Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kutyek

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Kombi nélkül. Tovább 2012.02.26 07:00:00
  Eladtam hát. Utoljára áll a házunk előtt Era Vegyes érzés ez. Ellöktem magamtól egy hű barátot, meg ott van a sok munka, a sok idő, a sok pénz is, amit beleöltem. De volt három jó évünk együtt, lehúztuk huszonkétezer kilométer jobbik felét – ami a tipikus…..
Ott sincs semmi. Mostanában sokszol olvasom itt-ott, hogy itt már nem lehet élni, ergo menni kell innen el. De hova? Arra mindenkinek van egy ötlete. De megéri? Szerintem nem.Előre bocsátva, hogy nyilván nem tudok minden ország helyzetéről mindent, de amiket hallok ismerősöktől…..
kutyek 2012.01.21 23:34:20
@Kandabula: megbízható bérlőnek kiadni hosszútávra a kérót, Goán lébecolni 1-2 évet, amíg elvonul a válság. Két kör LSD közt sok úszás és joint, valami csak eszedbe jut.
kutyek 2012.01.21 23:50:16
@Kandabula: én többeket ismerek, akik így csinálják. Közel egy év alatt 200 EUR/hó alatt költöttem Indiában és Nepálban, folyamatosan utazva. Letáborozva sokkal olcsóbb lehet, persze ez igényektől is függ. Rengeteg skandináv/német/stb. fiatallal találkoztam, aki 4-6 hónapig egyszerűbb, kötetlenebb munkát végez otthon, azután 6-12 hónap India, Thaiföld stb. Ugyanez volt lakás kiadással is, kötetlen időre. Működhet, hidd el (OK, a drogokra valót ilyen keret mellett jól be kell osztani).
kutyek 2012.01.21 23:54:52
@kutyek: konkrétan egy 30 körüli luxemburgi befektetési tanácsadó mesélte 2009-ben Calcuttában, hogy amikor elmélyült a válság, direkt beiktatott egy hosszabb szünetet. Minek a hozamokon görcsölni, mikor úgyis szarul megy a szekér, mikor a megtakarítások kis részéből nyugodtan lehet stresszt oldani 1-2 évig? :)
Filmdroid TOP 10 mozis fegyverek 2012.01.21 17:30:00
Különleges lesz a mai TOP 10 rovatunk ugyanis ForgerON kollega ötlete alapján összefogtunk és ketten összeszedtük a filmes világ legemlékezetesebb fegyvereit. Se szeri se száma a fegyvereknek, amik felbukkantak a filmekben. Kardok, pisztolyok, lézerfegyverek. Arra vállalkoztunk, hogy a…..
Simon Reay a reality műsorok Jack Bauerje, ő az, aki mindazt megcsinálja, amit a Túlélés törvényei című műsor főszereplője, Bear Grylls, csak nála még egy öt-tízkilós kamera is van. Az operatőr karrierje elején, amikor a Teletubbies című gyerekműsorban dolgozott, nem is hitte…..
Nálunk járt a Samsung legújabb notebook üdvöskéje a 900X3A típusú, szupervékony notebook, ami nem titkolt szándékkal próbálja lenyomni a "Nemmondjukkianevét" trónjáról annak vékony notebookját. Mivel a LivingAndroid már széttesztelte és jól meg is mondta a magáét…..
kutyek 2011.09.30 22:29:01
@Sunder: OK, értjük egymást :) Amiket írtam, elsősorban az Air-rel való összehasonlításra vonatkozott, a Vaio Z-t nem ismerem, ezek szerint korrekt gép. Kár, hogy nem lehet SSD-t cserélni :(
Ami az X200-at illeti, van egy tippem: tegyél bele SSD-t. Gondolom, elsősorban a HDD miatt lassú, persze nem tudom, milyen CPU/mennyi RAM van benne. Nekem X200s van, 7200-es vinyóval sem volt lassú, de tettem bele Intel SSD-t, villámgyors. Tényleg, ha kapsz jó áron SSD-t, érdemes azt az egy csavar ki/betekerést bevállalni, megéri (már ha a cég engedi). Rengeteg lenovo van a környezetemben, hidd el, a T500 sem lett volna sokkal fürgébb egy 4200-es vinyóval. Amit a backlit billentyűzetről írsz, elfogadom, a Thinklight valóban elég ghetto feeling, de még épphogy megfelel. Ha valamit lehetne változtatni a gépemen, én is csak ezt tudnám felhozni...
Szerintem veszel majd egy Air-t, és nem fogod megbánni :) Rád valószínűleg nem vonatkozik, de ilyen kategóriában még a Thinkpad mellett szólhat, hogy elég egy alapkonfigot venni olcsón (nemrég USA-ban voltak X220 akciók 890! dollárért), plusz RAM-ot, 3G modult, SSD-t utólag is egyszerűen bele lehet tenni, jóval olcsóbban, mintha erősebb konfigot vennél, és a garancia is megmarad.
kutyek 2011.09.30 22:48:40
@franc0: engem nem kell meggyőznöd :) Amúgy még egy dolog van, ami nélkül nem tudnék létezni: Trackpoint. Még dokkolt állapotban is kell, úgyhogy vettem külső Thinkpad billentyűzetet. Mint a drog...
Nézegettem én is az Air-t, kurvajó, tényleg, de:
- nekem ennyiért drága, és nem működik az utólag bővítés, amit fent írtam
- matt display, Trackpoint, 3G és dokkoló nélkül NO-GO. Plusz szvsz a billentyűzet is gázos, sokat használom az extra billenytűket, az apró csík Enter valszeg kikergetne a világból hosszú távon.
kutyek 2011.09.30 23:43:31
@Dövan: Intelnél a user utólag növelheti az overprovisioning mértékét. Gyárilag 7%, duplázva (15%) nagyjából a várható élettartam is duplázódik:
cache-www.intel.com/cd/00/00/45/95/459555_459555.pdf
Gondolom, más gyártóknál is léteznek hasonló trükkök. Nekem eddig nem volt rossz tapasztalatom SSD-vel, egy kollégám hibásat vett, de azonnal kiderült, azonnal cserélték. Használat közben tönkrement példányról még nem hallottam, bár nyilván előfordul ilyen is.
Van ez a videó:Ebben Steve Jobs beszél 1997-ben arról, hogyan használja ő a számítógépet. Elmondja, hogy a különböző munkahelyein van egy-egy gépe, a fájljait azonban egy szerveren tárolja, ezeket mindenhonnan eléri. Akkoriban ez kiváltság volt. És itt jön a lényeg: oké, hogy…..
A héten a BuBi szakmai fórumán ültem, és a másik blogunkra, az Egy nap a városbanra toltam az anyagot folyamatosan. Hátul gépeltem nagy buzgalommal, a gépből oldalt kiállt a 3G-s modem, vigyáztam, le ne törjem. Így telt az idő.Ha egy érdekes diát vetítettek a vászonra,…..
Ugye két kimenete lehetett volna az ügynek: az egyik, hogy megnyitják a magyar boltot, de csak félszívvel és a szolgáltatás minősége messze nem lesz ugyanaz, mint az Egyesült Államokban. Ennek azonban nem sok értelem lett volna: ha már ennyit húzták, hogy az Apple beindítsa saját…..
kutyek 2011.09.22 23:03:53
@RoadkilleR78:
Vazz, ez nem valami dzsunka PC memória, hanem Apple certified RAM, designed in California. Mégis, mire számítottál???

