Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranylélek

170 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ANYASÁG... A szót kiejtve sok érzelmet felhozhat bennünk. Aki anya, és épp felhőtlen a kapcsolata a gyermekével, annál boldogság, akinél épp nehézségek vannak, ott aggódás, és „csakazértis” boldogság. Akinek jó a kapcsolata az édesanyjával, annál meghittség, szeretet futhat át, akinek nem olyan…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány. Érdekes királyság volt az övé, egyszemélyes volt a birodalom. Ő volt egy személyben az uralkodó, az udvari bolond, a szolgáló, az öltöztetőnő, így a koronáját akkor hordhatta, amikor csak akarta. Nagyon biztonságosnak tűntek a napjai, csak…..
Először is mit jelentenek ezek a fogalmak? Manipulálni, avagy a saját cél érdekében befolyásolni más embereket rövid vagy hosszú távon. A manipuláció latin eredetű szó, "jelentése" kezelés, bánásmód. A manipuláció egyfajta befolyásolás, amelynek célja mások attitűdjének, a beállítódásának…..
Aranylélek Beszélni akarok veled! 2018.09.12 21:42:34
Párkapcsolati kommunikáció Mi kell egyáltalán kommunikációhoz? A szakirodalom szerint kell egy adó, egy vevő, egy közös nyelv, és egy közeg. Itt véget is érhetne a blog. Hiszen, ha ennyire egyszerű, és kevés összetevős, akkor miért működik mégis nehezen? Miért nem tudunk beszélgetni? Kimondani,…..
Nagyon kényes a téma a rosszakarók felismerése, mert vékony hajszál van aközött, hogy a külső körülményeket szidjuk (így nem vállalva saját életünk felelősségét) és aközött, hogy valaki tényleg bajt akar nekünk. Ezek elkülönítéséhez megfelelő önismerettel kell rendelkezni. Erről már írtam egyszer…..
Kevés olyan nap telik el, amikor ne érne bennünket valamilyen negatív hatás, olyan helyzet, ami miatt felmegy a pulzusunk, vagy megfájdul a fejünk, görcsbe rándul a gyomrunk, esetleg erősebben ver a szívünk. Igen, ez mind a stressz hatásai. Csodálkozunk, hogy annyi depressziós, melankolikus,…..
Aranylélek Az én Teliholdam 2018.05.29 14:39:03
Telihold…Felerősödő érzelmek, kívánságok teljesülése, álmatlanság, csak a jóra gondolj… Ilyen, és ehhez hasonlókat lehet olvasni az interneten. Mi lenne, ha megfigyelnénk magunkat, hogy ezen a napon mi történik, milyen reakciók erősödnek fel, milyen érzelmek kerítenek hatalmukba, és milyen…..
Első rész: Nepál a titkok országa Második: Megérkezés a buddhizmus fővárosába Harmadik: Első hét az új világban Hogy is működik az elengedés egy másik kultúrában? Vagyis mindegy, hogy hol élünk a világban, ezt a fogalmat, ezt a feladatot nem tudjuk elkerülni. Ergo, hiába menekülünk el egy másik…..
Első rész: Nepál a titkok országa Második rész: Megérkezés a buddhizmus fővárosába Az első héten a gardírozó lámával, az útitársammal meglátogattunk pár közeli helyet. Nyilván ez csak nekem volt újdonság. Megnéztük a boltokat, ahol gyönyörű zöldségeket lehetett kapni, meg házisajtot, és egyéb…..
Budapest-Moszkva-Delhi-Katmandu A történet első részét itt találod: Nepál a titkok országa Alföldi lányként látni a Himaláját felülről… Enyhén szólva is felemelő érzés. Huszon óra utazás, és várakozás után nem mondom, hogy nem szurkoltam a pilótának, hogy a hegyek között le tudja rakni…..
Annyit használjuk ezeket a szavakat a mindennapokban…Valójában mit is jelentenek? Mit érthetünk alattuk? Amikor van egy célunk, szeretnénk valamit, akkor igen sokat gondolunk rá, és bennünk van a vágy. Magunkénak akarjuk tudni azt az érzést, amikor megvan. Elképzeljük, hogy az milyen felemelő…..
Szinte napra pontosan hét évet ültem azon, hogy megírjam nepáli utazási élményeimet. Fogalmam sincs, hogy miért nem egyből, de most jött el az ideje. Ugyanis, amikor mesélek róla pont úgy érzem magam, mintha tegnap lett volna az élmény. Igyekszem majd hiteles fotókkal alátámasztani, de nehéz lesz,…..
