Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tresh

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KKBK Almanach 2009.09.21 05:53:00
Almanach - A baloldali Zsoltinak(részlet)   Kiporciózott egyenlőség a munkástömbházak kis kockaszobáiban Vagy az álmodozó konzervek a feketeabroszos kőkonyha avas polcain. Jobboldalas, baloldalas. Miért ok? És miért érdem?   Haza és haladás Én vagyok a haza Te vagy a…..
Történetem első részében szó volt arról, hogy igenis lehet a mai gyerekekkel bánni, még akkor is, ha speciális igényűek, bár kreativitásra nagy szükség van. A második részben pedig arról volt szó, hogy a kreatív tanárt, aki rendben tartja a gyerekeket és szereti munkáját…..
tresh 2009.09.20 21:18:23
@tesz-vesz:
Fegyelem, szigor és következetesség. Én is az ilyen típusú tanárokat kedveltem jobban. Ők azonban nem pofozkodtak. Ha engednénk a pofozkodás, engednék azt is, hogy azok a tanárok korlátlanul verjék a gyerekeket, akik személyiségüknél fogva nem képesek rendet teremteni.

A hatástanulmány jó esetben nem azt jelenti, hogy plusz papírmunkát adunk néhány hivatalnoknak. Épp az lenne a lényeg, hogy alaposan megvizsgálják a dolgot és széles körű merítésből, a lehető legtöbb adatból vonjanak le következtetéseket. Olyan következtetéseket, amelyek túl mutatnak a személyes tapasztalatainkon, mert a véleményünket általában utóbbi alapján alakítjuk ki, nem mindig helyesen.
KKBK Bűnöző állam 2009.09.16 16:52:00
   Történt két tragédia, az egyik Magyarországon, Pesterzsébeten, a másik Németországban, Münchenben. Valamiben úgy látszik sikerült végre utolérni a „nyugatot”, a liberális világszemlélet elkezdte teremni gyümölcseit. Fényes nappal, többek szeme láttára…..
tresh 2009.09.19 12:10:49
@Tom Bobb:

onvedelem.blog.hu/

Ritkán frissül, de a már megírt cikkeket érdemes végigböngészni.
Mitől különleges Isten?  Leginkább attól, hogy a semmiből megteremtette a világmindenséget és benne az embert. Azt hiszem, mostanában senki nem fogja ezt utána csinálni. Honnan tudom, hogy valóban Isten teremtette a világot? Természetesen nem tudom, de úgy vélem, az…..
 „Jó lenne látni a fővárost, mielőtt meghal az ember. Legalább egyszer.”    Ez egy idézet egy besencei férfitől. Besence egy falu Baranyában, az Ormánság peremén. Az ország peremén. Budapesttől 254 kilométerre és végtelenül távol tőle.  Ez egy…..
 A lassan a Best of 90's felhozatalra szakosodó Sziget fesztiválon ma este szintén egy közepesen öregecskedő, ámde korszakos előadó teszi tiszteletét: a Jamiroquai. Jay Kay és folyton cserélődő társai tizenöt éve nyomják az acid jazzt, pályafutásuk során a pénztárcájuk…..
 Van Budapesttől nem túl messze egy falu, ahol zöldek a fák, működnek az utcai kutak, és ott lehet hagyni a biciklit a főtéren lelakatolatlanul. Az ember ebben a korban már nemigen vágyik ennél többre, így aztán nyaranként mi is gyakran vendégeskedünk itt, Zebegényben, a…..
tresh 2008.07.31 20:17:25
Mi szkeptikusok időnként elveszünk az ezotéria és az áltudományok által használt kifejezések dzsungelében. Úgy gondoltam, szükség van egy kis fényre az éjszakában, hisz oly makacs és tudatlan emberek vagyunk. Íme az Alternatív Szkeptikus Szótár, hogy végre mosolyogva igazodjunk el e számunkra…..
tresh 2008.07.21 19:28:14
> "Tehát létezik olyan fogalom, amivel a tudomány nem tud mit kezdeni, viszont vitán felül létezik."

