Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rozmaring és levendula

63 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók: 4 db kacsacomb só őrölt bors zöldfűszerek (kakukkfű, rozmaring, tárkony, bazsalikom) a lencséhez: 2 doboz előfőzött lencse 3 fej vöröshagyma olaj 1 teáskanál mustár őrölt pirospaprika 2 db babérlevél a habaráshoz: tejföl liszt Elkészítése: A kacsacombokat megmossuk,…..
Hozzávalók (kis méretű formához): 17 dkg vaj 10 dkg cukor (lehet kevesebb is) 3 egész tojás 20 dkg liszt 1 teáskanál szódabikarbóna 3 evőkanál tej 1 db alma őrölt fahéj őrölt gyömbér 1 egész citrom héja és leve + vaj és liszt a forma kikenéséhez Elkészítése: A kuglóf formánkat alaposan…..
rozmaring & levendula Tojáskrém 2019.11.11 10:13:41
Hozzávalók (kis adaghoz): 3 db egész tojás libazsír vaj 1 kisebb fej lilahagyma 1 teáskanál mustár só bors Elkészítése: A tojásokat leöblítjük és megfőzzük, majd megpucoljuk és villával alaposan összetörjük egy vágódeszkán. Egy tálba tesszük és egy adag vajjal, libazsírral alaposan…..
rozmaring & levendula Bruschetta 2019.09.26 12:21:48
Hozzávalók:  4 szelet kenyér félbevágva 4-5 szem paradicsom 3 gerezd fokhagyma  7 karika kígyó uborka 1 fej vöröshagyma olíva bogyó só bors friss bazsalikom olívaolaj balzsamecet reszelt sajt Elkészítése: A zöldségeket (paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, kígyó uborka, olíva bogyó)…..
Egy igazi vendégváró fogás :) Hozzávalók:  1 csomag leveles tészta 1 csomag bébi spenót vagy rukkola 2 kis fej vöröshagyma 2 fej lila hagyma 1 csomag szeletelt bacon gorgonzola 1 db kápia vagy kaliforniai paprika 1 doboz tejszín 1 egész tojás 3 gerezd…..
Amikor egy könnyű, gyors vacsorára vágyunk, ideális választás a salátából készült finomság. Hozzávalók: lollo rosso ruccola 4-5 szem retek 3-4 szem paradicsom 1-2 kisebb fej lila hagyma 1 db kápia paprika 2 gerezd fokhagyma olivaolaj 1 db csikemell olaj só bors Az öntethez: 1 doboz…..
Sajttortának is nevezhetnénk, de mégsem azonos azzal, egy kicsit más, ezért kapta ezt a nevet.  Hozzávalók:  20 dkg darált háztartási keksz 12 dkg vaj 250 gr mascarpone 250 gr krémes állagú túró 2 csapott evőkanál cukor 2 evőkanál liszt 2 egész tojás 1 kisebb citrom leve 1 citrom reszelt…..
Aki a blogomat nyomon követi, láthatja, hogy nálam a sült zöldségek minden mennyiségben és variációban előfordulnak. Tényleg nincs vele sok munka és azon kívül, hogy egészséges nagyon finom is. Tetszőlegesen variálható, minden mindennel remek összhangban van, egyszerűen elronthatatlan. Vendégvárás…..
Ezt a sült zöldséges variációt akkor készítettem nyáron, amikor a húsokat a kertben sütöttük és nem volt idő arra, hogy a zöldségek is ott süljenek meg, mégis jót szerettünk volna enni. Amíg a húsok kint sültek, bent a sütőben megsültek a zöldségek is. Hozzávalók: 5 db sárgarépa 2 db kisebb…..
Gyermekkorom ízeit idéző töltött csirke tökéletes vasárnapi ebédnek való finomság. Tölthetünk egész csirkét, de dolgozhatunk csirkecombokkal is vagy csirkemellel, mindenkinek az ízlésére van bízva.   A töltelék elkészítéséhez szükségünk lesz: 2 db sárgarépára 1 db fehérrépára 2 fej…..
Ha választanom kell a vaníliás és a kakaós között, egyértelműen a vaníliás mellett döntök, legalábbis csigában mindenképpen :) Az egyik népszerű kávézóban az utóbbi időben rendre lecsúsztam róla, mert csak pár darabot sütnek belőle, mivel nem nagyon fogy. Elhatároztam, hogy megpróbálom, hátha…..
Hozzávalók: 4 vékonyabb szelet, jó minőségű lazac a bulgurhoz: 1 bögre bulgur húsleves lé vagy víz (ebből kb. kétszer annyi kell, mint amennyi bulgurt kimérünk) 2 közepes méretű sárgarépa 2 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma olaj a sütéshez a spagettihez: spagetti (Barilla…..
