Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ask no question

21 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sztorink talán nem egyedi, de remélhetőleg nem is mindennapi. Azért írok ide, mert szeretném, ha a hozzánk hasonló cipőben járók nem követnék el ugyanazt a hibát, amit mi. Az állami támogatás, amivel mi rosszul jártunk, még 2019. december 31-ig igényelhető, így még sokan megégethetik…..
Ha valaki építkezésre adja a fejét és egy jó kőművest, ácsot, víz-, gáz- és fűtésszerelőt, hidegburkolót vagy villanyszerelőt keres, gyorsan szembe találhatja magát azzal a helyzettel, hogy már nem ő válogat a szakemberek között, hanem azok döntik el, kinél szeretnének dolgozni. Az utóbbi években…..
Napjaink Noszty fiúja se nem túl szép, se nem túl okos. A túlzott szépség valamiért elriasztja az embereket és ezt ő nem engedheti meg magának. Nem is túl okos, hiszen ha egy kicsit is rafináltabb lenne, egészen mást csinálna. És ha mégsem, akkor legalábbis biztosan nem bukna le. De lebukik.…..
Tudom, tudom, 2016-ban nem a csekkekről kéne panaszkodnom, hanem be kellene fáradnom a bankomba és elintézni a csoportos beszedést. Vagy két perc alatt beállítani a neten. Meg is tenném. Komolyan. Ha lenne saját lakásom. Vagy egy házam. Ha a lakás tulajdonosa, amiben albérlőként lakunk, nem…..
Madrid egyik külvárosában, Majorada del Campóban egy 91 éves ember építi 50 év óta a maga tervezte katedrálist. A negyed közepén elhelyezett Nuestra Senora del Pilarnak már a méretei is megdöbbentőek. Több mint 8 ezer négyzetméter az alapterülete és magassága 30 méter. Az…..
Lássuk, miből lehet még választani számú kastély A következő kastély kakukktojásnak számított, nem mi találtuk, hanem az egyik barátnőm ajánlotta. A hely keddtől vasárnapig múzeumként üzemel, a vendégek elszállásolását a közeli panzióban lehet megoldani. A kastély viszont annyira gyönyörű,…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Tanácsot szeretnék kérni egy kissé rendhagyó ügyben. Azt hiszem, nem szeretném perre vinni a dolgot. Csak az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e beadni a kártérítési igényemet?…..
Ask no question 2016.06.20 13:40:01
Kedves Posztolo!

Üdv a mai valóságban. Sajnos, ahogyan más is írta előttem, ezek teljesen hétközanpi dolgok, ha én hasonlóval fordulnék a HR-esekhez, már csak kuncognának.
Nekem naponta három-négy férfi jön nekem a folyósón, inkább azokat jegyzem meg, akik kikerülnek, előre engednek. Nem csak, nekem, másnak is, egymásnak is és a 7-8 hónapos terhes kolléganőknek is. nekem sem tetszik, de nincs mit tenni ellen, egyelőre, sajnos.
A HR-es nem a te érdekeidet védi, hanem mindig a legmagasabb pozícióban lévőét, ezt még annak idején a saját káromon tanultam meg.
Ha van is videofelvételed az esetről, és látszik rajta, hogy pl. veled üvöltenek, annak azonnal lába kél, mihelyst elindítasz egy pert.
Az ügyvéd, aki vállalja az esetedet kb. annyiba fog kerülni, mint a 2 havi béred, így ő is azzal fog kezdeni, hogy vajon megéri-e, főleg terhesen, illetve újszülöttel.
Az, hogy jól végzed a munkádat, senkit nem érdekel, voltam én már olyan munkahelyen, ahol inkább elmartak harmic jó kollégát, nehogy az új vezető fülébe jusson, hogy a harmincegyedik munkaidőben verte a munkahelyen a feleségét.
Ha a jövőben ilyesmi történik, egy szó nélkül haladj tovább, menjél olvoshoz, legyen látlelet, ha az ütközésnek ven nyoma és menjél egyenesen a rendőrségre.
Ha nincs fizikai nyoma, akkor szó nélkül haladj tovább, az ilyen emberek arra sem méltóak, hogy eszedbe jussanak.
Azzal is számolnod kell, hogy amikor 8h hónapos terhes vagy, akkor te, értelemszerűen, sokkal jobban aggódsz a babád és a saját egészségedért, mint mondjuk egy amúgyis nőlesajnáló nagyfőnök, így az ő agyacskájában, mondjuk fel sem merül, hogy ne mehetne ugyanúgy neked, mint bármelyik másik kollégának.