Aranylélek Szemét téma 2018.04.03 20:14:46
  Felháborodtam, elkeseredtem, és kerestem a miérteket.. Egyik kora reggelen sétáltam a kis városom központjában, épp edzést mentem tartani. Olyan jó érzés a kora reggeli ébredező várost érezni,  nézni az álmos embereket, élvezni felkelő napot, hallgatni a madarak csicsergését. Nos, ebbe az…..
Ezzel a kérdéssel lehet, kicsapom a biztosítékot pár embernél, de attól, hogy nem beszélünk róla, még jelen van. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem akarok senkit a vég közelébe terelni, mondanivalóm csupán polemizálás! (Nem térnék ki az öngyilkosokra, és a gyermekekre.) Milyen véget kívánnánk…..
Hiánycikk az elismerés, és a dicséret. Főleg felnőtt korban. Pult alól lehet esetleg kapni, ha van protekciónk. Honnan is lenne, ha már gyerekkorban az rögzül belénk, hogy „ha nem eszed meg a levest, nem állhatsz fel az asztaltól” „ha nem takarítod ki a szobád nem mehetsz el moziba” „ha nem…..
Sokan sokféleképp teremtenek. Onnan kezdeném, hogy az alap tézis, hogy minden energiából van. Az ember is, hiszen, ha minden elemünket lebontanánk, akkor a végén csak az energiarészecskék maradnának. Ha ezt tudjuk, akkor végtelen egyszerű az alkotás, és bárminek a létrehozása. Ismétlem…..
Mit értünk ezalatt? „A hagyományőrzés fogalma inkább összefonódik a régi népi tudat megismerésével, felértékelésével, etnocentrizmussal, egy adott népcsoport, kultúrájának, viseletének, életmódjának megismerésével egy adott korban.” (Múltidéző találkozók) Papírforma szerint ezt jelenti. Józan…..
Mi a belső gyermek? Egyszerű válasz: a lekünk gyermeki része, aki játékos, azonnali szükségletkielégítést igényel, őszinte, akar, félelem nélküli, reményteli, szeretetteli, vidám. Mikor is volt utoljára olyan, hogy mindegyik tulajdonság igaz volt ránk? Mennyi mindent magunkra akasztunk az évek…..
Hányszor, de hányszor jut az eszünkbe a szorgos hétköznapokban, hogy: de jó lenne egy kis kikapcsolódás, vagy magammal foglalkozni?! De mit jelent valójában az, hogy magammal foglalkozunk? Tudom-e egyáltalán, hogy mik azok az örömforrások, amik feltöltenek, ahol el tudom engedni magam, ami csak…..
A következő cikket azoknak javaslom, akik valamennyire is elhiszik, vagy szeretnék elhinni, hogy nem csak test, és anyag vagyunk, hanem energia, és lélek. Ami a test levétele után tovább létezik. Tudjuk, hogy ezekre nincs semmilyen konkrét bizonyíték, de ugyanannyi energia hinni benne, és nem hinni.…..
Mit jelent ez? Alap tézisként azt gondolom, hogy a megérzéseink jelenléte, sűrűsége, erősödése még nem jelenti azt, hogy mesteré váltunk. Kiráz a hideg, amikor azt látom, hogy szárnyaikat bontó emberek (ami elismerése méltó), már egy pár képzés, meditáció után azt hiszik, hogy tudják a…..
Aranylélek Babaprojekt 2018.02.23 09:11:35
Ezt a két különálló szót egyben látni, összeférhetetlennek tűnik, mert a baba szó lágyságot, szeretetet áraszt, a projekt pedig konkrét tervet, racionális gondolkodást. Hogy lehet egy új élet megalkotását racionálisan kezelni? A gyermekáldás nem egy természetes folyamat, a teremtés része? Többször…..
Mindig van valamilyen felismerésem, felfedezésem az emberi kapcsolatok terén, ami lehet, hogy nem újdonság, és nem is akkora mértékű dolog, de valahogy fontosnak tartom. Az a téma jött elém, hogy milyen nüansznyi dolgokon csúszhatnak el kapcsolatok, házasságok. Például azon, hogy nem vesszük…..
Olyan sokat dolgozunk azon, hogy a kellemetlen, a kényes, fájdalmas emlékeinket elfelejtsük, és kitöröljük az emlékezeteinkből.Mint tudjuk a múltunk hatással van a jelenünkre.   Mi lenne akkor, ha tényleg képesek lennénk kitörölni egy fájdalmas emléket, egy veszteséget, egy rossz napot, egy…..
Sokszor hallom, és vallom, hogy a kapcsolatok nagy része azon csúszik el, hogy nem tudják megbeszélni mélységében az adott dolgaikat, érzéseiket. Pedig néha csak annyin múlik, hogy az ember kinyissa a száját. De nem merjük…Hogy miért? Mert félünk... félünk attól, hogy mit fog szólni a másik,…..