Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meggyógyulnék

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami mindig velünk van, az a cukorbetegségünk és a telefonunk. Miért is ne kötnénk össze a kettőt? Sokan idegenkednek attól, hogy a jól bevált papír alapú vércukornaplójukat digitálisra cseréljék. Pedig egyik-másik alkalmazás több, mint egy egyszerű napló. Nem csak értékeink alakulását követhetjük…..
Hölgyeim, Uraim, kérem, a szégyenlősebbek se forduljanak el most. Olyan témát fogunk feszegetni, ami bár mindkét nem képviselőit érinti, mégsem mer senki beszélni róla. A szégyen miatt sajnos sokan későn jutnak el orvoshoz, miközben a legtöbbször lehetne segíteni a panaszokon...
Úgy felidegesítettek, hogy felment a vérnyomásom – mondjuk sokszor. De mit is jelent a magas vérnyomás?..
Bárhogy koncentrálok és kutatok az emlékeimben, egy fiú ismerősöm sem említett olyat, hogy „olyan lányok tetszenek, akik bárhogy is nézzenek is ki, csak ne legyenek cukorbetegek” de a barátnőim száját sem hagyta még el az a mondat, hogy „a szőke herceg, ha csúnyácska is lesz, de cukorbeteg az biztos…..
Hogyan mérjünk helyesen vércukrot? Ha esetleg a vércukormérésben a szúrástól fél vagy bizonytalan a dolgában, ne féljen segítséget kérni (nem, nem fogja Önt leszidni kezelőorvosa…). A háziorvos mellett dolgozó asszisztensek, a védőnők, ápolók mindannyian értenek ehhez, forduljon hozzájuk…..
Igen-igen, beszélünk arról is, hogyan kell helyesen vércukrot mérni, de először azt az evidenciát szeretném leszögezni, hogy vércukrot KELL mérni. Méghozzá naponta többször. Egy harmonikus napon is, nem csak akkor, amikor kiugró értéket vélünk tapasztalni...
Meggyógyulnék blog Alma szöggel 2016.10.27 16:13:33
Alma, vörösbor, vasszög. Három dolog, aminek látszólag semmi köze egymáshoz… Dédszüleink ezeket használták a vérszegénység tüneteinek enyhítésére, kezelésére, mégpedig úgy, hogy az almába vagy vörösborba egy éjszakára vasszöget tettek, és másnap (természetesen szög nélkül) jóízűen elfogyasztották.…..
Itt az ősz, a bacik és vírusok támadásra készen állnak. Az időjárás szeszélyes, reggel megfagyunk, napközben melegünk van, a munkahelyünkön a fűtés még nincs be, a légkondi meg kikapcsolva. Minden adott ahhoz, hogy jól megbetegedjünk. Nátha, táppénz, „százas zsepi”. Ön melyiket választaná? Én a…..
1. Ebből te is ehetsz, nádcukor / barna cukor / fruktóz van benne! A cukorbetegeknek nagyon szigorú diétát kell követniük. Nem is a diéta a legjobb szó rá, hanem az életmód. Meghatározott időközönként, meghatározott mennyiségű szénhidrátot fogyaszthatnak. A cukor minden formája szigorúan tilos.…..
A Wörwag Pharma egy Ewing-teszter adományozásával támogatta a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórházában működő Nyugat-magyarországi Neuropathia Centrum működését. A Ewing-teszter a cukorbetegség egyik legveszélyesebb szövődményének, a szív-érrendszert érintő autonóm neuropátiának a szűrését…..
Ha valakit diabétesszel diagnosztizálnak, az fenekestül felforgatja az életet. A napi rutinunkat át kell alakítani: be kell iktatnunk a testmozgást, vércukormérést, gyógyszerbevételt/inzulin szúrást, oda kell figyelnünk, hogy mikor, mit és mennyit eszünk. Ahhoz, hogy megváltoztassuk étkezési…..
A terhességi cukorbetegséget, más néven gesztációs diabéteszt (GDM) 4-es típusú diabétesznek is szokták nevezni. Akkor beszélünk terhességi cukorbetegségről, ha várandósság alatt jelentkezik, és olyan nőknél fordul elő, akik a terhesség előtt nem szenvedtek cukorbetegségben. Miért alakul ki? Mert…..