Két gazdag orosz beszélget:
- Te, mennyi volt ez a szivarszekrény?
- 4000$.
- Ne már, tudok egy boltot, ahol 7000!
Appleblog Utazó iPhone: Tunézia 2011.09.17 10:16:00
A következő kép azt szemlélteti, hogy a kis ribanc annyira hiú, hogy még akkor is saját magát fotózza, amikor éppen nem.László kapta lencsevégre Utazónkat a tunéziai Kairouan-ban, és noha a kép szokatlan, minden kritériumnak megfelel: látszik rajta a telefon, illetve megvan a…..
Karl Pilkington ezen a héten Indiába látogat el, ami azért lehet még viccesebb, mint előző, kínai útja, mert ha lehet, a szubkontinensen még több olyan dolog van, ami az utazást, idegen kultúrákat és szokásokat rühellő manchesteri hangmérnököt kiakaszthatja. Már az eligazítás…..
Appleblog Döcög az iTunes Match 2011.09.12 11:42:00
Az Apple szombaton emailben értesítette az egyesült államokbeli fejlesztőket, hogy az iTunes Match újra elérhető. Erre az után került sor, hogy nemrég, a bétaindítás után nem sokkal lezárták a regisztrációs lehetőséget. Sajnos azonban úgy tűnik, a mostani nyitásnál sem…..
kutyek 2011.09.12 12:40:08
Ha megnézzük a Mac App Store-t, az ingyenes appok élén egy igen érdekes programot találunk: a GeekToolt. Az alkalmazás segítségével egyedi desktopokat készíthetünk Mac OS X-re, widgetekkel, frissülő tartalmakkal, időjárással, naptárral, a rendszerre vonatkozó infókkal, meg…..
kutyek 2011.09.07 13:52:00
@Zool2107: nem akarok vitába szállni veled (részben egyetértünk), viszont megosztanám veled egyik kedvenc idézetemet:

