Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DidierBigo

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          A  Corvinus rektora interjút adott a corvinusonline-nak.         " Az én koromban az, hogy az ember publikál, egyfajta lelki kényszer. Folytatni szeretném eddigi tevékenységeimet, elsősorban az idegen nyelvű publikációimat. Az utóbbi 5 - 8 évben elsősorban külföldön publikáltam, ezt…..
DidierBigo 2016.09.17 12:14:52
@jotunder: egy közepesen jó angol egyetem azt jelenti, hogy kb top100 környékén van. Na most a magyar egyetemek egyike sincs benne jelenleg a top 500-ban. Ez az összehasonlítás egyszerűen nem logikus: ha Lánczinak olyan nemzetközi ismertsége lenne, mint egy közepes angol egyetem egy profjának, akkor Lánczi egy közepes angliai egyetem profja lenne, nem egy 500+++-os magyar egyetemé.
Ha ’ez a dolog így működne’, mint mondtad, akkor praktikusan senki nem lehetne kinevezhető Magyarországon egyetemi tanárnak, legalábbis a puha tudományokban, hiszen itthon egy professzor idézettsége meg sem közelíti egy top30-as egyetem tanársegédjének az idézettségét. A meg sem közelíti-t úgy érve, hogy tízszeres, hússzoros arányok vannak, a tanársegéd javára (épp a napokban néztem meg pár állásajánlatot). Ha megközelítené, akkor viszont nem itt lenne, szóval a dolog nagyon ellentmondásos ebben a keretben. S minthogy az USA-ban például nem fix fizetések vannak, mint itt, ezért az eredményesebb nemzetközi szintű kutatók nyilván olyan helyekre mennek, ahol jobban megfizetik őket (na nem Magyarországhoz képest, mert az nyilván eleve nem játszik, hanem a Harvardon az UCLA-hoz képest), nem is várható el, egyszerűen ésszerűtlen, hogy azok a kutatók, akik elmennének egy jobb helyen is, egy sokkal rosszabb helyen legyenek. A tudományszociológiai szempontok tovább árnyalják a képet (milyen adatbázisokhoz, publikálási lehetőségekhez és konferenciakeretekhez fér hozzá egy közepes angliai egyetem professzora, és milyenekhez egy magyar kollegája) de a fentiek e nélkül is egyértelműen bizonyítják szerintem, hogy ezek az összehasonlítások nem túl értelmesek, legfeljebb gúnyolódásnak jók, de nem érvnek. Ettől még persze Lánczinak lényegesen nagyobb az arca a kelleténél, ráadásul nagyon kártékony is.
DidierBigo 2016.09.18 18:21:48
@dvhr: Mérő ezt jobban is el tudná magyarázni, nagyon alulról lőtte az IQ-t. Egyébként a gödeli ontológiai érv egy logikai levezetés az S5-ben, nem pedig matematikai bizonyítás.
Drága Szerelmem! A Franciaországi Európa-bajnokság hamarosan elkezdődik. Hadd osszak meg veled néhány szabályt, amelyek betartása a szépséged és kapcsolatunk megóvásának a záloga. Jól hallottad! Ezek nem javaslatok, ezek szabályok!..
DidierBigo 2016.06.11 22:03:52
@Mr. Waszabi: @Artie: Nem ő írta, csak lopta. Ez a kis írás szó szerint ugyanígy megjelent a világbajnokság alatt, 2014-ben. Még a képet is onnan lopta. Tele volt fele a facebook annak idején, csodálom hogy az indexeseknek nem akadt fenn a rostáján zacc.nlcafe.hu/2014/06/13/16835/
DidierBigo 2016.06.12 00:11:20
@Hungarian Geographic: ha ez igaz (gondolom nem tudod bizonyítani de jó fej leszek elhiszem) akkor csak magadtól loptad és most ugyanazt a szart kétszer próbálod elsütni. Hát elég szánalmas egy dolog apafej. Remélem az olimpiánál is viszontlájuk majd.

Amúgy meg kiafaszomnak kellene ismerni a kibaszott szánalmas és unalmas életed történetét faszkalap? Ki honnan mit vett át és mennyi megosztás, ne égesd már magad lúzerkém. Ezeket senki nem jegyzi. Csak emlékeztem hogy ettől a fostól már évekkel ezelőtt is hánytam egyet és nyomtam rá egy guglit. Az indexnek is ezt kellett volna és akkor rájön hogy felmelegített/lopott anyaggal van dolga.