Ha étteremben eszünk valami nagyon finomat, utána feltétlenül elkészítem otthon is. Ez a fogás is így került az asztalunkra :) ... és úgy tűnik, hogy marad is :) Hozzávalók: 6 szelet csont nélküli tarja Mexikói fűszerkeverék (Kotányi) Grill fűszerkeverék (Kotányi) őrölt bors dijoni…..
Sokszor a hagyományos, a jól megszokott íz a legjobb, legfinomabb, ezért is készítettem egy adag rántott pulykamellet, petrezselymes burgonyával, ecetes paradicsomsalátával, ami ebben a nyári melegben kifejezetten hűsítő volt. Hozzávalók: egy nagyobb darab pulykamell só bors ízlés szerint…..
Egy tökéletes meleg, nyári este elengedhetetlen része egy finom zöldsaláta és egy jó fajta fehér bor :) Hozzávalók: 1 zacskó rukkola 1 nagyobb cikória néhány levél jégsaláta negyed darab kígyó uborka néhány szem retek 1 db kisebb lilahagyma feta/ parmezán megsütött csirkemell a saláta…..
rozmaring & levendula Pavlova torta 2018.07.19 11:40:01
Hozzávalók: 4 db tojás fehérje pici só 3 teáskanál cukor málna ribizli áfonya   Elkészítése: A tojásfehérjéket kézi habverővel elkezdjük habbá verni, amikor még nincs teljesen készen, akkor hozzáadjuk a cukrot és a sót. Tovább verjük a habverővel. Amikor elkészült, sütőpapírral terített…..
Hozzávalók: 4 lazac szelet olaj spaghetti tészta 4 nagyobb gerezd fokhagyma fél citrom leve oliva olaj zöldfűszerek Elkészítése: A lazacot kevés olajon minden fűszer nélkül megsütjük. A tésztát megfőzzük (Barilla n. 5 fajtát szeretem használni). Egy serpenyőbe olaj és vaj keverékén és az…..
Hozzávalók: 4 db tortilla lap sonka pizza szósz sajt Elkészítése: A tortilla lapokat kiterítjük, és mindegyiknek az egyik felét megkenjük paradicsom/pizza szósszal, erre helyezzük a sonka, majd a sajtszeleteket és feltekerjük. Bármilyen sonkát és sajtot használhatunk ízlés szerint. A…..
Hozzávalók: 6 lap leveles tészta (Aldiban kapható fagyasztott tésztát használtam) 1 csomag bacon fél üveg Barilla Toscana szósz Elkészítése: A leveles tésztát, miután kivettük a mélyhűtőből és felengedett, kilisztezett munkalapon picit kinyújtjuk. Kb. 3-4 cm-es széles, 15 cm hosszú csíkokra…..
Egy kisebb darab feta sajtot villával jól összenyomkodunk, és natúr joghurttal krémes állagúra keverjük. Csepegtetünk bele egy kis szőlőmag olajat, hozzáadunk egy gerezd apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringot, őrölt borsot, végül meghintjük egy kis só pihével. Egy nyári esti…..
  Hozzávalók: 1 doboz gorgonzola (kb.200 gr) 20 dkg vaj 20 dkg liszt 3 dl tej 3 db nagyobb filézett csirkemell fűszerek   Elkészítése: A csirkemelleket megmossuk és laposabb 4-5 cm-es darabokra vágjuk, tetszés szerint fűszerezzük (Kotányi szárnyas és grill fűszerkeveréket használtam), majd…..
  Hozzávalók: a tésztához: kb. 20 cm átméröjü sütöforma 10 dkg olvasztott margarin 10 dkg liszt 10 dkg cukor 2 egész tojás 1 mokkáskanál szódabikarbóna 1 citrom leve egy pici vaj és liszt a forma kikenéséhez az almás feltéthez: 2 kisebb alma citromlé (nem kell egy egész citrom,…..
Hozzávalók: 1 db cukkini 1 tojás 2 gerezd fokhagyma egy kevés liszt zsemlemorzsa só bors zöldfűszerek olaj Elkészítése: A cukkinit megmossuk, lereszeljük. Sózzuk és kb. 15-20 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet. Hozzádjuk az apróra vágott fokhagymát, az egész…..
Hozzávalók: 4 szép szelet lazac 2 db édeskömény 3 közepes fej vöröshagyma olaj só bors zöldfűszerek (bazsalikom, tárkony, kakukkfű) Elkészítése: Az édesköményt és a hagymát megpucoljuk, majd picit vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, először az édesköményt tesszük…..
Február 5. a Nutella világnapja. Ebböl az alkalomból hoztam egy nagyon finom nutellás kuglófot. Aki szereti a Nutellát, annak mindenképpen ajánlom ezt a receptet :) Hozzávalók (16 cm-es formához): aki a nagyobb, 24 cm-es formában áll neki megsütni, annak mindenből pont a dulájára lesz…..