Még jó hogy létezik. Az viszont nem igaz, hogy tudomány nem tud mit kezdeni vele. Erről azt hiszem a hangmérnökök tudnának mesélni. :)

Hangszín -
hu.wikipedia.org/wiki/Hangsz%C3%ADn
Hangmagasság - hu.wikipedia.org/wiki/Hangmagass%C3%A1g

Tulajdonképp számokkal le lehet írni bármilyen dalt. Most itt nem csak a számítógépre gondolok, ahol a jel átmegy kettes számrendszerbe, hanem arra, hogy ha adott egy dallam, akkor azt a hangszín, hangfrekvencia képleteivel szépen meg lehet határozni.
Mandiner blog Komcsik a neten 2008.07.18 10:01:00
 Ránk senki nem mondhatja, hogy különösebben jóban lettünk volna az elnémult, -némított kajmán- és orkügyi szakportállal. És elvbarátaikkal. (Utóbbiakhoz nem linkelek be semmit, mert azt némely érzékeny lelkű törzskommentelőnk magára veszi.) Az is várható volt,…..
Szkeptikus blog 12 + 1 már megint 2008.06.12 09:02:00
Pénteken jövök haza repülővel Isztambulból. Tizenharmadika lesz. Felvállalom! Alig 11 hónapja volt az utolsó ilyen nap, 2007 júliusában. Azelőtt meg áprilisban. Akkor már írtunk róla. Hogy is volt? Olvasd el: 2007. április 13, péntek..
Pilu szúrta ki, hogy a szíriusziak már a nagy túlélő Karaván-sajtra is rátették a tarsolyukat. A 70 év alatt kissé elfurcsult receptű klasszikus füstölt sajt honfoglalóul Pásztor lett, a grafikusnak viszont nem szóltak a névváltozásról. Így jöhetett létre a tájkép, amin…..
Kicsit már magunk is megcsömörlöttünk a témától, de az alábbi példa lehetőséget ad egy újabb on-line játékra. Magyarországon kevesebben hallottak róla, de világszerte eléggé elterjedt Uri Gellerről, hogy egyszer (többször?) mentális erejét felhasználva sok mérföld távolságból megállította a londoni…..
Ugye van ez a fenonemális prezentáció a Photosynthről. A technológiára épülő Seadragont meg is vette 2006-ban a Microsoft. Úgy tűnik, a fejlesztés miatt szívta a fogát a Google eleget az elmúlt években. Nem is voltak restek, és saját felvásárolt geofotószolgáltatásukba, a…..
Webisztán A Google új favikonja 2008.06.02 10:13:00
Múlt héten először az AdSense nyitóoldalánál lettem figyelmes arra, hogy a szokásos színes keretes "G" helyett egy kis kék "g" betű töltődött be favikonnak. Többekkel együtt először én is azt hittem, hogy egy phising szájtra tévedtem. De miután az ikont a…..
Bár a közösségi szolgáltatások megjelenése alapvető hatással volt az internetezési szokásokra, még a legsikeresebb webkettes szolgáltatások sem voltak eddig képesek meggyőző bevételi eredményeket felmutatni. Kábé így foglalható össze a Financial Times - amúgy nem túl alapos…..
Hamarosan (valamikor június első napjaiban) elérhető lesz az ÉrtünkVannak.hu szájt, mely a brit TheyWorkForYou mintájára kísérli meg követhetővé tenni a magyar képviselők tevékenykedését. Az adatbázist az mkogy.hu-n megjelenő tartalmak, valamint 15-20 hírszájt feedje adja.…..
Filmdroid Axel Foley visszatér 2008.05.29 09:54:00
De régen is volt már a Beverly Hills-i zsaru, a legutolsót, azaz a harmadik részt 1994-ben mutatták be. Ez már nem tetszett sem a kritikusoknak, sem a nézőknek. Leginkább úgy maradt fenn, hogy megbukott (pedig nem nagyon: büdzsé: 50 M $, amerikai bevétel: 42 M $, összbevétel: 119 M…..
Tim Minchin, a Londonban élő ausztrál komikus, színész, zeneszerző, dalszövegíró, zongorista, zenei rendező, és „rock-n-roll megasztár” egyik műsorszámában szkeptikus témákkal is foglalkozott. Tudomásunk szerint ez a világ történetében az első szkeptikus dal! És ami még fontosabb: James…..
tresh 2008.05.29 12:10:51
Filmdroid Witchblade poszter 2008.05.27 10:39:16
Néhány napja írtam egy tervbe vett Witchblade filmről, szereposztás még nincs, rendező se, de honlap már igen, bár eddig nem sok minden van rajta. A poszter nem rossz szerintem...
tresh 2008.05.27 10:45:15
A napokban kérdezte tőlem a Golden Blog szervezője, hogy akkor idén a Webisztán zsűritag akar-e lenni, vagy inkább indulni szeretne-e a versenyben. Tavalyelőtt zsűriztünk, tavaly viszont indultunk és nyertünk. Idén akkor megint zsűrizünk. Az ajándékokat tavaly is kisorsoltam az…..
A fogyasztói kultúra teljesen új korszakba lépett, mikor megjelentek az első, rendszeresen online vásárló emberek. Online vásárolni több szempontból is addikció: egyrészt nagyon-nagyon egyszerű, másrészt sokkal nagyobb a választék, hiszen a világ összes termékéhez…..