Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Milkykee

14 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pénzzel nem jár feltétlenül együtt a jó ízlés, aminek ékes példája az a Mercedes CLS 350, ami mostanában elég komoly feltűnést kelt London utcáin, márpedig London utcáin akármi nem kelt elég komoly feltűnést. Kivéve, ha az egy egymillió Swarovski-kristállyal megszórt…..
Kanálgép Matcha szelet 2014.07.11 13:53:56
Ez már egy kevésbbé egészséges desszert lesz, és jóval megosztóbb is. Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni, ugyanis egy nagyon könnyed, nem túl édes nyári sütemény, ami egyben elég mutatós is; azonban arra fel kell készülnie mindenkinek, aki nekilát, hogy előbb hallják…..
Annyi bugyuta, de szupernek kikiáltott írást láttam a napokban arról, hogy mit kell feltétlenül magaddal vinned a fesztivál-pakkban, hogy bár ez egy zenei blog, muszáj megnyilatkoznom róla. Mert az okosan összeállított alapfelszerelés sokat segíthet abban, hogy az ember tényleg…..
Nyár van!! És nyáron fagyit eszünk!  És mivel igen elvétve talál az ember lánya ehető fagylaltot, ami nincsen tele megmagyarázhatatlan, gumicukorra hajazó összetevőkkel, és mivel kevesen laknak valami igazán jó fagyizó környékén (mint pl Édes szüleim a Vári cukrászdától…..
A soron következő recept a kedvenc Svájci vaníliás vajkrémem, amely remekül variálható gyümölcsök, csokoládé, mogyorókrém,  bármi hozzáadásával.  A lényeg a víztartalom, ezt kell a hozzáadott összetevőknél csökkenteni, pl a gyümölcsöket sűrűre főzni.  Ez az adag…..
Mentazöld macaron A Fehér Torta 2014.06.22 19:32:28
Nem bolondultam meg teljesen, ezek kis cupcakek, a tésztája pedig ugyanaz a Fehér Piskóta,  amelyet a Csillámpónis tortához használtam.   Íme az alaprecept: Fehér piskóta (egy kisebb 20cm átmérőjű tortához, vagy 12db cupcakehez)   300g fehér liszt 5g sütőpor 1g só 75g…..
Mivel nagyon elfoglalt asszonyállat vagyok, ezért nincsen sajnos sok időm,  amelyet zavartalanul tölthetek el a konyhában, pláne nincsen sok időm recepteket keresgélni,  így van néhány alap receptem, amelyeknek nagyjából tudom az összetevőit, arányait,  és az összeállítás…..
Már legalább másfél éve volt, hogy Dórinál jártam a Macaron kurzuson. Legyen fodrász, kozmetikus vagy főzőiskola, én lojális vagyok és szeretem a bevált dolgokat. Ezért, ha valami izgalmas kurzust kínál a Chef Parade én ott vagyok. Ha bele szeretnétek vágni a fejszéteket a…..
Milkykee 2014.06.22 15:40:34
@fincsanindzsa: mentamacaron.blog.hu/2014/06/21/igy_keszul_a_macaron
Itt meg tudod nézni az arányokat, meg néhány tippet amit sok sok gyakorlás által tanultam meg.
Amikor elkezdenek jonni a talpak, akkor lejjebb veheted 160ra, és akkor nem ég meg a teteje. Azt is olvastam már, hogy a sütőlemez vastagsaga sem mindegy, az enyém kicsit vékony, igy a teteje jobban sül, mint az alja.
Közel egy éve próbálom elsajátítani a macaronsütés rejtelmeit, több, kevesebb sikerrel, szerencsére eddig mindig fogyasztható lett az eredmény, amely igazán örvendetesnek mondható, elsősorban az alapanyagok drága mivolta miatt, amiért nem szívesen pazaroltam volna ezt a…..
Az emberek a hörcsögtől származnak. Vagy hörcsöggé fejlődnek. Ezt még nem döntöttem el. :) De az biztos, hogy van közünk ehhez a cuki állathoz, habár annyi vackot, mint amit mi halmozunk fel a lakásainkban és a munkahelyünkön, a Föld komplett hörcsögpopulációja sem tudna…..
Igen, jól olvastátok, ez a torta a kedves barátnőm (26.) születésnapjára készült, ő kérte, hogy valami karamellás tortát csináljak, amiben ropog a karamella.  Napokig gondolkodtam, hogyan fogom ezt megcsinálni, és hogy milyen krém legyen benne pontosan, mivel pár nappal az…..
Mentazöld macaron Pierre Hermé 2014.04.06 22:27:59
milkykee készítette ezt a képet. ..
Mentazöld macaron Pancake day! 2014.03.05 10:33:50
Tegnap este 10kor jutott eszünkbe, hogy éhesek is vagyunk, és Pancake Day is van, így született meg a mogyoróvajas-banános-csokis-tejszínhabos palacsinta. A diétázóknak üdvözletem küldöm!  ..
