy kényelmesebb tempójú következett. Nem is baj, hogy nem terveztem hosszabbra, mert végig a gáton, fáktól messze vitt az út. A rikító narancssárga pólóm ellenére, a dög melegben, a tűző napon a végén már úgy éreztem : beleolvadok a környezetbe... :) Bár már majdnem…..
Új nap újabb lábbeli próba, természetesen ez szintén teljesen máshol törte fel a lábam -- talán a legjobb akkor lenne, ha mezítláb mennék :) . Sajnos picit elvesztettem a kialakult kapcsolatot a természettel, és a városban sétálás ezen nem segített. Mindenesetre érdekes látnivaló így is akadt bőven…..
Találtam képgaléria funkciót, bár ez csak 100 képet enged egy galériába, úgyhogy 2 lesz egymás után! :) (nincs most több időm tovább válogatni). -- Képaláírásokat igyekeztem több helyre beszúrni...
Mivel hogy itthon voltam, újból lehetőség adódott képeket feltölteni -- álljon itt egy pár a teljesség igénye nélkül a 3. napról: Fura volt látni, már többedjére, hogy bizonyos utak bár távolról lezártnak tűnnek, a túristáknak különféle megoldásokkal átjárhatóvá vannak téve (korábban volt egy…..
Reggel az újabb tünet megjelenésének hatására úgy döntöttem, hogy mivel az útvonal bár a Duna mentén halad, mégsem érinti Paksot, elmegyek a szakorvoshoz egy kis sugárzásért. Szerencsére csak egy enyhe asztma alakulhatott ki, az meg kezelhető; úgyhogy holnap folytatom az utam. Azért próbáltam ma is…..
A mai napot lazára vettem, nem rohantam ki Szigetszentmiklósra, mint Szent Pál az oláhokat -- vagy valami ilyesmi ;) Más cipő, más környezet -- szokni kell (ez szerencsére teljesen máshol töri/nyomja a lábamat -- fő a változatosság :) ). De végre olyan tempóban haladtam, és arra csalingáztam…..
Rájöttem, hogy a fizikai szenvedés nagyon rá tudja nyomni a bélyegét a túrára, elvonja mindenről a figyelmet; és egyáltalán nem engedi élvezni az egészet. (Itt most nem csak a vízhólyagokra, térd és csípő fájdalmakra gondolok, mert az belefér, hanem más egészségügyi problémákra. -- El is határoztam,…..
Bár levontam a tanulságot az előző napból, mégis később tudtam csak elindulni, mint vasárnap; viszont Pilisszentivánon a szállásnál nem volt meghatározva legkésőbbi érkezési idő – igaz célszerű sötétedés előtt odaérni. A mai nap kezdtem picit jobban ráhangolódni az erdőre, pl.: mindig időben…..
Már a mai nap is sok élményben volt részem, igaz, egy részük még nem a zarándok úthoz köthető… Gondolkoztam, hogy az utolsó napok temérdek teendői között mennyire sikerült vajon ráhangolódnom a túrára; de már reggel pozitív válasz érkezett. A buszra várva a megállóban megcsodáltam egy falevélen…..
Kicsit összesűrűsödtek a teendők így az út előtt, de remélem mindenre jut még idő. Többek között ez a bejegyzés se két perc alatt készül el, így magam ellen dolgozok :) A túrához szükséges kiegészítők beszerzése: Sokkal körülményesebb, mint gondoltam (bár ebből jelentősen lehet faragni, ha nem…..
Különböző kérdések fogalmazódtak meg bennem, melyekre elgondolásom szerint egy hosszabb elcsendesedés során kaphatnék válaszokat. Kiülhetnék talán meditálni egy nyugodt, csendes helyre az erdőbe; de jelen helyzetben én inkább az aktív cselekvéses változatot szeretném kipróbálni. Vagyis elhatároztam,…..
Bakancs Pista 2016.06.11 06:28:38