Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viktória B

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Akkor ettem ilyet először, amikor tizenévesen Olaszországban voltam diákcserén. Megdöbbenve kóstoltam az isteni friss lepénykenyeret a piacon, megtöltve minden jóval. Ez a kenyér is olyan, mint a legtöbb olasz étel, néhány finom alapanyag, semmi sallang, végtelen variáció… A piadinát a legenda…..
Sokszor népszerűsítettem már itt a híres, és szerencsére egyre népszerűbb vietnami marhahúslevest, a phó-t (ejtése kb fő), de még soha nem adtam közre a receptjét. Most, miután Mautner Zsófi műsorában az RTL Klubon meg is főztem, itt az ideje erről is írni, nem jelentősen bonyolultabb, mint egy jó…..
Mikor 6-7 évvel ezelőtt elkezdtem odafigyelni arra, hogy mégis mi kerül az asztalunkra, az egyik első alapanyag, amivel közelebbi kapcsolatba kerültem, a köles volt. Persze hamar unalmas lett köretként, ezért igyekeztem egyéb alternatívákat is találni. Így leltem rá a Rita konyháján a…..
TÖKMAGOS TÖNKÖLYÖS KENYÉR   A tökmag, amúgy mindenkinek jó, tele van antioxidánssal, vitaminokkal (A, B1,B2,B3, B5, B6, folsav és C-vitamin), de legfőképpen a férfiaknak kedvez, mert antioxidáns és cink tartalma miatt véd a prosztata betegségekkel szemben.  Szóval hajrá, süssetek tökmagos kenyeret…..
RozéKacsa SpárgaszezON 2016.05.08 09:36:53
Mielőtt mindenki értetlenül pisloga a képernyő előtt, hogy mit akarok egy n-edik spárgakrémleves recepttel a neten, leszögezném, hogy nem azért írom le, hogy én hogy csinálom, mert feltaláltam a spanyolviaszt, biztos mindenki csinált már spárgakrémlevest, csak szeretném hinteni a "tejszín nélküli"…..
Alábbiakban egy pofonegyeszerű, ám látványos reggeli, ha este már éppen nem érünk rá kenyeret dagasztani és hajtogatni hosszú órákon át. Mint minden másból, ebből is van fehér vagy teljes kiőrlésű verzió, íme a kétféle tészta receptje: Hozzávalók 16 db lepényhez Fehér lepény: Fehér kovász 80%…..
Minden kétséget kizárólag angyal volt. A szó nemes értelmében: küldött, tolmács, örömhírt közvetítő. Számára a mosoly nem egy felvett póz volt, hanem maga a hozzáállás az élethez. Ritka mosoly volt az övé. Összehasonlíthatatlan, titokzatos, őszinte. Nem volt benne semmi mű, mint ahogyan a hangjában…..
Viktória B 2017.12.18 21:40:20
Kovász Labor Steiner kenyér 2017.06.06 23:47:28
Ez a kis „S” betűs szépség nagy kedvencem, nem csak az íze miatt, de azért is, mert Rudolf Steiner, filozófus, a Waldorf-pedagógia atyja https://hu.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner szellemisége igen közel áll hozzám és ezzel a recepttel is tisztelgek előtte. Az ő ajánlása ugyanis, hogy aki teheti,…..
  Október 23-a nem hiába piros betűs ünnep a magyar naptárban. A 61 évvel ezelőtt kitört forradalom és szabadságharc a mai napig nagy hatással van az emberre - főleg akkor - ha belegondolunk: nem is volt rég, hisz nagyszüleink még hallották a fegyverek ropogását. Régóta tervezek egy fotósorozatot,…..
Viktória B 2017.10.23 21:39:21
Focker Blog Komfortos mennyország 2017.06.30 15:30:00
Az új-zélandi születésű Peter Jackson rendező neve a nagyvilág számára a Gyűrűk ura trilógia (és azóta a Hobbit) révén vált ismertté és elismertté. Azt viszont kevesen tudják, hogy a rendezőnek akadnak még ezen kívül is remek filmjei. A korai Hullajó egyedi humorával (amit…..
CookTa Szezámos hamburgerzsemle 2017.04.11 16:55:27
Ha hamburgerről vagy pulled pork szendvicsről van szó, mármint otthon, akkor mindig lelkesek vagyunk, és a szendvics csak saját sütésű bucival jöhet szóba. Korábbi receptemben már szerepelt, hogy akkoriban milyet sütöttünk, de annyi kenyérféle készül nálunk, hogy ez is átalakult, és mostanában már…..
Viktória B 2017.06.10 10:45:16
@ko123la: igen, most olvastam újra és egyből kinyomta a szemem! Ezer bocsánat a hülye kérdésért!
és köszi a türelmes választ!
Bizony, vannak társasjátékok, amik remek randiprogramok lehetnek. Nem gondolom, hogy ezeket a játékokat direkt erre fejlesztették volna, de (részint saját tapasztalat alapján) kiváló lehetőséget nyújthatnak, hogy a játszók odafigyeljetek egymásra, esetleg összehangolódjanak, utána pedig…..
Ebben a bejegyzésben két alapvetést tartottam szem előtt: 1: Az erre a listára kerülő játékok csak kártyákból állhatnak. 2: Igyekeztem eltávolodni a klasszikus francia és magyar paklitól, így azok, és az azokkal játszható játékvariációk nem szerepelnek majd benne. Következzen 7 nagy kedvenc…..
Ahogy közeleg a december, a szülők közt egyre többször kerül szóba a Mikulás és a karácsony, vagyis az: hogyan és mit mondjunk ezekről a gyereknek. Mint mindenben, ebben is megoszlanak a vélemények...
... 8 tojást habosra keverek 120-150 g nyírfacukorral. Folyamatosan hozzácsorgatok 1 dl szőlőmagolajat,  3-4 percig habosítom. Belereszelem egy kezeletlen citrom héját, és adok hozzá 1 ek. frissen facsart citromlevet.   250 g darált mákot elkeverek 3 tk. mindenmentes…..
Viktória B 2016.11.18 15:26:02
  Elérkezettnek láttam az időt arra, hogy a régi blogomat, amely 2010. évtől "hagyományos", 2013. júliusától pedig, tejtermék-, glutén-, és cukormentes recepteket tartalmazott, a Mézes finomságokat lezárjam, és egy újabb, kizárólag tejtermék,- glutén,- és cukormentes…..
Az első, amire a gyereket vállaló párokat fel kéne készíteni, hogy a kapcsolatuk meg fog változni. Ez jelent jót is, rosszat is. De ugyanaz sosem lesz többé...
Viktória B 2016.11.08 21:57:22