A bab után vissza ne menj a céghez dolgozni, azért ennél vannak jobb helyek, még ebben az eprócska országban is.
Ask no question 2016.06.20 14:30:17
@Advanced Flight: Sajnos, tapasztalom én is. Nemrég jártam Szegeden és döbbenten figyeltem, ahogy mindenki igyekezett odafigyelni arra, hogy ne közlekedjen bele a másik aurájába. Kicsit megnyugodtam, hogy nem nekem nagyok az elvárásaim :)
Egyelőre nincs 2 443 000 forintunk egy lagzi megrendezésére, ezért jöhet a következő helyszín. számú kastély A lakóhelyünktől nagyjából hatvan kilométerre van, a rokonság egy részéhez csak néhány kilométernyire. Ha ott tartanánk az esküvőnket, kb. öt szobával kevesebbet kéne fizetnünk. Ez…..
Egy közepes méretű kastélyban, ez már fix. Mégis, mennyibe kerülhet manapság egy polgári szertartás és egy lagzi, a hatvanfős vendégsereg elszállásolásával egy ilyen helyen? A válasz egyszerű is meg nem is, röviden így hangzik: változó.   számú kastély Először a lakóhelyünkhöz legközelebb…..
Eljött ez is, több éves együttélés után a következő szintre lépünk és egy hivatalos dokumentummal is összekötjük az életünket. Egy darabig gondolkodtunk, hogy mennyire is vegyük komolyan ezt az egészet, négyen sétáljunk be valamelyik polgármesteri hivatalba és húsz perc alatt zavarjuk le a dolgot,…..
Az utóbbi időben divat lett a Szulejmán című sorozat rajongó táborát leszólni, őket a butaság egyfajta jelképének tekinteni. Látszatra talán van némi igazság a leegyszerűsítésben, valójában azonban mégsem érzem, hogy a társadalmi lenézés évezredes mintáját más köntösbe öltöztetőknek igazuk lenne. Ha…..
Jó olvasóim és drága kommentelőim - Önök, kik mindig utat mutatnak számomra az élet útvesztőiben - mondják már meg nekem, mi a bánatos rosseb szükség van az osztálykirándulásokra? Tényleg nem értem. Az osztálykirándulás először arra jó, hogy a szülők már szeptemberben összevesszenek azon, hogy hová…..
Az Urban Outfitters veszíthet néhány törzsvásárlót... Az Urban Outfitters amerikai ruházati cég és a Navahó Nemzet konfliktusa 2011-ben kezdődött, amikor a vállalat (a hódító spanyolok írásmódja szerint) Navajo felirattal hozott forgalomba árukat, többek között az alábbi képeken látható, az…..
Ha a rövid válaszra kíváncsiak, az ennyi: Tízből kilencszer nem. A kilencből nagyjából két alkalommal dob egy emailt. Pont. A hosszabb válasz, ennél talán kicsivel összetettebb, leírnám, hogy laikus álláskeresőként én hogyan éltem/élem ezt meg. A felsőoktatásból a felsőoktatásban zajló munka…..
Talán nem is gondolnánk, hogy manapság hányan végeztetnek kisebb vagy nagyobb plasztikai műtétet magukon, akár az ismerőseink közül is. Ráadásul nemcsak a hölgyek körében népszerűek a szépészeti eljárások, hanem már a férfiak között is egyre jobban terjednek. A statisztikák alapján a leggyakoribb…..
Mit szólna, ha egyik nap behívná a főnöke, és annak ellenére, hogy teljes mértékben jól végezte munkáját, rendes felmondással megszüntetné a munkaviszonyát minőségi cserére hivatkozva. Először talán nem is értené, hogy mit is jelent ez. Aztán lehet, hogy szétvetné a düh, és jogellenes munkaviszony…..
Ask no question 2016.06.14 15:01:17
@roli101: Ugyanott dolgozunk? :)
Ismét itt a nyár! Kora reggeltől késő estig flangálhatunk világosban, a gyerekek suli után is játszhatnak a játszótéren, rohangálhatnak a parkban. A kutyánk, aki még mindig fél kicsit a sötétben, boldogan fetrenghet a frissen nyírt fűben a reggeli és az esti séta során is. Kirándulhatunk,…..
Porból lettünk, s porrá leszünk De mit ér az ima, ha nincs mögötte Isten Mit ér, ha nincs ki egyszer, majd egyszer... Megmondja miért vagyunk itt Ki megváltoztasson mindent Ha újra itt az ideje, majd egyszer... Lehet, hogy mindenkinek el kell mennie De, talán mi maradhatunk e Földön örök…..