Itt a nyár, egymást érik a fesztiválok. Napfény, jó zene, társaság, mi kell még? Egy kis rákészülés és néhány jó tanács...
A 2-es típusú diabétesz egyike a 21. század néma „gyilkosainak”, hiszen anélkül alakul ki, hogy komolyabb panaszokat okozna. Sokszor már csak akkor születik meg a diagnózis, amikor már a cukorbetegség szövődményei is kialakultak...
A nem vagy nem megfelelően kezelt cukorbetegség során kialakuló túl magas vagy túl alacsony vércukorszint akut tüneteket, panaszokat okozhat. Ezek odafigyeléssel és az orvos utasításainak betartásával elkerülhetők...
D-vitamin, azaz a napfény vitamin. Ez az elnevezés több (D1, D2 és D3), zsírban oldódó vitamint foglal magában. Ma már tudjuk, hogy feladata nem csak az, hogy elősegítse a kálcium lerakódását a csontszövetekben, hanem szerepet játszik a csontképződéstől kezdve, a tápanyaglebontáson át, az…..
Szénhidrátszámolás, lemondás bizonyos ételekről, ujjbegyszúrás, tesztcsík vásárlás, időre evés, inzulinszúrás, gyógyszerszedés… Önnek is az idegeire megy néha a cukorbetegség? Az a baj, hogy a diabétesz sajnos nem csak átvitt értelemben károsíthatja az idegeit...
Valljuk be, a magyar konyha és étkezési szokások nem igazán kedveznek a cukorbetegeknek és a fogyni vágyóknak. Ki ne hallotta volna gyerekkorában a szüleitől, hogy ne csak a húst edd fiam, egyél hozzá kenyeret… Az Ön nagymamája is kenyeret evett a dinnye mellé? Cukrot tesz a paradicsomlevesbe? Akkor…..
A legutóbbi posztunkban megírtuk, hogy hogyan csoportosíthatjuk a vitaminokat. Most nézzük meg őket közelebbről. Mit rejtenek a betűk? Miért van rájuk szükségünk? Hogyan juthatunk hozzájuk?..
Mielőtt elárulom a helyes megoldást, olvasson tovább! Kezdjük az elején! Mit nevezünk vitaminnak? Mit takar ez a szó, amelyet nap, mint nap használunk? Miért van a vitamin szó előtt egy-egy betű? Tényleg a „héjában van a vitamin”?..
Jó hír, hogy a cukorbetegeknek állapotuk javításához elég, ha normálisan, kiegyensúlyozottan táplálkoznak.A helyes étrend kialakításához azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a szénhidrát fogalmával.A szénhidrát (rövidítése: SZH, CH)A szénhidrát sajnos mumusként került a köztudatba. Pedig…..
Nyomelemek, vitaminok, ásványi anyagok… Szükség van rá, vagy csak drágább lesz tőle a vizeletünk? Ebben még a szakemberek között sem egységes az álláspont, viszont abban egyetértenek, hogy a hiányállapotokat mindenképpen kezelni kell!..
Ma már sajnos népbetegség, minden 12. ember éli cukorbetegként mindennapjait vagy éppen küzd a kóros cukor-anyagcsere okozta panaszoktól. Most Ön is elgondolkodott, hogy ismerősei közül ki lehet az, aki érintett...
A Wörwag Pharma egyik fő szakterületének a neuropathia gyógyítását tekinti. Az elmúlt 20 évben közel 100 ezer neuropathiás beteget diagnosztizáltak a vállalat által kialakított vizsgálati helyeken, pedig amikor 1993-ban a Wörwag Pharma megalapította hazánkban első külföldi leányvállalatát még szinte…..
A neuropathiának négy típusa ismert: A perifériás neuropathia a leggyakoribb. Jellemzően a lábujjakban, lábfejben és a lábszárban okoz fájdalmat vagy érzékelési problémát. Az autonóm neuropathia a szív- és érrendszert, az emésztést, bélműködést, szexuális funkciókat és a verejtékképző funkciót…..