Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koritár Zsuzsa

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Koritár ZsuzsannaBár ezt a kérdést hivatalos adatigénylésként többször feltettük már a Miniszterelnökségnek, érdemi választ nem kaptunk, mondván, hogy az adat üzleti titok. Ma azonban megtudhattunk valamit...
Szerző: Koritár ZsuzsannaEgy dolgot tisztázzunk. Akár igen, akár nem, ezt nem Aszódi Attila paksi kormánybiztos fogja megmondani, de még csak nem is teljes magyar államapparátus. Nekik álláspontjuk lehet, de a végső határozatot ebben a kérdésben az Európai Bizottság fogja kimondani...
Szerző: Koritár ZsuzsannaAz új paksi atomerőmű megépítése közügy. Nem néhány „szakértő” privilégiumáról, hanem a teljes magyar lakosságot érintő döntésről van szó, így mindenkinek joga van feltenni kérdéseit és kifejeznie véleményét ezzel kapcsolatban. Mindez Paks II esetében mégsem történt meg, így…..
Szerző: Koritár Zsuzsanna"Ez olyan mint Dávid és az energialobbi Góliátja közötti küzdelem" – így kommentálta a bíróság ítéletét a Facebookon az egyik hozzászólónk. A Fővárosi Bíróság ugyanis – nem jogerős ítéletében – kötelezte a Magyar Villamos Művek Zrt.-t a paksi atomerőmű tervezett bővítéséről…..
Szerző: Koritár ZsuzsannaRendőrségi nyomozás indult – többek között – a tervezett atomerőmű bővítést előkészítő néhány szerződés miatt, amelyek egyébként az Energiaklub adatigénylésének köszönhetően, a nyilvánosságért indított per után láthattak napvilágot...
Szerző: Koritár ZsuzsannaBelső e-mailek szivárogtak ki arról, hogyan akarja a brit kormány fenntartani nukleáris terveit a japán katasztrófa után: a nukleáris cégekkel közösen kidolgozott PR stratégia mentén jelentéktelennek akarták feltüntetni a fukusimai katasztrófát.(A Guardian cikke alapján)..
Szerző: Koritár ZsuzsannaMinél fontosabb ügyről van szó, annál nehézkesebben ítélkeznek a bíróságok az energiaszektor cégeit érintő közérdekű adatigényléses perekben. A titkolózó állami vállalatok akár több évig is húzhatják az időt, az ítéletek pedig rendkívül változatosak, egymásnak élesen…..
Szerző: Koritár ZsuzsannaFurcsa ezt így leírni, pedig igaz: a magyar közvélemény semmit (!) nem tud a paksi atomerőmű tervezett bővítésének részleteiről. Pedig legalább a beruházás gigantikus költségei (a „hivatalos” becslés szerint is minimum 2000, de inkább 3000-4000 milliárd forint)…..