Van mostanában egy olyan perverzióm, hogy próbálok egyre több mindent magam elkészíteni, és mivel 20 éve sütök könnyebb-nehezebb ételeket, éreztem, hogy eljön majd egyszer értem is a kenyérszörny, hogy elhúzza előttem a lisztesmadzagot, és elhiteti, hogy a kenyersütés…..
milkykee készítette ezt a képet. ..
Természetesen nem, de itt kallódott a konyhában egy ideje egy üveg rozé,  és az alkalom úgy hozta, hogy felbontottuk, hogy fröccsé manifesztálódhasson egy szerda este. Jégkocka hiányában egy hirtelen ötlettől vezérelve fagyasztott trópusi gyümölcsök kerültek a szóda és a…..
Én sok sajttal és tejszínnel, nagyon puhán, mintha vajat ennék. Az Uram megkívánta a gnocchit, megrendelte holnapra ebédre, de mivel ma egész nap itthon vagyok, és lement a nap, mire ültetőládát találtam az orchideáimhoz, ezért elkapott a kreativitás, és hozzáadtam néhány…..
Mentazöld macaron Előszó 2014.02.26 17:47:30
Rövid bemutatkozással szeretnék kezdeni:   Imádok enni, élvezni az ételt, másokkal megosztani azt, akár hosszú órákat szeretteimmel, barátaimmal egy kellemes ebéd, vagy vacsora felett eltölteni. Emellett imádom a konyhát, ám az ott töltött, gyakran hosszú órákat nem…..
Nehéz a közel 40 fokban karácsonyi hangulatba kerülni, de a jelek szerint a londoni Harrods vagy tud valamit, vagy az áruház vezetése megőrült. Mindenesetre nemrégiben megnyílt a Karácsony Világa nevű részleg. Ki sem akarjuk ebben a melegben számolni, hány nap van még…..
Gondoltál már arra, hogy mi lenne, ha nem csak a fehér ruhád világítana az UV fényben egy buliban, hanem a sminked is?A Makeup Forever előállt a Fluo Night-tal, egy fehér színű, púderes állagú termékkel, ami pontosan ezt tudja. Önmagában vagy más termékekkel keverve is…..
Bizonyára sokan próbáltátok, még többen olvastatok róla: pár napja próbajáratra indult a 86-os vonalán az új budapesti szuperbusz, kinek neve MAN Lion's City GL. Ötajtós, áttetsző csuklóval felszerelt monstrum, modern információs rendszerrel, 10 518 köbcentis, 320 lóerős…..
Milkykee 2011.03.26 15:30:07
Több, mint 4 éve élek Londonban, elég sokat utazok, a belvárosban dolgozom, a külvárosban lakom, metrózok is, buszozok is, autót is vezetek.
Minden egyes alkalommal, amikor valami BKV-s cikket olvasok, azt látom, hogy bezzeg a nyugat, bezzeg London, meg hogy nekik mennyi metrójuk van stb, micsoda közlekedési kultúra, és a sok troll magyar stb...
Na akkor egy kis összehasonlítás:
Londonban 12 metróvonal, egy DLR, egy overground és két villamosvonal van.
London egy közel 8 milliós lakost számláló város, a vonzáskörzetét meg sem merem becsülni, a központi állomásokra bejövő utasok nagy része metróval megy tovább.
A metróvonalakon folyamatosak a késések, jelzőlámpa-meghibásodások, stb, és bizony busszal a belvárosból peremkerületbe kijutni csúcsidőben belekerül több, mint 2 órába.
Itt a csúcsidőben 1-2 percet vársz a metróra, de reggel (pl piccadilly line, Kings Cross) van, hogy csak a 3.-4. metróra tudsz felszállni. És annyiszor előfordul itt is, hogy beállnak az ajtóba, nem tud menni a metró, 10 perceket áll a megállóban, mire végre páran leszállnak.
A buszokon a legnagyobb csúcsban is csak az első ajtón szállsz fel, egyesével, mert ott csippantod le a kártyád. Mindez egy 8 milliós városban.
Hasonlítsuk össze, hogy ezzel szemben a budapesti 3 metróvonal, villamosok, hév mekkora százaléka a londoni 16 kötöttpályás rendszernek.
Talán mégsem vagyunk annyira lemaradva?
Valóban, a jegykezelő rendszer felújításra szorult volna már évekkel ezelőtt.
Valóban, a buszpark is felújításra szorulna.
De pl a metrón hányszor fordul elő, hogy lerobban, nem megy stb?
Nem dícsérem meg én sem a budapesti állapotokat, csak amikor megy a sírás, és a nyugat ajnározása, kicsit utána kéne gondolni, hogy sehol nincsen kolbászból a kerítés.
Milkykee 2011.03.28 20:03:54
@tildy:): ok, igazad van, délen nem járok sokat, ezért nem is tűnt fel, de a lényegen ez nem változtat :)