"A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects. "

Robert A. Heinlein (Time Enough for Love)
kutyek 2011.09.07 15:32:43
@Zool2107: az idézettől függetlenül, eredeti felvetésedre válaszolva: az előgyújtási szög állításához először infot kellene vadásznom, a stb-t illetően nem vagyok biztos, a többit vállalnám gond nélkül...
A Lenovo bemutatta az IdeaPad A1-et, ami egy hét inches tablet, Android 2.3 Gingerbread oprendszerrel, egymagos Cortex A8 processzorral, 1024x600 pixeles felbontással. Legvonzóbb tulajdonsága azonban az ára, mert a legkisebb, 8GB -os belső memóriával rendelkező modell 199 dollárba kerül…..
kutyek 2011.09.02 20:15:07
@Tom és Jerry fan:
segítek én is. Kulcsszavak: kronológia, kauzalitás, kontextus. Esetleg IQ.

PS. Csak hogy értsd végre, most a te szinteden írom:
1. Az Apple a 20 éves IBM ThinkPad névből nyúlta az iPad nevet: kihagyta a "think" szó összes mássalhangzóját, mivel a gondolkodás nem az erőssége.
2. Az Apple a 3 éves lenovo IdeaPad nevéből nyúlta az iPad nevet: kihagyta az i utáni betűket az Idea szóból, mivel nincs egy épkézláb ötlete.
Ugye milyen baromság? Pont, mint amit te írtál...

PPS. Az IBM az első tablet gépet (amúgy az első ThinkPad) 1992-ben mutatta be:
www.thefreelibrary.com/IBM+ANNOUNCES+PEN-BASED+COMPUTING+SOFTWARE+DEVELOPERS+ASSISTANCE...-a012058860
kutyek 2011.09.02 20:39:20
@Tom és Jerry fan:
Nézd, általában véve van abban igazság, amit mondasz. Viszont egyrészt a ThinkPad/IdeaPad név sok évvel előzte meg az iPad nevet, másrészt az IBM/lenovo sok éve gyárt már ilyen néven tablet-et is. Tablet PC-t, sikeres mainstream termékként. Persze inkább business, mint consumer piac, de mégis...
Peace.
Steve Jobs biológiai apja a közelmúltban reményét fejezte ki, hogy egy nap újra láthatja rég elvesztett fiát, akárcsak egy kávé erejéig, de kijelentette azt is, hogy Jobsnak kell megtennie az első lépést. A nyolcvanéves szíriai emigráns John Jandali Abdulfattah-hal a New York…..
Az elmúlt 35 évben számtalan olyan terméket dobott piacra az Apple, ami magán viseli Steve Jobs kézjegyét: a perfekcionizmust és a megalkuvás hiányát. Összegyűjtöttük most a legfontosabbakat. Apple I: ezzel kezdődött minden, a 35 évvel ezelőtt piacra dobott gép megalapozta a cég…..
Dehogy jön. Néhány magyar oldal kissé félremagyarázva a Reuters értesülését arról számolt be, hogy az új iPhone megjelenésével az Apple piacra dobja a 4-es modell kisebb, 8 gigabájtos háttértárral szerelt verzióját, amit várhatóan 200 dollár körüli áron, tehát alig 40…..
kutyek 2011.08.24 22:57:30
A McAfee legújabb felméréséből, pontosabban abból, hogy az Android platformon felbukkant malware-ek száma az elmúlt három hónapban 76 százalékkal nőtt, két következtetést lehet levonni: egyrészt, hogy az operációs rendszer piaci részesedése eszeveszett ütemben nő, másrészt,…..