Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivan Ketler

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben már azt is tudjuk, hogy február 16-án indít támadást Oroszország Ukrajna ellen - hiszi a piszi, aki elhiszi -, és azt is tudnunk illene, hogy továbbra is a gonosz illuminátusok mozgatják a világot, szóval az emberi hülyeség végtelensége mellett, a 11 milliárd(!) dolláros James Webb épp a…..
Ivan Ketler 2022.02.14 12:52:32
@Androsz: "készülhet", nem pedig "készült".
A repülés az ember egyik legrégibb álma, ám gyakorlati megvalósítása sokáig lehetetlennek tűnt. Az első, még irányíthatatlan léghajók csak a XVIII., az első siklórepülők pedig a XIX. század végén tűntek fel. A mai értelemben vett repülőgépek csak a XX. század elején jelentek meg, bár az első úttörők…..
Ivan Ketler 2021.02.10 09:50:46
@gigabursch: A wiki csak a leggyorsabb idézhető forrás volt, de talán ez jobban meggyőzi: shop.hmzrinyi.hu/repulogep-anyahajok-es-repulogep-hordozok-1912-2005-861

De a teljes szakirodalom is kizárólag a "hordozó" kifejezést használja a modern le/felszálló fedélzetes hajókra.

Szerintem egy ilyen blogon elvárható a szakkifejezések pontos használata.

Részemről lezárva.
Magyarország erdeinek mélyén több kísérteties kunyhó is várja a bevállalósakat egy vérfagyasztó éjszakára. Hajdan erdészek laktak bennük, csőszöknek, favágóknak, szappanfőzőknek nyújtottak menedéket, ma nagyrészt elhagyatva, üresen állnak. Ember legyen a talpán, aki a rengeteg közepén be mer húzódni…..
Sakkozz mindennap! Kergetőzés 2019.09.06 01:58:21
Átgondolt cselekvés szükségeltetik! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Ivan Ketler 2019.09.08 01:11:16
Régóta tudjuk, hogy a fapados légitársaságok végtelen kreativitással találnak újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy pénzt húzzanak le az utasoktól. Ezek sorába remekül illeszkedik a Wizz Air újítása: a reptéren vásárolható check-in előremenős jegy, amiben persze nem a pénzért gyorsabb sorba…..
Ivan Ketler 2018.11.17 12:25:15
@lapointe: Majd meglátjuk akkor is így beszélsz-e, ha otthagynak egy reptéren mert kevés a fizetős utas, ezért nem indítják el a gépet, és mehetsz egy későbbivel ha lesz rajta hely. Aludni meg aludj a reptéren.

Annyival nem olcsóbb a fapados hogy nekem megérje a kockázat amit jelent. Inkább valamelyik nagy légitársaság, sokszor jobb reptérre visznek, és nagyságrendekkel jobb és biztonságosabb szolgáltatást kapok.
Idén töltötte be a 78. életévét Tom és Jerry. A legendás páros 1940-ben debütált a Puss Gets the Boot című 9 perces rajzfilmben, akkor még Jasper és Jinx néven. Az eredeti alkotók, William Hanna és Joseph Barbera felügyelete alatt 1958-ig összesen 114 epizód készült el. Pillanatkép a Cápa 159…..
Az Alkotmánybíróság súlyos elvi döntéseket napol el, mert kínos neki az állásfoglalás. Máskor pedig olyasmibe szól bele, amihez nincs meg a szakmai felkészültsége. A minap például megsemmisítette a Kúria ítéletét, és úgy döntött, hogy óvakodni kell a félrevezető címadástól. Talán nem torzítom el a…..
1999-ben még hetedikes koromban Újvidéken, a szülővárosomban éltem amikor a település 3 Duna-hídját lerombolták. Különleges vonzalmamat ezekhez az építményekhez  innen eredeztetem, és ha nem fedezem fel magamnak a hangszer készítői szakmát, akkor hídépítész lettem volna. Ezért is érzem fontosnak,…..
A történelem során számos uralkodó foglalta el úgy a trónt, hogy ehhez semmi jogcíme nem volt. Módszereik a házasságtól a hódításig, illetve a lázadástól a választásig váltakoztak. Néhány önjelölt királynak és királynőnek sikerült továbbadnia címét gyermekeinek, míg mások rövid időn át maradtak…..
Ivan Ketler 2017.06.18 18:03:00
@Measurer: Így lett Napóleon a Francia Köztársaság Császára. :)
Döglött oroszlánban felesleges belerúgni, de amit Gyurcsány Ferenc az utóbbi pár napban művelt, hogy bekerüljön a hírekbe, az tragikomédiával ér fel.  ..
Ivan Ketler 2017.04.28 00:40:57
Ivan Ketler 2017.04.28 00:42:01
@Larry Silverstein: Esetleg Szúnyogos?
Parkinson ironikus hangvételű könyvében, a Parkinson törvényében  úgy fogalmaz, hogy egy pénzügyi döntést hozó bizottság vitáját a  témáról a Jelentéktelenség Törvénye határozza meg, ami szerint "a napirend bármelyik pontjának szentelt idő fordított arányban áll a szóban forgó összeggel." Ennek…..